Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.621
|
čitano: 15.936.060
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema

a jebaj ga, to je amerčka kvaliteta, X3 je bio kvalitetan u prvoj generaciji kad ga je radila Magna-Steyr...

ode proizvodnja preko bare i sve u kukuruz...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
sporttest kaže...

a kakvo vam je zdravlje baterije na tim hibridima nakon 3-5 godina
jer ja i nisam bas cuo najbolje stvari

Po svemu bi trebali biti pouzdani. Ja sam dosta proučavao prije nego sam ga uzeo.

Imaš 10 godina garancije na bateriju, a po forumima i redditima sam čitao da ljudi rade po 300 000 sa istom baterijom (taksisti). Zapravo rade po 200 000k samo sa izmjenom ulja i filtera, bez ikakvih drugih kvarova.

Nova origigi baterija je nešto poviše 1500€ tako da nije strašno. To se uštedi na gorivu i ostalim potrošnim materijalima koje ne mijenjaš...

Ja na bateriji mogu proći cca 7-8 km samo na struju pri vožnji 50km/h

Rvat katolik!
8 mjeseci
Auti - ultimativna tema

Gledao sam na autoscoutu 1.8 corollu sa 20-40k km po 22-24k € ne znam koliko se isplati uzeti kad se uzme u obzir uvoz. Ali nekako najviše naginjem ka njoj ili recimo situacija da uzmem novu u salonu u slo i dovučem ovdje. 

17 godina
Mene je izasla cca 21000 nova. Uzeo taman prije nego su cijene otisle u p.m.
Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:07 (tnakir).
14 godina
kratos091 kaže...

Od nabrojanog si izdvojio Toyotu kao nekvalitetnu? Koji bi bili argumenti/problemi?

Nisam Toyota fanboy, ali razmišljam o kupnji Corolle, pa me zanima koje to potencijalne probleme imaju.

Nismo se razumjeli, Toyotu sam istaknuo kao dobar izbor u danasnje vrijeme nekvalitete, tj. pada kvalitete kod više manje svih.

15 godina
Istina, nisam dobro pročitao, sorry.

@tnakir dobra cijena, sad bi vjerojatno mogao dobiti toliko za nju...
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:06 (kratos091).
17 godina
I kupit sta za te novce :P
Rvat katolik!
13 godina
filip_medo kaže...

Gledao sam na autoscoutu 1.8 corollu sa 20-40k km po 22-24k € ne znam koliko se isplati uzeti kad se uzme u obzir uvoz. Ali nekako najviše naginjem ka njoj ili recimo situacija da uzmem novu u salonu u slo i dovučem ovdje. 

To pričaš za hibrid?

Ako je hibrid, s obzirom da im je veoma nizak co2, davanja državi su relativno niska, nebi ih trebalo uopće biti al to je druga priča...

Ja sam uveo hibridnog Ioniq-a i ubij me sad, moram provjeriti al ja mislim da sam uplatio 400-500eur + na tehničkom još nešto za homologaciju.

Da ne ulazim u troškove puta, smještaja i zoll tabli, to se podrazumijeva.

Btw. Koliko ja znam i za novo vozilo ima uvoznih nameta.

11 godina
Chriss kaže...
filip_medo kaže...

To pričaš za hibrid?

Ako je hibrid, s obzirom da im je veoma nizak co2, davanja državi su relativno niska, nebi ih trebalo uopće biti al to je druga priča...

Ja sam uveo hibridnog Ioniq-a i ubij me sad, moram provjeriti al ja mislim da sam uplatio 400-500eur + na tehničkom još nešto za homologaciju.

Btw. Koliko ja znam i za novo vozilo ima uvoznih nameta

Nije sve isto...

Pri uvozu, jedno je plug in hibrid a drugo je hibrid koji se ne puni sa kablom.

Za Plug IN hibrid imas popusta na PPMVu koliko imas dometa struje, znaci domet 60km = popust 60%.

Za hibrid koji se ne puni, placas puni iznos CO2 ovisno koji motor/opremu imas.

Ako tipa hoce uvest corollu 1.8 hibrid iz 2024god, sa tipa Executive opremom. CO2 po nasem cjeniku je 106, cijena novog u HR je 41000€, po carinskom kalkulatoru samo PPMV ce biti malo vise od 800€.

Za istu corollu 1.8 hibrid, ali 2021 god sa exe opremom, co2 je 112 i novi je bio 244k kn (32300€) i po carinskom kalkulatoru samo PPMV bi bio 313€.

Ovdje gore je najveci problem sto je isti auto sa istim motorom/opremom poskupio kod nas za skoro 10k€ i zato je kod ovog iz 2024 PPMV 800€ (umjesto ~450€ koliko bi bio da je nova corolla ~32k€).

PS. danas sam upravo regao CR-Va 2.0 hibrid kojeg sam uvezao prije 2 tjedna, PPMV me ispao 1500€ (co2 161, awd, elegance...).

Edit: a tvoj ioniq, jel obican hibrid ili plug in ? za plug in je co2 ispod 30 dok za obicnog je 80-90 ovisno o opremi, i ako je bio 2020-2021god zato te i je izasao tak jeftino

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:41 (hahhaajaads).
13 godina
hahhaajaads kaže...
Chriss kaže...
filip_medo kaže...

To pričaš za hibrid?

Btw. Koliko ja znam i za novo vozilo ima uvoznih nameta

Nije sve isto...

Pri uvozu, jedno je plug in hibrid a drugo je hibrid koji se ne puni sa kablom.

Za Plug IN hibrid imas popusta na PPMVu koliko imas dometa struje, znaci domet 60km = popust 60%.

Za hibrid koji se ne puni, placas puni iznos CO2 ovisno koji motor/opremu imas.

Ako tipa hoce uvest corollu 1.8 hibrid iz 2024god, sa tipa Executive opremom. CO2 po nasem cjeniku je 106, cijena novog u HR je 41000€, po carinskom kalkulatoru samo PPMV ce biti malo vise od 800€.

Za istu corollu 1.8 hibrid, ali 2021 god sa exe opremom, co2 je 112 i novi je bio 244k kn (32300€) i po carinskom kalkulatoru samo PPMV bi bio 313€.

Ovdje gore je najveci problem sto je isti auto sa istim motorom/opremom poskupio kod nas za skoro 10k€ i zato je kod ovog iz 2024 PPMV 800€ (umjesto ~450€ koliko bi bio da je nova corolla ~32k€).

PS. danas sam upravo regao CR-Va 2.0 hibrid kojeg sam uvezao prije 2 tjedna, PPMV me ispao 1500€ (co2 161, awd, elegance...).

Naravno da nije sve isto, samo sam dao svoj primjer.

A realno, ni 800 nije puno s obzirom da opet bude jeftinije nego u nas.

Btw. Nisam spominjao nikakav Plug-IN hibrid :)

Čestitke na Hondi, sretno :)

8 mjeseci
Auti - ultimativna tema

Baš hibrid, tako da zasad naginjem ili ka toj corolli ili kamiq 1.5 benzinac, pošto će taj auto ionako stajati po par dana da se ne vozi i neće se raditi nikakve divlje kilometraže dizelaša sam isključio. Potrošnja će tu igrati ulogu, ali ženi definitivno ne treba dizelaš. Uz to imam susjeda koji 20-tak godina radi kao mehaničar u zubaku tako da mi je riješen i servis i prenio mi je da je ta 1.5 mašina čisto dobra, nešto žedna u gradskoj vožnji ali dobra. Za Toyote pak nemam/ne znam nikoga iako mi je ta nova corolla predivna, da je stara cijena od tih 20-22k za nov auto otišao bih po to bez razmišljanja. Kažem zasad važem, ali mislim da će biti kamiq.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Mogu potvrditi da je 1.5 TSI dobar motor.

Vozim Atecu s tim motorom od 2019-e; uglavnom grad/autoput, uspio sam ukupni prosjek spustiti ispod 7 l/100 km; s time da mi je dugotrajna memorija (oko 3500 km zadnjih) na 6,3 l/100 km. Ako baš jako pazim (tipa "stara cesta" do 90 na sat) može to i ispod 5l/100 km 

Evo, npr. kad se ide na more, praktički 4 odrasle osobe, natovaren:

8 mjeseci
TomoR kaže...

Mogu potvrditi da je 1.5 TSI dobar motor.

Vozim Atecu s tim motorom od 2019-e; uglavnom grad/autoput, uspio sam ukupni prosjek spustiti ispod 7 l/100 km; s time da mi je dugotrajna memorija (oko 3500 km zadnjih) na 6,3 l/100 km. Ako baš jako pazim (tipa "stara cesta" do 90 na sat) može to i ispod 5l/100 km 

Evo, npr. kad se ide na more, praktički 4 odrasle osobe, natovaren:

Na Seata sam kompletno zaboravio strah me poslati upit jer sam za kamiqa dobio rok isporuke od 8 mjeseci, tako da gledam godinu, dvije stare. A za vikend idem pogledati jednog.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:51 (filip_medo).
13 godina
filip_medo kaže...

Baš hibrid, tako da zasad naginjem ili ka toj corolli ili kamiq 1.5 benzinac, pošto će taj auto ionako stajati po par dana da se ne vozi i neće se raditi nikakve divlje kilometraže dizelaša sam isključio. Potrošnja će tu igrati ulogu, ali ženi definitivno ne treba dizelaš. Uz to imam susjeda koji 20-tak godina radi kao mehaničar u zubaku tako da mi je riješen i servis i prenio mi je da je ta 1.5 mašina čisto dobra, nešto žedna u gradskoj vožnji ali dobra. Za Toyote pak nemam/ne znam nikoga iako mi je ta nova corolla predivna, da je stara cijena od tih 20-22k za nov auto otišao bih po to bez razmišljanja. Kažem zasad važem, ali mislim da će biti kamiq.

Razmisli i o Ioniqu, ja zadovoljan.

Hyundai IONIQ 1.6l HYBRID Fahrzeug-Garantie bis 05.2026

First Registration: 05/2021 Mileage: 34,900 km Fuel: Hybrid (petrol/electric) Power: 104 kW (141 hp) 

Price: €17,500

https://link.mobile.de/cmYnjjVo1cUjCWPA8

U njega je DCT mjenjač pa ne zavija kao CVT, masu opreme, 140ks(105+44), dosta mjesta, prtljažnik ima cca 450litara, 5god. garancije,..

Ne drži cijenu ko Toyota pa ja svog uzeo za 15000eur sa 70ak 000km 2020.godište.

11 godina
Chriss kaže...
filip_medo kaže...

First Registration: 05/2021 Mileage: 34,900 km Fuel: Hybrid (petrol/electric) Power: 104 kW (141 hp) 

U njega je DCT mjenjač pa ne zavija kao CVT, masu opreme, 140ks(105+44), dosta mjesta, prtljažnik ima cca 450litara, 5god. garancije,..

Ne drži cijenu ko Toyota pa ja svog uzeo za 15000eur sa 70ak 000km 2020.godište.

Je samo sto je eCVT na dugorocno puno bolji, u smislu pouzdaniji. Nema kvacila, solenoida, valve bodya itd.. to je prakticki samo jedan "generator".

17 godina
Vidim da se raspravlja/razmišlja o Corolli, evo moja TS (karavan) 1.8 će za dva mjeseca napuniti godinu kako je napustila salon i ono, ne da sam zadovoljan s autom nego sam superzadovoljan. Sad sam na oko 10k km. Neko je spominjao branik i kamenčiće, i ja sam dobio dva od po cca 1mm, ali sam to sanirao originalnim lakićem i bojom (15-16€ u salonu). Auto je udoban, relativno malo troši (cca 4-5L mjesečni prosjek s 80% gradske vožnje), motor ima snage za sve što sam trebao, fino poteže a mjenjač je druga dimenzija u odnosu na sve što sam prije vozio. Bio sam skeptičan prema autu na početku, ali sad se ne bih spuštao na niže nikad. Posebno su mi korisni električni bunker s nožnim otvaranjem, paljenje grijanja/hlađenja remote i dinamički radarski tempomat. Bez toga više uopće ne zamišljam auto. Garancija 10g na sve dok se god obavljaju redovni servisi. Uglavnom preporuka.
Deckard
13 godina
hahhaajaads kaže...
Chriss kaže...
filip_medo kaže...

Je samo sto je eCVT na dugorocno puno bolji, u smislu pouzdaniji. Nema kvacila, solenoida, valve bodya itd.. to je prakticki samo jedan "generator".

To svakako, CVT je nepoderiv.

8 mjeseci
Auti - ultimativna tema

Obišli par autokuća, nared došao i zubak ušli unutra odma se zakačila za t-roc u međuvremenu prodavač nanjušio priliku, nonšalantno sam nastavio razgovor sa čovjekom bez ikakvog interesa u troc. Sjeo ja, sjela gospođa, hoćete probat provozat pa hajde. Vozio ja, vozila ona ne mogu reći fini autić i sad je gotovo, sviđa joj se t-roc. lijep je kamiq al se sad zaljubila u t-roca i sad je prag sa 20k skocio na 30+, rekao sam joj da više nejdem po salonima sa njom. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 19:10 (filip_medo).
11 godina
Auti - ultimativna tema

To je znaci cjenovno kao i ganc nova toyota corolla 1.8 hibrid.. ja bi osobno radije nju pogotovo ako si vise po gradu/otvorenoj cesti nego na autocesti jer taj auto ce trosit kao upaljac.

8 mjeseci
hahhaajaads kaže...

To je znaci cjenovno kao i ganc nova toyota corolla 1.8 hibrid.. ja bi osobno radije nju pogotovo ako si vise po gradu/otvorenoj cesti nego na autocesti jer taj auto ce trosit kao upaljac.

Da sad je u tom rangu puno više opcija, iako kazem gledao sam corollu 1.8 hybrid u sloveniji 25k nova u salonu, pa sad ne znam kakva je procedura za takve stvari. Malo guglao, ali nisam nasao nikakvu specificnu info.

11 godina
filip_medo kaže...
hahhaajaads kaže...

Da sad je u tom rangu puno više opcija, iako kazem gledao sam corollu 1.8 hybrid u sloveniji 25k nova u salonu, pa sad ne znam kakva je procedura za takve stvari. Malo guglao, ali nisam nasao nikakvu specificnu info.

Mislim da ti je slicna procedura kao kao da uzimas rabljeni, jedino ne placas njihov pdv nego nasih 25%.  Ali da, novi 1.8 hibrid bi te tamo sa uvozom ispao sigurno 3-4k€ jeftinije a i Slovenija je tu...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice