Pozdrav svima,
prije nekoliko godina sam krenuo kupiti audio sustav za auto /Škoda Octavia II, 2007 g./ međutim ubrzo sam odustao kad sam vidio da ono što ja želim košta previše love. Gledao sam 2 din head unit od Alpinea ili Pioneera, te da zamijenim original zvučniek u vratima i stavim zadnje zvučnike.
Kretao sam se po forum.hr, te su svi rekli da bez dampiranja vrata zvuk u octavii će uvijek biti loš, da su original zvučnici loši, plastika loša itd. Moj auto je prešao 240000 km, radi ko sat, ali što se tiče zvuka mislim da su bili u pravu. Zadnjih godinu dana mi šuškaju plastike (nemam pojma koje ni gdje), kada prelazim preko bilo koje rupe, sve mi se čini rasklimano. U međuvremenu sam uzeo Alpinea za 800 kn, te sam oduševljen sa njime, kvaliteta zvuka je dosta bolja, sa obzirom na original zvučnike.
E sad, koliko god sve rasklimano bilo ja i dalje želim se osjećati ugodno u svom autu, znam da ne mogu tražiti savršenstvo na maksimumu, ali mogu bar na skali od 18 do 25 :D Može li kakva preporuka za zadnje zvučnike, možda i prednje? Nazad imam pripremu napravljenu, ali sam po forumima tražio da zvučnici moraju biti plitki za prednja vrata, a nazad nisam siguran, znam samo ako ne želim rezati ploču, mislim da 13'' max mogu stati na pripremljena mjesta sa lijeve i desne strane, može li mi to netko provjeriti i ima li iskustva sa tim?
Unaprijed hvala na svim savjetima :)