Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.222
|
čitano: 14.098.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Auti - ultimativna tema
dustY kaže...

Kod mene G21 320d xdrive pa malo gledam sta me sve ceka osim redovnih servisa i kocnica. (cca 58000km)

Ulje u mjenjacu na 80-100k.

Zbog xdrive bi trebalo zamijeniti ulje u redukturu i diferencijalu, ali ne mogu naci tocan podatak kada se to radi.

Zna mozda netko kada bi to doslo na red, i ako ima jos nekih vecih stvari osim toga?

Imas 2 vijka, jedan sa ulijevanje ulja, jedan za ispust. Prvo popustis gornji za ulijevanje, a onda donji i ispustis, vrstis vijak, i velikom spricom sipas dok ne pocne curit na gornji, prilično jednostavno.

Mora ti auto biti na ravnom, ako imaš kanal idealno, špricu kupiš u trgovinama dijelova, ja sam platio nekad oko 100kn. U to ti uvijek idea oko litar ulja, izguglaj specifikaciju.

Ne mozes naci zato sto BMW kaze lifetime.. ako ti auto ima 58000 nemoj se zamarati..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 9:19 (e9droid).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Mercedes W211 - 443 Heated Steering Wheel retrofit

Kako mi se oduvijek sviđao volan u kombinaciji kože i drveta u Mercedes E klasi, preko 2 godine sam tražio volan koji bi odgovarao mojem interijeru i da bude u odličnom stanju, i uspio sam naći novi volan u kombinaciji s kožom i Elegance drvom, te je volan imao funkciju grijanja. Pošto mi auto nije imao funkciju grijanja volana, odlučio sam je ugraditi. Na kraju je ispalo da se sustav sastoji od dosta komponenti, ali najveći problem je bila instalacija, koja više nije dostupna iz Mercedesa, te pošto je grijanje volana bila dosta rijetka oprema, nisam imao sreću u pronalaženju instalacije na eBayu itd, pa je jedina opcija bila napraviti sam instalaciju. Sve specifikacije žica, kataloške brojeve pinova, te konektora se nađu u Mercedesovim programima. Nakon nabavke svih ostalih komponenti, položi se instalacija s osiguračem, kontrolna jedinica grijanja volana se nalazi u samome volanu, 48V DC konvertor ide ispod armature, zavojnica volana se mijenja koja je kompatibilna s grijanjem volana, prekidač grijanog volana koji se nalazi na ručici elektronskog pomicanja stupa volana, te da bi sve to radilo, dolazimo do kodiranja. Nakon kodiranja, dugo iščekivana crvena lampica je konačno živnula. Evo u nekoliko slika kako je to izgledalo:

13 godina

Jel ti ostalo još šta za retrofit opreme?

5 godina
Stolnik kaže...

Kako mi se oduvijek sviđao volan u kombinaciji kože i drveta u Mercedes E klasi, preko 2 godine sam tražio volan koji bi odgovarao mojem interijeru i da bude u odličnom stanju, i uspio sam naći novi volan u kombinaciji s kožom i Elegance drvom, te je volan imao funkciju grijanja. Pošto mi auto nije imao funkciju grijanja volana, odlučio sam je ugraditi. Na kraju je ispalo da se sustav sastoji od dosta komponenti, ali najveći problem je bila instalacija, koja više nije dostupna iz Mercedesa, te pošto je grijanje volana bila dosta rijetka oprema, nisam imao sreću u pronalaženju instalacije na eBayu itd, pa je jedina opcija bila napraviti sam instalaciju. Sve specifikacije žica, kataloške brojeve pinova, te konektora se nađu u Mercedesovim programima. Nakon nabavke svih ostalih komponenti, položi se instalacija s osiguračem, kontrolna jedinica grijanja volana se nalazi u samome volanu, 48V DC konvertor ide ispod armature, zavojnica volana se mijenja koja je kompatibilna s grijanjem volana, prekidač grijanog volana koji se nalazi na ručici elektronskog pomicanja stupa volana, te da bi sve to radilo, dolazimo do kodiranja. Nakon kodiranja, dugo iščekivana crvena lampica je konačno živnula. Evo u nekoliko slika kako je to izgledalo:

Svaka Čast. Meni je tako A4 B9 izgledao kad sam ugradjivao android auto sa dijelovima iz Golfa 7 ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 12:33 (Posmatrač).
5 godina

Brisati

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 12:34 (Posmatrač).
13 godina
sstrmi kaže...

Jel ti ostalo još šta za retrofit opreme?

Imam puno dijelova, nije to prvi retrofit.

Posmatrač kaže...
Stolnik kaže...

Svaka Čast. Meni je tako A4 B9 izgledao kad sam ugradjivao android auto sa dijelovima iz Golfa 7 ;)

Lijepi posao:)

Koga zanima više, evo opreme koje je došla s autom i opremu koju sam naknadno ugradio.

Factory Equipment:

Code Description

202B Owners Manual and Service Record - German

220 Parktronic System (PTS)

220B Info Plate, Coolant - German

230B Customer Service - Station Europe

249 Inside and Outside Mirror Automatic Dimming

280 Leather Steering Wheel and Leather Gear Shift Knob

423 5-Speed Automatic Transmission

430A Fabric, ELEGANCE

431A Fabric, ELEGANCE - BLACK / ANTHRACITE

475 Tire Pressure Monitor (TPM) High Line/Mid Line

481 Undershields

542L Croatia

551 Anti-Theft/Anti-Break-In Warning System

580 Automatic Air Conditioner 2-Zone

679 Basic Wheel as Spare Wheel

744U Brilliant Silver Metallic

803 CHANGE OF MODEL YEAR, THE LAST FIGURE SHOWING THE NEW MODEL YEAR

819 CD Changer

910 Dynamo With Higher Capacity (FFO)

955 Equipment Package Elegance

984 Coc Doc., Deletion of Vehicle Registration Doc.

M002 Engines With Exh.Turbocharger With Intercooler

Factory Retrofitted Equipment:

Code Description

219 Distronic Radar Guided Cruise Control

228 Auxiliary heater (Webasto)

231 Garage Door Opener

242 Front Seat RH Electric Adjustable With Memory

275 Memory Package (Driver seat, STRG. COL., Mirror)

289 Steering wheel with wood and leather inserts

354 Antenna for telephone D/E-NET

386 Universal Telephony Package with Bluetooth

401 Active Ventilated Front Seats

433 Left driving dynamics seat (Massage seat)

434 Right driving dynamics seat (Massage seat)

443 Heated Steering Wheel

500 Electric folding outside mirror

527 Comand APS DVD with Navigation

540 Roller Blind electric for rear window

600 Headlamps - Cleaning equipment

615 Bi-Xenon Headlight W.Active CURVELIGHT Right-Drive

810 Harman/Kardon Logic 7 Digital Surround Sound System

863 TV Tuner Digital

872 Rear seat bench heating left and right

873 Seat heater for left and right front seats

881 Electronic Trunk Closer

Sva oprema je tvornička oprema koju je Mercedes nudio, ali nije bila naručena prilikom kupnje auta. Još bi htio imati Keyless Go, ali i to je jedan od težih retrofita, poput adaptivnog tempomata (Distronic), Bi-Xenon Kurvenlichta (projektori u faru skreču kako se mota volanom), Webasto grijanje i grijanje, hlađenje, memorija, dinamika i masaža prednjih sjedala. Ta 4 retofita su složena i jako komplicirana. Recimo komplicirani retrofit je bio i električno otvaranje i zatvaranje gepeka, Harman/Kardon audio sistem (Fiber Optika), telefonija s Bluetoothom, ali ni blizu kao 4 navedena retrofita. Polako proučavam Keyless Go i sljedeće godine bi mogao biti u autu. Svi retrofiti su originalni kako bi i Mercedes ugradio da je auto bio naručen s tim dodatnim opcijama...aftermmarket stvari me uopće ne interesiraju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 13:32 (Stolnik).
15 godina
Stolnik kaže...

Sva oprema je tvornička oprema koju je Mercedes nudio, ali nije bila naručena prilikom kupnje auta. Još bi htio imati Keyless Go, ali i to je jedan od težih retrofita, poput adaptivnog tempomata (Distronic), Bi-Xenon Kurvenlichta (projektori u faru skreču kako se mota volanom), Webasto grijanje i grijanje, hlađenje, memorija, dinamika i masaža prednjih sjedala. Ta 4 retofita su složena i jako komplicirana. Recimo komplicirani retrofit je bio i električno otvaranje i zatvaranje gepeka, Harman/Kardon audio sistem (Fiber Optika), telefonija s Bluetoothom, ali ni blizu kao 4 navedena retrofita. Polako proučavam Keyless Go i sljedeće godine bi mogao biti u autu. Svi retrofiti su originalni kako bi i Mercedes ugradio da je auto bio naručen s tim dodatnim opcijama...aftermmarket stvari me uopće ne interesiraju.

Svaka čast na trudu. Koliko li je to radnih sati?
Koliko vidim imaš Command 2 koji je predviđen za W203 (u W211 ide command 2.5), to si ugradio bez problema? Webasto ćeš možda morat atestirati ako budeš ugrađivao pa se raspitaj kako je s papirima.
Šteta što nije 320.

13 godina

Svaka čast. Znači još keyless go i to je onda to?

14 godina

Wow, nice.. Svaka čast na trudu. Podsjećaš me na onog lika sa Passatom, postao sam to tu prije par godina.

EDIT, postao sam to prije 10 godina 

https://www.vwclubcroatia.com/forum/topic/13098-passat-b6-trendline-by-drake/

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 14:38 (kratos091).
13 godina
jozef kaže...
Stolnik kaže...

Svaka čast na trudu. Koliko li je to radnih sati?
Koliko vidim imaš Command 2 koji je predviđen za W203 (u W211 ide command 2.5), to si ugradio bez problema? Webasto ćeš možda morat atestirati ako budeš ugrađivao pa se raspitaj kako je s papirima.
Šteta što nije 320.

Nemam pojma, radim to za sebe, zanimljivo mi je i interesantno, a auto mi je vječni auto, nikad ga neću prodati. U W211 ide Comand NTG1, u W203 ide NTG2, koji je ironično budget verzija NTG1 verzije, a u W211 tek nakon 06/2008 se ugrađivao NTG 2.5

Webasto je na listi već ugrađene opreme

sstrmi kaže...

Svaka čast. Znači još keyless go i to je onda to?

Keyless Go i razmišljao sam o 4-zone klimi, 4 zonska klima nije toliko teški retrofit, ali ima dosta dijelova za promijeniti.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Jel zna netko jel se polaganjem C kategorije također dobije B + E?

16 godina

Ne. Polaganjem C+E dobiješ B+E.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina

Budi sretan.. mazda cx5 2.2d  uz prije 2 g cisceje erg usisa (tada 500e)

prije 2mj mi ode pumpa ulja i najebe  bregasta.. 1300e popravak  s djelovima

R33mba#2892
13 godina

Dobro si još i prošao. Da pretpostavim do je 2.2 između 2011 - 2016?
Isključi DPF ako već nisi, ako želiš trajnost tog motora

14 godina

A od 2017. su kao ok?

9 godina
sstrmi kaže...

Kako će prolazit tehnički pregled ako isključi DPF?

14 godina
Daten007 kaže...
sstrmi kaže...

Jesi ti ozbiljan ili?

13 godina
kratos091 kaže...

A od 2017. su kao ok?

A možda sam mašio godinu. Nedavno sam istaživao bratiću i frendu, bratić na moju preporuku nije uzeo Mazdu 6 sa tim motorom. Pa sam mislio da je 2016, šta još i dalje?

Daten007 kaže...
sstrmi kaže...

Kao i kad je na autu, nema razlike 

14 godina
Auti - ultimativna tema

I ja se bojim da bi mogli počet zejabavat u vezi dpf-a. Skinuo sam ih stotinjak komada, i sam vozim auto koji ga nema. Ekipa na tehničkom priča da bi trebali dobit nove aparate koji će to provjeravat. Automatski trećina auta u HR budu tehnički neispravna. Bilo bio lijepo da si možemo kao švabe svakih 5 godina priuštit novo vozilo, 150 000km napraviš i dalje uvalit nekom nek se fućka s krpanjima i kvarovima.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Nadam se.

14 godina
Tonchek kaže...

I ja se bojim da bi mogli počet zejabavat u vezi dpf-a. Skinuo sam ih stotinjak komada, i sam vozim auto koji ga nema. Ekipa na tehničkom priča da bi trebali dobit nove aparate koji će to provjeravat. Automatski trećina auta u HR budu tehnički neispravna. Bilo bio lijepo da si možemo kao švabe svakih 5 godina priuštit novo vozilo, 150 000km napraviš i dalje uvalit nekom nek se fućka s krpanjima i kvarovima.

Ekipa na tehnickom kaze da trebaju kupit takve aparate ako ih hoce i prije 3 godine su imali neka predavanja u vezi dpf off i nakon toga sve stalo, niko ni rijeci o tome. 

A koji bi idiot svoje novce trosio na to? 

Da se procuje da to jedna stanica ima automatski ce ju svi izbjegavat i mogu stavit kljuc u bravu jako brzo. To nikom nejde u korist.

A druga je stvar kaj to u svabiji imaju i opet mozes proc na onaj nacin. I nije rekla kazala nego bliska osoba tako radi. 

I tak se svake godine zastrasuje jedno te istim pricama a u pravilu nista se ne mijenja. To kad bi i uveli ova drzava bi stala, pa nemres to radit na ovak jadnu kupovnu moc ljudi.

Moje misljenje je da nista od toga, ne mogu to sredit u jednoj njemackoj pa di ce onda u ovoj prciji.

14 godina
domac5 kaže...
Tonchek kaže...

Ekipa na tehnickom kaze da trebaju kupit takve aparate ako ih hoce i prije 3 godine su imali neka predavanja u vezi dpf off i nakon toga sve stalo, niko ni rijeci o tome. 

A koji bi idiot svoje novce trosio na to? 

Da se procuje da to jedna stanica ima automatski ce ju svi izbjegavat i mogu stavit kljuc u bravu jako brzo. To nikom nejde u korist.

A druga je stvar kaj to u svabiji imaju i opet mozes proc na onaj nacin. I nije rekla kazala nego bliska osoba tako radi. 

I tak se svake godine zastrasuje jedno te istim pricama a u pravilu nista se ne mijenja. To kad bi i uveli ova drzava bi stala, pa nemres to radit na ovak jadnu kupovnu moc ljudi.

Moje misljenje je da nista od toga, ne mogu to sredit u jednoj njemackoj pa di ce onda u ovoj prciji.

S obzirom kakvi sve auti voze na cesti i sama cinjenica da ti treba samo prometna za izvadit probne tablice sve govori o nasem tehnickom. Tak da DPF je tu najmanja stavka. Otkad ne dobivaju u pepeljaru/prometnu postali su strucnjaci za ama bas sva vozila. 

9 godina
domac5 kaže...
Daten007 kaže...
sstrmi kaže...

Jesi ti ozbiljan ili?

Ozbiljan sam, zanima me prolazi li se tehnički normalno kad se napravi makne dpf.

I sam vozim passata 2.0 TDI s dpf-om i volio bi da nemam DPF

Kad se miče DPF miče li se komplet dpf cijev i onda stavlja zamjenska prazna cijev ili se skine dpf, izbije sače i vrača se u autu da sve izgleda kao da je dpf instaliran?

Koji su opće benefiti skidanja DPF-a?

Jel auto bolje vuče? Jel troši manje goriva?

14 godina
sstrmi kaže...

A možda sam mašio godinu. Nedavno sam istaživao bratiću i frendu, bratić na moju preporuku nije uzeo Mazdu 6 sa tim motorom. Pa sam mislio da je 2016, šta još i dalje?

Ne znam, zato i pitam. Nakon što sam pročitao neke stvari, uglavnom sam odustao od Mazde 6. Ako su kasnije popravili taj dizel, mogao bih ga razmotriti. Svakako bih uzimao 2020.-2022.

5 godina
Daten007 kaže...
domac5 kaže...
.....

Ozbiljan sam, zanima me prolazi li se tehnički normalno kad se napravi makne dpf.

Kad se miče DPF miče li se komplet dpf cijev i onda stavlja zamjenska prazna cijev ili se skine dpf, izbije sače i vrača se u autu da sve izgleda kao da je dpf instaliran?

Volio bi da nemas al ne znas zasto ;)

9 godina
Posmatrač kaže...
Daten007 kaže...
domac5 kaže...
.....

Volio bi da nemas al ne znas zasto ;)

Idu mi na živcu regeneracije koje se u večini slučajeva pokrenu kada dođem u dvorište :)

8 godina
Auti - ultimativna tema

kad vidite tko su vlasnici CVH-a i tko još stoji iza njih  mozete bit sigurni da kune neće uloziti u napredak kompanije, tehnologije itd

privatna firma sa drzavno blagoslovljenim monopolom, para lagana, nema potrebe za radom ni trudom, ergo ni uvođenjem aparature za provjeru dpf-aer

15 godina
Auti - ultimativna tema

Vezano za DPF, imam Audi A4 B9 2020.godina 2.0TDI. Neki mi kažu da nije bas ok ako je cijev ispuha crna, onda opet drugi mehaničari tvrde da je to sasvim normalno. Auto obavlja regeneraciju sasvim normalno i ide bez porblema. Ne znam kakva je kod vas situacija, možda netko može podijelit iskustvo ili mišljenje o tome.... 

Kada ti noge postanu slabe, vrijeme počinje da prolazi brže.
14 godina
Daten007 kaže...
domac5 kaže...
Daten007 kaže...
sstrmi kaže...

Jesi ti ozbiljan ili?

Normalno se prolazi jer ni ne skuze da nemas.

Gurnu sondu u auspuh i to mjeri samo zacrnjenje kojeg imas manje od 0.10 iako je dpf off, naravno ako je motor oke a vecinom je. 

Ja sam s dpf-om imao 0.03 a nakon dpf off 0.06 sto je nista.

Vade se samo sace van iz dpf i zavari se i vrati prazni dpf lonac na auto, nakon toga softwerski se reprogramira ecu i mirna bosna..

Na tvom passatu dpf egr stage 1, dobijes skoro 190 ks i 400+nm i sve to platis max 350e.

13 godina
Nisam ni znao za retrofitted,bravo na trudu,kad volis nesto ides do kraja..top mi je bio taj okas kad je izasao..a danas me samo zanim AMG e63 iz te serije!!
AUDIOFIL
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice