Taj Mazdin motor je daleko od jednostavnog i manje ce trajati od bilo kojeg turbaka od 1.5L koliko su sranja ugurali u njih.
Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.431
- |
- čitano: 15.693.808
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Taj Mazdin motor je daleko od jednostavnog i manje ce trajati od bilo kojeg turbaka od 1.5L koliko su sranja ugurali u njih.
Ako misliš na Skyactiv X, onda bih se složio da je "overengineered". Međutim, ja sam mislio na "klasičnog" benzinca odnosno na Skyactiv G.
Pozdrav,
Imate li preporuku i kontakt osobe ili firme koja se bavi prijevozom motocikla područje PGŽ, hvala i pozdrav
svaki motor danas je daleko od jednostavnih kakvi su bili prije 30 ili više godina, pa opet imaš motora koji traju i traju
ako je dobro složen, može i trajati, a što se tiče konkretnog x motora, već je duže vrijeme u upotrebi i zasad nema ništa više problema od ostalih
dapače, mislim da bi mogao biti i dugotrajniji od ovih trocilindarskih prdilica koje turbom nabiju snagu
Pozdrav, imao sam nezgodu u kojoj ja nisam kriv, lupljen branik, hauba, vezni lim i far. Zanima me samo kako postupiti sa osiguranjem? Traziti isplatu stete ili da podmire popravak limaru? Koliko sam nacuo bolje da oni podmire popravak?
Brzinsko pitanje: potreban mi je drugi auto, vozilo će se koristiti u krugu cca 30 km.
Mislio sam uzeti kangooa 2007 godište, 1.5 dCi, cca 350.000 km. Sutra ga idem gledati, pa na što trebam obratiti pažnju, imaju li kakvu manu, cijena servisa velikog-malog.
Pozdrav, imao sam nezgodu u kojoj ja nisam kriv, lupljen branik, hauba, vezni lim i far. Zanima me samo kako postupiti sa osiguranjem? Traziti isplatu stete ili da podmire popravak limaru? Koliko sam nacuo bolje da oni podmire popravak?
A vidi što ti je bolje. Ako je noviji auto, ja bih išao na popravak. Ti sam mislim da možeš birati gdje ćeš.
Prvo tesko da je samo to sto si naveo. Vrlo lako ti je ispod toga nesto otislo u klinac. Posuda vode za pranje stakla, hladnjak, intercooler ili jos 500 drugih stvari. Tako da neces trebat samo limara.
Dobit ces ponudu od osiguranja koja ce bit manja od stvarne stete. Nakon toga biras zelis li isplatu ili ides kod kvalitetnog i skupog majstora koji ce ti to rijesit i naplatit se od osiguranja.
Ovlasteni nije los jer ne stede na dijelovima i sve stavljaju original novo, ali ih uglavnom duze cekas.
Brzinsko pitanje: potreban mi je drugi auto, vozilo će se koristiti u krugu cca 30 km.
Mislio sam uzeti kangooa 2007 godište, 1.5 dCi, cca 350.000 km. Sutra ga idem gledati, pa na što trebam obratiti pažnju, imaju li kakvu manu, cijena servisa velikog-malog.
ja jedino znam da taj stroj nema hidrauličko podešavanje ventila, pa svakih 60-ak tisuća km treba ih namjestiti... a ovaj je izvrtio 6x toliko, valjda je oK...
Fraancuzi taj stroj nisu jedino u tenk valjda ugradili...
vozi u ovlasteni i nek sve rjese kako treba, mene je zenska okrznula na parkingu i far je napuknuo i treba lakirati branik, osiguranje je ponudilo 1900€ sto sam odbio i rekao da ce se naplatiti preko auto kuce, jer samo far kosta 2600€ plus lakiranje.
oni ponude netko uzme pa su oni na dobitku jer znaju koja je stvarna steta, ja sam mogao npr uzeti tu lovu i pustiti auto kako je jer se jedva vidi napuknuce.
a posto je kod tebe vise toga vozi nek sve rjese i pogledaju ispod lima sta jos treba.
Ja sam prije 3mj imao situaciju na parkingu. Otisli zajedno na osiguranje i za 1-1.5mj auto popravljen u ovlastenom.
Oni se sve dogovorili, ovlasteni nije htio nista popravljati vec su stavili sve novo. Nova vrata, novi blatobran i novu lajsnu praga.
Cijena popravka je bila 2500eur, ne vjerujem da bih toliko dobio od osiguranja.
Uvijek dobijes manje od osiguranja i jos se moras natezati ako pronadjes neke dodatne stvari.
Ponudit ce mi totalnu stetu sigurno jer je auto 2004. godiste i ima 250 000, tako da ne znam da li imam opciju ici na nekakav popravat kod limara pa da se tako rijesava ili kada ponude totalnu stetu to je to?

Sto si napisao u zalbi ako znas? moze i na pm ako ne zelis javno :)
Kaj se dešava da su svi auto poskupili za par tisuca eura? Golf 8 je bila jedva 23k€ sad je 27+, i20 je bio 14999 sad je 17.5k wtf itd itd
Sto si napisao u zalbi ako znas? moze i na pm ako ne zelis javno :)
Nisam ja pisao, odvjetnik je. Ako hoćeš kontakt, javi se na PM pa ti ga dam. Iz Zg je lik, ne znam je li bitno.
Pozdrav,
evo sad sam okrenuo nekih 220k bmw serija 1 b37 motor ako je bitno. Dobio sam info iz ovlaštenog da lanac treba isključivo mijenjati ako se čuje ali da navodno do sada ne znaju da je itko mijenjao lanac na B seriji motora.
Pa evo zanima me da li je netko napravio to s B serijom motora ako da na koliko km i da li mu se čuo lanac?
Pozdrav,
evo sad sam okrenuo nekih 220k bmw serija 1 b37 motor ako je bitno. Dobio sam info iz ovlaštenog da lanac treba isključivo mijenjati ako se čuje ali da navodno do sada ne znaju da je itko mijenjao lanac na B seriji motora.
Pa evo zanima me da li je netko napravio to s B serijom motora ako da na koliko km i da li mu se čuo lanac?
Ak se ne varam, moguce je pregledat stanje lanca preko dijagnostike, tj. "ISTA", osim ako je to onemoguceno na nekim motorima...

Ma hvala svejedno, zadovoljan sam cifrom kojom sam dobio tako da se necu zaliti...
Ma hvala svejedno, zadovoljan sam cifrom kojom sam dobio tako da se necu zaliti...
Po meni se isplati zaliti u svakom slucaju, dobiti ces 5-10% vise bez ikakvog problema, pogotovo u danasnje vrijeme kad ti i AI slozi solidnu zalbu bez problema.
Cuo sam da se isplati zaliti, to su mi i oni rekli, ali nekako nisam ni sam ocekivao ovaj iznos koji mi je super tako da necu ulaziti u neke nebuloze jos... :)
Pozz ekipa.ma imam jedan problem.Ugl,prije par mjeseci imao sam cudan zvuk iz motora na svojoj Kia Ceed 20212 godiste.Nezz kako da opisem taj zvuk,ali nijeuopce bio kao i onaj prije.I ugl,bio sam kod mehanicara i on mi kaze da mi je ta nekakva bukula pojedena i da mi se to cuje kotac.To mi je zamjenio i drugi dan sam krenuo na put i sve je bilo super.No nakon par dana opet se vratio taj zvuk i ono sto je interesantno,sada mi se taj zvuk cuje ako mi je volan ravno i ako skrecem u lijevo.A ako malo zaokrenem volan u desno,taj zvuk nestae i motor zvuci onako kako bi i trebao.Pa me zanima dali je nesto mozda sa letvom volana?Jer sam prije skoro godinu dana morao reparirati,ali nije bio razlog zvuka nego lufta u volanu a i cuo se zvuk i prije i poslije reparacije.
ne znam sta je bukula.
ali meni je otisao lezaj prednjeg lijevog kotaca.
u pocetku se culo kao nekakvo struganje samo kad bi isao u jace desne krivine. jer je onda opterecenje bilo na lijevom kotacu. nakon nekog vremena se culo i na lagnijim zavojima i po ravnom.
kad sam promijenio lezaj sve je bilo super.
Pozz ekipa.ma imam jedan problem.Ugl,prije par mjeseci imao sam cudan zvuk iz motora na svojoj Kia Ceed 20212 godiste.Nezz kako da opisem taj zvuk,ali nijeuopce bio kao i onaj prije.I ugl,bio sam kod mehanicara i on mi kaze da mi je ta nekakva bukula pojedena i da mi se to cuje kotac.To mi je zamjenio i drugi dan sam krenuo na put i sve je bilo super.No nakon par dana opet se vratio taj zvuk i ono sto je interesantno,sada mi se taj zvuk cuje ako mi je volan ravno i ako skrecem u lijevo.A ako malo zaokrenem volan u desno,taj zvuk nestae i motor zvuci onako kako bi i trebao.Pa me zanima dali je nesto mozda sa letvom volana?Jer sam prije skoro godinu dana morao reparirati,ali nije bio razlog zvuka nego lufta u volanu a i cuo se zvuk i prije i poslije reparacije.
Jel ti manzeta pojedena? Ona guma oko lezaja na polu osovini. Ako se manzeta pojela, treba i nju zamjenit uz lezaj. Usput pomolit bogu, da tvoj auto nije napravljen kao neki noviji (khm, Ford) da moras cijelu polosovinu mjenjat...