Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.698
|
čitano: 14.614.392
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

A gle , nazovi ih i objasni situaciju - šta i gdje je izguljeno , pa ćeš vidjet , možeš im i poslikat. Ako treba , pošalji im ga natrag rastavljenoga kak je i došel  . A druga solucija je da to obojas crnim lakom , ak ti se neda natezat s njima .

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2018 20:29 (Haf932).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Ne vjerujem da je to nastalo pri sastavljanju. Ja sam u petak sletio na kamenje u vožnji i nastala su manja oštećenja od toga.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
15 godina
protjeran

Slazem se, tako izgleda kad pogodis kurblom u pod u voznji...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

Još gore, iskreno, nije mi ni palo napamet tako nešto... znači postoji mogućnost da ga je netko testirao i oštetio -.-

16 godina
Unimatrix 007 kaže...
ansha kaže...

Još gore, iskreno, nije mi ni palo napamet tako nešto... znači postoji mogućnost da ga je netko testirao i oštetio -.-

Ako ćeš ga vozit po terenu lupit ćeš kurblom u kamen još 100 puta... Ako ti smeta malo laka za nokte stavi i to je to. Nije neko oštećenje da bi mi se dalo reklamirat, iako nije ni u redu od njih, no neće ti ni na koji način utjecati na vožnju...

A to što ti nisu sastavili bicikl je užas... Prava trgovina ima servis koji će ti sastaviti bicikl i prilagoditi ga za tvoju visinu i potrudit će se oko toga, također će ti dopustit i kraću testnu vožnju po kvartu. TČT je dosta poznat i ne kužim kakva im je to politika.

16 godina
Unimatrix 007 kaže...

To je jedino takvo ili slično oštečenje na bajsu? Dakle samo strugotina na aluminiju kurble+poguljena boja, ili na biciklu više nigdje nema niti jedne jedine crtice ili ogrebotine?Ja osobno im to ne bi oprostil, svakako prijavi pa vidi kaj če reč jer realno imaš pravo na zamjenu bicikla.U normalnoj državi ili dučanu, bicikl se zamjeni ili se malo snizi cijena(povrat love)radi oštečenja to je realna praksa.

Estetski to se lako popravi ili pofarba, ali moraš imat barem okvirno vrlo sličan crni mat lak ili boju.

https://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/biciklizam-bicikli-oprema-staze/11835.aspx?page=774&jumpto=5141543&sort=asc&view=flat

https://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/biciklizam-bicikli-oprema-staze/11835.aspx?page=774&jumpto=5142921&sort=asc&view=flat

Hm ovo je lako moguče, da su dali bajs na testiranje/probno bicikliranje pa je neko ogrebal kurblu.Nakon toga su bajs opet namjerno rastavili, "pa eto ti ga sad kao sastavljaš prvi puta taj bicikl".Kod nas ima svakakvih smicalica, i to po principu ako prođe ok ako ne prođe onda ga fučkaj.

Odradi standardni reklamacijski pritisak, jer ti si platio=očekuješ potpuno novi i neoštečen bajs a ne bajs sa estetskom greškom.Opet u normalnim državama, tam se ogrebani ili lagano ogrebani okvirno novi bicikli prodaju znatno ispod cijene.

Ako standardno reklamacijsko natezanje ne upali, ko ga hebe imat češ sreče na drugoj vagi ipak je to samo ogrebotina.Bolji bajs za tvoje potrebe nečeš nač, jer to je jedini takav model bicikla u Hrvatskoj maloprodaji.

Inače takvi bicikli su danas prilično usamljeni, ili tehnikalijama rame+vilica ista priča kao linkani Marin Muirwoods.

https://www.bug.hr/forum/topic/automobili-motori-bicikli/biciklizam-bicikli-oprema-staze/11835.aspx?page=822&jumpto=5712694&sort=asc&view=flat

Reda radi može se spomenut još jedan vrlo poznati model, ali to je još lakša izvedba jer ne spada pod krutu 29 verziju.Jamis Coda Sport je taj model, dakle ista priča Cromoly rama+vilica. Ali toga modela nema u Hrvatskoj, a kolko znam taj model ne moš kupit niti u večini EU država.Kaj se tiče navedenog Jamis modela, za njega ne vrjedi ono čelični bajs je teži ili znatno teži od aluminijskog bajsa. 

Jamis Coda Sport

- kvalitetna Chromoly rama i rigidna vilica

- masa 26.50lbs ili 12kg

http://www.jamisbikes.com/usa/codasport.html

Jamis Allegro Sport

- 6061 aluminijska rama i alu rigidna vilica

- masa 26.50lbs ili 12kg

http://www.jamisbikes.com/usa/allegrosport.html

Trek FX 2

- masa 11.7kg

https://www.trekbikes.com/us/en_US/bikes/hybrid-bikes/fitness-bikes/fx/fx-2/p/17455/

Giant Escape 2

- masa 11.5kg

https://www.giant-bicycles.com/us/escape-2

Inače u praksi to su okvirnim tehnikalijama vrlo slični bicikli.Dakle standardna klasika, 24 brzine pa rigidne vilice i na kraju V-Brake kočnice.Jamis Coda Sport je jedini čeličnjak, a pošto čelik osjetno bolje upija cestovne neravnine vs standardna aluminijska rame tu je sve jasno.Čelična rama ako se savine(sudar ili pad itd), može se bez frke izravnat i materijal ili rama na mjestu savijanja neče oslabit. Aluminij kad se jednom ozbiljno savine, uh to je vrlo teško uspješno izravnat fučkaj ga sad.Jamis Coda Sport je i vizualno najatraktivniji, onak vidno vrlo tanki i elegantan čelični bajs. 

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 1:53 (rambox).
14 godina
neaktivan

Teško je to dokazati. Oni se budu čupali da si ti to skrivio

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
null kaže...

Većinom cesta(70%), makadam (20%) i brijeg (10%). Za rekreaciju i razgledavanje, ništa ekstremno.

Oko 3k kn.

Vidim da se preporuča genesis speed cross sx3.8, pa dal da uzmem njega? Ak da, koja veličina? Visina 180cm (predpostavljam 58?).

Pa uzmi da za tu lovu ne može bolje, ili trenutno uloženo-dobiveno najbolji paket Cross bicikla.Veličinu rame isprobaš u Intersportu, prodavači su dovoljno kvalificirani da ti u tome pomognu.Bit če ti dosta i 54 rama, ali kad si več u dučanu moš reda radi isprobat i 58 ramu.

16 godina
peroko kaže...

Ipak su pristali zamjeniti kurblu ukoliko sam u prolazu (što definitivno nisam...), ali ne znam da li moram furati čitav bajk ili samo odnijeti i zamjenit kurblu pa je sam montiram nazad ukoliko nije komplicirano (ili da se ipak ne zafrkavam sam s time?). 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 14:41 (Unimatrix 007).
16 godina
odjavljen

Kompliciranost ovisi o tome koji je sistem osovine, a s obzirom na mogućnost štete i/ili ozljede ako ne stegneš propisno, bolje da odvedeš njima.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina

Dogovorio sam s njima da će ga zamjeniti za mjesec dana kad će bit prvi servis da ga ne vozim sad u ZG samo radi toga. Ajde barem su donekle fleksibilni.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav.

Ima nekakav drzac mobitela za bicikl na ebayu ? Isto tako AKO ima drzac za bocu. Hvala unaprijed 

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
16 godina

Upravo bacio prvu vožnju s Marin Muirwoods-om i bajk je zbilja brz, al ima još jedan problem, ne šalta mi brzine kako treba, prebacim u višu recimo, vrtim i ništa, sve dok ga sam ne prebaci 5-10 sekundi randomly... probao sam više puta i ista stvar, probala je i cura i također primjetila isto... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Unimatrix 007 kaže...
peroko kaže...

Ipak su pristali zamjeniti kurblu ukoliko sam u prolazu (što definitivno nisam...),ali ne znam da li moram furati čitav bajk ilisamo odnijeti i zamjenit kurblu pa je sam montiram nazad ukoliko nije komplicirano(ili da se ipak ne zafrkavam sam s time?). 

Zamjeni ipak si platio novi bajs, dakle kad ti bude usput a za detalje pitaj TČT.Ako TČT-u to odgovara, nek ti poštom pošalju samo novu kurblu.Dalje je prilično lako, ako ne moš sam kurblu montirat ili nisi siguran, nema frke tu je bilo koji bic servis.To če bilo koji bic serviser odma napravit bez čekanja, skine staru kurbletinu dole i brzo nabaci novu.

Unimatrix 007 kaže...

Upravo bacio prvu vožnju s Marin Muirwoods-om i bajk je zbilja brz, al ima još jedan problem, ne šalta mi brzine kako treba, prebacim u višu recimo, vrtim i ništa, sve dok ga sam ne prebaci 5-10 sekundi randomly... probao sam više puta i ista stvar, probala je i cura i također primjetila isto... 

A hebiga nemaš sreče, brzine su malo raštimane ali ok to se događa i na dvostruko skupljim bajsovima.Brzine brzo podesi lokalni bic serviser, i to nije skupo ili kak se kaže zbog toga se ne trebaš živcirat.

Dakle imaš dvije opcije, kurbla poslana poštom+neki lokalni bic serviser za štimanje brzina+instalirat kurbletinu.Druga opcija sa bajsom u TČT, jer oni moraju popravit takve sitne mane kao raštimane brzine ili kočnice itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2018 21:43 (rambox).
15 godina

Imate za preporučit ove nosače za bajs koji se montiraju na auto ?

Koji modeli i dali se fokusirat na ove koji se montiraju na stražnje stranu auta ili gornju ?

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako šteka prebacivanje na viši lančanik, treba sajlu malo dotegnuti, a ako šteka na niži, otpustiti. Možeš sam pokušati, lako vratiš ako me bude bolje. Ako šteka u oba smjera, onda nešto nije u redu s mjenjačem, moguće da je i on dobio udarac, pa to odmah prijavi.

12 godina
Koristim Thule Pro ride i Free ride sa Thule aero sipkama....meni savrseno....

Ali, naravno, ovisi koji auto imas...meni ne pasu ovi sto idu iza zbog oblika auta. A oni u pravilu onemogucuju pristup gepeku, pa je to jos jedna prednost krovnog.
13 godina
odjavljen

Ovdje je netko stavio link seta Shimano kočnica iz Bike24.com shopa koji su oko 150€ zajedno, no ne mogu ih nači. Dali netko ima link spremljen?

U pitanju su neke low entry kočnice(ili možda malo jače kvalitete). Zahvaljujem

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Ovdje je netko stavio link seta Shimano kočnica iz Bike24.com shopa koji su oko 150€ zajedno, no ne mogu ih nači. Dali netko ima link spremljen?

U pitanju su neke low entry kočnice(ili možda malo jače kvalitete). Zahvaljujem

Pa odi na bike24 i nađi što god želiš

13 godina
odjavljen
Vjerojatno ne mogu pronaći set..?
16 godina
Dex.pwn kaže...
Vjerojatno ne mogu pronaći set..?

Samo profiltriraš sa strane u opcijama...

Evo...

https://www.bike24.com/1.php?content=7;menu=1000%2C2%2C15%2C117;mid%5B931%5D=1;pgc%5B15600%5D=15603;orderby=2;pitems=50

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2018 13:51 (lllnuclearlll).
8 godina
neaktivan

Nisam stručan za bicikle, ali nakon čitanja vaših postova i drugih članaka po netu zaključio sam da tražim jeftinije rješenje za povremenu vožnju (1,2 tjedno po 20km) i to treking bicikl jer bih volio voziti malo brže od mtba, a da mogu i po gradu preskakati ivičnjake bez da mi ode guma.
Trebam savjet što uzeti za sebe s obzirom da živim u Slavoniji gdje je sve ravno i da sam visok 177 cm te da bih vozio kombinirano grad i otvorena cesta. Ne razumijem se u bicikle tako da bih svaka pomoć dobrodošla, gledam nešto da bude best buy oko 1500 kuna.
Izdvojio sam ova 3 bicikla s obzirom na cijenu, koji je od ovih 3 best buy i jel bi mi netko mogao nešto drugo preporučiti? Hvala.

1. https://www.intersport.hr/nakamura-platinum-1-8-muski-treking-bicikl-281101
2. https://www.intersport.hr/nakamura-platinum-20-muski-treking-bicikl-116281
3. https://www.decathlon.hr/p/8405304_hibridni-bicikl-riverside-120.html#/3-200-l

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2018 15:21 (joka993).

0 0 hvala 0
15 godina
Za ročkas dobio stalak,nije neki premium ali stabilno je i služi svrsi.
Sjedi 1
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

zašto volan tako stoji?

I <3

0 0 hvala 0
13 godina
To je onaj iz Lidla?
13 godina
To je onaj iz Lidla?
15 godina
sosta kaže...
To je onaj iz Lidla?

Mislim da da,bile su upute sa lidl.de

Volan je fiksiran sa šipkom koju izdužiš i stisneš i stoji ravno.

Sjedi 1
14 godina
sosta kaže...
To je onaj iz Lidla?

Rekao bih da jest . Imam ja stalak iz Lidla .

Music As A Weapon !!
13 godina
Imam i ja, nekada bila navala na njih u Lidlu, sjećam se da kad sam ga kupovao neki ljudi s 2 ili 3 komada čekali na traci. Moj evo stajao zapakiran barem 2 godine, prije mjesec dana ga prvi put upotrijebio
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice