Svaki motor ima razlicitu kompresiju.
doky01akablava cemu tolika siroka dimenzija na zimskim gumama? Po snijegu ce jedva ici.
Svaki motor ima razlicitu kompresiju.
doky01akablava cemu tolika siroka dimenzija na zimskim gumama? Po snijegu ce jedva ici.
itko?
kada prodaješ kupoprodajni ugovor sa kupcem ovjeriti kod javnog bilježnika..
kada kupuješ isto to (samo si ti kupac jel), pa na poreznu platiti porez, pa na policiji riješiti prijepis.
I to je to što se tiče prodaje?samo ugovor?
Nemoram ići na poreznu maknuti auto sa sebe?
Nemoram na tehnički / policiju maknuti tablicu i osiguranje
Benzin ispod 15:1, dizel iznad.
Jedno pitanje, jel moguce unutar uze obitelji pokloniti auto bez da se mora placati neki porez?
Ako ne, jel moguce da netko drugi registrira moj auto na sebe?(pa onda prakticki auto je moj, ali nemam nista s njim)
Poklanjanje unutar obitelji je besplatno.
Samo odeš kod javnog bilježnika za ugovor koji košta nekih 70kn,zatim u poreznu staviti auto na svoje ime što ništa ne košta jer je poklon i na kraju u policiju i tehnički po novo prometnu
Da al opet ovisi kome se poklanja...
Npr nemože muž kad se oženi poklonit tastu, također nemože djed poklonit unuku, to se plača, već se gleda najuža obitelj (muž, žena i djeca), onda je besplatno, da bi muž poklonio tastu, mora prvo poklonit ženi da bi ona poklonila svom ocu, tj tastu, da bi djed poklonio unuku auto, mora prvo poklonit sinu, tj ocu unuka, pa zatim otac poklanja svome sinu, tj unuku djeda, uglavnom besplatno je dok se ne preskače nekog člana obitelji, da npr djed direktno poklanja unuku, onda plača, nemože besplatno, a besplatno može poklanja sinu/ocu, koji zatim također besplatno poklaja sinu/unuku, ista stvar i muž-tast, da muž direktno poklajna tastu mora platit, a ako pokloni svojoj ženi, onda je besplatno i ako ona pokloni svome ocu/tastu opet je besplatno...
Uglavnom @CroNk3r besplatno možeš prenjet/poklonit najužoj obitelji, ocu, majci i sestri, dalje ne, a da bi dalje bilo besplatno, mora netko od njih ponovno poklonit...
Malo glupo al takav nam je zakon, auto ostane u obitelji, a na papiru promijeni tri ili više vlasnika
Benzin ispod 15:1, dizel iznad.
Koji je to benzo sa 15:1 kompresijom?
Na wiki piše 14:1 najveća benzo kompresija na ferariju 458 speciale, jaguar je navodno napravio glavu koja drži isto 14:1, al su reducirali kompresiju na 12.5:1 radi dugotrajnosti. (motor u formuli ima omjer 17:1 za benzo, al njih ćemo za sada zanemarit
)
Dizeli kolko sam vidio idu od 16:1 do 23:1 ovisno jel direktno ubrizgavaje ili ne...
Naravno svaki model motora ima svoju kompresiju, tj međusobno se razlikuju, al ajmo reć da je danas neki prosjek 11:1 za benzo i 18:1 za dizele
Zanimljiv podatak na koji sam naletio, mazdin skyactive motori imaju kompresiju 14:1 za benzo što je vrlo visoko, ali za američko tržište tim istim motorima je smanjena kompresija na 13:1 kako bi lakše podnjeli njihov 87 oktanski benzin
Ja sam bez veze napisao 15:1 jer preko toga nema niti jednoga benzinca za cestovnu uporabu.
Zar nema nekakav tlak u klipovima, da kod benzinama bude normalno oko 60 bara ili tako nešto.
Negdje sam pročitao gdje je bila rasprava o tome kako zaključiti dali je kilometraža vraćana ili ne.
Motor vecinom sto vise kilometara prijede to ce mu kompresija vjerovatno biti malo niza ali to nije pouzdan dokaz za skidanje kilometara posto tu ima puno faktora.
Da al opet ovisi kome se poklanja...
Npr nemože muž kad se oženi poklonit tastu, također nemože djed poklonit unuku, to se plača, već se gleda najuža obitelj (muž, žena i djeca), onda je besplatno, da bi muž poklonio tastu, mora prvo poklonit ženi da bi ona poklonila svom ocu, tj tastu, da bi djed poklonio unuku auto, mora prvo poklonit sinu, tj ocu unuka, pa zatim otac poklanja svome sinu, tj unuku djeda, uglavnom besplatno je dok se ne preskače nekog člana obitelji, da npr djed direktno poklanja unuku, onda plača, nemože besplatno, a besplatno može poklanja sinu/ocu, koji zatim također besplatno poklaja sinu/unuku, ista stvar i muž-tast, da muž direktno poklajna tastu mora platit, a ako pokloni svojoj ženi, onda je besplatno i ako ona pokloni svome ocu/tastu opet je besplatno...
Uglavnom @CroNk3r besplatno možeš prenjet/poklonit najužoj obitelji, ocu, majci i sestri, dalje ne, a da bi dalje bilo besplatno, mora netko od njih ponovno poklonit...
Malo glupo al takav nam je zakon, auto ostane u obitelji, a na papiru promijeni tri ili više vlasnika
Sve ok, radi se o najuzoj obitelji, a i nije da cu se sutra rjesavat auta ili u blizoj buducnosti. (pitanje je cisto ako iskoci kakva prilika)
Zakon je takav da pokupe 3 ili 4 puta 70kn
bok
ima li tko iskustva s autima u kojima stanu 3 djecije sjedalice a da nisu tenkovi (alahambra sharan itd)?
mozda i navigaciju za fabiju?
CARPE DIEM
3 na zadnju klupu?
Možda c3 Picasso, on nije pretjerano velik, a mislim da idu 3 sjedalice. Na veliku većinu kompakata mislim da ne idu.
3 na zadnju klupu?
Možda c3 Picasso, on nije pretjerano velik, a mislim da idu 3 sjedalice. Na veliku većinu kompakata mislim da ne idu.
ma da, na zadnju klupu
iscekujem pa gledam i vidim da je sve glomazno,ogromno
kakvi su francuzi po pitanju pouzdanosti (mozda renault scenic) trosarine odrzavanja itd?
CARPE DIEM
I šta ako želim zadržati svoje tablice...
za tablice staviš u ugovoru pod napomenu da prodavatelj ostavlja tablice kupcu, inače ako to ne staviš prodavatelj mora odjaviti stare tablice kad istekne rega, a kupac izvaditi nove
to je zajebancija, pogotovo ako uzmeš auto na drugom kraju hrvatske pa moraš slati tablice da ih prodavatelj odjavi u svojem mjestu prebivališta i dok ih on ne odjavi ti nemereš regati auto
uglavnom bolje je ostaviti tablice na autu i ako ćeš kasnije vaditi nove, jer ih onda ti možeš u svojoj pp vratiti
Ja sam sa c4 prezadovoljan. Nikakvih problema, 105 tisuća, 5 godina, prvi vlasnik.
VTS je malo kilaviji, ali pitaj boga šta mu je prošli vlasnik radio.
Znam dosta ljudi koji nemaju nikakvih problema sa Citroenima(iako su to uglavnom od ~2009. na dalje, ovi stariji su škakljiviji po pitanju elektronike).
Vozio sam C3 Picasso, dizel 100 konja. Dobar je. Jako mekan, rupe jedva osjetiš, malkoc je na glasniju stranu motor, nije nešto brz(treba mu dosta dugo do 160 i preko jedva da ide), ali je jako jako prostran. Baš ono. Sav je ostakljen, kao staklenik, svuda ima prostora.
Ali to su ti obiteljski monovolumeni, imaš mjesta, ali to je to. Osobno ga ne bih uzeo jer mi je previsok i prešupalj(jer je velik, osjećaš se malim dok sjediš).
hvala na odgovoru
ne znam kakvi su novi, za stare peugeote,citroene i renaulte sam cita da su losi po pitanju pouzdanosti i skup servis.
iskreno,najradije ne bi fabije sta imam minja, redovan cca 600ak kn i nisam imao problema s njima, al dijete ne pita
CARPE DIEM
Ima netko preporuku za H4 žarulje?
Evo imao Osram Nightbreaker Laser, stavljene prošle godine oko 11-og mjeseca, prije par dana mi jedna crkla...
Imao sam prije na Astri Nightbreaker Unlimited ali tih nije bilo kad sam kupovao nove žaruljice...
Ne tražim plavo ni plavkasto svijetlo nego znači čisto bijelo.
Meni redovni nije preko 400, a koliko znam, Citroeni su mehanički poprilično dobri. Ljudi koji imaju problema, to je uglavnom struja i hidraulika.
Susjed ima 307-icu sa 260 tisuća, 1.6 hdi i kaže da nema kvarova, da samo vozi i održava.
Ako ti što znači u životu, moj sljedeći auto je vjerojatno novi c4(ono, kad baš bude novi model), samo ako mi se svidi, drugo ništa neću propitkivati. Ako mi se svidi i ako bude imao 4-cil benzince, i naravno, ako budem imao love, moj je :) To valjda dovoljno govori jel mi ovaj c4 dobar ili nije 
A za C3 Picasso, kažem, ja ga uzeo ne bih jer ne volim takve aute. A i dalje je c3, to je gradska klasa, samo što je ovaj velik. Sa takvim autima nemam nikakvog iskustva, ali koliko znam, c4 Picasso je "the" auto za obitelj, valjda je i C3P k čemu onda. A i Citroen je, jeftiniji je od njemačkih suparnika.
E da, malo troši. Nakon benzinaca, iznenadilo me da ga gazim, a potrošnja ne ide preko 5.5 litara. Ja 5.5 imam samo ako "hyper mile-am" i to VTi-a 
Ima netko preporuku za H4 žarulje?
Evo imao Osram Nightbreaker Laser, stavljene prošle godine oko 11-og mjeseca, prije par dana mi jedna crkla...
Imao sam prije na Astri Nightbreaker Unlimited ali tih nije bilo kad sam kupovao nove žaruljice...
Ne tražim plavo ni plavkasto svijetlo nego znači čisto bijelo.
Nema čisto bijelog u halogenoj "tehnici"
Philips White vision - 3700k
je najbliže "bijeloj"
ma toga me i je strah, previse elektronike ima u njima
al za ok pare dobijes hrpu toga (pogotovo park assist koji je za moju zenu must have)
novi scenic mi izgleda super, al opet nikako se odlucit radi problema (ne kazem da vw grupacija nema te boljke al u manjoj mjeri,ili mi se cini)
sqd sam vidija, c3p nema izdvojeno trece sjedalo otraga tako da nista od toga
CARPE DIEM
Danas je sve isto sranje, veci su problem mehanicki kvarovi nego elektronicki, a sve to ovisi kakve si srece.
Ja da trebam auto za obitelj, tj. za malo dijete, išao bih na c5 karavana(tj. bio bih išao, sada više ne jer je prestala proizvodnja).
Sada bih gledao 308 ili 508 karavana.
Inače sam ja uvijek za Francuze(osim Renoa), valjda zato jer nisam imao lošeg iskustva, a imaju dušu :)
Ali 3 sjedalice, to su 3 bebača, to su troja kolica, si siguran da možeš uzeti išta osim nekog teretnjaka? 
Ali ozbiljno, ako idete na put, ti, mama i troje djece, sa svom opremom i rekvizitima, to je ogromna količina stvari. Ja u c4(koji ima popriličan gepek) jedva strpam stvari za dvoje kad idemo na more, a da još imam troje djece, za ozbiljno mislim da bih trebao još jedan cijeli c4.
Danas je sve isto sranje, veci su problem mehanicki kvarovi nego elektronicki, a sve to ovisi kakve si srece.
Apsolutno!
vanjski koperanti proizvode dizne, ventile, bregaste, alternatore, anlasere, getribe, ovo ono...oni samo "skupljaju" i ugrađuju po modelima..
Auto industrija je danas kao i sklapanje PC računala...isti qrac
Ja da trebam auto za obitelj, tj. za malo dijete, išao bih na c5 karavana(tj. bio bih išao, sada više ne jer je prestala proizvodnja).
Sada bih gledao 308 ili 508 karavana.
Inače sam ja uvijek za Francuze(osim Renoa), valjda zato jer nisam imao lošeg iskustva, a imaju dušu :)
Ali 3 sjedalice, to su 3 bebača, to su troja kolica, si siguran da možeš uzeti išta osim nekog teretnjaka? 
Ali ozbiljno, ako idete na put, ti, mama i troje djece, sa svom opremom i rekvizitima, to je ogromna količina stvari. Ja u c4(koji ima popriličan gepek) jedva strpam stvari za dvoje kad idemo na more, a da još imam troje djece, za ozbiljno mislim da bih trebao još jedan cijeli c4.
imam thule vec 
ma najbolje bi bilo neki kombi i slicno ali.... to je auto koji ce svaki dan u vrtic,po gradu i slicno
zamisli da zena svaki dan tako,pa kod limara i lakirera bi barem jednom mjesecno 
zasad trazim sa 3 sjedala nazad za 3 AS, a kasnije tko zna....
CARPE DIEM
Sad bih predložio da treća sjedalica nije isofix, ali nemreš jedno dijete smatrati manje vrijednim 
A ne znam jel postoji auto koji prima tri sjedalice, a da nije monovolumen. A od monovolumena, što uopće ima? Ima Scenic, C4 i Sharan, Altea XL i što već, ali ta dva kad vidiš, malo ti dođe žao vlasnika
. Mazda više nema 5-icu, Alfa ništa, Fiat ništa, R klase više nema. Ne, stvarno, koji monovolumeni imaju osim C4 i Scenica?
ma nije problem da treci nije isofix, problem je kako smistit 3 nazad
opcija touran,sharan,alhambra,scenic,c4p,doblo,kangoo,....
zafira?
CARPE DIEM
Sad bih predložio da treća sjedalica nije isofix, ali nemreš jedno dijete smatrati manje vrijednim 
A ne znam jel postoji auto koji prima tri sjedalice, a da nije monovolumen. A od monovolumena, što uopće ima? Ima Scenic, C4 i Sharan, Altea XL i što već, ali ta dva kad vidiš, malo ti dođe žao vlasnika
. Mazda više nema 5-icu, Alfa ništa, Fiat ništa, R klase više nema. Ne, stvarno, koji monovolumeni imaju osim C4 i Scenica?
Ford Galaxy?
A da, Opel, Ford, na njih sam zaboravio.
S koliko love raspolažeš?
A da, Opel, Ford, na njih sam zaboravio.
S koliko love raspolažeš?
ovisi, ako cu kao sa komponentama onda necu jeftino proci 
ne znam stvarno, ako je novo mozda bi moga sa zamjenom fabije isao 10-12k€
naranvo,moze rabljeni
bitno mi je da stanu 3 sjedalice nazad, da nije glomazno, da ima senzore 
V-klasa, Caravelle ponajbolji izbori. Možeš uzeti putnički Caddy, Sharan je sasvim pristojna opcija, Kodiaq, Superb karavan, Passat karavan, A4/3/C karavani bi trebali imati mogućnost 3 sjedalice iza.