Racunalo - tv - film -slika trza

poruka: 6
|
čitano: 6.194
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako imam taj problem vec duze i neznam kako da ga rijesim..

kada pustim preko racunala sliku na lcd tv koji su medusobno spojeni hdmi kablom..

jednostavno slika trza, pogotovo ako je slika duplicirana. malo manje se osjeti ako je npr monitor primarni a samo prosirena slika na lcd..

ugaseno nemogu isprobat jer su mi komp i racunalo u razlicitim sobama..

htio bih da jednostavno slika ne trza a neznam kak to slozit.

ali na vlc playeru je to jos dosta izrazenije nego na mcp-u. to je vjerojatno zato jer je slika na vlcu nesto ostrija kvalitetnija

molim brzu pomoc. hvala

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Racunalo - tv - film -slika trza

Dužina HDMI kabla mi prvo pada na pamet kao mogući uzrok.  Koliko sam shvatio slika trza samo kada se gleda na TV-u? Zauzeće procesora na računalu dok se gleda na TV-u?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 18:55 (Kristyans).
16 godina

Probaj installirati novije drivere za karticu, stroj ti je dovoljno jak da bez beda vrti sve,

imao sam sličan problem nestano je sa novim driverima, ali i prelaskom sa xp-a na sedmicu

0 0 hvala 0
17 godina
Kristyans kaže...

Dužina HDMI kabla mi prvo pada na pamet kao mogući uzrok.  Koliko sam shvatio slika trza samo kada se gleda na TV-u? Zauzeće procesora na računalu dok se gleda na TV-u?

yep bas tako , a cuj hdmi kabel ima 10m.. pa je to moguci razlog ali mozda nije trebo bih probat komp odnjet blize tvu i probat sa 1 m kabelom ..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU)
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Kristyans kaže...

yep bas tako , a cuj hdmi kabel ima 10m.. pa je to moguci razlog ali mozda nije trebo bih probat komp odnjet blize tvu i probat sa 1 m kabelom ..

Nema šanse da je zbog duljine kabla, barem koliko je meni poznato. Imam i ja kabel od 10 metara, dva sam čak imao i nema razlike. Kako trza? Meni trzaju filmovi koji su na 23.976 Hz ako mi je refresh rate za TV na 60 Hz, valjda zbog lošeg 2:3 pulldowna. Kad stavim 23 Hz (tj. 23.976 je, ali u ATI-jevim driverima piše 23) ne trzaju, i to jedino sa MPC-om. U svim drugim playerima (a probao sam ih barem 5-6) je očit judder i na tim postavkama, pojma nemam zašto.

Naravno, na 24 i 23 Hz možeš staviti samo na 1080p rezoluciji.

17 godina
neaktivan

ReClock+MPC-HC

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice