Pomoć oko odabira auto zvučnika izdvojena tema

poruka: 751
|
čitano: 379.205
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pomoć oko odabira auto zvučnika

Pozdrav svima, 

prije nekoliko godina sam krenuo kupiti audio sustav za auto /Škoda Octavia II, 2007 g./ međutim ubrzo sam odustao kad sam vidio da ono što ja želim košta previše love. Gledao sam 2 din head unit od Alpinea ili Pioneera, te da zamijenim original zvučniek u vratima i stavim zadnje zvučnike.

Kretao sam se po forum.hr, te su svi rekli da bez dampiranja vrata zvuk u octavii će uvijek biti loš, da su original zvučnici loši, plastika loša itd. Moj auto je prešao 240000 km, radi ko sat, ali što se tiče zvuka mislim da su bili u pravu. Zadnjih godinu dana mi šuškaju plastike (nemam pojma koje ni gdje), kada prelazim preko bilo koje rupe, sve mi se čini rasklimano. U međuvremenu sam uzeo Alpinea za 800 kn, te sam oduševljen sa njime, kvaliteta zvuka je dosta bolja, sa obzirom na original zvučnike. 

E sad, koliko god sve rasklimano bilo ja i dalje želim se osjećati ugodno u svom autu, znam da ne mogu tražiti savršenstvo na maksimumu, ali mogu bar na skali od 18 do 25 :D Može li kakva preporuka za zadnje zvučnike, možda i prednje? Nazad imam pripremu napravljenu, ali sam po forumima tražio da zvučnici moraju biti plitki za prednja vrata, a nazad nisam siguran, znam samo ako ne želim rezati ploču, mislim da 13'' max mogu stati na pripremljena mjesta sa lijeve i desne strane, može li mi to netko provjeriti i ima li iskustva sa tim?

Unaprijed hvala na svim savjetima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moze preporuka kombinacije zvucnika za fiat punta.

Spajanje ce biti direkt na radio, ne mislim ulagat u nikakva pojcala ni nista.

Koliko san vidija ono sta se nudi su ALPINE SXE-17CS + ALPINE SXE-1025S ili   HERTZ Dieci DSK 165.3 i HERTZ Dieci DCX 100.3.

Dakle sprijeda 165mm komponentni i straga 100mm klasicni.

Dosad su bili tvornicki tako da nemam iskustva sta tocno dobivam kod alpina, a sto kod hertza.

Sto je bolje ako nemislim stavljat pojacalo, di bi moglo bit vise basa iako znam da ga se nemoze dobit previse al eto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Pomoć oko odabira auto zvučnika
Smretko kaže...

Moze preporuka kombinacije zvucnika za fiat punta.

Spajanje ce biti direkt na radio, ne mislim ulagat u nikakva pojcala ni nista.

Koliko san vidija ono sta se nudi su ALPINE SXE-17CS + ALPINE SXE-1025S ili   HERTZ Dieci DSK 165.3 i HERTZ Dieci DCX 100.3.

Dakle sprijeda 165mm komponentni i straga 100mm klasicni.

Dosad su bili tvornicki tako da nemam iskustva sta tocno dobivam kod alpina, a sto kod hertza.

Sto je bolje ako nemislim stavljat pojacalo, di bi moglo bit vise basa iako znam da ga se nemoze dobit previse al eto.

Za spajanje na radio uzmi Hertz.

Imaju puno veću osjetljivost i na istoj snazi pojačala (radija) dobit ćeš duplo veću glasnoću.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina

Pozdrav, nedavno sam uzeo ovaj auto radio: http://www.emmezeta.hr/multimedija/audio/auto-radio/39941/pioneer-mvh-170ub-autoradio/

Sad mi trebaju zvučnici, 2 prednja i 2 stražnja, auto je Ford Fiesta, mislim da 2005. godište. Uzeo bi nešto iz Ronisa - lik mi je preko telefona (nakon šta sam mu rekao o kojem autu se radi) rekao da mi mi i prednji i stražnji trebaju biti 5x7 inča, da mi preporuča 2 para ovih: http://www.ronis.hr/auto-zvucnici-alpine-sxe-5725s/SXE-5725S/product/

Šta mislite o istima? To je otprilike neki maksimum kojeg bi dao, želim samo da se dobro čuje, ništa fensi..

I još nešto, koja je normalna cijena za ugradnju zvučnika i auto-radia? Rekli su da oko 300 kn, je to ok?

0 0 hvala 0
15 godina

meni se čini OK, ali nisam stručnjak, i ja tražim i gledam, moji zaključci do sada su da osim u Ronisa, ljudi često kupuju Hertzove zvučnike prednje i stražnje, kao dobar omjer cijene/kvalitete, pa pogledaj i njih...

btw, što se tiče kvalitete zvuka, ako nisi picajzla, to ti je dovoljno, ali ako želiš stvarno promjenu u kvaliteti, onda trebaš razmisliti o dampiranju vrata, puno skupljem radiu i duplo skupljim zvučnicima :)

13 godina

Ma ne treba mi sad neki super genijalan zvuk, zelim samo da se normalno čuje i iza i naprijed.. Jer dosad sam imao zvučnike samo iza i to 1 nije radio, a i uvijek su mi se ljudi koje sam vozio iza zalili da je preglasno, a ako bi stisao ja bi naprijed slabo čuo :D  Zelim samo normalan zvuk imati u autu..

0 0 hvala 0
15 godina

Onda izaberi između Alpinea i Hertza šta ti više cjenovno odgovara i spoji, nema velike filozofije tu ;)

13 godina

Poz. Kakvo je vase misljenje o ovim zvucnicima ( http://www.ronis.hr/zvucnici-hertz-dieci-dsk-1653/DSK-165.3/product/ ). Jel dosta 160w max snaga i jel ima mozda boljeg uloga od ovih zvucnika za podjednaki cijenu. Za pocetak bih ih spojio direkt na auto radi (4*50w) a poslje idu na pojacalo.

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
i7 extreme kaže...

Poz. Kakvo je vase misljenje o ovim zvucnicima ( http://www.ronis.hr/zvucnici-hertz-dieci-dsk-1653/DSK-165.3/product/ ). Jel dosta 160w max snaga i jel ima mozda boljeg uloga od ovih zvucnika za podjednaki cijenu. Za pocetak bih ih spojio direkt na auto radi (4*50w) a poslje idu na pojacalo.

Odlični zvučnici.

Max snaga je skoro nevažan podatak, gledaju se druge stvari.

Radit će dobro na tih 23W RMS iz radija, a pojačalo od 65W RMS po kanalu je taman za njih.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
XXX-Man kaže...
i7 extreme kaže...

Odlični zvučnici.

Max snaga je skoro nevažan podatak, gledaju se druge stvari.

Radit će dobro na tih 23W RMS iz radija, a pojačalo od 65W RMS po kanalu je taman za njih.

E drago mi je cut da su dobri, a kako mislis 23w rms iz radia, sta nije iz radia 50w rms?

BARCA - MES QUE UN CLUB
15 godina
moderator
i7 extreme kaže...

E drago mi je cut da su dobri, a kako mislis 23w rms iz radia, sta nije iz radia 50w rms?

Ne, nije. Maksimum koji sam do sad vidio (tj. izmjerio) je 27W kod radija najviše klase.

Iz radija je 50W max., a ne RMS.

13 godina
XXX-Man kaže...
i7 extreme kaže...

Ne, nije. Maksimum koji sam do sad vidio (tj. izmjerio) je 27W kod radija najviše klase.

Iz radija je 50W max., a ne RMS.

Aha, dobro onda. A sta mislis o ovome pojacalu, jel bi zadovoljilo sva 4 zvucnika, i jel ima sub out. Ako ne jel mi mozes preporuciti neko sa sub izlazom da je odprilike u tom cjenovnom rangu. :)

http://www.ronis.hr/pojacalo-magnat-edition-four-limited/Edition-Four-Limited/product/

BARCA - MES QUE UN CLUB
15 godina
moderator

Ok je za zvučnike.

Kakav sad sub out? Na što točno misliš?

13 godina
XXX-Man kaže...

Ok je za zvučnike.

Znaci ako uzmem 4 ta zvucnika, na svaki kanal ce biti spojen jedan zvucnik, a ako eventualno uzmem subwoofer gdje bih ga spojio?

BARCA - MES QUE UN CLUB
16 godina
i7 extreme kaže...
XXX-Man kaže...

Ok je za zvučnike.

Znaci ako uzmem 4 ta zvucnika, na svaki kanal ce biti spojen jedan zvucnik, a ako eventualno uzmem subwoofer gdje bih ga spojio?

Onda ti treba 5-kanalno pojačalo 4 izlaza za zvučnike + 1 izlaz za Sub.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
Matozan kaže...
i7 extreme kaže...
XXX-Man kaže...

Ok je za zvučnike.

Aha, hvala :D

BARCA - MES QUE UN CLUB
15 godina
moderator
Matozan kaže...
i7 extreme kaže...
XXX-Man kaže...

Ok je za zvučnike.

Ili još jedno pojačalo.

13 godina

Da vas pitam jos nesto, trenutno mi je u autu stock radio sa 2*20w, a sutra planiram kupiti nove zvucnike koji ce bit 60w RMS. Moze li to raditi skupa da se nesto ne sje** ?

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Može.

Koje zvučnike?

13 godina

Evo ove, mislim da su vrlo dobri http://www.ronis.hr/auti-zvucnici-herz-dieci-dsk-1303-130-mm/DSK130.3/product/

Sta mislis oce oni dobro sjest umjesto ovih starih, hoce trebat kakve izmjene na vratima, jer je sada neki konektor povezuje zvucnik?

Ovo je taj utor za konektor-- http://newandusedvwparts.ipower.com/osCommerce/catalog/images/3B0035411A.pic1.jpg.JPG

BARCA - MES QUE UN CLUB
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 21:29 (i7 extreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Ti će radit ok.

Za eventualne probleme kod ugradnje neznam.

13 godina

Mozda je malo glupo pitanje :(( al nisam 100%% siguran koje su moje dimenzije zvucnika, dal su 16.5 ili 13. Danas sam mjerio i promjer mi je bio 14.5 cm, e sad koja meni velicina treba?

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Ovisi di si mjerio :)

Koji auto i godina?

13 godina

Passat b5.5 2000 :)

A mjerio od vanjske strane ovjesa zvucnika (ono tanko) do druge strane.

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

16.5cm idu, ali trebat ćeš ovaj adapter

http://dobar-zvuk.hr/proizvod/105/adapteri-za-zvucnik-pl-165-passat-par.html

A i trebati ćeš adaptere za kablove (tj. konektore), pitaj ove iz dobrog zvuka koje točno.

13 godina

A hvala ti na odgovorima :)

BARCA - MES QUE UN CLUB
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Imam punta jedinicu. Mislim uzet nove zvucnike. Naprije imam dva mala od 8,7cm a iza dvije elipse 6" X 9". Zanima me koji upgrade da napravim? Dali na Hertz ili JBL ili mozda neke druge?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Ako idu na radio - Hertz

15 godina
XXX-Man kaže...

Ako idu na radio - Hertz

Da na radio samo, Pioneer MVH-150UI. Razmišljam uzeti ove: Dieci DCX 87.3 za naprijed i za elipse Dieci DCX 690.3. Jesu dobri? Ima netko iskustva

15 godina
moderator

Za tu lovu su dobri.

Pogledaj daju li se naprijed staviti bar 13cm, to bi bio veliki napredak

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice