AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 573.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: ATI Radeon 6XXX

Da dobro.

A ma nije baš ni 400 kuna. Razlika je 340?

A koliko se dobije bolje za te novce?

Čuj ja rangiram komponentu inače prema upotpunjenim specifikacijama dok ti vidim očito ciljaš na performanse?

Ima nVidia dobre drivere popravili su se od izlaska od prvih za nove DX11 kartice, opet nije sve tu bajno.

Po meni tih 340 kuna ne čini neki preveliki raskorak u budžetu jednog zagriženog gamera kome baš treba tih 35FPS u već starom Crysisu na 1920X1200?

Inače slažem se i da uzimam i ja bih uzeo FermijaNamigiva

trash bin can:S
15 godina
ATI Radeon 6XXX

Kaj nije razlika 234kn? Očito je u pitanju neka nova matematika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Ne znam,ja sam na ATi-ju zbog video akceleracije..ne sviđa mi se taj prokleti nVidijin Purevideo i mogu se hebat,kao ni CUDA..Jedini razlog zašto bi uzeo nVidiu su igre,jer je ogromna većina the way it's meant to..bla bla bla.

Navukao sam se na CCC i opcije za video i TV unutar njega,preteško mi se prešaltati.SmijehSmijehSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Ovisi što uspoređujemo..koje dvije kartice,mi smo čini mi se gledali cijenu 5870 Sapphirke u linksu i protisu..onda tek 470 i 5870 u jednoj pa u drugoj trgovini..

16 godina
protjeran
mystik kaže...

omg isprika

238 točnije:D

trash bin can:S
17 godina
ATI Radeon 6XXX

Nista posebno novo ali eto. Znaci trebale bi poceti izlazit u 10. mjesecu a dvoglava bi trebala prije kraja godine.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ShadoW kaže...

Nista posebno novo ali eto. Znaci trebale bi poceti izlazit u 10. mjesecu a dvoglava bi trebala prije kraja godine.

nista sta mi u ovoj temi vec ne znamoSmijeh

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
stoncin3 kaže...

Sa svim se slažem od thedream TU;)

Jedino mi preostaje kazati kako po meni nova Fermi arhitektura primijenjena dakle prve kartice GTX 470/480

nikako ne bih svrstao u best-buy.

Najviše zbog cijene kao i novoporasle HD5850/5870

Inače da li je GTX 470 isplativija od HD 5870 ne stoji i dalo bi se raspravljat o tome satima pa čak i danima?

Sv u svemu imaš thumbs up!!!

Ja sam propust napravio jer su mi pod ruku tj. miš doskočile različite trgovine,zanimljivo userima iz zagreba,znaju udaljenost Protisa i Linksa..nema 500m zračne linije..

Da li se isplati zaista dati 800kn gotovo više,za 5870..omg.

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=36037&s=1-PointOfView-NV-GTX470-1280MB-607-3348--PRINCE-OF-PERSIA-5-The-forgotten-sands

vs.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=051.806.456

Eh,da u Protisu..inače..5870 Sapphire..

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=26260&s=1-Grafi?ka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD5870-1GB-GDDR5-HDMI-2xDVI

400kn razlika kako god okreneš,za 500m zračne linije..istini za volju,links ima iste cijene neovisno uvjetima plaćanja..ali i za Maestro primjerice,ako već nemate u papirnatom obliku 2700kn..što vjerujem da nemate,se isplati..2855kn vs. 3200+..

Kakvo vražje čekanje..svi po xbox 360.

hmmm, mislim da u linksu dobijes s tim i garanciju u potpunom obliku, a sad nek ti se protisova sprzi, odi pa vidi kak ce ti htjet zamjenit...popljuvat ce te i prebiti te...tak da u linksu kad nekaj kupis dobijes i garanciju i nadasve ljubaznost :D

16 godina
neaktivan
xyan kaže...
thedream kaže...
stoncin3 kaže...

Sa svim se slažem od thedream TU;)

Jedino mi preostaje kazati kako po meni nova Fermi arhitektura primijenjena dakle prve kartice GTX 470/480

nikako ne bih svrstao u best-buy.

Najviše zbog cijene kao i novoporasle HD5850/5870

Inače da li je GTX 470 isplativija od HD 5870 ne stoji i dalo bi se raspravljat o tome satima pa čak i danima?

Sv u svemu imaš thumbs up!!!

Ja sam propust napravio jer su mi pod ruku tj. miš doskočile različite trgovine,zanimljivo userima iz zagreba,znaju udaljenost Protisa i Linksa..nema 500m zračne linije..

Da li se isplati zaista dati 800kn gotovo više,za 5870..omg.

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=36037&s=1-PointOfView-NV-GTX470-1280MB-607-3348--PRINCE-OF-PERSIA-5-The-forgotten-sands

vs.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=051.806.456

Eh,da u Protisu..inače..5870 Sapphire..

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=26260&s=1-Grafi?ka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD5870-1GB-GDDR5-HDMI-2xDVI

400kn razlika kako god okreneš,za 500m zračne linije..istini za volju,links ima iste cijene neovisno uvjetima plaćanja..ali i za Maestro primjerice,ako već nemate u papirnatom obliku 2700kn..što vjerujem da nemate,se isplati..2855kn vs. 3200+..

Kakvo vražje čekanje..svi po xbox 360.

hmmm, mislim da u linksu dobijes s tim i garanciju u potpunom obliku, a sad nek ti se protisova sprzi, odi pa vidi kak ce ti htjet zamjenit...popljuvat ce te i prebiti te...tak da u linksu kad nekaj kupis dobijes i garanciju i nadasve ljubaznost :D

Reklamiraš kod uvoznika normalno.

17 godina
ATI Radeon 6XXX

Sve ostaje za vidjeti. Ja se nadam samo da če se AMD (ATI) probuditi i početi praviti kvalitetne drivere.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
dado8 kaže...
ShadoW kaže...

nista sta mi u ovoj temi vec ne znamoSmijeh

Sta mislis. Hoce se moci naci 6850 do 2500kn. Jedva cekam da izadu. Prije tjedan dana sam prodao svoju 5850 8 mjeseci staru koju sam kupio za 2000. Dobio sam za nju 1900kn. Da nisam sad prodao ne bih mogao prodati tako dobro kad ove izadu, pa onda bolje dok mogu. Volio bi uvalit 6870 ako se skupi para i ako ne bude pre skupa. Bilo bi dobro da sa tom serijom poprave CF i da bude u CF ubrzanje otprilike ko u SLI. To bi onda bilo gotovo savrseno. Jos da stave i physx i cudu i bilo bi savrseno. Salim se naravno za ovo zadnje. : ))

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

U teoriji, oni bi sutra mogli izdati drivere za boljom CF iskorištivošću.

HD6850, sudeći prema ostalim serijama, moći će se nabaviti ispod 2.5k kuna pri izlasku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
franky kaže...

U teoriji, oni bi sutra mogli izdati drivere za boljom CF iskorištivošću.

HD6850, sudeći prema ostalim serijama, moći će se nabaviti ispod 2.5k kuna pri izlasku.

Ali ako je ovo istina, 6870 je brza otprilike ko 5970, a onda bi 6850 mogla bit ko 5870 ako ne i brza. Ja vjerujem u rangu GTX 480. Ako bude tako bojim se da ce stavit i takve cijene. Koliko se sjecam 4870 je kad je izasla bila oko 2100kn a 5850 kad je izasla 1800kn (gotovo nigdje je nije bilo) pa 2000kn (Ja jedva jednu nasao, to je bilo svaki dan do linksa dok jedan dan od nigdje se stvorila i odma kupio) a bojim se da ce ova 6850 bit oko 3000kn. Ako bude tako ne znam bas hocu li je uzeti. Ja bi bio presretan da bude nekih 2100 moze i manje i onda jos uzmem i hladnjak neki malo bolji. I u kompu bi mi se cuo samo srotavi disk. Treba nabavit neki caviar green raid... No to poslije graficke.

14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

nemojte misliti da zbog toga sta je ati bio uvijek fer sa cijenama da ce biti i sad kad se prometnuo u trzisnog lidera diskretnih grafickih rjesenja (ako izuzmemo intela sa integriranim grafickim karticama). SVE kompanije, pa i ATI, pardon AMD RADEON, zele zaraditi, i to cim vise. Tako da cijene novih kartica nece biti male, vjerojatno vece od al pari kartica serije 5000. Sad su oni u prednosti da diktiraju cijene, kako je to prije bila Nvidia. Tako da, mi mozemo samo pophushiti. Pogotovo cijene u Hrvatskoj, kad i stigne, 2 mjeseca nakon drugih trzista :D nece biti ko vani, jer nasi tovarhi moraju zaraditi 70-100% na proizvodu. Plus, dobavljivost ih muci, tj. zakon ponude i potraznje uvelike igra ulogu u Hrvatskoj (tko redovito prati Linksov katalog, zna o cemu govorim, prakticki na dnevnoj bazi se mijenja cijena)!!!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
ShadoW kaže...

Sta mislis. Hoce se moci naci 6850 do 2500kn. Jedva cekam da izadu. Prije tjedan dana sam prodao svoju 5850 8 mjeseci staru koju sam kupio za 2000. Dobio sam za nju 1900kn. Da nisam sad prodao ne bih mogao prodati tako dobro kad ove izadu, pa onda bolje dok mogu. Volio bi uvalit 6870 ako se skupi para i ako ne bude pre skupa. Bilo bi dobro da sa tom serijom poprave CF i da bude u CF ubrzanje otprilike ko u SLI. To bi onda bilo gotovo savrseno. Jos da stave i physx i cudu i bilo bi savrseno. Salim se naravno za ovo zadnje. : ))

to je jako nezahvalno za prognoziranje ali neka logika naleze da da, mozda cak i blize 2k nego 2.5k

uglavnom ima puno varijabli koje ce utjecat na cijenu ali stavit cu svoju logiku (a ima je) na papir cim uhvatim vremena, vjerojatno nocas oko 2-3h, trenutno sam sav u zergovima

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 23:25 (dado8).
14 godina
dado8 kaže...
razorst3 kaže...

• Radeon HD 6600 Series: Has a "module SP", manufactured in 40nm, will have between 640-768 SP, will launch in the fourth quarter of 2010.

Bome ova bi trebala ubit boga u mojoj 5750 ko od sale uf odo prodat ovu svoju dok jos mogu za 300-350km i miran do 10 mjeseca,uzet neku polovnu i pci :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 0:08 (pandza94).
17 godina
dado8 kaže...
ShadoW kaže...

to je jako nezahvalno za prognoziranje ali neka logika naleze da da, mozda cak i blize 2k nego 2.5k

uglavnom ima puno varijabli koje ce utjecat na cijenu ali stavit cu svoju logiku (a ima je) na papir cim uhvatim vremena, vjerojatno nocas oko 2-3h, trenutno sam sav u zergovima

uh kamo sreće da 6850 serija bude oko 2kile kuna, po toj logici bi 5850 se trebala strmoglaviti sa cijenom...

heh već vidim kako seriju 7xxx čekam sa 5850 u CFIzlanuo se

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 0:51 (sokre).
17 godina
ATI Radeon 6XXX

Ako ova HD5850 za pola god bude bagatela mogao bi još jednu piknut. Da i ja bar jednom probam multi card setup.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
ATI Radeon 6XXX

hh, mogao bih i ja još jednu piknut al mi treba nova matična :/

a cijene ove 68xx serije će sigurno biti prenapuhane....

bc2: SaPPhir3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Samo neka sto prije izadju, pa cu na ovu staru ragu nakeljiti gtx460 kojoj ce tada pasti cijena... Nije da nemam para, ali nedam vise od 1000 kuna za grafu.

***ga, ne bi mijenjao, ali nesto mi govori da se s ovom necu naigrati diablo 3, a i steka mi i bugoviti homm5, a cak je i iznad preporucene graficke - za nepovjerovati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 1:36 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

tako sam si i ja nesto razmisljao, ali onda bi imo usko grlo na drugom pci-e slotu koji radi na samo x4, a ne x16 ko prvi......pa bi trebala nova maticna

hyperion koliko vidim ima drugi slot na x8 pa bi to donekle bilo ok

a onda bi ta kombinacija 2 x 5850 trebala biti otprilike negdje izmedju 6850 i 6870, ili ???  ipak je jedna graficka i mogla bi ostat stara maticna

al opet, sad jos malo ce izac i buzdozer, koji mi je isto veoma zanimljiv, i za kojeg ce vjerovatno trebat opet nova maticna, zbog socketa vjerovatno

ma neznam ni sam...........najbolje uzet buldozera, neku bolesnu maticnu, i dvije 6870 u crossu.................i sve clockat koliko ide...pa jos malo :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Samozavaravanje nikud ne vodi. Nece oni jeftino prodat ako mogu skuplje i jos k tome zaradit vise. a pogotovo si mislite da ce te kod nas u trgovinama kupovat jeftino grafe, kak ce one pojeftiniti, ma za 1000kn 5850 a za 1500 5870, a ostale ce badava dijeliti. prije ce ove ostat isto, jer ak i proizvodjac preporuci manju cijenu, nasi ce ostati na istome jer nemamo izbora kupovat, pa ce jos probat malo zaraditi kolko se da. pa onda mozda za kojih 200kn max snizit cijenu. i na kraju cijene novih modela ce vam biti 4000kn za 6870 i 3000kn za 6850!!!!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

Samozavaravanje nikud ne vodi. Nece oni jeftino prodat ako mogu skuplje i jos k tome zaradit vise.

A tko kaze da mogu? Cini mi se da sam negdje bas i procitao nekog AMD-ovog zaposlenika kako je izjavio da ce 5XXX pojeftiniti da se napravi mjesto za novu seriju, ali me nemojte drzati za rijec...

A nasi lokalni dileri hardvera su neka druga prica, kod nas vrijede neka druga pravila Smijeh

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
ATI Radeon 6XXX

ma ako se budu pravili pametni sa cijenama isplivat će netko drugi koji će ih prije korigirati... samo pogledajte današnju scenu hardwera u hr, koliko je velikih praktički nestalo...

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

a možda zeleni spuste još cijene gtx470/480,nvidia ima u zalihi novaca tako da se možda odluče još pojeftinit gtx 4** samo kako bi prodali što više kartica...to im je jedini način da malo zakoče ati

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

pa o tome ti i govorim, o HRVATSKOJ sceni hardwera...a i donekle svjetskoj, u pocetku...pa zar vi kupujete preko grane i sa newegga hardwer? pa sve je to biznis...njima nije nista u cilje doli smanjiti troskove proizvodnje i cim vise zaraditi sa vecim cijenama...a recite, ako su sad mogli poboljsati cip, sta ga nisu odmah napravili tako dobrog, a ocito je da su mogli? koriste stari cip u prozvodnji...isto kenj** ko 8800 i 9800...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

Po meni realno gledajući i prateći tržište grafičkih kartica (godinama...)  najveća je glupost kupovati nove stvari odmah čim izađu zbog preslabog odnosa cijena i ono što dobiješ ... Obično proizvođači iskoriste prvih par mjeseci da izmuzu lovu od imućnijih ljudi koji pate da imaju najbolje , te onda nakon toga spuste cijenu na pravu vrijednost kartice...

Jedna Radeonka 5750 će imati 25% slabije perfomanse u igrama (danas best buy uz GTX 460 koji je ipak gotovo duplo skuplji , ali i 30% brži ...) , nego bijesna radeonka 5870 ... Pitanje je šta če ti perfomanse u WOW-u , nekoj avanturi i sličnim igrama kada su igre većinom nove (od velikih proizvođača....) optimizirane za slabije kompove , jer kada bi proizvođači igara pravili igre samo za grafičke od 3000 kuna malo tko bi kupovao igre... Zahvaljujući toj stvari što većina proizvođača drži do "stare opreme" mnoge igre su i danas rado igrane ko WOW, DOTA, sada i slijedeća Civilizacija...Sve te bijesne najave o nekim novim glupostima su većinom jedan promidžbeni trik ... Najveći pomak u grafičkim karticama je pojava Voodoa i 3D-a

, sve ostalo su bile većinom manje ili veće prijevare...

Uvijek će izaći neka bijesna igra sa kao "bijesnom " grafikom tipa Crysis gdje će oni sa dubljim džepom se moći pohvaliti kako je njihov kompijutor stroj , ali opet većina takvih igara je u suštini običan bullshit , koji nema igrivosti ni kvalitete ovih gore navedenih ... E sada ko voli da baci 3000 kuna da bi pokazao neku novu igru u full detaljima , rezoluciji 1900*...., te sa 150 fps neka baca lovu , ja sigurno to neću nikada raditi jer to nema veze sa mozgom posebno kada se zna da će takva kartica za koji mjesec koštati 1000 kuna...

Ovdje vam dajem dobar link sa pregledima sirove snage grafičkih kartica u kojima se vidi njihova brzina..

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Da napomenem da razlika u brzini pada u većini igara jer jednostavno najnovije grafičke su uvijek većinom ispred najnovijih igara iz razloga ranije navedenog.

Zato pričekajte pregledajte , pratite i onda kupite , a onaj ko ima love na bacanje bolje da da tu lovu nekoj sirotinji ... i kupi normalnu grafu u vrh glave za 1500 kuna...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 14:40 (Busola).

0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Vidio sam raid u WoW-u koji je zaklao i 5870..toliko o tome da ti nešto ne treba. A gro ljudi ima vani koji na 5970 igraju upravo taj isti - WoW. S druge strane igra ga i moj frend na Athlonu 1ghz i Geforce trojci Ti,jbg,svatko se snađe s onim što ima.. Dosta skalabilna igra,ali nikako - nezahtjevna. Pogotovo na najjačim postavkama i dodaš li joj masovnost. Izgleda u raidu poput nekog bencha..svatko baca svoju magiju,sve se šareni,baš ono - kukulele,i 10-15fps na 5870..1920x1200(svi settingsi na najjače više manje koliko se sjećam..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 14:47 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Busola kaže...

Po meni realno gledajući i prateći tržište grafičkih kartica (godinama...)  najveća je glupost kupovati nove stvari odmah čim izađu zbog preslabog odnosa cijena i ono što dobiješ ... Obično proizvođači iskoriste prvih par mjeseci da izmuzu lovu od imućnijih ljudi koji pate da imaju najbolje , te onda nakon toga spuste cijenu na pravu vrijednost kartice...

kada je ati izbacivao 5*** seriju(5850 i 5870) cijene su odmah pri izlasku bile najmanje

recimo ati 5850 se odmah po izlasku mogao nabavit za 1750kn(stoncin kupio) a kasnije su cijene samo rasle...

mislim da se za seriju 6*** to ne bi smjelo dogodit,ati će odmah postavit nešto veću cijenu jer nema konkurenciju i sa vremenom će polako spuštat

15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Kad su 5870 i 5850 izašle bile su jeftinije nego sad.

Takoder, onaj koji je prije 2 godine uzeo 4870 za 2000KN, sasvim se ljepo danas igra.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice