AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 550.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATI Radeon 6XXX
athlon64 kaže...

moze samo pojasnjenje sta to znaci EOL ?? , btw ako nvidia hoce ostat u toku trebala bi se konacno  malo ubrzat i paralelno s atijem izbacit seriju gtx 500 ali vidim nista od toga.

End of life.

Slijedeći put više gugla, manje spamma.

16 godina
neaktivan
eol-end of (a) life-u biti prestanak proizvodnje nečega
Prodajem Logitech S520! PP
16 godina
franky kaže...
athlon64 kaže...

moze samo pojasnjenje sta to znaci EOL ?? , btw ako nvidia hoce ostat u toku trebala bi se konacno  malo ubrzat i paralelno s atijem izbacit seriju gtx 500 ali vidim nista od toga.

End of life.

Slijedeći put više gugla, manje spamma.

Čovjek pita nešto šta nezna (ne služe li forumi tome ili?) i ti odmah to zoveš spamom, a ti otvaraš nove topike o 6xxx seriji?! E pa evo ti još spama!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 11:11 (doktor1).
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

EOL = END OF LIFE

mislim da puno ime dovoljno govori ali da je ne drobim dovoljno je da ti stavim link na wikipediju (najbolje ces shvatiti)

EDIT: LOL spor samSmijeh

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 11:36 (dado8).
15 godina
neaktivan
Babo kaže...

evo neki novi leakovi sa novim driverima... ako su istiniti stvarno impresivno s obzirom na limitaciju 40nm...

Source: http://we.pcinlife.com/thread-1500103-1-1.html

Forumaš Weky me zamolio da odvrtim Heaven Benchmark na ovim postavkama sa svojim GTX-om 480.

Odvrtio sam benchmark dva puta. Prvi put kartica je radila na stock taktovima (701/924/1401MHz), a drugi put na taktovima na kojima ju ja držim (752/950/1505MHz). CPU sam ostavio na 3.825MHz, ali on ne igra ulogu u ovom benchu. Još sam morao odvrtiti bench u windowed modu, jer nemam monitor koji podržava 1920x1200 rezu

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
14 godina
odjavljen

Hvala Oly ;)

Kod njega je min fps 16,9 kod tebe 7,9, al su avg i max slični (iako su kod njega opet malo veci) - Moguce da je rezultati malo nategnuti.

"Njegovi" rezultati - tog lika što navodno ima 6870. "Njegovi" rezultati - tog lika što navodno ima 6870.
One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Mogli bi ovi u Nvidiji izbaciti GTX480 sa 512 CUDA jezgara, malo dignuti taktove (recimo: 725/950/1450MHz) i to bi moglo biti dobro, barem blizu ovome scoreu koji dobija taj Radeon HD6 (koji već, ne vidim na laptopu). Iako me igre ne zanimaju (frame gore dolje, sve su to grafe koje će derati igru na više nego zadovoljavajućem frameratu) volio bi vidjeti kako će se držati u GPGPU aplikacijama... 

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Hvala Oly ;)

Kod njega je min fps 16,9 kod tebe 7,9, al su avg i max slični (iako su kod njega opet malo veci) - Moguce da je rezultati malo nategnuti.

Prije će biti da je moj GTX malo "zarđao", nije dugo bio u nekoj igri, hehe Cool. Na ovom drugom bench sam dobio 20 FPS-a minimalni, a radi se o samo blagom OC-ingu. Mislim da je ovaj rezultat sa interneta sasvim vjerodostojan. Min i Max FPS se uvijek mogu razlikovati

16 godina
ATI Radeon 6XXX

Malo novosti link . Koliko je istine u tome sami procjenite.

To be or not to be
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 14:48 (mirdaVG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

što mislite hoće li se ta hd 6870 moći full iskoristiti na i5-750 ili pak treba nesto više?

16 godina
ATI Radeon 6XXX

heh sad se definitivno ne isplati kupovati grafe ako se nemora...ako ništa drugo nadam se da će  serija 5 pojeftiniti pa možda kakav cf...

a ako su ovi rezultati istiniti serija 6 će biti puni pogodak što se tiče hardwera a sad ostaje pitanje cijena...

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

što mislite hoće li se ta hd 6870 moći full iskoristiti na i5-750 ili pak treba nesto više?

Naravno da ce moci, jako su rijetke igre ogranicene procesorom, uglavnom su ogranicene GPU-om.

Primjer igre ogranicene procesorom ti je Armed Assault...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
14 godina
odjavljen
razorst3 kaže...

To je uopce nepotrebno pitati.

Q6600/E8400 i vozi.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
protjeran
Oly_E3 kaže...
Babo kaže...

evo neki novi leakovi sa novim driverima... ako su istiniti stvarno impresivno s obzirom na limitaciju 40nm...

Source: http://we.pcinlife.com/thread-1500103-1-1.html

Forumaš Weky me zamolio da odvrtim Heaven Benchmark na ovim postavkama sa svojim GTX-om 480.

Odvrtio sam benchmark dva puta. Prvi put kartica je radila na stock taktovima (701/924/1401MHz), a drugi put na taktovima na kojima ju ja držim (752/950/1505MHz). CPU sam ostavio na 3.825MHz, ali on ne igra ulogu u ovom benchu. Još sam morao odvrtiti bench u windowed modu, jer nemam monitor koji podržava 1920x1200 rezu

svaka cast na trudu

ono sto je meni zanimljivo kod tvog testa je kako tako "mali" overclock GTX480 digne tako strasno/nerealno min fps - prakticki tri puta dok ostale vrijednosti gotovo zanemarivo

mislim da je daleko najbolje testiranje hardwera onako kako to radi primjerice radi hardocp -  uz pomoc grafova gdje za svaku sec testa mozes vidjet kako, sta i koliko je to zapravo fluidno a ne da slucajno negdje na milisec (najvjerojatnije odmah na pocetku dok se jos nije sve ni ucitalo kako treba) padne fps pa onda ispada da cijelo vrijeme imas framedropve iako ih zapravo nema 

sto se tice radeonke vec sad izgleda da ce bit porast performsani u odnosu na prethodnika u DX-u bit negdje za 30% (klasika) i par puta u tesalizaciji , sve u svemu cini mi se nista revolucionarno - cista evolucija ali ako su uspjeli zadrzat potrosnju i dimenzije chipa u pristojnim gabaritima, kao sto se za sad cini, i to veoma dobra

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 16:29 (dado8).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Tema bi se trebala preimenovati u "AMD Radeon 6xxx" zbog ovog.

5 0 hvala 1
15 godina
ATI Radeon 6XXX

Isprike što upadam kao padobranac, nisam baš cijelu temu iščitao, već ima 5 stranicaBelji se Nego zanima me kad bi otprilike ove grafe mogle doći kod nas? Jer moj frend ima u planu kupiti komp pa koliko je pametno da pričeka dok ne izađe 6xxx serija da uzme noviju seriju ili ako pojeftini 5xxx/4xx grafe?

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Isprike što upadam kao padobranac, nisam baš cijelu temu iščitao, već ima 5 stranicaBelji se  Nego zanima me kad bi otprilike ove grafe mogle doći kod nas? Jer moj frend ima u planu kupiti komp pa koliko je pametno da pričeka dok ne izađe 6xxx serija da uzme noviju seriju ili ako pojeftini 5xxx/4xx grafe?

Q4 - Oko 11. ili 12. mjeseca, još točnog datuma predstavljanja nema.

14 godina
neaktivan
Weky kaže...
razorst3 kaže...

To je uopce nepotrebno pitati.

Q6600/E8400 i vozi.

Ja samo znam da sam više puta na forumu pročitao kako npr. i5-750 ne može "u potpunosti iskoristiti hd 5970 ili npr 2x hd5870"

EDIT:pretpostavljam da to nije istina no koliko takvih padobranaca sa slčnim upadima na netu ima čovik se zapita :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 15:51 (razorst3).
14 godina
odjavljen

Ta izjava zasluzuje samo jedno, a to je: LOL.

14 godina
Weky kaže...
Stoja kaže...

Isprike što upadam kao padobranac, nisam baš cijelu temu iščitao, već ima 5 stranicaBelji se  Nego zanima me kad bi otprilike ove grafe mogle doći kod nas? Jer moj frend ima u planu kupiti komp pa koliko je pametno da pričeka dok ne izađe 6xxx serija da uzme noviju seriju ili ako pojeftini 5xxx/4xx grafe?

Pa na stranici prije je rečeno da neće bit niš ove godine

15 godina
protjeran
Stoja kaže...

Isprike što upadam kao padobranac, nisam baš cijelu temu iščitao, već ima 5 stranicaBelji se Nego zanima me kad bi otprilike ove grafe mogle doći kod nas? Jer moj frend ima u planu kupiti komp pa koliko je pametno da pričeka dok ne izađe 6xxx serija da uzme noviju seriju ili ako pojeftini 5xxx/4xx grafe?

Pa suska se da Barts(HD6700)ide van vec pocetkom listopada, a onda pomalo sljede ostali modeli

U svakom slucaju logicno je za ocekivat glavninu modela iz viskog i srednjeg segmenta(osim HD6970) prije blagdana zato jer u Americi valjda 3/4 ukupne godisnje prodaje otpada na to razdoblja

mitchell kaže...

Tema bi se trebala preimenovati u "AMD Radeon 6xxx" zbog ovog.

To jos nije sluzbeno, jos postoji sansa da se Desktop modeli (zbog prepoznatljivosti) zadrze pod brandom ATI  - recimo nesto kao sto se desilo s MW2 i prefiksom COD

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 15:56 (dado8).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ta izjava zasluzuje samo jedno, a to je: LOL.

Pa dao sam ti ja link u već nekoj temi gdje si se uvjerio da postoji kod mnogo jačih procesora. HD6870 neće biti dovoljno iskorištena sa Q6600 ili još gore E8400.

i5 750 overclockan bi mogao zadovoljiti potrebe grafe.

Weky, ako imaš dokaza nekakvih za protivno, priloži ih. Pod tim smatram članke, linkove ili sl.

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Weky kaže...
Stoja kaže...

Pa na stranici prije je rečeno da neće bit niš ove godine

ma di? daj link na post

EDIT: ma to se moj imenjek samo malo zaletio, vjerojatno je kao pravi Nvidijevac trazio preko Google nesto o odgodi novih Radeona pa mu je izbacilo godinu dana stari clanakCool

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 16:23 (dado8).
15 godina
ATI Radeon 6XXX

ma stavia, al je stara vijest

evo ti taj link od dade

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 16:17 (Makić).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Weky kaže...

Hvala Oly ;)

Neznam ako si primjetio ono je verzija 2.1 a ovo što je ovaj vrtio je 2.0, tako da, a još k tome tamo je 17 na 4.2 a ovaj ima c2Q na 3GHz. E sad koliko to utječe na rezultat je pitanje

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 16:25 (pinkskin).
14 godina
odjavljen
franky kaže...

Pa dao sam ti ja link u već nekoj temi gdje si se uvjerio da postoji kod mnogo jačih procesora. HD6870 neće biti dovoljno iskorištena sa Q6600 ili još gore E8400.

Weky, ako imaš dokaza nekakvih za protivno, priloži ih. Pod tim smatram članke, linkove ili sl.

Sve pišem na osnovu svog iskustva.

Pri tom sam mislio na Q6600/E8400 overclockiran - Q6600 na nekih 3Ghz, a E8400 na 4ghz (što je mačij kašalj, barem kod mene).

Q6600 3,0Ghz+ HD 6870 @ 1920X1080 Max detlaji (AA/AF sve) =   Grafička nece loadati sve 4 jezgre procesora u 100%.

Procesor nemoze iskoristi grafičku onog trenutka kada ga grafička toliko opterecuje (sve jezgre 100-ak %) da to nije podnosljivo.

15 godina
neaktivan
Weky kaže...
franky kaže...

Sve pišem na osnovu svog iskustva.

Pri tom sam mislio na Q6600/E8400 overclockiran - Q6600 na nekih 3Ghz, a E8400 na 4ghz (što je mačij kašalj, barem kod mene).

Q6600 3,0Ghz+ HD 6870 @ 1920X1080 Max detlaji (AA/AF sve) =   Grafička nece loadati sve 4 jezgre procesora u 100%.

Procesor nemoze iskoristi grafičku onog trenutka kada ga grafička toliko opterecuje (sve jezgre 100-ak %) da to nije podnosljivo.

NHF, ali otkud tebi HD6870 i koju jaču grafu si ti stavio na E8400 i recimo i5 750 pa da govoris da nema bottlenecka?

Ne zelim vise spammat, ako si dalje za raspravu onda na PM jer vise ovdje ne pisem.

14 godina
neaktivan
franky kaže...

NHF, ali otkud tebi HD6870 i koju jaču grafu si ti stavio na E8400 i recimo i5 750 pa da govoris da nema bottlenecka?

Ne zelim vise spammat, ako si dalje za raspravu onda na PM jer vise ovdje ne pisem.

Sorry što upadam, ali jednostavno moram reagirati kada se govori o ovome.

Baš sam sad malo pogledao CPU Usage u Mafia 2 i ni u jednom trenutku nije prelazio 60%. Uz to je trenutno na stock taktovima, a 5850 je OC-ana na 775/1125. Kad bih OC-ao CPU na 3,6 koliko je max stabilno, CPU Usage bio bi još manji.

Računaj da je Athlon 630 u rangu Q6600 na istim frekvencijama tako da ti teorija " da je Q6600 preslab da iskoristi 6870" ne drži vodu.

A vjerujem da bi i E8400 na 4GHz iskoristio tu karticu.

14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

E8400? I na 3.6 bez problema,x9 množitelj,rami 400,gotovo da mu je to default frekva,a svaki ide toliko na stock voltaži.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

svaka cast na trudu

ono sto je meni zanimljivo kod tvog testa je kako tako "mali" overclock GTX480 digne tako strasno/nerealno min fps - prakticki tri puta dok ostale vrijednosti gotovo zanemarivo

mislim da je daleko najbolje testiranje hardwera onako kako to radi primjerice radi hardocp -  uz pomoc grafova gdje za svaku sec testa mozes vidjet kako, sta i koliko je to zapravo fluidno a ne da slucajno negdje na milisec (najvjerojatnije odmah na pocetku dok se jos nije sve ni ucitalo kako treba) padne fps pa onda ispada da cijelo vrijeme imas framedropve iako ih zapravo nema 

Da grafovi su dosta bolja solucija da se točno vidi fluidnost. Ovdje je očito učitavanje zeznulo stvar.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice