Nisam OC još. Nezz ni ako hoću uopće išta dirat. Dobro mi je ovako za par tih testova odvrtiti pa sve na defaultu. Igre rade. Sve 5!!! Jedino famozni Crysis ne mogu dobit preko 30, negdje i 25 frejma na 1680 i very high.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa probaj jos jednom odvrtit test na obje postavke frekvencija PCI sabirnice
Odvrio ponovno i dobio 21 200
Vratio frekvu PCI slota na 100MHz i opet 21 198.
Nemreš na povečanoj frekvenciji PCI-e slota dobit bogzna koji rezultat.Jer grafa i dalje obrađuje grafiku istom brzinom.Samo je komunikacija između grafike i grafičkog kontrolera nešto brža.I Frekvencije PCI-e slota nije baš previše sigurno OC-at jer bez beda možeš shebati grafički kontroler,time i cielu matičnu ploču.A scorovi u benchovima nisu viši.
Evo i ja sam odvrtio jedan bench:
CPU:Intel Core i7 860(@3.6Ghz)
GPU:Sapphire ATI RADEON HD5870(@GPU:1000Mhz.VRAM:1220Mhz)
SCORE:22995
Može to i više!
Može to i više!
Može no nema smisla da mi grafa se počne dimit nakon dva dana.
Može to i više!
Može no nema smisla da mi grafa se počne dimit nakon dva dana.
Nisam mislio da clockaš grafičku već procesor!
Evo poboljšanih rezultata.Ko bi reko da ču dobit toliko bolji rezultat sa samo 400Mhz više na CPU.
Konfa je ista samo je CPU sa 3.6Ghz stavljen na 4.0Ghz.I GPU takt sam dignuo za dodatnih 10Mhz.
SCORE:25427
GTX280 rez - kartica na zraku, procesor pod LN2
HD5870 rez - kartica pod LN2, procesor na zraku
Šteta što nisam izvrtio HD5870 sa procesorom pod LN2.
Oho vidi ti to pa to je i7EX.Što reči na to nego IMPRESIVNOOO.
Moram priznat sada sam malo ljubomoran
Hehe, ma procesor je odličan, nebi ga dao za ništa... Dobro, ajd možda (sigurno) za Gulftown... :D
Inače, procesor može 3DM06 vrtit na 5.15GHz, ostale testove kod kojih se može isključit HT i više. Maksimalni takt koji smo uspjeli dobiti je ovo:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=900754
Imam osjećaj da nas je lagano počelo napajanje mučiti (Corsair TX650).
Šteta što nas je smeće od Radeonke tako yebalo u mozak, dobili smo jako loš primjerak i kad se uz to još i dodaju preodlični ATI-evi driveri (NOT) dobije se super kombinacija da zaboli glava.
Hehe, ma procesor je odličan, nebi ga dao za ništa... Dobro, ajd možda (sigurno) za Gulftown... :D
Inače, procesor može 3DM06 vrtit na 5.15GHz, ostale testove kod kojih se može isključit HT i više. Maksimalni takt koji smo uspjeli dobiti je ovo:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=900754
Imam osjećaj da nas je lagano počelo napajanje mučiti (Corsair TX650).
Šteta što nas je smeće od Radeonke tako yebalo u mozak, dobili smo jako loš primjerak i kad se uz to još i dodaju preodlični ATI-evi driveri (NOT) dobije se super kombinacija da zaboli glava.
neznam po čemu je loš primjerak kad si GPU takt uspio natijerat na 1200Mhz.A po onom rezultatu sa GTX280 se vidi koliko je upravo GTX280 kočila tvoj proc.A bome ni ATI-evi driveri nisu loši kad si bench uspio odvrtit do kraja.
Jako loše se OC-ala, ovi taktovi su očajni koje smo postigli (pogotovo memorija).
A drivere mi niti nemoj spominjat, 4 dana smo se mučili da napravimo nešto.
Evo HD 5850.
21853 i7 920 3.85, a gpu nije overklokiran.
upravo ga skidam pa cu poslat score.
AMD Phenom II 965 3.4GHz
XFX HD 5970 BE
4 gb DDR3 Corsair Dominator 1600Mhz
upravo ga skidam pa cu poslat score.
AMD Phenom II 965 3.4GHz
XFX HD 5970 BE
4 gb DDR3 Corsair Dominator 1600Mhz
Nešto ti se odužilo to skidanje
15538, sve na stock, High Quality u driverima. Konfiguracija iz Moj PC.
Ajde možeš ti to i na 21 500 bodova dići kao što sam i ja uspio.
novi scor na procu otkljucana jedna jezgra x3 3.8oc grafa default
U novoj verziji 3DMarka je rezultat nešto bolji.
Evo jedan moj sa HD5850...
Malo se foliramo a?
Svaka čast na rezi:)
Ma samo sam htio pokazat kako ta grafa prodiše kada se upari sa pravim procesorom :)
Ma samo sam htio pokazat kako ta grafa prodiše kada se upari sa pravim procesorom :)
I s pravom rezom ili monitorom w/e
meni procesor na 4.2 ghz trosi 300+ wati te kada clockam karticu preko 1080/1400 racunalo se najcesce zamrzne....
kada mi procesor ostane na 3 ghz graficka bez beda dotjera 1100/1400 pa i vise....mislim da je usko grlo na novim konfama slabo napajanje :)