nevjerujem da ce si nvidia to samo tako dopustit, btw. kartice iz nove serije ce isto imat "samo" 1Gb?
AMD Radeon 6xxx
- poruka: 4.994
- |
- čitano: 550.431
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
nevjerujem da ce si nvidia to samo tako dopustit, btw. kartice iz nove serije ce isto ima "samo" 1Gb?
Da. Dovoljno za sve igre na nekoj Full HD + AA.
ali da ima 1536 Mb i sabirnicu 384 bitnu ko nvidia....eto bi bio stroj, mislim i ovako je zvijer, al kako se kaze kad je bal nek bude maskembal
ali da ima 1536 Mb i sabirnicu od 384 ko nvidia....eto bi bio stroj, mislim i ovako je zvijer, al kako se kaze kad je bal nek bude maskembal
Nepotrebno. Samo povecavanje cjene a perfomanse za minimalno.
Evo da se vratimo na temu... direktna usporedba 480 i 6870 u unigine...
Majke ti mile, jel ste vi vidjeli kak tehnologija napreduje ? :)
S jedne strane svaka cast ATi-u, a s druge strane cu im hebat mamu jer cijene bude predebele...
Istina da mi ne treba takva grafa, ali i ja volim jak hardwer :)
Radite ražanj dok je zec u grmu. Nitko ne može znati koliko su ti rezultati točni i kakve su stvarne performanse.
Prave, ogledne performanse dobit ćemo nakon cca 2 mjeseca izlaska kartica dok se malo ispeglaju driveri.
Evo da se vratimo na temu... direktna usporedba 480 i 6870 u unigine...
Brutalno.... Samo tako da sruše nvidijinu (toliko najavljivanu) efikasnu arhitekturu za Teselacijske perfomanse.... Odličan posao.
Da definitivno, izgleda da su ovi u ATI-ju napravili odlicnu optimizaciju postojece arhitekture i da ce ovo bit stvarno odlican komad hardwera, pod uvjetom da su dimenzije chipa u 40nm procesu one koje navodi Charlie tj. cca 380mm2
ali da ima 1536 Mb i sabirnicu 384 bitnu ko nvidia....eto bi bio stroj, mislim i ovako je zvijer, al kako se kaze kad je bal nek bude maskembal
Da su htjeli siguran sam da su bez problema mogli izkemijat takvu verziju, pa najlakse je samo nahitat, da kanadjani imaju balkanske krvi sigurno bi bila verzija: " nek se nadje rodjo, ma samo ti nabaci, od viska glava ne boli..."
Pravo umjece je pronaci pravi omjer izmedju sastojaka cijene i performansi
Nvidia se s ovom generacijom bas na tome opekla, niko ko se malo razumije ne spori da dizajn arhitekture na papiru nije izgledao lose-dapace, ali ponjeli ih megalomanija - jednostavno nabacili su u dizajn puno vise sastojaka(dovoljno je bilo vidjet dimenzije chipa) nego sto ih je trenutacna tehnologija mogla progutat sto je sa sobom povuklo performanse(morali su kresat taktove) i cijenu(slabi yieldovi) i kickass arhitektura je zavrsila kako je zavrsila
Uostalom siguran sam da ce neki partneri u lovu na majstore izbacit i 2gb verziju HD6870 a performanse ce (pa i na hd rezi) bit oko fps/dva bolje
E sad me zanima kada će to biti na tržištu, koji sve inicijalno modeli i po kojim cijenama
Ove zime me čeka teška odluka izgleda - htio bih dx11 grafu za Božić ali situacija na tržištu bi mogla biti dosta zanimljiva po pitanju cijene/performansi i rangiranja pojedinih modela unutar cijenovnih razreda.
Ati 5970 ToXIC 4Gb
Polako prestaje sve jace grafe izlazit..
Prije je nova generacija bila od 2-3 puta jaca od prethodne.. sad je to to po 1.5 ili manje..
Prije je nova generacija bila od 2-3 puta jaca od prethodne.. sad je to to po 1.5 ili manje..
Kada i koja molim te lijepo je bila 2-3x jača od prethodne?
To bi ti bilo između 100 i 200% jače čovječe..
Kada i koja molim te lijepo je bila 2-3x jača od prethodne?
To bi ti bilo između 100 i 200% jače čovječe..
Šala. Samo sam htio dokazat da graficke ne napreduju kao prije...
hmmm , pa gledam ovu score razliku izmedu gtx 480 i hd 6870 i neznam bas sta da kazem , nije lose ali ocekivao sam i bolje preformanse s obzirom da ce 6870 spadat u jako visok segment trzista a cijena bi joj mogla bit jaaaako paprena tako da mi se to bas i ne svida , s druge strane ako ati napravi dobro dijelo i npr stavi cijenu 6870 istu ili mrvicu visu nego npr sto je gtx 480 onda ce natjerat nvidiu da baci cijene dole sto ce bit super :).
Bolje performanse od ovih bilo je nerealno očekivati. Ne znam koliko si ti očekivao, ali očigledno tu GTX480 nema što tražiti.
Pod uvjetom da rezultati nisu fake, naravno.
sta li ce bit sa trzistem ako su ovi rezultati tacni...
moze se desit stvar da nvidia drasticno spusti cijene, da bi postala ikako konkurentna,a moze i suprotno, da ce ATI prosto dignut cijene onoliko koliko su i jace kartice..pa ako je 6870 toliko jaca od gtx 480, da toliko vise i kosta..sto bi bilo jako lose, jer danasnje cijene su katastrofa
ma dobro ok su preformanse nije problem u njima nego me strah cijena , kad bi 6870 sad kostala ko i gtx 480 to bi bilo zakon , ati bi bio isplativ a nvidia bi morala spustat cijene , ako 6870 bude skuplja onoliko koliko je jaca od gtx 480 onda ce to bit propast.
@Athlon64
Nista paprenija od danasnjeg vrha 5XXX serije. Ova nova serija ce zamijeniti staru i tako ce 5XXX grafulje pojeftiniti, to je jedini moguci odrzivi slijed dogadaja...
oa to bi bilo ok , mogle bi eventualno kostat ko i 5000 serija kad je izasla , to bi znacilo da bi 6870 bila oko 3000 kn
oa to bi bilo ok , mogle bi eventualno kostat ko i 5000 serija kad je izasla , to bi znacilo da bi 6870 bila oko 3000 kn
zar je 5870 bila 3000KN kad je tek izasla ??
znam da je 5850 bila oko 1800..ne vjerujem da je 5870 bila citavih 1200KN skuplja..
@Athlon64
To je jedini logican nacin, jer ako 5XXX cijena ostane ista, a 6XXX jos i veca, to bi bila propast, kao sto si i sam rekao. Tko bi kupovao takve kartice?
ATI se trenutno prodaje ko crni kruh i vjerujem da zele nastaviti tim tempom, zato ce cijene biti taman tolike da nista ne skuplja prasinu u skladistima...
Mis je bila 2600 pa sada je 2800 u ADM
Nije moglo pojeftiniti kad su cjene išle gore
Pa i HD5850 je sa 1800 išla gore na 2200 a ova druga sa 2600 mis na 3000 pa je zadnje vrijeme malo joj opala cijena
a neznam sad tocno , znam da je u jednom periodu bila oko 3 soma , btw bas me zanima kako ce skalirati u crossfire , jbt gledam sad testove 2 gtx 460 u sli i dobro nadjacavaju gtx 480 sto je odlicno , bas me zanima kakve ce biti preformanse npr 2x 6770 u cf.
Zaboravljate 1 stvar, tako su svi mislili za 4890 kartice kad je izašla 5850... ako je 5850 bila 1800-1900 bilo je za očekivati da će 4890 koja je sporija recimo 15% biit 1500 kn možda i 1400 pa će biti isplativa... ono što je bilo 5850 je skočila na 2000-2100 kn a 4890 su se rasprodale samo tako i nije ih više bilo na tržištu. tako bi moglo biti i sa serijom 58xx
Zaboravljate 1 stvar, tako su svi mislili za 4890 kartice kad je izašla 5850... ako je 5850 bila 1800-1900 bilo je za očekivati da će 4890 koja je sporija recimo 15% biit 1500 kn možda i 1400 pa će biti isplativa... ono što je bilo 5850 je skočila na 2000-2100 kn a 4890 su se rasprodale samo tako i nije ih više bilo na tržištu. tako bi moglo biti i sa serijom 58xx
I šta hoćeš reći s tim?
Ako se i rasprodaju 5850, to nije kriterij da dignu cijene 6000 serije. Cijene će isključivo ravnati prema konkurentima (čitaj Nvidia), a opet da budu dovoljno pristupačne za tržišnu kupovinu.
Ovo stvarno izgleda odlično, ukoliko nije lažirano.
U slučaju da je istinito, vidim sljedeći splet okolnosti.
Trenutno 5970 moguće nabaviti za oko 600$ najjeftiniju verziju(SAD->HR ~ $->€), 5870 za cca 350$, a GTX 480 počinje od 500$.
Kako bi novi "6870" trebao biti bolji od 480tke, a tu negdje sa 5970, prema početnim cijenama 5xxx serije, očekujem da bi mogao postaviti nekih 430-450$ i pokopati Nvidiu.
Ostatak serije bi mogao upotpuniti na sljedeći način.
"6970" bi trebao biti daleko bolji od 5970, a cijena kakvih 700$, 5970 bi mogao biti oko 550$.
"6850", bi se trebao smjestiti između 470 i 480, bliže 480, sa cijenom kakvih 330$, a 5870 pasti na cca. 280$.
Cijena 5850 bi trebala pasti za kakvih 50$ tj. na 220$, a "6770 bi trebao performansama biti između 5850 i 5870, bliže 5850, za nekih 250$.
5830 bi mogao i u EOL, ili sa cijenom od kakvih 160$ ostati na tržištu, a "6750" bi se smjestio između 5830 i 5850, bliže 5830, za nekih 190$.
5770 umjesto dosadašnjih 150$ bi pao na nekih 130$, a 5750 na kakvih 100$ za 1GB verziju.
"66xx" serija, vjerojatno jači model između 5770 i 5750 za oko cca 110$, a slabiji između 5670 i 5750 za cca 90$, dok bi cijena 5670 mogla pasti i na 80$.
Dakle, ovo je moje nekakvo viđenje moguće situacije, a i nadam se da bi moglo biti nešto slično, jer bi to bio odličan rasplet za nas kupce.
Nvidiu tu nikako ne vidim sa sadašnjim modelima, eventualno 460 ako će mu rezati cijenu na cca 190$ za 1GB verziju, i cca 150$ za slabiju verziju i koliko toliko GTX470 ako će bit za cca 260$.
Naravno, spomenuo sam gore kako su ovo cijene u SAD. Za HR se umjesto $ koristi €.
.
pa meni to izgleda super. A citao sam negdje da bi mozda, ali jako veliko MOZDA sa ATI Radeon 6xxx serijama mogao izaci i DirectX 12 koji bi navodno trebao dobro poboljsati optimizaciju i zahtjeve igre(sto bih jako rado htio vidjet kod Arme II). No to su valjda samo nagadanja jer bi za to trebalo par godina rada, a takav DirectX bi se vjerovatno placao ili bi imao oko 5 GB kada bi ga se downloadalo.
pa meni to izgleda super. A citao sam negdje da bi mozda, ali jako veliko MOZDA sa ATI Radeon 6xxx serijama mogao izaci i DirectX 12 koji bi navodno trebao dobro poboljsati optimizaciju i zahtjeve igre(sto bih jako rado htio vidjet kod Arme II). No to su valjda samo nagadanja jer bi za to trebalo par godina rada, a takav DirectX bi se vjerovatno placao ili bi imao oko 5 GB kada bi ga se downloadalo.
Budalaštine.
Ništa od serije 6xxx ove godine izgleda ipak:
Prijevod sa ove stranice:
AMD's Next-Gen: later GPUs, CPUs earlier
irregular cycles present in the graphics processors and manufacturers so-called next-generation chips, or less significantly from their recent chips differ more in performance and great promise. If you hold a magnifying glass to his eye and looks far through, it will be the horizon for AMD in terms of graphics cards, the HD 6000-series on the prospects and in terms of processors known as the Bulldozer architecture.
In the last few days on the web new information to be published outside the period reached about. Roughly summarized new graphics card generation later than expected are thenew generation of processors, however, may be earlier than the accepted.
The last rumor was that the HD series already in Q3/2010, the world would see the light 6000. Notice it did for the day laid skepticism now appears to confirm: So AMD disclosed in the Financial Analyst Day that with the next-generation graphics card, which under the code name Traderjob Northern Iceland is developed, is expected until 2011. Next bordered to the period for the time being no one. The reason for the alleged delay, AMD switching to GLOBALFOUNDRIES to. These seem to be lagging in the schedule TSMC something. Then one is 28 nanometer bulk process until Q4/2010 needed to install the.
Details about the next generation Radeon it yet. Only the information that they will summon a new video processor and support DirectX 11 is once again, is leaked.
Regardless of which reported several pages that AMD first half of 2010 the production of its new processor architecture bulldozer in the 32 nanometer SOI process would begin in the still. Under this assumption could launch an already rather go on the stage as has been recently accepted, while AMD only from 2011 said, without further narrow this period.
Processors based on the Bulldozer architecture will have two mini-cores per core, and thus can execute two threads per core can. Unlike Intel's SMT technology, however this is done in software instead of hardware-and should be clearly leistunugsfähiger so far. Next, each possess the mini-cores instead of three, four integer pipelines. The number of FP pipelines shall abide by two, but one speaks of optimized.
zaj*bo si se ko i ja s onim Spanjolcima
HINT: baci oko na jedan podatak u toj "novosti" Datum: 20.12.2009 - 18:48 Uhr
LOL
nVidia na jesen izdaje GTX475 bazinu na GF104 arhitekturi sa perfomansama u razini GTX480, a zagrijavanje i potrošnja na nižoj. Također, izdala bi i GTX495 što bi ustvari bio GTX475GX2 downclockan. Sličnu stvar smo već imali sa GT200 arhitekturom prošle godine.
moze samo pojasnjenje sta to znaci EOL ?? , btw ako nvidia hoce ostat u toku trebala bi se konacno malo ubrzat i paralelno s atijem izbacit seriju gtx 500 ali vidim nista od toga.