Ček smanjuješ brzinu RAMA i time možeš dobit veći OC na CPU!??I zašto je brzina RAMA bitna za multy score?
Pitam jel ne znam!!
procitaj jos jednom post
Ček smanjuješ brzinu RAMA i time možeš dobit veći OC na CPU!??I zašto je brzina RAMA bitna za multy score?
Pitam jel ne znam!!
procitaj jos jednom post
Pitam jel ne znam!!
da sta je cudno, pa ploca isporucuje napon procesoru i ramima! sto je vise opteretis manje ces postici! mislim nije u pitanju ploca od 5000kn pa da mogu raditi sta me volja!
s ovim naponom i plocom kao ogranicavajuci faktor sam to morao napraviti da postignem zeljeni cilj od 5ghz!
Kaj se tice brzine rama, da ona utjece na skor u svim "čmarovima" inace ih drzima na 3000mhz, sad sam ih morao spustiti na 2000 za tih 5ghz!
default su 2400!
vidis da ima! nemoj lagati!
gle u nekima je vise u nekima manje, odvrti cinebench4 tamo je razlika ogromna!
Jesi brz na odgovoru!
Slušaj meni nekak nije logično da RAM utjeće na rezultat kod CPU bencha,kužim ako ploča ima slabo riješeno fazno napajanje pa je svaki mili amperić bitan za bolji OC procesora!
U 3D Marku ili Haevenu je bitna brzina v-RAMA ali RAM ništa!
Jesi brz na odgovoru!
Slušaj meni nekak nije logično da RAM utjeće na rezultat kod CPU bencha,kužim ako ploča ima slabo riješeno fazno napajanje pa je svaki mili amperić bitan za bolji OC procesora!
evo drugar samo za tebe!
i5 6600k@4,5ghz!
jedna stavka latencija je skocila za nivo vise(citaj sporije), 99% ostalih je ostalo nepromjenjeno, u pitanju su Kingston Fury-X 2400mhz!
vsedit. 500 bodova razlike! wtf?
pa dobro gdje ste sad pobjegli? svi vrtite test ponovno a?
Jesi brz na odgovoru!
evo drugar samo za tebe!
i5 6600k@4,5ghz!
jedna stavka latencija je skocila za nivo vise(citaj sporije), 99% ostalih je ostalo nepromjenjeno, u pitanju su Kingston Fury-X 2400mhz!
vs lp
edit. 500 bodova razlike! wtf?
Čekaj sad,jel mijenjaš latencije i brzinu ili samo brzinu RAMA??
samo brzinu rama, no na 3000mhz mi "Cycle Time" padne za 1 klok! ostalo je identicno kao i na "štok" frekvama!lp
Ja ne mogu replicirat tu "pojavu", meni je score u 10ak bodova na multi-u bez obzira na brzinu memorije - probano sa 2133 c16, 2400 c16 i 3000 c15 - ako išta bar bi ovaj 3ghz test trebao pokazati razliku jer je i latencija niža ali opet ništa.
Možda si imao nešto u pozadini pokrenuto tijekom testa ili ti nisu sve jezgre na istom množitelju.
na koga se to odnosi? jer ono sto ja napisem i stavim ss ti je tako, drugacije nemoze!
edit.
odvrtite test par puta pa vidite srednje vrijednosti! test je malo varljiv jer se mjenja bclk za koji clock vise/manje!
nazalost imamo premalu bazu da bi znali vise!lp
Ja vrtim non stop i uvik isto!
a sta sad da ti ja radim...da opet idem snimat video? velim probaj Geekbench 4 tamo je razlika vidljiva! ako i tamo ne stima prodaji to!
a sta sad da ti ja radim...da opet idem snimat video? velim probaj cinebenc4 tamo je razlika vidljiva! ako i tamo ne stima prodaji to!
Cinebench je render bench??
Pa i razumljivo je da RAM pravi razliku!!
Ja uvik imam max score i za single i za multy,mislim da tu štima sve kako tzreba!!
sry mislio sam na Geekbench 4, tema od nicky-a! to ti je nezahtjevno pa mozes dosta toga dici u nebesa pa vidjeti razliku!
jbga onda kod mene ne stima!
Kužim da u ostalim bench testovima ram igra ulogu, to nitko ne poriče ali ako pričamo isključivo o cpu-z, ja kažem da nisam uspio dobiti tako veliku razliku kad sam mijenjao samo brzinu rama. Pa zato pitam da ti možda nije nešto bilo otvoreno u pozadini, monitoring program ili tako šta?
sve je radeno u istim uvjetima, 2x cpu-z, pokrenem test par puta, roknem ss neke srednje vrijednosti, restartam komp, sve napravim isto s drugom frekvencijom rama! napisem iskustvo ovdje! velim mozda kod mene nesto ne valja! kako da znam ako je trenutni omjer 2:1 za vas polako..bit ce i drugih nadam se u moju korist
lp
4.5Ghz = 1302
Eto tu se vidi jasna razlika u IPC-u naspram Intela, mada ja osobno imam 1066MHZ DDR3 pa to nije skroz realno stanje ali jest loše :D
Nema ti veze baš memorija... to je realan score za FX