WDTV Live ili WDTV Hub

poruka: 46
|
čitano: 9.550
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
WDTV Live ili WDTV Hub

Pozdrav svima...

već dugo vremena važem da li kupiti WDTV Live. Naime, mrzi me preko sobe razvlačiti 5-meteraski HDMI kabel i streamati video preko kompa, ili sjediti na stolici i gledati serije na monitoru.

Sad, opcija je ili WDTV Live, ili WDTV Hub. Potonji je dvostruko skuplji, ali ima i terabajtni hard, dok Live košta cca 600 kn i bez harda je (nemam ga ni ja, pa moram i za njega dati cca 400 kn).

Po vama koja je isplativija opcija? Shvatio sam da su hardverski i po mogućnostima vrlo slični, također koje su alternative? Treba mi prije svega za gledanje .mkv-ova 720 i 1080, raznih ripova (Top Gear, Seinfeld, Cops itd, sve s torrenta) na 42-inčnoj Panasonic plazmi.

Hvala unaprijed!

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
WDTV Live ili WDTV Hub

evo, ja imama WD live - razvukao LAN kabel sa Siemesna 763 (cca 15m) i streamam filmove koje skinem na kompu (imam 3 HDDa za storage). Niakavih zamjerki, uglavnom je riječ o mkv formatu (iako idu i .avi al su vidno lošiji kad se gleda ma plazmi HD ready).

imaš i interner radio, no glupo je što moraš paliti TV kako bi odabrao neku stanicu jer inače na slijepo nemožeš ništa napraviti.

Ima USB tako da se može priključiti ext HDD no ja to ne koristim iz spomenutih razloga.

moja preporuka je WD live.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
WDTV Live ili WDTV Hub

Evo danas kupljen WDTV Live u ADM-u, 655 kn za keš. Neću u početku kupovati exHDD, biti će i mrežni kabel i USB stick od 16GB dovoljno za početak.

Hvala na preporuci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
WDTV Live ili WDTV Hub

ma kakav HDD...samo prek LANa špilaj!!

odma si upgrejdaj na najnoviji FW (mislim da je 1.06) i sve radi!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: WDTV Live ili WDTV Hub

Moram mrežni provuć po sobi, žena će mlade dobit... :)

A update FW-a ide automatski, zar ne?

14 godina
protjeran
WDTV Live ili WDTV Hub

WD tu uvijek ponudi opciju nadogradnje. Ti ne moraš ako ti sve dobro radi sa trenutnim FWom. Ali uvijek možeš vratit staru verziju ako ti se počne što blesirat ili ako primjetiš neke bedastoće.

A za provlačenje kabela nek se žena malo pjeni, kad to bude gotovo i kad pregleda neku omiljenu epizotu turske sapunice na WDu  neće se više ni sjećati tih problema

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Pozdrav svima! Može li netko detaljnije opisati spajanje wdtvlive na ruter, i dali onda laptop može naći filmove wirelesom u wdtvlivu!

0 0 hvala 0
14 godina
WDTV Live ili WDTV Hub

WD tv će ti bez problema nać filmove s medijskog centra.Ako imaš windows 7 ili vistu imaš i windows medai canter

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Pomogao si,ali znaš li jel treba šifra neka?

0 0 hvala 0
17 godina

Youtube ti je pun video tutoriala kako to treba napraviti.

13 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Slusajte sada,upalio sam WDTVlive i otisao na VIDEO i stisnio strijelicu prema desno, pa otisao na LOCAL DRIVES i onda stisnio NETWORK SHARES i mi je ponudio da listam nesto ako racunala i ja sam nasao moj ,trenutno WIN7-PC i stisnio ENTER na daljinskome...I onda je pisalo Connecting...,nakon nekog vremena napisao je Invalid username or password. Please try again,pa stisnem OK  i onda pise Sign IN :   Account :          Password :

E to je problem,kako da saznam Acc i lozinku ?kada ulazim u kompjuter nemam nikakvu lozinku ni acc samo normalno ude.

Pomozite ako znate 

0 0 hvala 0
17 godina

Odi na settings i imaš opciju za uklanjanje passworda.

13 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

ne vidim nigdje da ima za isključiti tu opciju,prošao sam cijeli meni u setingsu

0 0 hvala 0
17 godina

Clear login info for network share - on.

13 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Napravio sam to,nemam on off,nego samo da potvrdim ok,i opet je isto,kada hoću da u network shares odaberem komp,traži sign up

0 0 hvala 0
17 godina
13 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Probao sam i to što kažu na onom linku, samo nemam windows live essentials, pa sam iišao drugi korak share with,odabrao sam film i sve napravio kako je pisalo,na kraju posta je pisalo to je to,pojavio se prozor sa filmom koji dijelim,i kada sam išao na network shares ponovno je tražio lozinku,sada moram ići,probaču jošsutra,ako znate koji je problem javite!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Negdje sam pročitao i da MSN Messenger zna praviti probleme koji tebe muče, pa pogledaj i to...

14 godina
protjeran
WDTV Live ili WDTV Hub

sad ja ne kužim kakav pass?? ako nisi stavljao pass na PC onda polja za acc i pass na WDu ostavi prazna i  odi na OK. tako je kod mene.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

gledanje filmića sa kompa preko WDTVLive se može izvesti na 2 načina:

1. Komp mora imati Media Streaming server (Win Media Centar, WildMediaServer, Tvonky ...)

Relativno jednostavno za posložiti (instalacija programa, definiranje media library-a i gotovo), problem mogu biti alternativne audio trake, subtitlovi (ovisi o korištenom media serveru). Za subtitlove, najbolje ako su zajedno sa filmom unutar mkv fajle. Streaming je bolje optimiziran za mrežni rad od network share-inga.

2. Network shares

Na kompu definiraš network share i tko mu može pristupiti (sa ili bez passworda). Ovisi kakve si sreće: možda sve proradi iz prve a možda ti oduzme par dana života i živaca. Jednom kad proradi, radi dobro. Problem može nastupiti kada film ima jako velik bitrate, počne zapinjati. Uzrok je neoptimizacija SMB-a za ovakav rad.

Navodno je korištenje linux share-a (network file system) puno bolje, ali zahtjeva određenu modifikaciju WDLive da bi je mount-ao.

Inače za autora ove teme: razlika WDLive i WDLive Hub je (osim očite da sadrži HDD) je u tome što je on ujedno Media Streaming device. Ako imaš 1 LiveHub možeš popikat još par komada WDLive po kući i gledati filmove na više telki (ako ti to treba).

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Zura kaže...

. Ako imaš 1 LiveHub možeš popikat još par komada WDLive po kući i gledati filmove na više telki (ako ti to treba).

isto to može i sa običnim WD live i switchem i razvučenim LAN kablovimap o kući. sve radi bezprijekorno. istovremeno se može gledat više filmova, svaki WD u svojoj sobi.

16 godina
neaktivan
smirnoff kaže...

isto to može i sa običnim WD live i switchem i razvučenim LAN kablovimap o kući. sve radi bezprijekorno. istovremeno se može gledat više filmova, svaki WD u svojoj sobi.

"Običan" WDTVLive nema streaming funkcionalnost. To možeš izvesti preko mrežnog share-anja diskova. A da radi besprijekorno (pogotovo kad je riječ o full HD filmu) ne bih stavio ruku u vatru.

Istina, ne bih se kladio ni na streaming full HD filma prema više od 2 WDTVLive uređaja, kad smo već kod toga. :)

14 godina
protjeran
Zura kaže...
smirnoff kaže...

"Običan" WDTVLive nema streaming funkcionalnost. To možeš izvesti preko mrežnog share-anja diskova. A da radi besprijekorno (pogotovo kad je riječ o full HD filmu) ne bih stavio ruku u vatru.

Istina, ne bih se kladio ni na streaming full HD filma prema više od 2 WDTVLive uređaja, kad smo već kod toga. :)

full HD film nema baš puno efekta preko kompa - zato postiji blu-ray uređaj.

a zašto nebi bila dobra kombinacija jednog kompa koji je kao sever i switch koji šalje LAN u svaku sobu na WD.

svaki WD može pristupiti bilo kojem sadržaju na kompu. najjednostavije, najjeftinije i najsigurnije rješenje.

16 godina
neaktivan
smirnoff kaže...

full HD film nema baš puno efekta preko kompa - zato postiji blu-ray uređaj.

a zašto nebi bila dobra kombinacija jednog kompa koji je kao sever i switch koji šalje LAN u svaku sobu na WD.

svaki WD može pristupiti bilo kojem sadržaju na kompu. najjednostavije, najjeftinije i najsigurnije rješenje.

nitko nije rekao da to nije dobro, niti nemoguće. autor teme pita koja je razlika između WDLive i WDLive Hub.

Meni doma PC radi kao streaming server za WDLive.

Ne kužim što si htio reći da full HD film nema efekta preko kompa? Možeš li malko pojasniti.

16 godina
WDTV Live ili WDTV Hub

Može li se WDTV Live kad se na njega spoji externi disk koristiti kao NAS ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Al su napaprili cijenu tim WDTV playerima sad je preko 800 kn ovaj obični wdtv live. Pa prošle godine je bio 650 kn, WTF?

0 0 hvala 0
17 godina
gringo88 kaže...

Al su napaprili cijenu tim WDTV playerima sad je preko 800 kn ovaj obični wdtv live. Pa prošle godine je bio 650 kn, WTF?

Baš i ja gledam. Mislio sam da je to sada palo do 500kn, a ne još otišlo gore.

magistar prava ( i član grupe nezaposlenih)
16 godina
protjeran
WDTV Live ili WDTV Hub

ja ga u 11/2010 platio 699 kn u pošto-poto - stgino na adresu za dan-dva - no charge!!!

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WDTV Live ili WDTV Hub

Jel se po vama ekipa uopće isplati uzimati sada ovaj WDTV kada je preko 800 hebenih kuna. Ima LG ovih blu ray/DVD playera za oko 600 kn koji puštaju isto sve formate preko USB-a i mkv.

0 0 hvala 0
17 godina
Ako neko ide ili prolazi kroz Austriju nek si kupi u Mediamarktu za 111 eura (Live model). Mozete prijavit na granici jer je ispod 1000kn i dobit stotinjak kuna povrata austrijskog poreza.
Ima na Amazonu za 89,99 € i vjerojatno budem kupil Live model.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice