Ovo će bit preskupo neisplative grafe(poput aktualne serije) i za nativ dx11 još ipak slabe.
AMD Radeon 6xxx
- poruka: 4.994
- |
- čitano: 550.460
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ovo će bit preskupo neisplative grafe(poput aktualne serije) i za nativ dx11 još ipak slabe.
Mislim da ce definitivno biti dovoljno snage da vrte dobar dio igre koji je uraden preko teselacije.
Jedino je pitanje cache memorije i GPGPU snaga.
NHF, ali otkud tebi HD6870 i koju jaču grafu si ti stavio na E8400 i recimo i5 750 pa da govoris da nema bottlenecka?
Ne zelim vise spammat, ako si dalje za raspravu onda na PM jer vise ovdje ne pisem.
Sorry što upadam, ali jednostavno moram reagirati kada se govori o ovome.
Baš sam sad malo pogledao CPU Usage u Mafia 2 i ni u jednom trenutku nije prelazio 60%. Uz to je trenutno na stock taktovima, a 5850 je OC-ana na 775/1125. Kad bih OC-ao CPU na 3,6 koliko je max stabilno, CPU Usage bio bi još manji.
Računaj da je Athlon 630 u rangu Q6600 na istim frekvencijama tako da ti teorija " da je Q6600 preslab da iskoristi 6870" ne drži vodu.
A vjerujem da bi i E8400 na 4GHz iskoristio tu karticu.
to onda znaci da ni ja nebi trebo mijenjat svog x3 435 @ x4
ova serija je odličan prelazak na 7000.
ja ću se još strpit i uzet 7xxx. 6 daje dobre performanse, ali mislim da je 7 ono pravo.
Mislim da ce definitivno biti dovoljno snage da vrte dobar dio igre koji je uraden preko teselacije.
Jedino je pitanje cache memorije i GPGPU snaga.
Lako mu je vrtit test ungine heaven,ali kad budu neke dinamične igre uz teselaciju onda čemo vidit.
Što je još lakše nego Heaven na Extreme postavkama.
ja ću se još strpit i uzet 7xxx. 6 daje dobre performanse, ali mislim da je 7 ono pravo.
Tako možeš do 10 ić..gubi se totalno smisao i užitak u hardveru..preskakanjem generacije mislim. Rijetko kad čekanje ima smisla,pogotovo kod grafa..svaka iduća generacija je u mid segmentu, high segment prošle generacije..začarani krug..Tehnološki gledano posve isto neusporedivo,tko zna koje su granične mogućnosti i taktovi DDR petarde..i hoće li se ići na što brže..
Tako možeš do 10 ić..gubi se totalno smisao i užitak u hardveru..preskakanjem generacije mislim. Rijetko kad čekanje ima smisla,pogotovo kod grafa..svaka iduća generacija je u mid segmentu, high segment prošle generacije..začarani krug..Tehnološki gledano posve isto neusporedivo,tko zna koje su granične mogućnosti i taktovi DDR petarde..i hoće li se ići na što brže..
dobro, ja sljedeće godine kupujem komp. ako u vrijeme kad bi trebao kupit konfu ne bude 7xxx na tržištu, pričekat ću. tako je i s bulldozerom. ako imam priliku za noviju grafu, čekat ću još koji mjesec ak treba. dalje od 7xxx serije nebi čekao, pogotovo s trenutnom konfom.
jedno ot pitanje: da vam ostane još razmaka u parama(npr. imate 10 000 i složite za 9000 i nešto) šta bi kupili od ovog: dodatni hdd od 1tb, ssd, jača grafa, jači proc, bolje, veće kućište...?
jedno ot pitanje: da vam ostane još razmaka u parama(npr. imate 10 000 i složite za 9000 i nešto) šta bi kupili od ovog: dodatni hdd od 1tb, ssd, jača grafa, jači proc, bolje, veće kućište...?
Razmisli o kvalitetnoj periferiji; jacim zvucnicima, slusalicama, boljem monitoru i sl.
Razmisli o kvalitetnoj periferiji; jacim zvucnicima, slusalicama, boljem monitoru i sl.
imam sluške, zvučnike neću trebat jer sam većinom na sluškama, monitor upada u tu cijenu :)
Apsolutno kvalitetniji monitor s boljom matricom..ako pak imaš monitor,onda više RAM-a..volim uvijek konfe nakrcati RAM-ima..jbg..imao sam 8gb DDR2 u nekoliko konfi,ne znam koji mi je vrag sada,samo 4gb na DDR3.
Apsolutno kvalitetniji monitor s boljom matricom..ako pak imaš monitor,onda više RAM-a..volim uvijek konfe nakrcati RAM-ima..jbg..imao sam 8gb DDR2 u nekoliko konfi,ne znam koji mi je vrag sada,samo 4gb na DDR3.
vrag je taj da su memorije po cijeni otišle duplo.
bitce vruce za bozic
sve to stoji ali kad je u pitanji crossfire ili sli kombinacija onda je situacija malo drukcija...
Ti vec znas kakva bude situacija ?
Milane...
sve to stoji ali kad je u pitanji crossfire ili sli kombinacija onda je situacija malo drukcija...
Ti vec znas kakva bude situacija ?
Milane...
lol sto brzas.. taj post je uletio u krivu temu
jeb4te ovdje sve vrvi od vidovitih milana
jeb4te ovdje sve vrvi od vidotvitih milana
a ljepe se odmah ko muhe na...
jeb4te ovdje sve vrvi od vidotvitih milana
a ljepe se odmah ko muhe na...
jel se ti to pravis pametan ili se to meni samo cini
ako ti nesto nije jasno pitaj na pm.objasnit cu ti.
Mislim da bi se tema trebala preimenovati u AMD Radeon 6XXX
Ali, ontopic, koliko znamo da su ti rezultati legitimni i svaka usporedba sada, sa bilo kojom karticom, je besmislena.
Mislim da bi se tema trebala preimenovati u AMD Radeon 6XXX
Ali, ontopic, koliko znamo da su ti rezultati legitimni i svaka usporedba sada, sa bilo kojom karticom, je besmislena.
Ovi rezlutati imaju nekog smisla, nisu prenapuhani kao svi prijašnji rezultati prije izlaska serije. Ala kakvih sam se gluposti nagledao...
Neznam ako si primjetio ono je verzija 2.1 a ovo što je ovaj vrtio je 2.0, tako da, a još k tome tamo je 17 na 4.2 a ovaj ima c2Q na 3GHz. E sad koliko to utječe na rezultat je pitanje
Razlika između 2.0 i 2.1 verzije je u DirectX11 API-ju nikakva. 2.1 verzija donosi OpenGL 4.0 podršku. To što je tamo testirano sa Core i7 na 4.2GHz ne igra nikakvu ulogu. Moj Q9650 na 3.83GHz može fino tjerati GTX-a, a Heaven ne ovisi o snazi procesora iz ovih razloga: Visoka rezolucija, poprilično teški filtri (AA 4x, AF 16x), GPU teselacija + to sve izrendati, tada snaga GPU-a dolazi to velikog izražaja, a CPU ostaje u drugom planu...
Ove priče a.k.a. "čekat ću novu seriju" su mi totalno bezveze. Kao šta je gore kolega thedream napisao tako se može u nedogled.
I onda će doći nova serija, htjet ćeš kupit staru seriju grafičkih, pitat ćeš za savjet što uzet i onda će mnogi reć - karikiram: Možeš uzet 5870, ali sačekaj mjesec dva pa će možda pojeftinit pa ćeš proć bolje. I onda dođe nVidia sa nekim svojim izviđačem (trenutno GTX460) i šta onda?
To prvenstveno gledam šta se je dogodilo sa ATI 4xxx serijom. Došla je 5xxx serija u tom vremenu je 4xxx serija pojeftinila, ali u međuvremu nVidia izbacila svog izviđača(GTX460), koji je "samo" cca 400 kuna skuplji od 4xxx, a briše pod sa tom generacijom (4850, a jača je i od 4870 i 4890, ali ne briše pod ) i onda svi svjetuju da uzmeš GTX-icu jer je ATI neisplativ za uloženo - dobiveno...
I tako nam opet najave nVidia/ATI novu seriju i opet krene špreha "čekam novu seriju jer ća stara pojeftinit....."
Pa dobro to je tako, ali ipak recimo ne isplati se da sad recimo kupiš grafu recimo hd5850 za nekih 2000kn ako će ta ista za 2 mjeseca koštati manje zbog novije serije, ili ćeš za istu lovu imati malo jaču grafu. Kad se to dogodi kupiš i gotovo, inače ideš u začarani krug. Ali realno sad se po meni ne isplati kupovat nego bi trebalo sačekat koji mjesec da cijene počnu padati i onda neš uzeti...
Ove priče a.k.a. "čekat ću novu seriju" su mi totalno bezveze. Kao šta je gore kolega thedream napisao tako se može u nedogled.
Pa to nije bas tocno tako. Recimo oni koji kupuju graficke kartice koje ce imati malo dulji radni staz, njima bi se isplatilo pricekati northern islands seriju jer ce to biti nova arhitektura. Ovo sto dolazi potkraj godine, tj. Radeon 6XXX serija je samo refresh prosle, rafinirana stara arhitektura sa dodanim nekim djelovima iz northern islands arhitekture koje su uspjeli ugurati u sadasnji proizvodni proces.
Pa dobro to je tako, ali ipak recimo ne isplati se da sad recimo kupiš grafu recimo hd5850 za nekih 2000kn ako će ta ista za 2 mjeseca koštati manje zbog novije serije, ili ćeš za istu lovu imati malo jaču grafu. Kad se to dogodi kupiš i gotovo, inače ideš u začarani krug. Ali realno sad se po meni ne isplati kupovat nego bi trebalo sačekat koji mjesec da cijene počnu padati i onda neš uzeti...
5850 je trebalo lovit dok su bile oko 1700,1800kn..200kn mi ne znači ništa istina Bog,i da košta 2000 mi ne smeta,ali kvragu 2200 ne dam za nju. Treba tražiti polovnu s garancijom od 1600-1700kn..
Inače ne znam baš da će u dogledno vrijeme,bar do Nove godine cijene serije 5xxx padati,dapače svjedoci smo od izlaska,pa one masovne nedostupnosti kartica,sad kad ih ima u svim trgovinama i kad je nvidia izbacila više nego dostojnog oponenta dogodilo se - ništa. Još gore,cijene su i dalje nebu pod oblake iako je razlika neopravdana često..
Hoću reći,GTX460 1gb se jako lijepo nosi sa 5830 i 5850 a opet je jeftinija..kao što više nije javna tajna da je GTX470 za 2500kn bolji izbor od 5850,a često i od 5870..Moje mišljenje je da se dogodila najgora moguća stvar,konkurencije ko u priči u svim segmentima low-mid-high a cijene su i dalje glavoboljček..tako da mi čekanje više nema,nego ima smisla..
Mnogi se nadaju seriji ovih otoka,sjeverni,južni,bla bla..šta ti to vrijedi kad će opet biti ista priča. U biti manje više od X800 serije i nvidijine 6800 serije,sve ti je isto klinac..
Pa to nije bas tocno tako. Recimo oni koji kupuju graficke kartice koje ce imati malo dulji radni staz, njima bi se isplatilo pricekati northern islands seriju jer ce to biti nova arhitektura. Ovo sto dolazi potkraj godine, tj. Radeon 6XXX serija je samo refresh prosle, rafinirana stara arhitektura sa dodanim nekim djelovima iz northern islands arhitekture koje su uspjeli ugurati u sadasnji proizvodni proces.
e točno to. to sam bio govorio.
U novom BUG-u :
AMD slijedeću generaciju grafičkih ćipova kodnog naziva Southern Islands namjerava službeno predstaviti u listopadu.
Prodaja kreće tijekom studenog, a kompanija u međuvremenu planira spustiti cijene aktualne generacije Radeona HD 5000.
Grafički procesori Southern Islands ostaju u 40-nanometarskom proizvodnom procesu zbog TSMC-jevog odustajanja od razvoja 32-nanometarske tehnologije.
Sa svim se slažem od thedream TU;)
Jedino mi preostaje kazati kako po meni nova Fermi arhitektura primijenjena dakle prve kartice GTX 470/480
nikako ne bih svrstao u best-buy.
Najviše zbog cijene kao i novoporasle HD5850/5870
Inače da li je GTX 470 isplativija od HD 5870 ne stoji i dalo bi se raspravljat o tome satima pa čak i danima?
Sv u svemu imaš thumbs up!!!
Sa svim se slažem od thedream TU;)
Jedino mi preostaje kazati kako po meni nova Fermi arhitektura primijenjena dakle prve kartice GTX 470/480
nikako ne bih svrstao u best-buy.
Najviše zbog cijene kao i novoporasle HD5850/5870
Inače da li je GTX 470 isplativija od HD 5870 ne stoji i dalo bi se raspravljat o tome satima pa čak i danima?
Sv u svemu imaš thumbs up!!!
Ja sam propust napravio jer su mi pod ruku tj. miš doskočile različite trgovine,zanimljivo userima iz zagreba,znaju udaljenost Protisa i Linksa..nema 500m zračne linije..
Da li se isplati zaista dati 800kn gotovo više,za 5870..omg.
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=36037&s=1-PointOfView-NV-GTX470-1280MB-607-3348--PRINCE-OF-PERSIA-5-The-forgotten-sands
vs.
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=051.806.456
Eh,da u Protisu..inače..5870 Sapphire..
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=26260&s=1-Grafi?ka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD5870-1GB-GDDR5-HDMI-2xDVI
400kn razlika kako god okreneš,za 500m zračne linije..istini za volju,links ima iste cijene neovisno uvjetima plaćanja..ali i za Maestro primjerice,ako već nemate u papirnatom obliku 2700kn..što vjerujem da nemate,se isplati..2855kn vs. 3200+..
Kakvo vražje čekanje..svi po xbox 360.