preko 1100 mhz krasha odmah.
ponekad i sa 1080 na gore bi crashao...tako da ovisi i o raspoloženju same kartice :)
ma mislio sam na i7...
preko 1100 mhz krasha odmah.
ponekad i sa 1080 na gore bi crashao...tako da ovisi i o raspoloženju same kartice :)
ma mislio sam na i7...
mislio sam da se odnosis na graficki procesor :)
core i7 ide stabilno do 4.2 a radi dobro i na 4.5 samo onda nesmjem opteretiti sve jezgre na 100% jer onda crasha.
ali u loadu kada su jezgre oko 70-80% zna se zagrijati i do 93 C...preko se automatski restarta.
Šta je ovo? Gledam rezultate i čudim se, hd5850 iznad hd5870. Kako?
znanje...
Jesi li čuo za overclocking? E pa to je razlog
Zvjerke na 1 ghz svašta rade!
Da, sam to radim, ali oni biće imaju bolje coolere tj. sigurno imaju
Da, sam to radim, ali oni biće imaju bolje coolere tj. sigurno imaju
Nemaju,svi imaju referentne (osim hyperiona koji je stavio Musashia)
kad dodje prvi fermijas pa vam zapapri te slatke rezultate!...
Uff dok on dođe, HD5850 će još dugo uživat u slavi
Molio bih autora teme da update listu
Updejt liste autov vrsi svakih par dana...imaj strpljenja
Uff dok on dođe ja HD5850 će još dugo uživat u slavi
o kakvoj ti slavi pricas? Cini mi se kao da te benchmarke dozivljavas previse osobno, odnosno kao da je to neki sport "disciplina" gdje se natjeces. Ali zapamti Hardware brzo zastaruje, onaj tko je danas na vrhu za par mjeseci je srednja klasa...
istina :)
primjetio sam da 5870 je pala za 300 kn u samo 2 mjeseca a nvidina nova serija grafickih nije ni izasla...
mislim da kada nvidija uzvrati udarac moja 5870 ce se moc pribaviti nova za nekih 2200-2500 kn...sto je 100 ojra jeftinije.
u svakom slucaju to su samo nagadanja ali mislim da cemo se jos nacekati za odgovor gtx-ica
Uff dok on dođe ja HD5850 će još dugo uživat u slavi
o kakvoj ti slavi pricas? Cini mi se kao da te benchmarke dozivljavas previse osobno, odnosno kao da je to neki sport "disciplina" gdje se natjeces. Ali zapamti Hardware brzo zastaruje, onaj tko je danas na vrhu za par mjeseci je srednja klasa...
Ne, ovo mi je prvi put da uopće koristim benchmarke, nego sam mislio na to da će do tad biti HD5850 jedna od najboljih 1 gpu grafa. Tu o zastarijevanju si u pravu, nažalost , jer bih volio da malo duže vrijeme ne mijenjam grafu, a ne svako 1-2godine
ja sam konfu zamjenio nakon godinu dana...i to sjecam se da sam u vemilu dvoumio se izmedu 3850 i 3870...razlika u cijeni je bila 800 kn...a jedina razlika izmedu kartica je bilamemorijski takt te prelazak sa gddr3 na gddr5...
na kraju sam izabrao 3870 i sada kada usporedujem 3870 sa 5870 ko da usporedujem fico i mercedes....
doduse tada nisam imao para za 3870X2 koja je u to vrijeme bila 3600 kn
evo moj score
SLABO
phenom 550be@3.6 radeon 5850
SLABO
evo i mog rezultata
SLABO
De clockajte to bar na 850MHz, šta će vam biti.
Čim pređem Mass Effect 2 po drugi put mičem windows XP i prelazim ponovno na sedmicu pa ću probat još jednom vantage sa 1350mV i 1.1GHz core pa možda se popnem za jedno mjesto gore.
znam da je slabo ali nisam ništa klokao,dok ne kupim bolji hladnjak za proc ništa
a čini se da taj vantage heaven benchmark puno više iskorištava grafu a ne proc
znam da je slabo ali nisam ništa klokao,dok ne kupim bolji hladnjak za proc ništa
a čini se da taj vantage puno više iskorištava grafu a ne proc
Ovaj unigine ni nekoristi procesor previše.
Probao sam proc na 3.6Ghz/3 jezgre i 3.87GHz/4 jezgre, razlika je unutar pogreške tj. 10 bodova. Ovdje samo vrijedi grafičku clockat.
A šta se vi stalno bojite, pregorit će vam ono pregorit će vam ovo...
Bubni stock cooler na max brzinu okretaja i clockaj, ionako ima zaštitu od pregrijavanja.
ne pregori grafa tako lako....
do 1.3500 mv je sigurno samo je vazno da je vent na 100%...ako se previse pregrije windowsi se zamrznu i to je to :)
ja sam svoju 5870 sa 850/1250 clockao na 1100/1400.
treba samo malo volje i strpljenja i clocka se malo po malo...veliki skokovi u frekvencijama nisu preporuceni
evo moj score
SLABO
phenom 550be@3.6 radeon 5850
SLABO
evo i mog rezultata
SLABO
De clockajte to bar na 850MHz, šta će vam biti.
Čim pređem Mass Effect 2 po drugi put mičem windows XP i prelazim ponovno na sedmicu pa ću probat još jednom vantage sa 1350mV i 1.1GHz core pa možda se popnem za jedno mjesto gore.
ček ček ček, ti si na xpu-u ? sad kad ste mi rekli da trebam stavit cooler na 100% onda mi se možda neće komp smrznut kad budem clocka :). Hyperion jesi li ti sve to clocka na xp-u? Ako jesi onda mi reci kad prijeđeš na win7 i na njemu clockaš, tj. reci je li bilo ikakvih problema. Btw, koji ti cpu imaš? Mislim da je tvoj dosta jači od mog
nema veze dali klockao na xp-u ili win 7...alati su isti...jedina prednost win je dx 11
Odakle si zaključio da se bojim? Nema veze. Ja eksperimentiram dosta, ali sad baš i ne clockam previše cpu, samo grafu, jer mi kućište u stolu pa mi ga se neda vadit i čupat bateriju za bios, to ljeti radim . Btw, volim kad imam sve informacije jer sam svoju pretprošlu grafu (x1650) sam spržio, ali srećom oni u dućanu nisu skužili pa su mi zamijenili (i to sa x1650 PRO)
nema veze dali klockao na xp-u ili win 7...alati su isti...jedina prednost win je dx 11
a je li XP povećava score u onim Benchmarcima koji koriste dx9, tj. je li manja zahtijevnost xp-a utječe na to?