Skuteri do 50ccm

poruka: 160
|
čitano: 80.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Skuteri do 50ccm
Mitsuoka kaže...

Dalmatinski mi to zovemo traktor... freza vise manje govore samo vlaji i oni iza brda. Jer ovdje baš i nema pravih traktora (zato sam i rekao traktor za oranje da ne bi bas bilo zabune)... uglavnom oftopik smo. 

Ma rekoh ti.Nema veze sa samim zvukom koji proizvodi dvotaktni motor,stvar je u broju cilindara i auspuhu OFC!

.....Offtopic:

Sluzbeno je ono Motokultivator,a Freza je u biti nastavak(prikljucni dio) koji rotiranjem savijenih lopatica na osovini prevrcu zemlju!{#}

15 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
Mitsuoka kaže...

Dalmatinski mi to zovemo traktor... freza vise manje govore samo vlaji i oni iza brda. Jer ovdje baš i nema pravih traktora (zato sam i rekao traktor za oranje da ne bi bas bilo zabune)... uglavnom oftopik smo. 

Ma rekoh ti.Nema veze sa samim zvukom koji proizvodi dvotaktni motor,stvar je u broju cilindara i auspuhu OFC!

.....Offtopic:

Sluzbeno je ono Motokultivator,a Freza je u biti nastavak(prikljucni dio) koji rotiranjem savijenih lopatica na osovini prevrcu zemlju!{#}

cek cek al svi 50 kubikasi nemaju isti broj cilindara? Kako to da onda 4taktna vespa LX 50 ne prdeka kao Runner i slična ekipa?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
Skuteri do 50ccm

Najvaznije je da nije kinez.
Po meni najbolji su Piaggio,Peugeot,Malaguti,Yamaha,Aprilia 

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

cek cek al svi 50 kubikasi nemaju isti broj cilindara? Kako to da onda 4taktna vespa LX 50 ne prdeka kao Runner i slična ekipa?

da, svi imaju jedan cilindar, stvar je u različitom načinu rada motora... kod dvotaktnih podmazivanje klipa i cilindra se ostvaruje dodavanjem ulja direktno u gorivo(manja kompresija, ali ostvarena veća snaga)! dok se kod četverotaktnih podmazuje tako da jedna karika ima rupice po sebi kroz koje ide ulje... mislim da je u tome stvar, ako ima neko ko se tu razumije u to da me ispravi ili nauči :))

13 godina
neaktivan
Skuteri do 50ccm

dakle odlucio sam da cu mozda sebi uzeti skuter ,osto imam 16 god uzeo bi nesto sto smijem vozi(u bih sa ovim godinama msm da mogu do 5ccm)tako mi predlozite neki skuter do 50ccm al da je nekako sportskog izgleda,da moze izi brzo,ne neki spori koji ide 60-70maxx,znaci nesto sto moze sa lakocom 90kmh,cijena do nekih 4000-5000KM

13 godina
neaktivan
slazem se sa tobom ,ali stari kaze da sam jos mali za veliki motor,prvo sa malim da pocnem pa cu onda nesto jace
16 godina
kass kaže...

dakle odlucio sam da cu mozda sebi uzeti skuter ,osto imam 16 god uzeo bi nesto sto smijem vozi(u bih sa ovim godinama msm da mogu do 5ccm)tako mi predlozite neki skuter do 50ccm al da je nekako sportskog izgleda,da moze izi brzo,ne neki spori koji ide 60-70maxx,znaci nesto sto moze sa lakocom 90kmh,cijena do nekih 4000-5000KM

-Sa 16 možeš voziti ako položiš vozaćki ispit(A1 kategoriju, do 125 kubika)...

-Koliko je meni poznato, skuteri od 50ccm mogu ići 90+ jedino uz veliki tuning...

Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
neaktivan
Skuteri do 50ccm

Bolje da se tema zove "Mopedi do 50ccm" jer ima nas koji vozimo i tomose :D a nemamo gdje djeliti svoje doživljaje

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
13 godina
neaktivan

posto se bas nerazumijem najbolje a volio bi imat nesto sto moze povuc,da ima snage,evo naso sam ova 3 i izgledaju mi savrseno :

gilera

RUNNER SP 50

aprilla

Sr 50 Street

piaggio

NRG DT / DT SS

i znali netko koliko kosta polaganje za a1 aktegoriju jer ako nije puno onda bi uzeo neki od 125 kubika da ga mogu legalno vozat kuda ocu

12 godina
Bok
imam pitanje dobio sam sluter iz Njemacke 125cc ima papire pa me zanima koliko kosta da se prepise na Hr papire i reg?
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice