Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.223
- |
- čitano: 14.106.309
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba netko brisače?
Uzeo sam krive, bosch aerotwin.
Modeli su AP 26 U (650mm) i AP 16 U (400mm).
Samo otvoren ovaj veci da vidim nastavke.
Edit: riješio ih.
Ima ko iskustva sa stranicom ugodne gume?
27.10 narucio gume i jos nisu stigle, zavlace porukama a od proslog tjedna ni ne odgovaraju, na pozive se ne javljaju.
Poslao sam poruku u kojoj pise da mi uplate novac nazad i da ne pristajem na nikakve druge nagodbe.
Koja su mi prava? Da idem odvjetniku?
Kolega uzeo Pirelli tamo, stigle za par dana. Mislim da je to SLO firma.
Ja sam uzeo gume za 68e a sad su te iste 85.
Prvo je rekao da im je stigao dot 21 i da su zbog toga odbili preuzeti i cekaj iducu turu guma pa da vidimo sta bude.
Cekam 2 tjedna i pitam jel ima novosti i kaze provjerit cemo.
To je zadnje javljanje od njih, u međuvremenu sam 2 puta pitao jesu provjerili, nista ne odgovaraju.
Pozdrav , u situaciji sam da si moram kupit auto, uzeo bi rabljeni oko 15k , moguce i malo vise ako se isplati.
Vidim da ljudi cesto spominju mazdu 3 u tom rangu.
Mene zanima ako ju vozi neko kolko mjesta ima unutra s obzirom da imam oko 2 metra, oce li mi bit mala mozda ?
Auto mi generalno treba poso - kuca, nekakvih 30ak km u jednom smjeru, i povremeno do mora.
I ako imate neku preporuku bit cu zahvalan.
Bit će ti mala nažalost. Iako generičan, i dosadan model, Octavia se pokazala kao jedini automobil u kojem stvarno sa 204cm imam mjesta napretek za volanom.
Pozdrav , u situaciji sam da si moram kupit auto, uzeo bi rabljeni oko 15k , moguce i malo vise ako se isplati.
Vidim da ljudi cesto spominju mazdu 3 u tom rangu.
Mene zanima ako ju vozi neko kolko mjesta ima unutra s obzirom da imam oko 2 metra, oce li mi bit mala mozda ?
Auto mi generalno treba poso - kuca, nekakvih 30ak km u jednom smjeru, i povremeno do mora.
I ako imate neku preporuku bit cu zahvalan.
Zaš ne odeš u neki random salon s polovnim vozilima i odradiš par probnih vožnji toga šta te zanima?
Kako računate regu i osiguranje prije uvoza vozila u hrvatsku?
Ženine bake muž (I shit you not) kupuje novi auto. Suzio je izbor na Suzuki Vitaru, VW Taigo i Toyotu Yaris Cross. Obavezno je da bude automatik, sve ostalo manje bitno.
Išao je jučer po auto kućama, Vitara je nekih 28k, Taigo 29k, Yaris Cross 30k (sa dodatnim kotačima i zimskim gumama). Meni je to općenito preskupo, jer za tu lovu se dobije Corolla, ali hoće čovjek "povišeni" auto.
Imam feeling da će uzeti štogod mu preporučim, pa da vidim hoće li forumski stručnjaci potvrditi moje mišljenje
Po meni je tu najbolji Yaris Cross, pa Vitara, pa Taigo. Eventualno Taigo ispred Vitare ako se gleda dugoročno, držanje cijene itd. (iako, ima ~75g, tako da njega vjerojatno ne brine koliko će držati cijenu), ali meni se ne sviđa jer dolazi sa 1.0 mlincem.
Gledao je još Nisan Juke, ali nemaju dostupan nijedan automatik, morao bi čekati 6 mjeseci tako da to otpada.
17 | Yaris Cross |
---|---|
3 | Vitara |
0 | Taigo |
Bome oko držanja cijene možda bi se i prevario. Vitara dobro drži cijenu. Dosta njih ju je uslijed rasta cijena automobila prodala po cijeni po kojoj ju je i kupila nakon par godina korištenja... Samo eto mene kod nje odbija malo ta unutrašnjost, koja je dobrim dijelom zastarjela, kao i izolacija. Mada ni ovi drugi nabrojani nisu ništa posebno bolji. Uglavnom previše novaca za takve automobile. Qashqai za koju tisuću više, kao i neki drugi su mi ipak puno bolja, malo veća i "ozbiljnija" vozila.
Nissan propada vec godinama, Toyota je jos uvijek najkvalitetnija (pogotovo ako je Hybrid u pitanju), Suzuki je vjerovatno best buy iako je kritican sa interijerom i dizajnom starim 10 godina, a VW je ekonomicni cross na kojem se stedilo da ne konkurira T-Rocu.
Vitaru sam vozio rent-a-car, do Beča i nazad. Možda malo zastario, ali meni osobno korektan automobil, osim premalog prtljažnika (puno manji nego na mojoj Mazdi 3).
Da, Toyota je Hybrid, Vitara valjda onaj mild-hybrid.
Kod vitare mogu i prožvakat omanji gepek i kratku stražnju klupu, al buka u kabini pri 130 je jednaka ko u 2.gen. dacije sandero - katastrofalna.
ne znam jel više zvuk motora ulazi ili zvuk vjetra, al kaj god da je, totalno je sranje. Ne možeš ni pričat bez poluderanja nit se radio čuje. Ne kužim te inženjere da ne mogu stavit poštenu gumu oko vrata i nabacat one pjene između motora i kabine, trošak ni od 100eur, a koliko znači za udobnost putovanja.
Bome oko držanja cijene možda bi se i prevario. Vitara dobro drži cijenu. Dosta njih ju je uslijed rasta cijena automobila prodala po cijeni po kojoj ju je i kupila nakon par godina korištenja... Samo eto mene kod nje odbija malo ta unutrašnjost, koja je dobrim dijelom zastarjela, kao i izolacija. Mada ni ovi drugi nabrojani nisu ništa posebno bolji. Uglavnom previše novaca za takve automobile. Qashqai za koju tisuću više, kao i neki drugi su mi ipak puno bolja, malo veća i "ozbiljnija" vozila.
Po meni Qashqai je jako dobar izbor, već ga koristim 6 godina prvo 2015. godište (1.5 dCi), pa sada redizajn 2018. godište (1.6 dCi) i sve 5, samo redovno održavanje i vozi.
Nissan propada vec godinama, Toyota je jos uvijek najkvalitetnija (pogotovo ako je Hybrid u pitanju), Suzuki je vjerovatno best buy iako je kritican sa interijerom i dizajnom starim 10 godina, a VW je ekonomicni cross na kojem se stedilo da ne konkurira T-Rocu.
Ne kontam kakve veze što je Nissan u financijskim problemima ima sa odabirom vozila?????? Pa cijela auto industija je u banani, vidi šta se dešava sa VW i ostalom njemačkom auto industrijom, na koljenima je. Znači onda ne dolazi u obzir niti jedan njemački auto. Malo bedasto.
Da li auto mora biti bas novi novi?
Mi smo sad kupili Toyotu CH-R staru 7mj sa nekakvim MOVE paketom opreme ovdi kod nas(CH). Motor je 2.0 hybrid i CVT mjenjac i ima oko 18k km na satu. Dosla nas je oko 28k.
Samo ideja jer je mozda CH-R malo veci auto od Yarisa Crossa a mozda je u istom cjenovnom rangu. E sad, da li je stvarno veca ili udobnija ili nekaj trece neznam a o izgledu :D nebi jer o ukusima se ne raspravlja hehe.
Navodno vrijede iste sheme sa garancijom i dobije se nekih 4 servisa "gratis"(moram platiti tekucine a ruke su gratis ili neka shema), mislim da je 4god/60k km i dobili smo zimski set (gume+felge).
Eto, cisto mozda ideja za razmislit/prokomentirat. Mi smo uglavnom isto dvojili izmedju Suzukia i Toyote, na kraju smo uzeli Toyotu zbog garancije i jer ja nisam htio uzimat auto s manje od 2.0 motorom. Ja sam cak navijao za Corollu Cross al je cvrsta ruka u kuci rekla dosta
Gledao je još Nisan Juke, ali nemaju dostupan nijedan automatik, morao bi čekati 6 mjeseci tako da to otpada.
Što dalje od Nissanovog CVT-a.
jame stari, izbor između ovih automobila ti je najmanji problem koji imaš....
75 godina i nove tehnologije, dodirni ekrani, senzori, alarmi... čeka tebe tu puno više problema od izbora automobila...
obzirom da je otac, približno tog godišta dovezao kući, bez razgovora novu toyotu yaris cross, znam koja te pitanja sve čekaju...
yariss cross zvučna izolacija je nula... ali opet to pričamo o brzinama iznad 100 kmh. Možda najjednostavniji ekrani od ovih...
iskreno, nikada ga ne bih sebi kupio... ali ima ovih koji vjeruju u toyotu kao u sveto tele... za "mlađe" unutrašnjost nula, stražnja polica... hahaha... naslon za ruke... ma sve, auto mi je nikakav, ali to je opet do mene....
mogu reći ono što se nalazilo u posljednje vrijeme kod mene u dvorištu... novi auris i yaris cross (nikada nikakvih problema, ali su kupljeni novi u hr, a ne sa magičnom kilometražom od 160k iz njemačke, od babe sa kraćom desnom nogom), dvije nove kie, sportage i ceed (također kupljeni novi, na ceedu mi je pukla plastika pumpe vode za brisače i ništa drugo).
savjet, što jednostavnija unutrašnjost, manje poziva tebi i što je sada ovo... volan mi sam vraća, izbacio mi je senzor nekakav, ne znam što je itd...
Ne bi ni meni bio prvi izbor.. za tu lovu, mogao je uzeti solidnog pola, osnovnog golfa, corollu.. klasu bolji auto.. meni su ti crossoveri porez na b, znate dalje..
Što se tiče buke preko 100, ne ide on nikad na autocestu, grad i međugradska. Relacija Slavonija - Dalmacija 10-ak puta godisnje (preko Bosne).
Uglavnom, uplatio je kaparu za Yaris Crossa, tako da to je to.
A prvo će punca gnjaviti, pa mene ako punac ne bude znao.
Kada jednog dana budeš razmišljao kako i gdje se uhvatiti da bi mogao izači iz auta jer te kičma ne sluša, a nećeš moći
naći parking da možeš otvoriti vrata do kraja, prisjeto se malo tog poreza na budale.
Ali ne bi bila tolika navala i takve cijene da takve automobile kupuju samo 60+, 70+ ljudi.
Kasnim.. upravo procitao da je to frisko otvorena firma, isti vlasnik imao jos nekoliko firmi u 2024 i "vintax" shop stoji na istoj adresi sa katastrofa recenzijama.. bolje gledat furlana u slo
Kasnim.. upravo procitao da je to frisko otvorena firma, isti vlasnik imao jos nekoliko firmi u 2024 i "vintax" shop stoji na istoj adresi sa katastrofa recenzijama.. bolje gledat furlana u slo
Naletio sam na komentare na fejsu, izgelda da je prevara. Tako da izbjegavati