VW GOLF IV 1.9 TDI - problem - lupkanje

poruka: 31
|
čitano: 48.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,

ovako, imam problem sa autom, imam Golf IV 1.9 TDI, 100 ks, 2002., prešao 220.000 km.

Kad je auto hladan i kad vozim toliko da se ne stigne ugrijat on je "normalnan", normalno radi. Kad dosegne svoju temperaturu 90 stupnjeva, što je normalno za njega nakon dugo vožnje i kad stanem (ponekad i u vožnji) čujem da nešto lupka i lupka. Otvorim poklopac motora i čuje se unutra lupkanje, eh sad sam se prepao. Sve je OK samo to lupkanje me brine, eh sad neznam jeli to remen ili što može biti ?

12 godina
odjavljen
Re: VW GOLF IV 1.9 TDI - problem - lupkanje
Jole-Ri kaže...

Pozdrav,

ovako, imam problem sa autom, imam Golf IV 1.9 TDI, 100 ks, 2002., prešao 220.000 km.

Kad je auto hladan i kad vozim toliko da se ne stigne ugrijat on je "normalnan", normalno radi. Kad dosegne svoju temperaturu 90 stupnjeva, što je normalno za njega nakon dugo vožnje i kad stanem (ponekad i u vožnji) čujem da nešto lupka i lupka. Otvorim poklopac motora i čuje se unutra lupkanje, eh sad sam se prepao. Sve je OK samo to lupkanje me brine, eh sad neznam jeli to remen ili što može biti ?

Može biti zamašnjak. Kad si ga mijenjao? Upućujem te kolegi Penrynu, njemu je 1.9tdi poznat ko džep.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
neaktivan

Da najvjerojatnije dvomaseni.. kad digneš haubu, ako se lupkanje čuje s desne strane i jako nisko, 99% zamašnjak.

16 godina

Ako je zamasnjak onda racunaj oko 3000kn dijelovu u tokicu sa popustom ( leteci, DVOMASENI zamasnjak, ulje za getribu .. ) + oko 1000 kn ruke.. Sachs prva ugradnja...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 13:36 (Fake_Alert).
13 godina

Bio sam kod mehaničara i na žalost je zamošnjak.

Ispod 4500 kn mi neče biti sigurno.

Previše skupo....

Mogu još voziti dok se ne pogorša tako kaže

16 godina
Jole-Ri kaže...

Bio sam kod mehaničara i na žalost je zamošnjak.

Ispod 4500 kn mi neče biti sigurno.

Previše skupo....

Mogu još voziti dok se ne pogorša tako kaže

Be happy u ovlastenom uzmu preko 1000€ za dijelove...

To ti je tako kod svih auta nakon cca 200tkm polako to dolazi na naplatu. Ako odrzavas taj auto onda se isplati napraviti ako ne onda ga se rijesis.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina

Ne razumijem se puno u taj zamašnjak, ali zanima me jedno.

Zašto ako je on zašto se ne čuje čim upalim auto ? Nego već nakon dugo vremena kad se zagrije onda se tek čuje i to ponekad ali većinom kad stoji u leru. 

Kad palim auto, ne čuju se nikakvi dodatni zvukovi, kad krećem ne treska niti trese u vožnji, gledam po internetu neki kažu da se sa ovim simptomima može još dugo vozit, ovo je kao početni stadij...

13 godina

mislim da ti nije pametno vozit sa razjebanim zamašnjakom, ja sam vrlo vjerovatno zbog takve vožnje razjebal getribu na laguni 2 dci, navodno ne ublažava dovoljno i svi se udarci prenose na getribu

17 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...

Ne razumijem se puno u taj zamašnjak, ali zanima me jedno.
Zašto ako je on zašto se ne čuje čim upalim auto ? Nego već nakon dugo vremena kad se zagrije onda se tek čuje i to ponekad ali većinom kad stoji u leru. 
Kad palim auto, ne čuju se nikakvi dodatni zvukovi, kad krećem ne treska niti trese u vožnji, gledam po internetu neki kažu da se sa ovim simptomima može još dugo vozit, ovo je kao početni stadij...

Zato što dok je motor hladan radi na nešto sitno većim okretajima, ubrizgava se nešto više goriva, a kad se zagrije poklope ti se baš neki rezonantni ler okretaji pri kojima zamašnjak lupa. Čim daš malo gasa lupanje prestane jel da?

Da to je početni stadij, s tim možeš odvozit još 2000 km a možeš i 50k km, ovisi kakav ti je stil vožnje, koliko si agresivan kod starta, kod dodavanja/oduzimanja gasa.. 

Ako s vremenom kvačilo postane primjetno tvrđe ili se brzine počnu teže šaltat trebat će to rješavat što prije..

13 godina

Čujte, ja vozim normalno. Nisam neki agresivac.

Znate što, to lupkanje mi se rijetko čuje.
Evo danas sam se išao namjerno voziti, vozio se nešto više od 1 i pol sat i ništa se nije dešavalo. Normalno "prede".

To lupkanje mi se dešava vrlo rijetko.

Što se tiče kvačila, normalno mi hvata brzine, nisam primjetio neke probleme.

Brzine mijenjam malo iznad 2k okretaja, ono čim pređe, tj. sve ovisi gdje se nalazim, na kojoj i kakvoj cesti

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 15:15 (Jole-Ri).
17 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...

Znate što, to lupkanje mi se rijetko čuje.
Evo danas sam se išao namjerno voziti, vozio se nešto više od 1 i pol sat i ništa se nije dešavalo. Normalno "prede".
Što se tiče kvačila, normalno mi hvata brzine, nisam primjetio neke probleme.

Brzine mijenjam malo iznad 2k okretaja, ono čim pređe, tj. sve ovisi gdje se nalazim, na kojoj i kakvoj cesti

Kad se i čuje, čut će se samo na leru.. a sad kad će, ovisi, može recimo lupat i čut se dok stojiš na nizbrdici a bit miran kao bubica dok si na uzbrdici.

Kad ga čuješ da počne lupati daj samo malo gasa pa pusti, nekad ga to izbaci iz položaja pri kojem lupa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 16:27 (Penryn).
13 godina

Penryn  hvala Vam puno na objašnjenjima i odgovorima, kao i svima ostalima.

Neću za sada onda dirati ništa jer je sve ok, ako se počne ne daj bože pogoršavati morati ću na servis.

Hvala svima

13 godina

Pozdrav

opet se ja javljam u vezi ovog lupkanja.

Dogovorio sam u Tokić servisu da riješim zamašnjak u kompletu sa kvačilom, distribuciju i servis.

Stigao sam sa puta, 200 km.... niš se posebno ne čuje u vožnji, no kad stanem, počne lupkat a bokte nije onako slabo nego se to čuje, ne i previše ali iritira. Pa sam odlučio obaviti to i jbt šta ja mogu.

Nego, želim biti siguran da je to zamašnjak, ne želim da se to čuje kad stavi novi... uglavnom, otvorim haubu i mislim da se čuje desno, znači ne tamo di su remeni nego suprotno - desno do akumulatora. Nisam 100 posto siguran, ali mislim da je tu.

Eh sad, šta može osim zamašnjaka tako lupkat ? 

14 godina

Zašto se ne javiš na VW Club Croatia forum, mislim da bi ti tamo najprije znali nešto reći i pomoći nego ovdje na IT forumu.

13 godina
vrinho kaže...

Zašto se ne javiš na VW Club Croatia forum, mislim da bi ti tamo najprije znali nešto reći i pomoći nego ovdje na IT forumu.

Regao sam se ja odavno, al ne mogu objavljivati niti otvarati nove teme dugo, neznam zbog čega

14 godina

Pitaj onda u nekoj sličnoj temi, vjerujem da će ti se netko brzo javiti. Ili ne možeš uopće postove pisati? Na nekim takvim auto forumima ti je pravilo da se prvo predstaviš, tek onda možeš pisati.

13 godina
vrinho kaže...

Pitaj onda u nekoj sličnoj temi, vjerujem da će ti se netko brzo javiti. Ili ne možeš uopće postove pisati? Na nekim takvim auto forumima ti je pravilo da se prvo predstaviš, tek onda možeš pisati.

ma ne mogu ništa

14 godina

Pročitaj pravila foruma, negdje je caka zašto ne možeš.

14 godina

za cetvorku tdi veliki servis trazili kolegu oko 3000 kn sa rukama u hrvatskoj a u bosni blizu granice isti dijelovi iz njihovog tokica + ruke 1500 kn, ako si voljan malo putovat do tam mozes jako puno novaca ustedit a posao ti nije nista losije napravljen nego onaj u hrvatskoj, ako se odlucis reci pa cu ti dat broj od tog mehanicara pa se raspitaj koliko bi trazio za tvoj zamasnjak

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 17:42 (domac5).
13 godina
domac5 kaže...

za cetvorku tdi veliki servis oko 3000 kn trazili kolegu a u bosni blizu granice isti dijelovi iz njihovog tokica + ruke 1500 kn, ako si voljan malo putovat do tam mozes jako puno novaca ustedit a posao ti nije nista losije napravljen nego onaj u hrvatskoj, ako se odlucis reci pa cu ti dat broj od tog mehanicara pa se raspitaj koliko bi trazio za tvoj zamasnjak

Pa ovi u tokiću su mi izračunali sve 7000 kn, veliki servis i zamašnjak sa kvačilom

14 godina
Jole-Ri kaže...
domac5 kaže...

za cetvorku tdi veliki servis oko 3000 kn trazili kolegu a u bosni blizu granice isti dijelovi iz njihovog tokica + ruke 1500 kn, ako si voljan malo putovat do tam mozes jako puno novaca ustedit a posao ti nije nista losije napravljen nego onaj u hrvatskoj, ako se odlucis reci pa cu ti dat broj od tog mehanicara pa se raspitaj koliko bi trazio za tvoj zamasnjak

Pa ovi u tokiću su mi izračunali sve 7000 kn, veliki servis i zamašnjak sa kvačilom

isusa ti milog, pa to je 1/3 vrijednosti auta, pa nebi to placao na tako starom autu da je ne znam sta, u bosni to sve preko 3000 sumnjam da bi islo, pa za peugeot 2.0 hdi dvomaseni zamasnjak sam platio 1600 kn, ovo je previse novca, ajd kasnije cu potrazit broj pa nazoves i pitas

13 godina
A gdje je to točno u bosni. A puno je da. Ali dobijem garanciju. Ako je stvarno tako jeftinije tamo isplati se ici
17 godina
neaktivan
Jole-Ri kaže...

Stigao sam sa puta, 200 km.... niš se posebno ne čuje u vožnji, no kad stanem, počne lupkat a bokte nije onako slabo nego se to čuje, ne i previše ali iritira. Pa sam odlučio obaviti to i jbt šta ja mogu.

Nego, želim biti siguran da je to zamašnjak, ne želim da se to čuje kad stavi novi... uglavnom, otvorim haubu i mislim da se čuje desno, znači ne tamo di su remeni nego suprotno - desno do akumulatora. Nisam 100 posto siguran, ali mislim da je tu.
Eh sad, šta može osim zamašnjaka tako lupkat ? 

Evo vidi sliku, jel odavde dolazi zvuk? Ako da onda je pa skoro 99% da je zamašnjak. Lupa na leru, a čim daš malo gasa tj. podigneš okretaje prestane? Ako da onda je 99,99998% zamašnjak.

Al 7000kn za to je previše, cijeli set se mislim pronađe za oko 2500-3000kn i još 700-1000kn ruke daš nekom mehaničaru koji je na dobrom glasu..

Što sve spada u taj "veliki servis" kod tokića?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 18:14 (Penryn).
14 godina

zagubio sam broj, uglavnom lik je neki momo iz dubice, kad predes granicu dosta je blizu a dobro radi svoj posao i jeftin

13 godina
Nismo se razumijeli. 4600 je zamasnjak i kvacilo sa ugradnjom. Zamjena oba remena, ulje, ulje kocnica, pumpa vode, filteri, zamasnjak sa kvacilom, natezaci i jos par sitnica 7000 kn sveb zajedno.
16 godina
Jole-Ri kaže...
Nismo se razumijeli. 4600 je zamasnjak i kvacilo sa ugradnjom. Zamjena oba remena, ulje, ulje kocnica, pumpa vode, filteri, zamasnjak sa kvacilom, natezaci i jos par sitnica 7000 kn sveb zajedno.

Dakle veliki servis - to bi mogla biti OK cijena ako se posao napravi kako spada. I onda si miran dugo :)

Doma imamo isto g4 pa nas je sve to docekalo samo ne u istom intervalu pa nije tolika cifra bila. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 20:16 (Fake_Alert).
14 godina
Jole-Ri kaže...

dobro smo se mi razumjeli, to dvoje tu placas 7000 a tamo ces to platiti 3500-4000, o tom se radi, nije nekakav novi auto da bi se isplatilo davat 7000 na to sve, kad moze puno jeftinije a jednako kvalitetno 

12 godina
neaktivan
domac5 kaže...

zagubio sam broj, uglavnom lik je neki momo iz dubice, kad predes granicu dosta je blizu a dobro radi svoj posao i jeftin

Ma vozio sam ja svoj auto jednom kod tog mome da mi napravi nesto oko motora i bosch pumpe ;) na kraju sam dobio auto koji se nije mogao popet u 1. brzini na izlaz iz garaze u branimir centru u Zagrebu :) kad sam odvezao auto kod majstora u zg rekao mi da nisu dobro podeseli bosch pumpu i jos neke stvari ;)  tak da sam rekao nikad više kod njega :)

14 godina
King133 kaže...
domac5 kaže...

Ma vozio sam ja svoj auto jednom kod tog mome da mi napravi nesto oko motora i bosch pumpe ;) na kraju sam dobio auto koji se nije mogao popet u 1. brzini na izlaz iz garaze u branimir centru u Zagrebu :) kad sam odvezao auto kod majstora u zg rekao mi da nisu dobro podeseli bosch pumpu i jos neke stvari ;)  tak da sam rekao nikad više kod njega :)

neznam evo, ja imam drukcija iskustva, kod mene je i kocnice popravljao, zadnja 2 diska, pakne i sajla od rucne, sve to za 650 kn, sve ok radi...kolege s posla servisiraju aute kod njega, tako sam i saznao za njega, imam dobra iskustva bas kao i kolege...  kakav auto si mu dovezo pa da nije dobro popravio? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 0:21 (domac5).
12 godina
neaktivan

Mislim da je bila otišla piksna na bosch pumpi ;) auto je normalno vukao i nije bilo cadje iza njega :) kad se vratio od njega nije uopce vukao i dimio je ko lud ;) bilo je to prije 3-4 godine pa se ne sjećam baš najbolje šta sam još popravljao

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 0:25 (King133).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice