meni samo 5,66GB/sec ...nedami se stavljati ss ...
al zast tak malo? o cem to ovisi?
Ovisi o brzini i latencijama memorije!
Ti imas koliko vidim 800 mhz a ovi najbolji preko 2.000 Mhz
Ovisi o brzini i latencijama memorije!
Ti imas koliko vidim 800 mhz a ovi najbolji preko 2.000 Mhz
ja imam 4gb 800mhz
Meni manje :)
Isto pitanje, i dali se može poboljšati?
Mozes probat overclockat memoriju i stavit command rate sa 2T na 1T
ali ne ocekuj neke drasticne promjene
Hvala, ali Oc-ati neću, nisam nikad.
Za sad sam zadovoljan, 7-ica radi glatko.
Na ljeto mislim kupovati novo, pa se neću zafrkavati s nečime u što se ne razumijem.
Evo da potjeramo moje corsaire preko 19 GB/s, tocnije 19.04 GB/s (benchano na XP)
na XP-u idu do 2.150 MHz
I mogu rec da je XP za overclocking car - clocka mog i7 920 preko 5 GHz bez rusenja
uspija san dosec blck 228 (nepitajte koliki je bija vvt ili qpi voltage ) ali onda je poceo turbo throtling i
poceo je multiplier skakat i padat 21/20/22 i uvatim ga za validaciju na 22x235 (realno 21x228)
Probat cu ovih dana crossflashat bios na neku specijalnu verziju biosa koja omogucuje lock na 21 multi.
za novije asusove ploce pa cu se malo pozabavit sa max blck na p6t dlx v2
Ideeeš, svaka čast, imaš odličan primjerak 920...
CPU-Z 1.54 ima problem sa libraries pa prvi kraju oc mogućnosti procesora poludi...
Inače moja Asrockica ima tu mogućnost odabira trajnog 21 množitelja u biosu bez da palim turbo, to mi dođe kao poklon kod overclocka jer radi stalno sa 21 množiteljem bez spuštanja na 20...
Maxxmem-u ne igra frekvencija procesora ulogu, gledaj na to da potegneš frekvenciju memorije i IMC (nb) što više uz što zategnutije latencije
.
.
.
Poredak updatean
Hvala, ali Oc-ati neću, nisam nikad.
Za sad sam zadovoljan, 7-ica radi glatko.
Na ljeto mislim kupovati novo, pa se neću zafrkavati s nečime u što se ne razumijem.
Overclocking ti je zaraza, ko jednom proba povratka nema.
Treba se prvo dobro informirat koji su sigurnosni limiti i toga se pridrzavat i straha nema.
Evo da potjeramo moje corsaire preko 19 GB/s, tocnije 19.04 GB/s (benchano na XP)
na XP-u idu do 2.150 MHz
I mogu rec da je XP za overclocking car - clocka mog i7 920 preko 5 GHz bez rusenja
uspija san dosec blck 228 (nepitajte koliki je bija vvt ili qpi voltage ) ali onda je poceo turbo throtling i
poceo je multiplier skakat i padat 21/20/22 i uvatim ga za validaciju na 22x235 (realno 21x228)
Probat cu ovih dana crossflashat bios na neku specijalnu verziju biosa koja omogucuje lock na 21 multi.
za novije asusove ploce pa cu se malo pozabavit sa max blck na p6t dlx v2
Ideeeš, svaka čast, imaš odličan primjerak 920...
CPU-Z 1.54 ima problem sa libraries pa prvi kraju oc mogućnosti procesora poludi...
Inače moja Asrockica ima tu mogućnost odabira trajnog 21 množitelja u biosu bez da palim turbo, to mi dođe kao poklon kod overclocka jer radi stalno sa 21 množiteljem bez spuštanja na 20...
Maxxmem-u ne igra frekvencija procesora ulogu, gledaj na to da potegneš frekvenciju memorije i IMC (nb) što više uz što zategnutije latencije
Ma mozes i na mom originalnom biosu iskljucit turbo i stavi odma multi 21
ali na orig. biosu nemos iskljucit u potpunosti TM i onda kad dodje do pregrijavanja
na visokom clocku preko 4.5 automatski spusta i dize multi tj. multi poludi
Sta se tice rama 2.150 MHz je krajni limit i nece dalje sta god stavija malo me prpa
dizat voltazu jer je vec sad na 1.9V
Ali koja razlika izmedju xp i 7 - sedmica cim malo nesto zasteka bsod
a XP stalno pokusava nastavit i kad vidi da je vrag odnija salu
Meni manje :)
Isto pitanje, i dali se može poboljšati?
Sa tri keksa rama imaš single channel, u dual channel bi imao bolji score
Sa tri keksa rama imaš single channel, u dual channel bi imao bolji score
Probat ću s frendom iskemijati nešto, on je u sličnoj situaciji.
Nisam pretjerano obraćao pozornost na to jer sve mi se izvodi glatko, ne bavim se nekim profi programima, a i nisam neki gamer.
E
Sory Jurky,al stvarno ne mogu izdržat a da te nepitam kolika je bila VTT voltaža.Pa onda kolika je bila?
E
Sory Jurky,al stvarno ne mogu izdržat a da te nepitam kolika je bila VTT voltaža.Pa onda kolika je bila?
1.82v nije mi bilo sve jedno
Na mojoj ploci max blck ocito najvise ovisi o qpi voltazi i onda mi vrag nije da mira
i pomaknem jumper na ploci da mogu preko 1.7V! islo je 1.725v i blck 223 pa
1.76 226, pa 1.82 228
Na mojoj ploci max blck ocito najvise ovisi o qpi voltazi i onda mi vrag nije da mira
1.76 226, pa 1.82 228
Hehe-Za ovaj potez treba imat hrabrosti.Moja ide na 220Mhz sa 1.44v na VTT-u,a osobno bi u krajnoj granici nabio na 1,50v,al to stvarno mora biti sila prilike.
1.76 226, pa 1.82 228
Hehe-Za ovaj potez treba imat hrabrosti.Moja ide na 220Mhz sa 1.44v na VTT-u,a osobno bi u krajnoj granici nabio na 1,50v,al to stvarno mora biti sila prilike.
ove asususice su gladne vtt za 220 ispod 1.65V netribas pokusavat
Trenutno sam u razmisljanju o vodenom hladjenju pa bas mislim kad je
ovakva situacija sa qpi voltazama da ubacim pod vodu i chipset jer grije
se ko blesavo nemos dotaknit prstom (a tu je kriv i true jer ima bocno ventilatore)
a ploca ima neki sistem da se hladi ako je cooler nesto kao stock da su mu je ventilator
odozgora
Evo poboljšanih rezultata:
Takt jezgra je ostao na 4,62Ghz,no Takt na BCLK je stavljen na 220Mhz i RAM je na 2200Mhz
Memory-Copy: 21856 MByte/sec
Memory-Read: 19657 MByte/sec
Memory-Write: 17416 MByte/sec
Reached Memory Score: 18.54 GB/sec
Memory Latency Score: 39,3.
Uh šta bi radio sa onim cele-ovim Corsairima,ovi moji nedaju niže latencije.
Moje G-SKILL Trident series rade na 2250MHz 8/9/8/22 1.80V bez problema možda bi i na manjim latencijama ali neda mi se krcat ih sa voltažom.
Malo mi čudan rezultat,imam win xp 32-bit na dual bootu jeli to zbog njega ili ?
Ne vidi se baš dobro ali čini mi se da ti je qpi link i nb dosta nizak... Napucaj što više možeš i dobit ćeš na propusnosti
Moje G-SKILL Trident series rade na 2250MHz 8/9/8/22 1.80V bez problema možda bi i na manjim latencijama ali neda mi se krcat ih sa voltažom.
Malo mi čudan rezultat,imam win xp 32-bit na dual bootu jeli to zbog njega ili ?
Da no moji RAM-ovi su radili na 1,66v
Da no moji RAM-ovi su radili na 1,66v
Možda bi i moji na manjoj,ali neda mi se gubiti cjelu noć za pronać najmanju stabilnu voltažu,pa ja to od oka.
Evo da i ja okacim svoje i to s podešenjima da se Kingmax 800 DDR2 moze pošteno razmahat.
Bravo rambox, digni malo nb množitelj, ovako nekako ako ide... Dobit ćeš fini boost... Ovo sam sad izvrtio maloprije i skužio da mi je 24/7 setup sa 965 na Gigi brži nego max nabrijani 965 na Asrockici :D
Ja imam još nekih 20-25MHz prostora.
Okladio bih se da sam ih uspio nakurit na 1200MHz pod XP-om, a sada neide preko 1170MHz.
Max stabilno je oko 1100-1120MHz, slabo slabo.
Ti vjerovatno nemas probleme sa IMC kao ja.
I na 1333 7-7-7-22 mi nije full stabilno (ali glavno da drzi validaciju :P)
Da bi imao P II 965 mozda bi mogao spustiti na 7 i 8 neke latencije pri 1600MHz
Bravo rambox, digni malo nb množitelj, ovako nekako ako ide... Dobit ćeš fini boost... Ovo sam sad izvrtio maloprije i skužio da mi je 24/7 setup sa 965 na Gigi brži nego max nabrijani 965 na Asrockici :D
Ovo sam postavil gore samo za test rezultat, i da se malo Kingmax protegne iako moze on radit i ovak stalno bez problema. Inace vracam nazad proc na 3.5 ghz i memoriju u Bios na 667, i tak ostaje a onda ispadne ovakav dole rezultat.
Vi sa Phenomima, ovisno o ploči i IMC, Asrockice same po sebi bootaju oko 2800-2900
Stabilni IMC za 24/7 i napon 1.35-1.40V s dobrim hladnjakom (+- ovisno o primjerku)
C2:
CACZC - 2600mhz
CACYC - 2800mhz
C3:
CACAC - 3000mhz
Novi Thubani potežu i do 3200, ali ja nisam imao takav primjerak, 3050 je bilo max stabilno...
Athloni II nemaju L3 cache pa ih je iako je lošiji IMC lakše overclockati...
Primjer s mojim X2 250 i X2 235 na zraku
http://img6.imageshack.us/img6/329/25032m.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/7238/spi32mnovicr.jpg
Tako da slobodno potegnite te svoje nb preko 2250-2300... Ako ništa bar za maxxmem od 10 sekundi
IMC? Enlight me
Integrated memory controler
cccc Hyperion :P
Vi sa Phenomima, ovisno o ploči i IMC, Asrockice same po sebi bootaju oko 2800-2900
Stabilni IMC za 24/7 i napon 1.35-1.40V s dobrim hladnjakom (+- ovisno o primjerku)
C2:
CACZC - 2600mhz
CACYC - 2800mhz
C3:
CACAC - 3000mhz
Novi Thubani potežu i do 3200, ali ja nisam imao takav primjerak, 3050 je bilo max stabilno...
Athloni II nemaju L3 cache pa ih je iako je lošiji IMC lakše overclockati...
Primjer s mojim X2 250 i X2 235 na zraku
http://img6.imageshack.us/img6/329/25032m.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/7238/spi32mnovicr.jpg
Tako da slobodno potegnite te svoje nb preko 2250-2300... Ako ništa bar za maxxmem od 10 sekundi
Idu Athlon II X2 fino da no ne bi ja isel vise od 1.500V nikad. S ovim naponom koji je sad kod mene na 3.5 ghz taman, ne grije se nist i sve stabilno do daske a ovaj NB bum digel pa kaj bude.
Ma to Cele dobi posebne primjerke pa smo onda svi kao "WOAA kolko to poteže" :P
Zato treba od njega kupovat!
hehe, ima u tome istine, propaganda je važna stvar u prodaji, ali kad je u pitanju overclock, na xtremesystemsu se obavezno stavljaju slike procesora, oni koji ne žele pokazat serijski broj jedino to sakriju, zašto? Jer AMD overclockeri dolaze pokazat svoje procesore i svoje oc rezultate, i ono što je bitno je:
npr.
moj 965 -> AACAC -> press sample
tko god kupi 965 -> CACAC -> retail sample
Većina mojih procesora je kupljena u Asbisu i Esysu, dakle retail C dostupan svima u HR... Press sampleovi su prvi hand picked sampleovi koje vrlo brzo retail primjerci iz novijih tjedana pregaze...