AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.914.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Weky kaže...
ATiGamer kaže...

Probaj sa 10.9 ili starijim pa vidi...

BTW 50% load? Grafa bi uvijek trebala biti do 100% u 3D aplikaciji. Barem je kod mene tako.

Eto zbog toga ja izbjegavam ATi. 50%, i to se igra vuce sa 20 FPS-ova da boli glava nakon par minuta. A znaci da tek pola graficke snage igra koristi.

Kod mene 99% GPU Load u igri, 8xQAA, 50-ak FPS-ova.

Jel frend probao neku drugu igru?

Najlakše odmah svaliti krivnju na drajvere. Kod mene sve normalno, razveselilo me da je popravljen scaling na HDMI, a u igrama nema problema. Doduše ne bih rekao da ima nekog osjetnog porasta u performansama (u odnosu na 10.9) ali eto, sve radi kako treba.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 21:17 (Minoza).
15 godina
odjavljen

Druge sve radi kolko on kaze, i benchmarci su uredni.

Samo je ta igra problem.

Prije je i UT3 štekao iako je bilo 60 FPS na ekranu, ali od 10.7 drivera je to rješeno.

Svaka nova verzija = novi problemi.

Operation Flashpoint
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 21:10 (Weky).
14 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Kakvi su driveri, da stavim ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina

Ukoliko imate crossfire ostanite na 10.5a hotfix

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni ok, nema nikakvih problema, nemam CF... Ne vidim zašto ih ne bi stavili, na kraju uvijek se možete vratiti na stare u slučaju nekog problema. Mislim koju vi paniku radite oko toga, isse pa to su samo drajveri, instaliraš, ako nešto ne štima vratiš se na staro... Iznenađen

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 22:09 (Minoza).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Minoza kaže...

Meni ok, nema nikakvih problema, nemam CF... Ne vidim zašto ih ne bi stavili, na kraju uvijek se možete vratiti na stare u slučaju nekog problema. Mislim koju vi paniku radite oko toga, isse pa to su samo drajveri, instaliraš, ako nešto ne štima vratiš se na staro... Iznenađen

Gle kažem ljudima da ne gube vrijeme stavljajući ove drivere ako imaju crossfire jer driveri ne rade dobro. Šta ti nije jasno?

15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
Minoza kaže...

Gle kažem ljudima da ne gube vrijeme stavljajući ove drivere ako imaju crossfire jer driveri ne rade dobro. Šta ti nije jasno?

A ja sam odgovarao Wicked_Sick87... I napomenuo da su meni ok jer nemam CF, a ne znam dali on ima ili nema... Šta tebi nije jasno? Nisam te čak niti citirao...

3D Designer
15 godina

nisi ni njega citirao a tvoj post je ispod mog pa se podrazumjeva da si mislio na moj post!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

stavio sam 10.10,šta se tiče MoH 62 fps kao i sa 10.9...nekad zna malo past na 58 sa 10.10 driverima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zar nije neko napisao da će driver-i 10.10 biti sivi i pisat amd umjesto ati,izgleda da netko iz amd-a radi u "fušu" kada je rijeć o driver-ima,s obzirom da i 6xxx seria ima amd logoOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kak instaliram drivere bez onog catalist control centra?

14 godina
neaktivan
Nikako. To je skoro pa najpotrebniji program.
14 godina
neaktivan

ok jel zna ko zas mi se pojavljuje  "display driver stopped responding and has recovered" i kak popravit to

15 godina

jel mi se isplati prijeći na noviju verziju drivera, trenutno sam na 10.3 i nemam nikakvih problema

vidim da sa novim driverima uvjek dolaze nekakvi problemi Neodlučan

0_o
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lord nhl kaže...

kak instaliram drivere bez onog catalist control centra?

Odi ovdje, odi na karticu Individual downloads, skini Display driver i pokreni ga.

17 godina

Meni je nakon instalacije ovih novih drivera poremećen profil boja, crvena boja je postala izraženija. Dijelovi sučelja Windows Explorera, Internet Explorera, Opere i Bugovog Foruma koji bi trebali biti sivo-plavi ili sivo-bijeli, postali su crvenkasti. Nakon vraćanja 10.9 drivera, boje su ponovno u redu. (Windows 7 x64, HD 5770)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Meni je nakon instalacije ovih novih drivera poremećen profil boja, crvena boja je postala izraženija. Dijelovi sučelja Windows Explorera, Internet Explorera, Opere i Bugovog Foruma koji bi trebali biti sivo-plavi ili sivo-bijeli, postali su crvenkasti. Nakon vraćanja 10.9 drivera, boje su ponovno u redu. (Windows 7 x64, HD 5770)

To riješiš tako da odeš pod podešenja i izabereš RESTORE FACTORY DEFAULTS Namigiva

Kaje Wicked_Sick87? Daješ mi TD zato kaj sam ja tebi, jel?

Tebi sam dao jer si izvalio potpuno netočnu stvar, ja sam bar rekao ono što pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 22:06 (VeX7).
15 godina

Ne isplati se prijeći jer su lošiji isto kao i 10.9. Smeće... 10.5 najbolji

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
15 godina
neaktivan

Nestrpljivo iščekujem sljedeće čisto da isprobam MLAA. Iako mi djeluje (za sada) beskoristan zbog prevelikog zamućivanja slike, ne mogu biti siguran dok ne isprobam. Do sada sam vidio rezultate samo u jednoj igri (SC2), a i stvar je još u povojima.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako je neko zainteresovan, može da proba 10.10a, iako se u opisu pre svega pominju 6850 i 6870, ljudi prijavljuju bolje performanse u DX10, a ja sam video malo bolje performanse u OpenGL u odnosu na ranije verzije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

probao ja i za cf su loši

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ček jesu li stavili mlaa support u 10.10 drivere za 5xxx seriju?

EDIT: evo idem ovo sad isprobati pa da vidimo dali će išta biti od toga...

http://www.geeks3d.com/20101023/tips-what-is-the-morphological-anti-aliasing-mlaa/

www.gricni.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 13:51 (sokre).
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

ček jesu li stavili mlaa support u 10.10 drivere za 5xxx seriju?

EDIT: evo idem ovo sad isprobati pa da vidimo dali će išta biti od toga...

http://www.geeks3d.com/20101023/tips-what-is-the-morphological-anti-aliasing-mlaa/

U službenim 10.10 nema podrške za MLAA na 5xxx.

Također, navodno na visokim rezolucijama taj blur uopće nije tako uočljiv, a upravo na visokim rezama ova fora i dobro dođe jer tamo AA ima najveći udarac. Razmišljam dal da se hebem sa ovim trikovima da osposobim MLAA ili da čekam...Neodlučan

Meh... ko ga j***, budem probao. Javim dojmove ako uspijem osposobiti.

edit

Ja uopće nemam taj fajl koji je tamo opisan... Imam sličan imenom, usporedbom sadržaja zaključujem da je to taj fajl. Također kada ih uspoređujem, vidim i da ovaj 10.10a prema tom fajlu ima i stereoscopic podršku.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 17:43 (Minoza).
15 godina
neaktivan

BINGO

Malo je traljavo objašnjeno ali osposobio sam, javim dojmove, evo screen:

3D Designer
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

BINGO

i kakvi su dojmovi?

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
instaliro 10.10 i htio pogledati na vimeo-u i YT video u HD-u i zvuk ide a slika zelena, i pisalo da su se driveri crash-ali ali su se kao restor-ali, ali to svejedno nije pomoglo... restarto sam komp pa sad šljaka, ali vidjet ćemo kasnije.
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Minoza kaže...

BINGO

i kakvi su dojmovi?

Za sada odlični.

Probao tek u 2 igre doduše:

Crysis Wars - nula bodova, čini mi se da ovdje uopće ne radi

Arma 2 - najs, ova igra inače koristi SSAA koji je poprilično težak, sa 8xMLAA, nema udarca na performanse, a jaggiji su jedva vidljivi, pun pogodak! Nema nikakvog vidljivog blura... dakle zaključujem da je (kako je i ranije netko negdje rekao) on vidljiv samo na nižim rezama. Moram doduše primijetiti da je SSAA ipak po kvaliteti ispred ali nije vrijedno tolikog udarca na performanse...

Eh... čeka me večer testiranja Belji se ali moram se okupati i malo odmoriti oči od monitora. Naravno obavijestiti ću vas o dojmovima, na žalost screenovi ne bi imali efekta jer je to post, FRAPS bi zabilježio bez AA...

Osobno, mislim da bi ovo uz malo dorade mogao biti prejeba*ki feature...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 18:51 (Minoza).
15 godina
odjavljen

SSAO, ne SSAA (Screen Space Ambient Occlusion) Kolko se sjecam ArmA II to nekoristi, tek Operation Arrowhead to je implementirao.

Motion Blur je neovisan o rezolucij. Nešto si ti pobrkao ili ti se čini, no intezitet istog neovisi o rezoloucij. Motion blur je jednostavan trik gdje se pikseli računaju pod određenim kutem kako bi postali zamućenij, tj. umjetan efekt ljudskog oka koje stvara istu stvar u pokretu.

Operation Flashpoint
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 19:03 (Weky).
16 godina
eterna luchar kaže...
instaliro 10.10 i htio pogledati na vimeo-u i YT video u HD-u i zvuk ide a slika zelena, i pisalo da su se driveri crash-ali ali su se kao restor-ali, ali to svejedno nije pomoglo... restarto sam komp pa sad šljaka, ali vidjet ćemo kasnije.

Ovo se i meni dogodilo, pa da izbjegnem daljnja sranja sam za svaki slučaj driver sweeperom obrisao sve drivere i nanovo instalirao 10.10.

Od tad nema nikakvih problema, a nije ih bilo ni poslije reboota..

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

SSAO, ne SSAA (Screen Space Ambient Occlusion) Kolko se sjecam ArmA II to nekoristi, tek Operation Arrowhead to je implementirao.

Motion Blur je neovisan o rezolucij. Nešto si ti pobrkao ili ti se čini, no intezitet istog neovisi o rezoloucij. Motion blur je jednostavan trik gdje se pikseli računaju pod određenim kutem kako bi postali zamućenij, tj. umjetan efekt ljudskog oka koje stvara istu stvar u pokretu.

Eh nisi ti mene shvatio.

SSAA -> Super Sampled AA, koliko znam upravo njega Arma koristi, možda sam u krivu doduše, možda ipak koristi MSAA.

Nisam mislio na motion blur, već na rezultat MLAA-a, on blura u postu rubove, vidljivo je na onim screenovima iz SC2, na to sam mislio.

Sad sam probao SW The Force Unleashed 2, također odlično izgleda. Nisam primijetio jaggije, ali ta mi igra ionako leti pa ne mogu napraviti usporedbu na temelju fluidnosti.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 19:09 (Minoza).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice