Auto radio do 900 kn

poruka: 24
|
čitano: 10.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auto radio do 900 kn

Pozdrav ekipa,

trebam savjet. Kako i sam naslov kaže molio bih preporuke auto radija do 900 kuna. Uvjet je da ima USB, naravno prednji. Molio bih da navedete mane i prednosti prijedloga.

Pošto auto (Fiat punto 99) nikad nije imao instalaciju molio bih preporuku nekog ne pretjerano skupog autoelektričara koji bi to ugradio (poželjno na PM). Područje je zagreb i uvjet je da radi i subotom. (Inače bi ja to uradio, ali me muči provlačenje kablova za zvučnike i prednje i stražnje).

Zadnje je pitanje da li da idem na običnu, tj. vanjsku antenu i bušenje limarije ili da stavim unutranju koja ide pod vjetrobran.

Moji favoriti za radio su:

Pioneer DEH-P4100SD

&

Sony CDX-GT444U

Hvala!!!

15 godina
Auto radio do 900 kn

bump

16 godina
neaktivan
RE: Auto radio do 900 kn

Uzmi definitivno Pionirev. I pazi da je 4x50 i to sto ti zelis da ima usb. Taj koji si linkao. Ja sam se zeznuo prije pola godine uzeo 4x25 a zadnje ovalne zvucnike od Sony-a od 300w. i sada mi je bass na najjacem prigusen. jer radio nema dovoljnu izlaznu snagu. pazi da se ne zeznes i ti tako.

15 godina
RE: Auto radio do 900 kn

uzmi pioneer ,kenwood i ili alpine,druge marke izbjegavaj u širokom luku,pogotovo sony i lg i ostale svaštare

15 godina
Auto radio do 900 kn

Kupljen je pioneer. Večeras ide instalacija. Jučer sam razvukao kablove za zvučnike i ugradio zvučnike. Večeras ide još struja, antena i radio. :-)

Ekipa jedno pitanje. U kutiju za radio mi dolazi jedan par žica. Jedna je uvijek pod naponom, a druga je masa. Zanima me da li taj jedna žica može dati dvoljno struje za ovaj radio. Radio je onaj gore s linka i snage je 4x50W. Auto je naveden u prvom postu.

Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 13:00 (mali od foruma).
15 godina
Auto radio do 900 kn

Igračka ugrađena i u funkciji. Moja prva samostalna instalacija provedena besprijekorno do kraja. :-)

16 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

Pozz

Jel postoji koji bolji radio do 800kn od ovoga,

Inače, treba mi radio koji ima USB za mp3ce

Naime, našao sam ga u jednom dučanu za 730kn

14 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

Ako netko prati zanima me šta je trenutno best buy od radia cd-mp3 super bi bilo da ima daljinski (normalni ne onaj za volan), i ako ima utor za USB (iPhone) di ćeš bolje.

Upao mi je u oko Sony CDX-GT540UI u Metoru na akciji 615,00kn  

15 godina
neaktivan
auto radio i zvučnici

ekipa trebao bi vašu pomoć... kupujem auto radio i zvučnike ali isključivo mora biti pioneer i mislim utrošiti cca 2000 do max 2500 kn ali nemislim kupovat woofer i pojačalo a opet želim dobit kvalitetan zvuk , auto je fiat 2 2004 ali potpuno sređen i sada trenutno imam pioneera u njemu ali je već star i jadan.... a što se tiče zvučnika 2 naprijed i dva nazad uz prijedloge bi vas molio i poveznice....hvala unaprijed...:)

a
15 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

Samo što dalje od Sony-a..modeli ispod 1 000kn su im zadnja šljuka, a iznad - neisplativi. U svakom slučaju, loše. Pajo ili Blaupunkt.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Re: auto radio i zvučnici
aky 008 kaže...

ekipa trebao bi vašu pomoć... kupujem auto radio i zvučnike ali isključivo mora biti pioneer i mislim utrošiti cca 2000 do max 2500 kn ali nemislim kupovat woofer i pojačalo a opet želim dobit kvalitetan zvuk , auto je fiat 2 2004 ali potpuno sređen i sada trenutno imam pioneera u njemu ali je već star i jadan.... a što se tiče zvučnika 2 naprijed i dva nazad uz prijedloge bi vas molio i poveznice....hvala unaprijed...:)

zašto mora bit sve pioneer? naprijed u vrata idu 16.5cm, a natrag misliš stavljat u vrata ili na policu?

prednji sistem

elipse

HU ili HU

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 12:16 (Balvan8).
15 godina
neaktivan

pa fiat ti ima već nazad na polici prostor za zvučnike sa maskama ali neznam kakvi idu i koje veličine.. a da volio bi da sve bude pioneer...

a
16 godina
neaktivan
aky 008 kaže...

pa fiat ti ima već nazad na polici prostor za zvučnike sa maskama ali neznam kakvi idu i koje veličine.. a da volio bi da sve bude pioneer...

to šta ima prostor nazad, tamo stanu 10cm zvučnici, to bolje nemoj kupovat, jel s njima nemreš ni vijesti poslušat kak spada. Ja također imam punta, al mk1, rađeni su prednji paneli da stanu 16.5cm zvučnici naprijed u vrata, te sam rezao policu odostraga da stavim elipse. Najbolje bi ti bilo stavit ako nemisliš imat woofer, jel elipse mogu bar dat malo bass-a, te ako misliš spajat samo na HU onda uzmi ove Hertz, jel mnogo ljudi ih je pohvalilo da jako dobro sviraju spojeni samo na HU. 

15 godina
neaktivan

pa jel nije kvalitetan hu sa dobrim zvučnicima dosta za kavalitetan zvuk.... i koliko me onda to sve ispada u kombinaciji sa pioneer hu i prednjim i zadnjim zvučnicima + recimo i ugradnja u ronisu i to bi čak napravio u varaždinu jel sam tamo na faksu....

a
16 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

najbolje bi bilo da tamo provjeriš ili da ih nazoveš, mislim da bi te ugradnja i kablovi došli oko 500-600kn + ovo šta sam ti ja složio 2500.

Za kvalitetan zvuk treba puno više od dobrog HU-a i dobrih zvučnika, dampiranje vrata, izrada panela,  pojačalo, woofer, al to košta puno više.

14 godina
neaktivan
Re: Auto radio do 900 kn
thedream kaže...

Samo što dalje od Sony-a..modeli ispod 1 000kn su im zadnja šljuka, a iznad - neisplativi. U svakom slučaju, loše. Pajo ili Blaupunkt.

daj malo to argumentiraj, zato jer ja i mojih par poznanika imamo jako dobra iskustva i to u extremnim uvijetima na gliserima. 2005 kupljen najeftiniji MP3 Sony tada 350kn

na gliseru bez kabine vani u konzoli montiran samo sa onom maskicom i dan danas radi vlaga, sol vibracije nabijanje po valovima na 30+ knt brzine i znam za još nekoliko komada..

16 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

čitao sam dosta o auto radijima po forumima, većina ljudi je pljuvala po sony zvučnicima (govore da imaju "plastični" zvuk) i jeftinijim sony auto radijima, najbolje je da se registriraš na cice tamo će ti ekipa bolje to sve objasnit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 22:58 (Balvan8).
15 godina
neaktivan
balck2x11 kaže...
thedream kaže...

daj malo to argumentiraj, zato jer ja i mojih par poznanika imamo jako dobra iskustva i to u extremnim uvijetima na gliserima. 2005 kupljen najeftiniji MP3 Sony tada 350kn

na gliseru bez kabine vani u konzoli montiran samo sa onom maskicom i dan danas radi vlaga, sol vibracije nabijanje po valovima na 30+ knt brzine i znam za još nekoliko komada..

1. Mehanizam za uvlačenje CD-a je u najmanju ruku - prosječan, i zna zaglaviti, ili vrtiti po svom

2. Da odmah kažem radi se o 414U modelu radi,nešto stariji,3,4g,dakle negdje generacijski sa tim kojeg hvališ

3. Zvuk je metalan,a Xplod mod je nešto najgore što sam čuo usporedivo jedino sa stock zvučnicima na Fiat Puntu. Svakako na svoju ruku podesiti low/mid/high frekvencije.

4. Svaki hupser iliti ležeći policajac je njegov, preskače prešao preko njega sa 30,40 ili se zaletio kao trutina.

5. Nešto više o samom zvuku ako nisi shvatio pojam - metalnosti. Zvuk je usporediv s onim kao da ti linija od 3 000kn svira u loncu. Bas je tup i neprecizan, a srednji i visoki tonovi su krckavi.

Znam, sugerirao bi da je do zvučnika, ali imam vrlo solidne stock Audi A3 zvučnike, koji su općenito među valjda 3 najbolja u autima te klase, bar što se stock-a tiče. Također, Bose subwoofer u gepeku, isto došao s autom. (2001.g A3 8L,TDi)

Prije ovoga sam imao Paju IP4900 čini mi se tako nešto, nemoj me na riječ uzeti, trebao mi je USB, ali brate ja na Sony više ne bi, Pajo ga šije samo tako po kvaliteti zvuka.

Ovaj tu .

http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/DEH-P4900IB/index.html

Da je ima USB ne bi ga uopće prodavao..ovako sam si nešto zabrijao, i šta mogu.

Vratiti ću se na Paju sa USB-om prvom prilikom,Alpine ili Blaupunkt.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

1. Mehanizam za uvlačenje CD-a je u najmanju ruku - prosječan, i zna zaglaviti, ili vrtiti po svom

2. Da odmah kažem radi se o 414U modelu radi,nešto stariji,3,4g,dakle negdje generacijski sa tim kojeg hvališ

3. Zvuk je metalan,a Xplod mod je nešto najgore što sam čuo usporedivo jedino sa stock zvučnicima na Fiat Puntu. Svakako na svoju ruku podesiti low/mid/high frekvencije.

4. Svaki hupser iliti ležeći policajac je njegov, preskače prešao preko njega sa 30,40 ili se zaletio kao trutina.

5. Nešto više o samom zvuku ako nisi shvatio pojam - metalnosti. Zvuk je usporediv s onim kao da ti linija od 3 000kn svira u loncu. Bas je tup i neprecizan, a srednji i visoki tonovi su krckavi.

Znam, sugerirao bi da je do zvučnika, ali imam vrlo solidne stock Audi A3 zvučnike, koji su općenito među valjda 3 najbolja u autima te klase, bar što se stock-a tiče. Također, Bose subwoofer u gepeku, isto došao s autom. (2001.g A3 8L,TDi)

Prije ovoga sam imao Paju IP4900 čini mi se tako nešto, nemoj me na riječ uzeti, trebao mi je USB, ali brate ja na Sony više ne bi, Pajo ga šije samo tako po kvaliteti zvuka.

Ovaj tu .

http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/DEH-P4900IB/index.html

Da je ima USB ne bi ga uopće prodavao..ovako sam si nešto zabrijao, i šta mogu.

Vratiti ću se na Paju sa USB-om prvom prilikom,Alpine ili Blaupunkt.

Drago mi je da si podjelio svoje iskustvo, ali ja još uvijek smatram da je za lovu koju košta best buy i ponavljam ako je preživio morske uvjete i nabijanje na valovim i niti jednom nije preskočio cd neznam zašto tražit dalje, tako da sam i kupio onaj gore navedeni. Razlog zbog kojeg sam prvi put i kupio 2005 taj radio je šta je bio najeftiniji u klasi sa tom funkcijom i razmišljao sam neka preživi godinu dve i super kupit ću novoga , a on i dan danas vrti. Tako da su to sada 3 sony na barkama pa ću ti znat reć nakon ljeta ako su preživili i ovu godinu :)

14 godina
neaktivan

Najbolje ti je uzet pionnerov auto radio jer je stvarno jako dobar (ja ga isto koristim u svom Audi A4 i sa njim sam savršeno zadovoljan).. 

14 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

Za prosječne korisnike bi preporučio Pioneera, iako ga nisam imao, dosta ga ljudi koristi. Zvučnicima nisam bio prezadovoljan jer imaju malu nominalnu snagu (a onaj peak power cca 300 watta kaj ljudi vole gledati je maksimalna snaga zvučnika koju može svirat prije nego pregori, ni jedan zvučnik koji ima nominalnu snagu npr 50 watta vam neće svirati 300 maksimalne). Pošto se muzika sluša naprijed, a ne otraga, naprijed se stavi odvojeni sistem (bas + visokotonac). Npr Focal Kit 165A1.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 2:00 (Jurišnik).
15 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

Ovako da ne otvaram novu temu tu cu postaviti neka pitanja:

Planiram uzeti ovaj radio, da li je dobar?

Koliko bi me kostala ugradnja u auto kod nekog auto elektricara otprilike, jer rijec je o fiat puntu koji nema ni instalacije provedene ni antenu pa ni one rupe za zvucnike,

i nemojte mi govoriti da to sve mogu sam kad ne mogu.

Koje bi mi zvucnike preporucili; 2 sistemske ili 3 sistemske i marku?

Stavio bih ih otraga.

I koje kablove, instalacije da uzmem; ono koliko milimetarske.

Dal je bolje da je kabl što deblji ili šta tanji?

Bi li mi bilo dosta 10m kabla za 2 zvucnika ili bolje da uzmem 25 m kabla što mislim da je previše?

Nešto tipa ovoga?

Nisam nešto zahtjevan što se tiće auto muzike, dosta mi je da mogu poslušati vijesti i malo rkc-a i koju pjesmu.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
15 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

i da išao sam geldati i u autu tamo gdje ide radio samo su 2 žice crvena i crna, a iza na radiju ima mnogo njih... to je normalno ili?

I dal s radiom dobim onu metalnu kocku, kao stalak koja ide u rupu u autu i onda u to ide radio ili se i to posebno kupuje?

sry na double postu...

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
14 godina
neaktivan
Auto radio do 900 kn

Ne mogu se odlučiti između:

JVC KD-R332

LG LCS500UR

Unaprijed hvala

3 JVC KD-R332
0 LG LCS500UR
1
Nova poruka
E-mail: