USBDeview benchmark (test USB stickova) zaključana tema

poruka: 148
|
čitano: 57.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
USBDeview benchmark (test USB stickova)

Evo nekoliko mojih stikova, niti na jednom nisam radio nikakve "visinske pripreme", onako kako su bili formatirani - samo sam ih upiknuo i testirao. Stavio sam model, kapacitet, FS i garanciju. U međuvremenu mi je Patriot otkazao skroz, nadam se da sa protisom neće biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 10:34 (073).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: USBDeview benchmark (test USB stickova)
Don Kihoty kaže...
X-Wind kaže...

Evo, prije pet minuta mi je stigao Corsair Flash Voyager GT 16GB iz ADM-a i naravno prvo što sam napravio, testirao sam ga {#}  btw, formatiran je u FAT32 {#}

Nice...

Ali evo i moj king, koji je duplo manji, košta manje a ima isti kapacitet:

http://patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=7&catid=86&prodgroupid=181&id=980&type=11

Ove usb 2 sam vidio u svim oblicima i veličinama, a šta je sa ovim usb3.0, svi su gadno veliki, nema niti jednog kraćeg od 7cm WTF...???

Sorry za {#}

There are no stupid questions, just stupid people
16 godina
neaktivan
Nije bas istina da svi veliki. Moj nije nista veci od druga dva USB 2.0 sticka TravelData i Trsanscenta v20.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo mog novog verico sticka od 4GB koji je koštao manje od dolara {#} (zapravo, dobio sam ga, tak da mi je svejedno koliko je koštao)

Evo i slika ambalaže

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Patriot 8GB Xporter XT Rage 200x, quad channel

Fat32

5 godina garancija

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dim kaže...
Nije bas istina da svi veliki. Moj nije nista veci od druga dva USB 2.0 sticka TravelData i Trsanscenta v20.

može neki link ili nešto, ono što sam ja vidio u linksu je ogromno (mach extreme), a ni onaj supertalent iz adma nije baš malen

16 godina
neaktivan

68 x 21 x9   Sharkoon Extreme duo ili nista veci od normalnih USB 2.0 stickova. Pod normalim mislim na one koji   nisu ultra mikro itd...

72 x 19 x 7 je Patriot Supersonic

94 x 34 x 15.4 SuperTalent SuperCrypt pro

78 x 16.1 x 27 Mach Extreme FX

73 x 93 x 22   Kingston DT

itd. Jako veliki modeli su oni sto imaju ugradene extra kontrolere kao npr. JMicron ili iz Intelovih v ssd ili Indilinx..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 22:03 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Moj patriot xt rage je 5 cm (1,8 cm kraći), a transcet JF 300 je 6 cm (8 mm kraći)... Kad se smanje na 5 cm onda ću biti zadovoljan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj Patriot je i inace medu manjim Stickovima. 6.8cm je za mene taman. Ionak mi nije velicna presudna. Rade se odreknem tih 1.8cm za 4x brze perf, SLC i alu kuciste.. Jedino sto me smeta je poklopac koji cu izgubit 100% jer je malo sugav.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 22:19 (Dim).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma meni je svejedno dok stik radi ono za što je namjenjen, ali učinilo mi se da su ovi usb 3 još nešto "na dužoj" strani. Pogotovo ovi jeftiniji kao mach extreme koji je skoro 9 cm.

Samo što još nemam usb3 portove pa mio je svejedno još više. Vidim da ima onih pcie 1x kontrolera..... možda ubodem jednoga za 100tinjak kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 22:24 (Guardsman Of Gor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
073 kaže...

Evo nekoliko mojih stikova, niti na jednom nisam radio nikakve "visinske pripreme", onako kako su bili formatirani - samo sam ih upiknuo i testirao. Stavio sam model, kapacitet, FS i garanciju. U međuvremenu mi je Patriot otkazao skroz, nadam se da sa protisom neće biti problema.

Ja imam dva stika i u "idle" su 70% vremena, šta ti radiš sa tolikom stikčadi. I gdje si kupio ovaj EMTEC.... fora performanse za takvog minića

15 godina
neaktivan

Evo i moji usb. Kupio sam ga u vitelonu jos prije jedno 2 godine. A posto je noname usb cu mu dati ime "Metalko"

EDIT: zapravo sam nasao kako se zove. Pico_C USB Flash Drive

evo i linka http://www.supertalent.com/products/stt_usb_detail.php?type=Pico#

PC 4 EVER!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 12:12 (Alfa1234).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kupio sam Patriot Supersonic 32GB usb 3.0 i oduševio se, u svim benchmarcima daje bolje rezultate od deklariranih, čitanje 100MB/s pisanje 70MB/s a uredno poteže do 130Mb/s čitanje i 80MB/s pisanje

usbdeview ne prepoznaje stick, tj. kao da nije spojen pa ne mogu testirat, posivljena opcija za speed test, :( ostali benchmarci ga kuže

aida64 aida64
cdm cdm
hdtunepro hdtunepro
atto atto
usbdev usbdev
clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gurni neki drugi Stick nutra pa otvori speed test i nda ces moce prebacit sa tog menija na Patriot. Jer ga ima kod nas za kupit?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Odličan savjet, zahvaljujem!

Vidi koju grešku javlja LOL :D

Ušla su 2 komada u Asbis, uboo sam ga za 540kn što je po meni bagatela za tako dobre performanse i 5 godina jamstva

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dosta je skup ali i vrijedi. Ja sam uhvatio za 210kn na aukciji u Links u Sharkoon Exterem Duo i totalna je zvijer. Ubije Blacka i Agility 3 u seqv. pisanju .iso, mkv ili slicni veliki kompeimirani fajlovi.. Jedino mi je zao sto je samo 16gb. Prebacio sam Witchera 2 na njega i preso cijelu igru bez ikakavih trzavica a loada levele sa 4.5 sec, za usporedbu Blackonja loada za 10 a SSD za 4 sec. Ima read RAC kao SSD.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 21:00 (Dim).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo moj stick usb 2.0 Mushkin Mulholland 16GB, 3 godine garancije

properties properties
test results test results
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo još jedan ali malo stariji usb stick 2.0 Geil David 198x 2GB, 2 ili 3 godine garancije, tako je negdje i star

properties properties
test result test result
slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i moja 2 USB sticka:

Nov, kupljen u getrou za 119 kn, 8 GB Silicon Power

Write speed: 8,29 MB/s

Read speed: 20,50 MB/s

Access time: 0.62 ms (mjereno sa flash memory toolkit 2.01)

Star 3-4 godine, kupljen u pevecu xD 250 kn, 2 GB USB NAND Flash device

Write speed: 1,83 MB/s

Read speed: 7.57 MB/s

Access time: 1.18 ms (mjereno sa flash memory toolkit 2.01)

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo nasao sam zanimljiv tekst koji bi nekima pomogao oko ubrzanja usb sticka

1. Delete all files from the drive.
  2. Go to My Computer and right-click on the flash drive, choosing Properties from the context menu.
  3. In the window that appears, click on the Hardware tab.
  4. Find the flash drive in the list of devices, click on it once and then hit the Properties button.
  5. In the new dialog, click on the Policies tab.
  6. Select the "Optimize for performance" option if it isn't selected already and hit OK.
  7. Hit OK again to get out of the original Properties dialog.
  8. Go to My Computer and right-click on the flash drive again, this time choosing the Format option from the context menu.
  9. In the subsequent dialog, choose the NTFS file system from the dropdown.
  10. Select the Quick Format option.
  11. Hit OK and wait as your flash drive is formatted with the new file system.
  12. When the final dialog appears, letting you know that the drive has been formatted, you're good to go.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ADATA C702 8GB

Disk sam dobio od člana ovog foruma kada smo obavili razmjenu za GPU hladnjak.

Brzine diska su odlične, po ATTO disk benchmarku, za datoteke veće od 50kb doseže brzinu od 12mb/s za pisanje.

www.dreamteh.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 1:11 (DreamTeh).
16 godina
neaktivan

Pa da dodam i ja svog fosila

takeMS easy II 4 GB 5 g.g.

WR 3.94 /14,34 RE

Jako spor,,, i to se Debelo osjeti ali je bio 12 KM  prosle godine uzeo sam ga i čuvam mu garantni list posto ga planiram sprzit pa pokupit neki bolji. ;) ma zezam se....

takeMS easy II 4 GB 5 g.g. W/R 3.94/14.34 takeMS easy II 4 GB 5 g.g. W/R 3.94/14.34

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Autor teme je protjeran.

Lista se neće osvježavati.

Pa da pitam modove-mogu li ja voditi listu?

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa bilo bi lijepo, ako je to "tehnički ne izvodivo" onda pokreni novu temu prebaci podatke u nju,mislim na tabelu i rang listu i to je to... sretno

13 godina
odjavljen
ČAP kaže...

Pa bilo bi lijepo, ako je to "tehnički ne izvodivo" onda pokreni novu temu prebaci podatke u nju,mislim na tabelu i rang listu i to je to... sretno

Dobio sam odgvoro-bit će nova tema,a ovu će se zaključati. Temu ću otvoriti navečer.

Malo ću poboljšati listu te planiram promijeniti sustav rangiranja (omjer WS i RS) te ću uvesti i cijene po Gb za one stickove za koje je stavljena cijena.

A uvesti ću i selekciju za Performance i Best buy stickove koji će biti u posebnoj listi.

Pa onda iskoristimo ovu temu za prijedloge. Ako netko još imam kakvih želja ili ideja za listu,napišite ih.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
16 godina
Pranja kaže...
..

Pa onda iskoristimo ovu temu za prijedloge. Ako netko još imam kakvih želja ili ideja za listu,napišite ih.

- Test R/W za 16-32-64GB USB.3.0 (i na 2.0). Jer je brzina važnija s većim kapacitetom, dok je cijena presudni kriterij i konkretna trgovina gdje se može nabaviti. Tako bi se dobio neki info za razliku od (svakakvih) tehničkih-tvorničkih podataka koji ponekad nemaju veze s RL. Poželjno i trajanje garancije (i ostvarivanje)..

- rezultati se mogu izgooglati, ali nekako je bolje imati ih tu, provjerenije ili točnije?

- tablica (ako se radi) nebi trebala biti 'natjecateljska' čiji je brži nego info za odluku kod kupnje. Teoretski su brzine jednake ili slične ovisno o disku i USB kontroleru.

Sve modele precizno navesti (usporediti s proizvođačevom str. info) pogotovo zbog trgovaca koji često zbrljave oznake (jer je to sve 'isto'), štedi živce i vrijeme da se ne sjedne u auto i ide na drugi kraj grada vidjeti pogrešan model.

- primjer Kingston 32/64GB USB-3.0: DT-102 G2 je najjeftiniji spor (10/5MBs), DT-111 (70/30), Ultra (100/70) itd.. ali dvostuka cijena.

ako pronađem link postam konkretan review gdje su bile testne brzine izmjerne na 3.0 i 2.0. (ipak važno), Ultra je čak osjetno iznad deklaracije (+120/75).

- aktualna ver. USBDeview (MG, ver.2.1.7.0)

Test: (8GB, USB 2.0)

Kingston DataTraveler G2 USB Device

W=6.03 MB/Sec

R=19.20 MB/Sec

Size=7.48 GB

-u radu je stvarna brzina (indikator kopiranja) jednaka izmjernenoj, padovi do 5-10 i skokovi do 30MBs ovisno o veličini filea i keširanju. Ako bi novi 32-64GB DT-102-G2 bio jednak, bio bi zadovoljan za storage. Za radni disk ipak trebam +30MBs kao 111 (25-28) i ultra (na USB 2.0 +30MB). 111 je optimalan izbor. Dok se Ultra (pogotovo 64GB) cijenom izjednačava s SSDom..

JetFlash Transcend 16GB USB Device

W=6.77 MB/Sec

R=14.92 MB/Sec

Size=15.12 GB

-u radu se osjeti da je sporiji od Kingstona mada test ne pokazuje tako značajniju razliku (u usporedbi s modelima R od 10-20-30MBs).

MEM Drive Mini Metal USB Device

W=11.74 MB/Sec

..

- služi kao install, test ne može jer nema slobodnog mjesta, prekine se.. (10-20MBs). Stvarno je brz i osjeti se konkretno u radu. Jedina mana, samo 2GB..

-ne moraju biti samo USB-flash diskovi? Možda smo kriterij USB (HDD-SSD)? Upravo zbog cijene i dobrih performansi, dovoljno praktični.

WD 3200BEV External USB Device

W=17.30 MB/Sec // 18.23 MB/Sec

R=29.10 MB/Sec // 31.47 MB/Sec

Size=239.00 GB

- brzine ovise o FS...

- Ext.USB-2.0 2.5"HDD samo za usporedbu, jer su 400-1.000kn usporedivi s brzim flashevima dok je kapacitet neusporediv (1-2TB). Na 3.0 treba testirati ali rezultati ugl. +30MBs...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 14:55 (ihush).
13 godina
odjavljen

Hvala na prijedlozima. Odlične ideje,pogotovo ona da se testiraju svi USB uređaji za pohranu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Budući da autora ove teme nema na forumu, Pranja je otvorio novu koju će biti lakše ažurirati.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/usbdeview-benchmark-test-usb-uredaja-pohranu/170792.aspx

Ova ide pod ključ.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice