Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.890
|
čitano: 14.869.491
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Da nije možda Tektro Auriga?

Al iskreno ne znam hoće ti pasat ili ćeš morat stavljat drugi adapter.

Probaj malo proguglat kak se postavlja ili čekaj nekog ko se razumije u to da ti odgovorni

13 godina
odjavljen
clutch kaže...

Da nije možda Tektro Auriga?

Al iskreno ne znam hoće ti pasat ili ćeš morat stavljat drugi adapter.

Probaj malo proguglat kak se postavlja ili čekaj nekog ko se razumije u to da ti odgovorni

Moguće, jako čudno piše pa nisam siguran više koji je sustav.

15 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Šta mislite o ova dva mtb bicikla??

Vidim popust je odličan, oprema također jedino nisam cuo za tu marku SHOCKBLAZE.

Snižen sa 10999 na 5329 kn

Trazim si baš takav bajk standardne velicine kotača 26", ne velim da 27,5 nije bolji il sta več ali me jednostavno ne zanima, a o 29" da ni ne govorim.

https://www.shockblaze.com/en/bikes/R9-ELITE-2012-En.html

Ili https://www.shockblaze.com/en/bikes/R7-PRO-2013-En.html

Ovaj drugi je snižen sa 6999 na 3749, opreme je naravno malo slabija ali za moje potrebe dovoljno, a opet gledajuči dugoročno za tu razliku u cjeni od kojih 1500 kn između ta dva modela dobim puno bolji bajk ( ovaj prvi link)tak da neznam ni sam.

Hvala 😉

Koga zanima popust sam našo u "Ciklo Centar" ducanu.

Martin
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 13:25 (Marti).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Imam jedno pitanje.Vidim da dosta ljudi kupuje bicikl koji nije ispod 4500kn.Pa me zanima vase misljenje o tome.Dal se isplati toliko novaca dati za rekreacijsko bicikliranje.Po mom misljenju je to previse novca za stil 2 puta tjedno bicikliranje ili jos bolje do posla i nazad.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Marti kaže...

Šta mislite o ova dva mtb bicikla??

Vidim popust je odličan, oprema također jedino nisam cuo za tu marku SHOCKBLAZE.

Snižen sa 10999 na 5329 kn

Trazim si baš takav bajk standardne velicine kotača 26", ne velim da 27,5 nije bolji il sta več ali me jednostavno ne zanima, a o 29" da ni ne govorim.

https://www.shockblaze.com/en/bikes/R9-ELITE-2012-En.html

Ili https://www.shockblaze.com/en/bikes/R7-PRO-2013-En.html

Ovaj drugi je snižen sa 6999 na 3749, opreme je naravno malo slabija ali za moje potrebe dovoljno, a opet gledajuči dugoročno za tu razliku u cjeni od kojih 1500 kn između ta dva modela dobim puno bolji bajk ( ovaj prvi link)tak da neznam ni sam.

Hvala 😉

Koga zanima popust sam našo u "Ciklo Centar" ducanu.

To su stari bajkovi i jos 26" tako da nije cudno da su na popustu. Ovaj jeftiniji je los, ovaj skuplji ok al ja bi radje uzeo 27.5" ili 29" sa losijom opremom nego to. Pogon s 3 sajbe je isto stvar proslosti...

15 godina

Može onda preporuka ako ima mtb 27,5 do nekih 5, 6 soma, čisto da vidim pa ču si razmotrit malo.

Recimo kona od 27,5 mi izgleda zanimljivo, al opet je naprijed pogon s 3 šajbe.

U kojim ducanima da još vidim?

Hvala na odgovoru.

Martin
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 17:08 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma nije 26" mrtav, samo su sad 27.5" in (a i taj trend već lagano slabi). Za osobe nižeg rasta 26" je super i ne treba se bojati da neće biti žbica, obruča ili guma...

Visoki ljudi bi u principu trebali ići na 29", ali ako žele okretniji bajk, nema nekih realnih prepreka ni da voze 26" (za trials i sl.).

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 17:54 (Veliki Brat).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...

Ma nije 26" mrtav

Nije mrtav sami ih vise nitko ne proizvodi... Ako u downhillu voze 29", onda je sve jasno...

17 godina
ansha kaže...

Nije mrtav sami ih vise nitko ne proizvodi...

Gluposti. 

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Ma nije 26" mrtav, samo su sad 27.5" in (a i taj trend već lagano slabi). Za osobe nižeg rasta 26" je super i ne treba se bojati da neće biti žbica, obruča ili guma...

Visoki ljudi bi u principu trebali ići na 29", ali ako žele okretniji bajk, nema nekih realnih prepreka ni da voze 26" (za trials i sl.).

26 neče nikad bit mrtav, dok ima potražnje Kinezi če štancat kaj god hočeš ili kome kaj treba.Ako Giant/Trek/Spešalized ne proizvode 26, ne znači da je 26 mrtav uostalom Kinezi itekak znaju iskoristit situaciju.

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-mtb-26-wheelset.html

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180513101219&SearchText=new+26+MTB+bikes

Fučkaj ga a šta je Custom bajs, po internetu ima koš firmi koji če ti složit kaj god hočeš.Ako oš Titanium ramu nema frke plati i eto, sto ljudi raznih ideja ili želja koje neko mora namirit.

Eto jednog jeftinog 26 Kineza, karbonska rama mase 1300g+očekivano loši djelovi za tu cijenu.Kompletan bajs 400 dolara, človek bi očekival da se rama raspadne kad si rekel keks ali eto ipak za sad nema problema.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Bike od 400$ sa karbonskom ramom ces kupit jedino ako ti zivot nije mio. 

A cinjenica da najveci i najpoznatiji brandovi vise nemaju 26" bikeove u ponudi znaci upravo to da su 26" kola proslost. 

12 godina
Marti kaže...

Može onda preporuka ako ima mtb 27,5 do nekih 5, 6 soma, čisto da vidim pa ču si razmotrit malo.

Recimo kona od 27,5 mi izgleda zanimljivo, al opet je naprijed pogon s 3 šajbe.

U kojim ducanima da još vidim?

Hvala na odgovoru.

Gost Kato 5 je trenutno 4999kn u DSGu,d efinitivno best buy u tom cjenovnom rangu.

15 godina

ukratko: pao sam s bajka pred mj dana, ozljedio si rame, uho. isao na hitnu, 2 operacije sivanja. prije druge, me ispitala policija. danas dosla kazna 2500kn, citam prema navedenim clancima, zbog neprilagodene brzine 500kn + zbog izazivanja nesrece u kojoj je netko (ja) ozlijeden - 2000kn

je li to moguce? cime su oni utvrdili moju brzinu kretanja? dosli su 5h nakon udesa u bolnicu, na licu mjesta su isli kasnije kad su doznali od mene gdje je to bilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...

ukratko: pao sam s bajka pred mj dana, ozljedio si rame, uho. isao na hitnu, 2 operacije sivanja. prije druge, me ispitala policija. danas dosla kazna 2500kn, citam prema navedenim clancima, zbog neprilagodene brzine 500kn + zbog izazivanja nesrece u kojoj je netko (ja) ozlijeden - 2000kn

je li to moguce? cime su oni utvrdili moju brzinu kretanja? dosli su 5h nakon udesa u bolnicu, na licu mjesta su isli kasnije kad su doznali od mene gdje je to bilo...

Cekaj, pao si bez sudara s drugim vozilo/biciklom/pjesakom i ovi su ti napisali kaznu? Plus su naosnovu nicega procijenili da si se prebrzo kretao? Strasno, al bas strasno ako je tako. Doduse zalbom bi to sigurno rijesio...

12 godina

Je,nažalost to tak ide u rvatistanu, općenito koliko ja znam u takvim situacijama je ,ako je moguće naravno,ne spominjat bicikl.

Frendu se dogodilo da je isto solo pao i slomio ključnu kost, završio na hitnoj ,nekoliko godina nakon toga je išao sa kolegama poslovno u Sloveniju,i na granici ga izvukli iz auta da je za njim raspisana tjeralica zbog bijega sa mjesta nesreće.

Da ponovim ,hitna ga odvezla. 

0 0 hvala 0
8 godina

Da, to je već klasična priča u ovoj našoj državi, a opravdavaju takvo ponašanje time da: kad padneš s bicikla ti sudjeluješ u prometnoj nesreći - jer ti si prometovao biciklom, ozlijedio se, to je prometna nesreća. Nema veze što nitko drugi nije sudjelovao u nesreći, prema zakonu ako policija sazna za tvoju nesreću, plaćaš kaznu..nažalost tako je kako je, ali i dalje mislim da bi se trebao žaliti. U svakom slučaju kad se tako nešto desi, najbolje je izbjeći odlazak u bolnicu kako god znaš (ako je ikako moguće, nažalost u tvom slučaju to nije bilo moguće zbog ozljeda).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, radi se o nekoj fori u smislu izazivanja prometne nesreće. Ni prvi ni zadnji biciklist koji padne, ozlijedi se i onda još dobije prekršajnu prijavu za izazivanje prometne nesreće.

Svejedno mislim da bi se trebao žaliti, pogotovo ako nemaš prethodnih presuda. Neka dokazuju sudu kako su uvidjeli da si se prebrzo kretao.

Nije ni policija bezgrešna i iako se iz dijela za izazivanje nesreće ne možeš izvući (ali može ti sud ukinuti kaznu i ostaviti samo sudske troškove), iz ovog dijela s prevelikom brzinom bi mogao, pogotovo ako si nekako pratio vožnju (ciklokompjuter ili Strava na mobitelu).

Gledam te!

0 0 hvala 0
17 godina

Zato sam ja rekao da sam se razbija doma u svom dvorištu i lagano su otišli na sljedeći stol u hitnom kirurškom.

Ako nisi u prometu, nema ni prometne.

Board Games Fanatic
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 17:03 (Motorna Testera).
14 godina
Cube acid 2008... Sto mislite o tom bike u...
15 godina
galinjo24 kaže...

Daj link?

Sjedi 1
15 godina

da napisem malo vise:

pao sam na jednom suzenju u S zavoju + bilo rasprsnutog sodera, udario sam licem u stablo i granje sta je bilo sa lijeve strane cestice i pao (ocito u zraku se katapultirao) na lijevo rame i bajk na mene...nasao sam se u sjedecem polozaju, maknuo se u stranu, nakon 15s dosla cura koja se vozila iza mene tu dionicu (nizbrdica) i zvala je hitnu, dosli nakon 20min, odveli me, ocistili rane, sivali obraz, isao na otorino sivati uho (bilo probijeno skroz na skroz - grana) - sve skupa je trajalo 5-6h. netom prije ulaska u operacijsku sobu na otorini, dosli polijcajci me ispitati, napraviti alkotest ja u uskim hlacicama i majici sa jos rukavicama na rukama - vide da sam sportas a oni inzistiraju i cude se sta pokazuje 0,0, a pijem vodu iz bidona...propustio termin za sivanje uha, morao cekati jos pol sata itd. dok su me operirali isli su doma kod cure, ispisati sasiju bicikle, morala ih je odvesti na mjesto dogadaja i ja sam dosao doma i to je bilo to. danas kazna...500kn zbog brzine neprilagodene + 2000 zbog izazivanja nesrece gdje je netko (ja) ozlijeden...

prosao malo prije pogledati mjesto, na pocetku nizbrdice nema nigdje znaka da ima 10-15% ili koliko vec (mozda na dijelu i vise) nagiba...i nema znaka za suzenje ili opasnost, a sa slike se ne moze vidjeti suzenje, taman je ravni pravac i onda suzenje i S zavoj...

ugl da, zalba je vec spremna i sutra im ju dostavljam...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2018 18:06 (RuskeGTT).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina

Sretno, javi rasplet!

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
protjeran
galinjo24 kaže...

A ono, srednja zalost, sve zavisi koliko novaca, vise od 1500kn ne vrijedi...

10 godina
neaktivan

Poz ekipa. Moze preporuka zadnjeg kotaca. Trenutno imam Sun rims single track, ali mi se jedna zbica ispada. Posto mi prednji kotac isto ima te naljepnice, i crni je, pa bi i zadnji trebao biti slicno.

Edit:vidio sam neki zuti u lock za 99 kuna, hoce li to biti uredu? *

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 20:05 (Kolacic).

0 0 hvala 0
14 godina

@Marti

Shockblaze R9 ELITE je stariji model no opet nisu to npr. automobili pa da je generacijska razlika i ogromna razlika u tehnologijama. Meni osobno najvise odgovaraju 26tice pa mi je to bio dodatni plus.

No presudno kod biranja / kupovine je bila tezina Shockblaze R9 od samo 11.2kg. U tom cijenovnom rangu tesko da ces naci laksi MTB, uglavnom su svi oko 13+kg. Pa ako ti je to vazno...

Inace, bajk ima sasvim dobru opremu. Malo je vilica premekana no ne smeta.

!B
15 godina
protjeran
Halo#Bing kaže...

@Marti

Shockblaze R9 ELITE je stariji model no opet nisu to npr. automobili pa da je generacijska razlika i ogromna razlika u tehnologijama. Meni osobno najvise odgovaraju 26tice pa mi je to bio dodatni plus.

No presudno kod biranja / kupovine je bila tezina Shockblaze R9 od samo 11.2kg. U tom cijenovnom rangu tesko da ces naci laksi MTB, uglavnom su svi oko 13+kg. Pa ako ti je to vazno...

Inace, bajk ima sasvim dobru opremu. Malo je vilica premekana no ne smeta.

Kod odabira 26" kola mu je najbitnije po kakvom terenu vozi, ja se vozim velikim djelom po gadnim kamenitim singletrackovima gdje se 29" puno lakse vozi/kotrlja od 27,5", a 26" je tu vec u teskom hendikepu.

Al ako nije u dalmaciji i vozi pretezito po zemlji/makadamu, onda je 26" skroz ok..

17 godina

Kolacic pa što ne možeš samo žbicu zamijeniti? Nije ti to lakše umjesto traženja novog točka koji bi trebao izgledom biti isti?

A za ulock, biti će dobar za zaključati ga, ali da ti je bajk u vidnom polju. Vjerojatno. Sve bolje košta od 200ak novaca pa na više. A i to nije trajna zaštita, nažalost.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
10 godina
neaktivan

Kakva ce kvaliteta biti nakon mijenjanja jedne zbice? 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kolacic kaže...

Kakva ce kvaliteta biti nakon mijenjanja jedne zbice? 

Bit ce bolja nego prije jer ce ti dotegnut i ostale...

14 godina

Došle mi pred koji tjedan michelin protket cross gume i danas ih išao malo poštenije isprobat. Ruta je bila Split - Sinj - Split po sports trackeru 72.15 km io 3h 53 minute čiste vožnje (imao sam autopause) i mogu reći da sam dosta zadovoljan, buduci da mi je sa starim gumama trebalo 3h i 13 minuta za 50 km ( Split - Trogir - Split ) doduše bez autopausea ali nisam ni radio veće pauze (možda njih 3 po dvije tri minute da smirim puls i popijem vode). Ruta do Sinja je bila imala jednu zahtjevnu dionicu do klisa gdje je bio konstatan uspon do cca 400-500 m nadmorske visine koji me daleko najviše iscrpio, nakon te dionice nije bilo nikakvih problema. Sve u svemu dobra vožnja samo dva near death expirenca ( jednom me kamion skoro zgurao s ceste u provaliju kod klisa, drugi put mi je opet kamion presjekao put na križanju makar sam imao prednost)

Uglavnom što se guma tiče nemam zamjerke.  Na ravnicama i laganim usponima se dosta osjeti razlika.

Nakon što mi je netko probao prerezati lanac dok sam bio na poslu sam odlučio i uložiti u kvalitetan ulock tj. bulldog u lock mini s kojim sam isto zadovoljan ( jedina mana mu je debilan sustav montaže na bicikl) pa ga obično nosim u ruksaku. 

Mali odmor na pola puta do klisa Mali odmor na pola puta do klisa
Ipak sam influencer Ipak sam influencer
Kakva bi to vožnja bila da ne nabacim sliku kraj table Kakva bi to vožnja bila da ne nabacim sliku kraj table
Uspon do klisa je bio ubitačan... Uspon do klisa je bio ubitačan...
Ako nisi zadovoljan sobom okreči ju ponovno
Moj PC  
10 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice