Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.705
|
čitano: 16.031.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ShadoW kaže...
zeryx kaže...

ako ti sisak nije daleko ima u sisku jedan sto to radi. sve vrste folija na limariju, stakla itd itd.

da li imas iskustva s njim i jel bi ga preporucio? Ako da moze kontakt (moze i privatna poruka). Hvala

Ja sam blizu siska, jedan lik je 2 auta komplet u foliju oblacio kod njega.

Jednog prije sigurno 5-6 god i jos ima taj auto, folija se dobro drzi.

Tad je bilo placeno oko 1000e, sad ne znam koliko bi takvo nesto kostalo

14 godina

sad prije par tjedana je jedan stavio giuliu u narancastu foliju. komplet auto.

bio sam skeptican al uzivo dobro izgledaa.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, može savjet za ford fiesta 1.4tdci 55kw

Mijenjao sam isti akumulator 4max 75ah, problem je nastao prilikom spajanja + -, došlo je do kontakta, vidjela se mala iskra, jedva primjetna, i nije htio upalit a elektronika radi.. Radio svjezla sve, zatim sam izvadio osigurač na kojem piše IGN vjerojatno ignition paljenje, izgledao je sprzeno probao sam ga umetnut s kontra strane tj. Za 180 stupnjeva.. Od onda mi ne rade dnevna svjetla pritom je ostavljen osigirač kontra... Dal bi bio alternator il nes drugo da odma dogovorim kod mehaničara il je moguce samo zamijeniti osigurač i ponoviti postupak te kak bi bilo najbolje to napraviti...

Ako moze kakav savjet u kratkim crtama ako je kome volja, hvala i lp

Heaven's shame and hell's nightmare
15 godina
Ček, što si htio postići rotiranjem osigurača?
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
13 godina
Auti - ultimativna tema

Osigurac nije poraliziran tako da je svejedno kako stoji. Iskrenje tu nema veze, problem je u necem drugom, provjeriti napon akumulatora i je li vuce struju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2025 22:29 (ivanzu).
15 godina

Napon radi, al ne zeli dat kontakt... Osigurač je labav bio i treba ga namjestit da sjedne.. Vjerojatno je brava il anlaser..

Otišo je anlaser.. 

Heaven's shame and hell's nightmare
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2025 16:36 (hardrock).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Pred dve godine sam na Mazdi 6 morao mijenjat zadnje diskove pa sam to odradio uz mali servis i sve 4 pakne. 

Prednje su cvilile za popizdit al mi se nije dalo iz prečkog do markuševca to sredit. Na idućem servisu sam pitao mehaničara tam u zoomzoom, veli on meni a to ti je kad se ugrađuju nekvalitetni dijelovi. 

Jebote pa vi ste ih ugrađivali, Mazdin servis. Uglavnom strava koliko čađe je bilo na felgama, svakih par dana ih je trebalo čistit. 

Ok auto prodan, sad imam opet Mazdu i htio bih to izbjeć jer čitam na redditu da Mazda jako često ima loše kočnice. 

Koje diskove i pakne uzet? Pretpostavljam da im u servisu mogu reć koje želim pa će ih nabavit ili da ih ja kupim pa tražim da ih ugrade jer ne želim opet smeće. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
8 mjeseci

To su ti ventilirani diskovi ? 

11 godina
gocc01 kaže...

Pred dve godine sam na Mazdi 6 morao mijenjat zadnje diskove pa sam to odradio uz mali servis i sve 4 pakne. 

Prednje su cvilile za popizdit al mi se nije dalo iz prečkog do markuševca to sredit. Na idućem servisu sam pitao mehaničara tam u zoomzoom, veli on meni a to ti je kad se ugrađuju nekvalitetni dijelovi. 

Jebote pa vi ste ih ugrađivali, Mazdin servis. Uglavnom strava koliko čađe je bilo na felgama, svakih par dana ih je trebalo čistit. 

Ok auto prodan, sad imam opet Mazdu i htio bih to izbjeć jer čitam na redditu da Mazda jako često ima loše kočnice. 

Koje diskove i pakne uzet? Pretpostavljam da im u servisu mogu reć koje želim pa će ih nabavit ili da ih ja kupim pa tražim da ih ugrade jer ne želim opet smeće. 

Svaka marka moze imat nekakavu tvornicku gresku, i za ATE koji se najvise preporucuje ima hrpa ljudi da im cvili disk.. i sad ti reci tom u zoom zoomu da je to nekvalitetan dio.

Po meni nije bitna toliko marka koliko pravilno ciscenje i podmazivanje tokom ugradnje kocnica, znaci kad se makne stari disk, ocistit dosjed (kad vec to radis - da se sjaji) i namazat bakarnom mascu (ili sta god ostalo se preporuca), ocistit/podmazat dosjede gdje dolaze krajevi disk plocica (ja za to imam textarovu mast koja je bas za to), pinove dobro ocistit i namazat (mislim da je silinkonska mast). I sad isto bi bilo dobro namazat zadnju stranu disk plocice sa necim (nemam pojma sa cim) ako plocica nema prigusnu podlosku (to ima textar q, proguglaj pa ces vidjet). Naravno kad se sve namontira, bilo bi dobro prec sa brake cleanerom i krpom sa prednje/zadnje strane diska, i nakon svega, pripazit na kocenja prvih 500injak km.

Naravno ovo gore sta sam ja napisao vrijedi samo ako radis sam, ako to rade razno razni servisi racunaj da se to vjerovatno nece desit... Isto tako, ako zelis da ti manje prase onda uzmi ate keramicke.

Ja sam na pretproslom civicu stavljao komplet textar ali ja sam sve sam mjenjao, super koce i nikakva cvilenja, ali dosta vise prase od ostalih.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2025 20:08 (hahhaajaads).
8 godina
Auti - ultimativna tema

Hej ljudi!

Živim i radim u Njemačkoj, i ove godine mi ističe leasing za auto koji vozim preko firme. Trenutno vozim VW ID.3, uglavnom gradska vožnja – radnim danima pređem oko 250 km tjedno.

Dobra vijest je da mogu uzeti bilo koji VW model, a auto bi me koštao između 300 i 359 € mjesečno (privatna upotreba). Dvoumim se između dva modela:

Golf 8 R Variant – 333 KS

Tiguan 2.0 TSI – 265 KS

U Hrvatsku idem cca 5 puta godišnje, a privatno imam auto  koji ide na prodaju sljedeće godine jer ga nikako ne vozim.

Ima li netko konkretna iskustva s ovim modelima – potrošnja, udobnost, svakodnevna upotreba? Što biste vi uzeli na mom mjestu?

16 godina
Evo i ja sa jednim nadam se lakšim pitanjem. Punac gleda zamjeniti prastarog golfa i sad gleda neki povišen auto, max do 15k eura, idealno 13k + da ima ostalo za servis i sl. Za laganu gradsku (VŽ)+otvorena cesta + makadam po dravi, do 10k km godisnje.
Gledao je Suzuki Vitare (ili sx3 cross) od 2019, turbo benzinac, 1.0 ili 1.4 modeli, ljudi pregazili 150k km u 7 godina i prodaju po 15-20% nizoj cijeni nego kad su kupljeni, cca 14-16k eura. Samo jako ih je malo u prodaji u HR pa treba biti strpljiv.
S druge strane ima npr modele poput BMW X1, e84 xLine, LCi (2012-2015), 18d za 10-14k eura, do 150k km (sa zamjenjenim lancom), izgubio je 60ak % vrijednosti a daleko luksuzniji i komforniji, te nešto manje troši, ali uz rizik skupljeg odrzavanja i manje je pouzdan. A puno ih je u prodaji u HR.

Jeli ima netko iskustva s oba vozila, i koji bi bio trosak odrzavanja u iducih 5+ godina. Te ako ima preporuke i za neko trece vozilo. Generalno on gleda kvalitetan auto koje ga neće ostaviti na putu a navikao je na malo krući volan (golf nema servo).

Ja imam slican BMW ali E90 pa ne bi htio zbog toga vući na tu stranu.
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
14 godina
čmrljo kaže...

Hej ljudi!

Živim i radim u Njemačkoj, i ove godine mi ističe leasing za auto koji vozim preko firme. Trenutno vozim VW ID.3, uglavnom gradska vožnja – radnim danima pređem oko 250 km tjedno.

Dobra vijest je da mogu uzeti bilo koji VW model, a auto bi me koštao između 300 i 359 € mjesečno (privatna upotreba). Dvoumim se između dva modela:

Golf 8 R Variant – 333 KS

Tiguan 2.0 TSI – 265 KS

U Hrvatsku idem cca 5 puta godišnje, a privatno imam auto  koji ide na prodaju sljedeće godine jer ga nikako ne vozim.

Ima li netko konkretna iskustva s ovim modelima – potrošnja, udobnost, svakodnevna upotreba? Što biste vi uzeli na mom mjestu?

Ova 2 auta nemaju veze jedan s drugim, jedan "nabrijani" karavan vs "SUV" krcat ekrana i tehnologije. Jedan visok, drugi spusten na pod...to je samo do tebe sto ti odgovara.

Di2 & EPS FTW!
11 godina
markoal kaže...
Evo i ja sa jednim nadam se lakšim pitanjem. Punac gleda zamjeniti prastarog golfa i sad gleda neki povišen auto, max do 15k eura, idealno 13k + da ima ostalo za servis i sl. Za laganu gradsku (VŽ)+otvorena cesta + makadam po dravi, do 10k km godisnje.
Gledao je Suzuki Vitare (ili sx3 cross) od 2019, turbo benzinac, 1.0 ili 1.4 modeli, ljudi pregazili 150k km u 7 godina i prodaju po 15-20% nizoj cijeni nego kad su kupljeni, cca 14-16k eura. Samo jako ih je malo u prodaji u HR pa treba biti strpljiv.
S druge strane ima npr modele poput BMW X1, e84 xLine, LCi (2012-2015), 18d za 10-14k eura, do 150k km (sa zamjenjenim lancom), izgubio je 60ak % vrijednosti a daleko luksuzniji i komforniji, te nešto manje troši, ali uz rizik skupljeg odrzavanja i manje je pouzdan. A puno ih je u prodaji u HR.

Jeli ima netko iskustva s oba vozila, i koji bi bio trosak odrzavanja u iducih 5+ godina. Te ako ima preporuke i za neko trece vozilo. Generalno on gleda kvalitetan auto koje ga neće ostaviti na putu a navikao je na malo krući volan (golf nema servo).

Ja imam slican BMW ali E90 pa ne bi htio zbog toga vući na tu stranu.

Meh, vise ce uzivat sa Suzukijem 1.4t koji je zapravo super motor. BMW je jedino dobar ako znas da je lanac mjenjan i to sa originalnim (iwis), ovi zamjenski jeftiniji traju manje od 50tkm... A isto tako, otkad je N47 postao popularan sa tim lancanim problemom, svaki drugi BMW na njuskalu u naslovu ima "mjenjan lanac", a 90% uvoza 

13 godina

Nije nužno samo IWIS, može i FEBI Bilstein / SWAG. Osim OEM / OE IWIS, tu su još navedeni FEBI i SWAG. Realno na većini bmw-a sa N47 motorom, lanac je dosada zamjenjen. Teže je u današnje vrijeme pronaći gdje nije zamijenit s obzirom na godine i km. Iako nemojmo se lagati, taj veliki servis uopće nije nešto skup, kod Palića je 1200€ sa godinu dana garancije. Znači za 1200 zamijeniš kod njega sve OEM i ne razmišljaš o tome više dok je auto kod tebe. ZF mjenjač je pod obavezno, plus je bullterproof, najbolji automatik na tržištu. Generalno gledajući do serije 3, tj x3 nije bmw nešto preskup za održavanje. Naravno iznad serije 3, tj od serija 5-8 i x5-x7, tu već pričamo naravno o većim cijenama dijelova i svega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2025 19:20 (sstrmi).
8 mjeseci
filip_medo kaže...
gocc01 kaže...

Najljepša crvena boja koju je ijedan proizvođač automobila napravio. Sranje je kaj je završni sloj za kurac i puna hauba mi je točkica (vele na engleskom paint chipping). Da sam uzeo novu puknuo bih ppf al sad je kasno. 2.5 AWD, prvi automatik u životu, nisam nikad ni vozio automatika. Ide puno bolje od G165 al i pije 3 litre više, ko Šeks. 

Meni je ova boja zapela za oko.

Zakaparena, ali je gospođa izabrala drugu boju, kaže da je moj izbor bezukusan. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice