Bicikl - Cube ili Kona

poruka: 9
|
čitano: 21.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bicikl - Cube ili Kona

Pozz =)

Evo proljeće je i krajnje mi je vrijeme da si napokon kupim bicikl, koji planiram već 3 godine....

Pa eto, nekako mi se čini da na firumu ima dosta ljudi koji se kuže u bicikle!

Ukratko, treba mi bicikl, koji će podnjeti moje divljanje =) vožnju po šumama, cestama, uzbrdo,

nizbrdo, all-around itd., koristi ću ga svakodnevno, ali ne natjecateljski....

Imam donekle ograničen buđet 8) tako da mi se izbor, ugrubo, suzio na:

Cube Acid 2010

Kona Caldera 2009

Cjena je gotovo ista, malo iznad 5000kn, kona je iz '09 pa je na 25% popusta,

a Cube je novi model tako da ima samo 10% popusta na gotovinu!

Koji je vaš prijedlog? Koji je bicikl po vama bolji i zašto?!

Glavni ko-munjara =)
16 godina
protjeran
Bicikl - Cube ili Kona

kona trek cube kvalitetne marke Nemas se puno dvoumit potrajace ti uff....

CAPETAN PRICE
16 godina
neaktivan
Bicikl - Cube ili Kona

Ma sve su to super bicikli, više - manje, ali mene zanima ima li netko možda kakav

konstruktivan savjet ili iskustvo sa nekim od navedenih međunožnih gurala....

Glavni ko-munjara =)
17 godina
RE: Bicikl - Cube ili Kona

Oba bicikla su kvalitetom i dijelovima dosta slicni tako da ti je najbolje odabrat onaj koji tebi vise odgovara ili u krajnjoj liniji onaj koji se tebi najvise svidja. Pokusaj ukoliko si u mogucnosti otic do obje trgovine i zamolit ih da ti dozvole isprobat bicikle pa odluci prema tome. Zastupnici Kone sigurno dozvoljavaju isprobavanje bicikla a pretpostavljam da i ovi sa Cubeom izlaze u susret kupcima. :)
Inace sam vlasnik Kone Caldere '04. modela, biciklom sam stvarno jako jako zadovoljan kao i servisom (nulti je besplatan). Bez problema izdrzi moje 94 kile na offroadu, za takve voznje dusu dala a ugodna je i za voznje po gradu. Jedino sto sam na njoj izmjenio bile su pedale. Razlog izmjene bio je taj sto mi ne odgovaraju SPD pedale (sad ce me ozbiljniji biciklisti popljuvati) tako da sam odlucio stavit Da Bombove obicne.

Sve u svemu, mislim da ces bit zadovoljan koji god od ova dva modela izabrao a kad ga nabavis, nadam se da ces ovdje podijelit sa nama svoje dojmove. Osmijeh

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church? --The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
15 godina
protjeran
Bicikl - Cube ili Kona
Moja ti je preporuka kona zbog bolje vilice i pogona.
17 godina
Bicikl - Cube ili Kona

Ja samo znam da nema tog Boga da ja dam 5000kn za bicikl.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
Bicikl - Cube ili Kona

Iskreno i po meni je malo puno dat toliko za biciklu ali znam i sam da za jedinu tu cijenu možeš dobit dosta kvalitetne proizvode koji traju i traju i traju xD

"Let's face it, this is not the worst thing you've caught me doing."
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Iskreno, meni je to deset puta bolja investicija nego prošlogodišnja za komp koji sada imam (ne kažem da je ta bila loša),

a i financijski je pristupačnija!!!

Plus što ću taj bicikl stvarno koristiti, i siguran sam da će se isplatiti puno više od svoje cjene!

Neznam....meni se osobno više dopada ovaj Cube, sada to što je netko iznad spomenuo vilicu....u to se ne kužim,

pa bih rado, ako bih netko mogao, da objasni ugrubo cijelu igru sa vilicama....meni je u interesu da vilica ne "slini",

da netreba konstantna održavanja i dopumpavanja ulja itd....možda bi mi bila najbolja obična opružna vilica,

samo koliki će ona imati "bounce" i dali to jako smeta u vožnji šumom po korjenju itd?!

Glavni ko-munjara =)
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 23:17 (Zvekan).
16 godina
Hyperion kaže...

Ja bih dao da imam love jer to sasvim drukciji bicikl od nekakvog šrota do 1000kn.

Sasvim drukčije iskustvo vožnje, lagano mjenjanje brzina, vrhunske brenze, odlični amortizeri

koji apsorbiraju sve neravnine, uglavnom probaj voziti ovakav bicikl i iznenaditi ćeš se ;)

Što se tiće izbora između ova dva modela uzeo bih Cube koji puno bolje izgleda od ove već

stare Kone.

Tanelorn kaže...

Jedino sto sam na njoj izmjenio bile su pedale. Razlog izmjene bio je taj sto mi ne odgovaraju SPD pedale (sad ce me ozbiljniji biciklisti popljuvati) tako da sam odlucio stavit Da Bombove obicne.

Apsolutno se slažem, obične Da bomb pedale su jako dobre, jedina mana je što lako možeš probosti nogu na šiljke.

Ove gume na Koni su odlične, Maxxis Ignitor - takve gume sam imao, svakako preporučam, nema šanse da prokližeš na suhoj podlozi na brzinama od 65km/h.

http://www.hr-invites.com (torrenti i pozivnice) ; last.fm: BORG_CRO
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 11:56 (BORG).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice