Našao sam na netu motorizirani bicikl nije potrebna niti vozačka ni registracija.Pa me zanima dali bi mogao staviti motor od Tomos automatika na bicikl.Motor od ovog bicikla (na slici) ima 48ccm.
http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/mtb-scott-48cc-2hp-benzinskim-motorom-oglas-3340344
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za svako motorno vozilo je potrebna vozačka (ok nisam siguran za onu kosilicu koju možeš vozit al ona je spora).
Bilo bi ti bolje da te murija uhvati na mopedu nego na nekom "homemade bajku", a za 8k kuna moreš uzeti pristojan polovan moped.
Ako baš hoćeš nešto bez vozačke kupi za 2000 električni romobil i vozaj se.
Na oglasu piše da nije potrebna nikakva vozačka ni registracija jer se vodi pod bicikl s motorom.
Našao sam na netu motorizirani bicikl nije potrebna niti vozačka ni registracija.Pa me zanima dali bi mogao staviti motor od Tomos automatika na bicikl.Motor od ovog bicikla (na slici) ima 48ccm.
http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/mtb-scott-48cc-2hp-benzinskim-motorom-oglas-3340344
ovo bi trebalo spadati u pomocna vozila.ali trebalo bi viditi brzinu koju moze razviti na ravnoj povrsini
ako vec zelis nesto bez registracije onda uzmi elektricni bicikl.ide 45 km/h a radijus 60 km.na 100 km trosi 2 kn i netreba ti vozacki(bar ne za sada)
imas i njihov foruma,pa amlo prouci
EDIT:
uz sve to,nema oneciscenja okolisa,elektricna energija je cista(glede rukovanja).dobijes za 9000 kn novi,sastavljeni bicikl
Ma dobri su oni samo što su skupi za te novce možeš kupiti neki solidan skuter.
Ma dobri su oni samo što su skupi za te novce možeš kupiti neki solidan skuter.
al zato je 2 kn na 100 km
ugl nije za svakoga
Na oglasu piše da nije potrebna nikakva vozačka ni registracija jer se vodi pod bicikl s motorom.
Mogu ja staviti u oglas tacnu za 20000 kuna i reći da je replikator.
Bi li povjerovao?
Oglasu je glavno da se proda, lik koji ima oglas ili laže ili nikada nije imao susret s policijom pa nezna, ali 48 kubika nije slaba stvar i ne vjerujem da je legalno bez vozačke, a možda čak ni sa vozačkom jer se nemože registrirat ni ništa.
El. bicikl je prava stvar ak nemaš položeno.