AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.262
|
čitano: 1.938.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Navi

A oko čega se to točno jebeš?? daj konkretni primjer šta te muči Njofra?!

18 mjeseci
nhooydz kaže...
hahhaajaads kaže...

Malo manji iq kad je dosao na IT forum dat takvo pitanje. Cekaj dok sazna da se i sa nvidijom mora igrat kao i sa intelom i njihovim XMPom...

Baš, totalno low iq pitanje zašto ne moze nešto radit normalno i bez da se jebeš oko ičega, blesavo mi je to jednostavno

A što to ne radi normalno? Markus se tuži primarno na buku i nešto veće temperature vrama. To nema veze sa amdom, već aib izvedbom kartice. 

Sami čip 9070xt je koliko vidim lagan za ohladiti, pa proizvođači stavljaju mahom skroz tihe profile i zbog toga vram ide gore.

Evo ima dosta kolega sa 9070 pa neka kažu koliko se grije vram s nekim malo agresivnijim fan profilom.

Što se tiče štimanja i zajebavanja sa karticom, evo nek ljudi podijele iskustva. Moje sa 7800xt je u dvi godine bilo stavi i igraj. Plug n play. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
10 godina
AMD Navi

Eto za primjer cu rec, kako bi neki korisnik uopce znao da treba aktivirati xmp u biosu (ili uopce uci u bios) bez da gleda po netu? Meni su takve stvari glupost, nije problem za odraditi, ali čim su dodatne akcije oko nečega i za što bi se sam trebao informirati iz nekog razloga meni je to već minus. Isto kao što mislim da je minus kod oled monitora što imaš cijelu lepezu taskova za odradit da ga održiš bez burn ina.

Sad, i ja imam 9070xt, sapphire pulse, jel meni sila riskirat da se nešto dogodi jerbo se memorija jako grije? Nije, ali opet onda mislim da je to loša izvedba, iako je svaka amd kartica koju sam imao bila grijalica za to sam vjerojatno trebao biti spreman. 

Nije ovo ništa negativno prema nikome samo mi je blesavo što imam osjećaj da danas svaki komad hardwera dolazi sa jedno 10 naputaka koje moraš sam iskopati na netu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
AMD Navi

Svi mi često kupimo brzo, mahnito, jer je nešto po dobroj cijeni, ili nam je "lijepa" kartica.

Nitko ne može sačekati npr svibanj, pa tek onda kupiti karticu, jer će se tek tada znati točno koji su modeli RX 9070 xt ok, a koji nisu.

合気道家 - Yondan -- tko pita ne skita, ali je često izložen podsmijehu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 14:26 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Navi

Morate priznat da smo svi malo zanemarili modele i da je većina kupovala što je prije došlo (ja prvi).

Kolko vidim Powercolor je standarno dobar (osim reapera)

Saphhire je ok - Pulsica je tiha ali ljudi na reditu se žale na coilwhine, Nitro je malo podbacio.

Taichi bi trebala bit solidna, ali to je premium model. Steel Legend (kako kolega veli) ima isto malo vruću memoriju.

XFX ima dobre temperature, ali je najglasnija.

Asus mi je nepoznanica, ako Toxic veli da je ok onda je ok.Čovjek je isto kritičan prema svom HWu i ne bi hvalio svog konja bez pokrića.

Meni je prvo palo na pamet nafrljit dolje p14 ventove čisto radi temp memorije.

Zapravo meni najbolja stvar od AMD-a ...pazite sad...Adrenalin Driveri !!! Tako sve jednostavno, da ne može bit jednostavnije.

Cijeli setup si naštimaš iz Drivera, ako si na AMD procu.

Zaporožac kaže...

Svi mi često kupimo brzo, mahnito, jer je nešto po dobroj cijeni, ili nam je "lijepa" kartica.

Nitko ne može sačekati npr svibanj, pa tek onda kupiti karticu, jer će se tek tada znati točno koji su modeli RX 9070 xt ok, a koji nisu.

Bingo. Beta testeri. Činjenica je da nisu svi modeli ok kao i kod Nvidie turbine od Ventusa i Shadowa.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 14:39 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
DarthMarkus kaže...

Nitro je malo podbacio.

U čemu točno je podbacio? 

Taraba WoW
13 godina
AMD Navi
Taraba kaže...
DarthMarkus kaže...

Nitro je malo podbacio.

Pa ne odskače puno od Pure i Pulsice po temperaturama i buci.

Dizajn je super mislim - ali ovo je kartica u rangu Red Devila bila do sad. Najtiša i najbolja.

Inochulum kaže...

Ja se troumim između hellhound, red devil I nitro plus. Najradije bi red devil ali pošto sa ovom imam doslovno 6-7mm lufta do rezervara vodenog, a 9070 je duža za 8mm od ove 7800xt... Kad bi morao dizat rezervar i radit novi hard tubing samo radi 1-2mm mislim da bi grafu otresao o zid... Tako da će najprije, ja mislim, past hellhound, jer skoro 100e više za nitro plus mi je malo previše.

Vidit ću da li se pomaknut rezervar za 1-2mm bez da dižem čitav vodovod. Nema teorije da mi se da to. Ali realno, koju kčinu rade kartice od metra i po za 300w tdp? 

Nemoj razmišljat - ovo je najbolja kartica trenutno. Kad već imaš loop šteta je da ju ne staviš da upotpuni sve. Em je tiha em je hladna.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 14:44 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
nhooydz kaže...

Eto za primjer cu rec, kako bi neki korisnik uopce znao da treba aktivirati xmp u biosu (ili uopce uci u bios) bez da gleda po netu? Meni su takve stvari glupost, nije problem za odraditi, ali čim su dodatne akcije oko nečega i za što bi se sam trebao informirati iz nekog razloga meni je to već minus. Isto kao što mislim da je minus kod oled monitora što imaš cijelu lepezu taskova za odradit da ga održiš bez burn ina.

Sad, i ja imam 9070xt, sapphire pulse, jel meni sila riskirat da se nešto dogodi jerbo se memorija jako grije? Nije, ali opet onda mislim da je to loša izvedba, iako je svaka amd kartica koju sam imao bila grijalica za to sam vjerojatno trebao biti spreman. 

Nije ovo ništa negativno prema nikome samo mi je blesavo što imam osjećaj da danas svaki komad hardwera dolazi sa jedno 10 naputaka koje moraš sam iskopati na netu.

I za to sve je AMD kriv ? Nice 

I gdje pise da ti se memorija grije ? Tek nakon 108c se moras zapitat sta nevalja, a ja sam sa 9070xt koja mi eto skoro nije stala u kuciste (morao sam skinut hladnjak procesora i ram da ju uguram unutra) temperatura memorije nije isla vise od 85c i to kad bi ju navinuo na 370w, znaci sa boljim i prozracnijim kucistem temperatura bi sigurno spala za 5c.

Uostalom, dok je temperatura blizu normale nist ne bude crknulo osim ak nemas srece.. imao sam laptop sa intelom i3 3220, kupljen pred kraj 2012, od 2017 pa do 2021 je radio nonstop na 80-110c (ovisno jel idle ili web browsanje, oko tih temperatura je vjerovatno bio i thermal thottle) i na kraju sam ga bacio jer se plastika i tipkovnica raspala.

Zasto se ne zalite na hotspot na tipa RTXicama ? Redovito vidjam po redditu da je na 30xx i 40xx serijama hotspot preko 90c, na 50xx serijama nit nema hotspot senzora, pitam se zbog cega 

Edit: super stvar mi je ovo zadnje sto sam vidio da ovi koji imaju nove RTXice, neke igre pri ulasku detektiraju da imate tu grafu i govore da imate driver koje je nestabilan i da je moguce da ce se igra srusit

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 14:48 (hahhaajaads).
9 godina
AMD Navi

Mišljenja sam da i dalje Nitro jako dobar. Kad se priča o temp istih, pa skoro nitro fan se vrti najsporije od svih modela, ako bih samo dignuo na 1100 temp bi pale koji stupanj, a buke ne bi bilo. 

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Taraba kaže...

Mišljenja sam da i dalje Nitro jako dobar. Kad se priča o temp istih, pa skoro nitro fan se vrti najsporije od svih modela, ako bih samo dignuo na 1100 temp bi pale koji stupanj, a buke ne bi bilo. 

Baš i ne

https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-9070-xt-nitro/39.html

18 mjeseci
DarthMarkus kaže...
Taraba kaže...
DarthMarkus kaže...

Nitro je malo podbacio.

Dizajn je super mislim - ali ovo je kartica u rangu Red Devila bila do sad. Najtiša i najbolja.

Inochulum kaže...

Ja se troumim između hellhound, red devil I nitro plus. Najradije bi red devil ali pošto sa ovom imam doslovno 6-7mm lufta do rezervara vodenog, a 9070 je duža za 8mm od ove 7800xt... Kad bi morao dizat rezervar i radit novi hard tubing samo radi 1-2mm mislim da bi grafu otresao o zid... Tako da će najprije, ja mislim, past hellhound, jer skoro 100e više za nitro plus mi je malo previše.

Vidit ću da li se pomaknut rezervar za 1-2mm bez da dižem čitav vodovod. Nema teorije da mi se da to. Ali realno, koju kčinu rade kartice od metra i po za 300w tdp? 

Nemoj razmišljat - ovo je najbolja kartica trenutno. Kad već imaš loop šteta je da ju ne staviš da upotpuni sve. Em je tiha em je hladna.

Nisam bio jasan dovoljno. Problem je u ovome na slici. Ako ne stane moram mijenjati sav hardline a fakat.mi.se.ne.da... 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
13 godina
Inochulum kaže...
DarthMarkus kaže...
Taraba kaže...
DarthMarkus kaže...

Nitro je malo podbacio.

Inochulum kaže...

Nisam bio jasan dovoljno. Problem je u ovome na slici. Ako ne stane moram mijenjati sav hardline a fakat.mi.se.ne.da... 

Riser ?

16 godina
AMD Navi

Ovako out of the box red devil je mozda i najbolji model. (plug&play)

Svi ostali modeli ukljucujuci i Asus koju posjedujem trebaju malo riktanja ako zelite super tiho i hladno racunalo... To sve se napravi za par minuta i vojla...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 mjeseci
DarthMarkus kaže...
Inochulum kaže...
DarthMarkus kaže...
Taraba kaže...
DarthMarkus kaže...

Nitro je malo podbacio.

Inochulum kaže...

Riser ?

Evo izgleda da će stat. Stao je imbus 8 nakon što sam malo zarotirao rezervar.

13 godina
Stari ja ti se divim. Mene vrag ne može natjerati ni na aio vodeno, a ti cijeli loop rokaš.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
hahhaajaads kaže...

Zasto se ne zalite na hotspot na tipa RTXicama ? Redovito vidjam po redditu da je na 30xx i 40xx serijama hotspot preko 90c, na 50xx serijama nit nema hotspot senzora, pitam se zbog cega 

mislim da je to isto napuhana priča, na mojoj 3080 msi gaming z hotspot je vrlo male razlike u odnosu na gpu temperature

još se čudim kako nekima ovdje bude i 20 stupnjeva razlike

evo ti dolje nakon sat-dva gejmanja, maksimalna razlika hotspot i gpu je osam stupnjeva

jest da je grafa undervoltana podosta, no takve su razlike i kad je po defoltu

12 godina

Pa tvoja ima TOP model coler zar ne!?

scion of the storm
11 godina
picajzla0707 kaže...
hahhaajaads kaže...

mislim da je to isto napuhana priča, na mojoj 3080 msi gaming z hotspot je vrlo male razlike u odnosu na gpu temperature

još se čudim kako nekima ovdje bude i 20 stupnjeva razlike

evo ti dolje nakon sat-dva gejmanja, maksimalna razlika hotspot i gpu je osam stupnjeva

jest da je grafa undervoltana podosta, no takve su razlike i kad je po defoltu

A to ti je to.. razlika od coolera do coolera i opcenito "propuha".. da ja stavim tu tvoju u svoje kuciste vjerovatno bi automatski hotspot za 5c narastao 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 19:34 (hahhaajaads).
17 godina
nhooydz kaže...

Koja hrpetina gluposti, memorija nije na XMP  profilu niti na Intelu, te je kada se ubaci u računalo na 2144Mhz, temperature memorije na VGA variraju od modela do modela....PC računalo je za znalce ili one koji bi željeli naučiti, postoje Bearbone pc tipa HP, Dell i ostali koja su uredska računala i out of the box namještena, za sve ostale su KONZOLE koje su plug & play, za sve ostale tu su instalacije drivera, firmwera i softwera po željama i potrebama i niti jedno računalo takvo nije plug & play, uvijek se treba sa nečime poigrati da se postavi individualno za svakog korisnika....od cpu, gpu pa preko memorije i ostaloga, Gaming Pc naročito ako se želi izvuči svaki FPS i sačuvati tišina.....kupi si konzolu stari

9 godina
AMD Navi

Xmp nit nemre bit plug and play kad kod nekih kofiguracija jednostavno ne radi

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Xmp nit nemre bit plug and play kad kod nekih kofiguracija jednostavno ne radi

Apsolutno....kod ddr4 su na 2144 MT/s a kod ddr5 ako se ne varam na 4200

13 godina
Zato pogledaš listu kompatibilnost prije nego kupiš memoriju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ali za to isto moraš biti znalac da je nađeš što ne odgovar tebi niti kolegi jeli??

Ili morti nije tako 

9 godina
DarthMarkus kaže...
Zato pogledaš listu kompatibilnost prije nego kupiš memoriju.

Nije nit to 100%

Ja sam imal na sa Ryzen 5600 sve kak spada pa nije radilo

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 20:39 (Santana).
15 godina
AMD Navi

Ne kužim kaj se zamarate, kod mene grafa je kloknuta, ventilatori na minimumu i evo nakon dvije godine prvi puta išao pogledati temperturu memorije i hot spot...jer toliko o tome trubite 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
forumaš kaže...

Ne kužim kaj se zamarate, kod mene grafa je kloknuta, ventilatori na minimumu i evo nakon dvije godine prvi puta išao pogledati temperturu memorije i hot spot...jer toliko o tome trubite 

Na toj 3000 seriji je temperatura znala bit i 110 ak se dobro sjecam pa nikome nist

18 mjeseci
DarthMarkus kaže...
Stari ja ti se divim. Mene vrag ne može natjerati ni na aio vodeno, a ti cijeli loop rokaš.

Nije cijeli, samo cpu. Ne znam šta da ti kažem. Da mogu sad birat ispočetka vjerojatno bi bio samo zrak, čisto radi praktičnosti. Ovako ću ga gurat dok ne crkne D5 pumpa, a vele da može i preko desetljeća bez problema. Pogotovo ako je na običnoj destiliranoj vodi bez tinti i tih pizdarija.

AIO nije loš ali nije to to. Jeftikaner alu radijatori i pumpe. Prije bi išao na zrak nego precijenjeni AIO.

Uglavnom sad ima prostora i za RD 9070xt. Samo se moram nekako nagovorit da mi treba novi gpu

13 godina
Nije ni meni nekad Santana. Kupio cl30 6000 memoriju koja je na sheetu i pametni Asus ju povuče nakon par mjeseci s liste kompatibilnosti. Poslije kad su skrpali bios vratili ju.
14 godina
AMD Navi

Ja na 9070XT Steel Legend nisam vidio mem temp preko 90°C, a i to samo par puta. Po defaultu je tiha, a i nakon UV/OC. Istina, nisam forsao mem OC na max, nije mi to poanta. Tako da out-of-the box pic-pic.

Na kraju krajeva ovo je DIY hobi, ostali uvijek mogu kupiti prebuilt PC. Ja sam sve naucio bez neta i AI-ja davno prije, ovo danas je pljuga, kakvo plakanje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Šef Nevidije baš i ne bu zadovoljan.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice