Trebao bi neku preporuku HDD snimaca sa tv tunerom..
Trenutno posjedujem LG network twin tuner HD recorder , nisam zadovoljan sa njim..
Kasni mi zvuk za slikom na TV i ne snima svaki put kako treba...
HVALA
Trenutno posjedujem LG network twin tuner HD recorder , nisam zadovoljan sa njim..
HVALA
NE NE mozda se nisam dobro izrazio, treba mi za snimanje tv programa...
http://www.lg.com/au/tv-audio-video/video/LG-dvd-hdd-recorder-MS408D.jsp
Ja ovog posjedujem i nisam zadovoljan...
Danas ti gotovo svaki DVB-T tuner za telku ima snimač sa dosta dobrom kavlitetu(dobar zvuk, HD rezolucija)...
E sad, ne znam baš navesti neki određeni...
To znam i ja, ali nema svaki 2 tunera u sebi ... Da mozes jedan program snimati a drugi gledati ili cak 2 programa istovremeno snimati..!
To znam i ja, ali nema svaki 2 tunera u sebi ... Da mozes jedan program snimati a drugi gledati ili cak 2 programa istovremeno snimati..!
Za gledanje jednog, a istovremeno snimanje drugog programa, ponekad nije potrebno imati 2 tunera, ali samo ako se oba programa nalaze na istom MUX-u. Focus 2115 to npr. radi bez problema. Naravno, ako programi nisu na istom MUX-u, onda ništa od ovoga.
LG ima modele 500 i 450 (sad imaju i novije modele) oba imaju 2 DVBT tunera ,snimanje neovisno, model 500 je sa BD playerom ali ima HDD koji ne možeš mijenjati, dok model 450 nerma BD plyaer ali možeš izvaditi disk 250GB koji dobiješ sa njim i ubaciš neki veći, imaju mrežni priključak pa možeš strimati filmove sa kompa...
Nemoj to miješati sa ovim niškorisnim DVBT prijemnicima koji mogu "snimati" TV program - em onda nemreš mijenjati kanal (u najboljem slučaju možeš mijenjati kanal na istom MUXu), em nemreš editirat snimku, em većina ne snima na ext HDD već samo USB gdje ti je 4 GB dosta za samo 2 sata snimke pa ako to nisi pregledao moraš obrisati ako želiš novo snimati, em te snimke nisu kompatibilne sa drugim DVBT uređajima...
bilo bi dobro da kažeš sa čime točno nisi zadovoljan kod svog LG modela - što to on ne radi kako treba???
em većina ne snima na ext HDD već samo USB gdje ti je 4 GB dosta za samo 2 sata snimke pa ako to nisi pregledao moraš obrisati ako želiš novo snimati, em
Ako imaš veči stick, ne moraš ništa brisati. Problem je jedino taj što ne možeš snimati u komadu više od 2 sata ako nije podržan NTFS jer na FAT32 je ogranićenje veličine datoteke na 4 GB.
HVALA
Prema slici na linku u drugom postu vidim da je to LG MS450H. Njega imam i ja, i jako sam zadovoljan. Prije no što sam ga kupio, gnjavio sam se snimanjem televizijskih emisija na PC-u, kao zamjeni za VCR, pa sam se preporodio kada je ovaj LG došao na naše tržište. Ima dva tunera, hard disk od 250 GB, ladicu za još jedan disk do 1TB i USB 2.0 konektor za treći hard disk, sve snima kao .TS, pa ne intervenira u kvalitetu snimke što je za svaku pohvalu. Noviji model 500 umjesto ladice ima blu-ray player, ali mi je to nebitno.
Kod LG MS450H smeta me loš softver za EPG i problem s updateom zadnjeg firmwarea (sve radi, ali mi LG povremeno nudi re-instalaciju tog istog firwarea koji je ujedno i zadnji službeni firmware). Tu i tamo mi se LG zna smrznuti, bilo kod gledanja, bilo kod snimanja, pa bih radio napravio downgrade firmwarea kako bi to bilo moguće. Nemam nikakvog kašnjenja zvuka za slikom.
Uglavnom, uređaj koristim 2,5 godine i prezadovoljan sam jer je to upravo ono što sam godinama priželjkivao imati, a nemjerljivo ga je ugodnije koristiti u odnosu na neke PC varijante koje sam do sada imao i koje još povremeno koristim. Kojekakvi drugi jeftikaner dvb-t prijemnici s usb-om na kojega spojiš USB stick nisu mu ni do koljena.
Teško ćeš naći nešto slično LG-u, osim možda Dreambox 800 SE HD, kojem ćeš morati dokupiti dvb-t tuner (to je satelitski prijemnik) i hard disk.
em većina ne snima na ext HDD već samo USB gdje ti je 4 GB dosta za samo 2 sata snimke pa ako to nisi pregledao moraš obrisati ako želiš novo snimati, em
Ako imaš veči stick, ne moraš ništa brisati. Problem je jedino taj što ne možeš snimati u komadu više od 2 sata ako nije podržan NTFS jer na FAT32 je ogranićenje veličine datoteke na 4 GB.
Ovo uopće nije problem na LG MS450H i zato vrijedi svake lipe koju sam dao za taj uređaj.
Za gledanje jednog, a istovremeno snimanje drugog programa, ponekad nije potrebno imati 2 tunera, ali samo ako se oba programa nalaze na istom MUX-u. Focus 2115 to npr. radi bez problema. Naravno, ako programi nisu na istom MUX-u, onda ništa od ovoga.
S LG-em možeš snimati programe u različitim MUX-evima.
Ovo uopće nije problem na LG MS450H i zato vrijedi svake lipe koju sam dao za taj uređaj.
pozz,
reci jel može taj 450 editirati snimku na HDDu kao ostali linijski DVD/HDD snimači, dakle odrežem i obrišem reklame prije, tijekom i nakon završetka emisije tako da mi ostane samo ta emisija u komadu (to moj stari sony RDR 710 može i to je najbolja opcija ikad na uređajima za snimanje TV i line IN programa)??
tnx
pozz,
reci jel može taj 450 editirati snimku na HDDu kao ostali linijski DVD/HDD snimači, dakle odrežem i obrišem reklame prije, tijekom i nakon završetka emisije tako da mi ostane samo ta emisija u komadu (to moj stari sony RDR 710 može i to je najbolja opcija ikad na uređajima za snimanje TV i line IN programa)??
tnx
Ne.
Meni to ne smeta, prebacim cijeli .TS file na PC i tamo ga editiram.
Da se nadovežem ovoj temi. Trebao bi mi uređaj sličnih karakteristika, ali nemam DVB-T nego DVB-C (u zgradi sam i nemam antenu nego kabelsku). Postoje takvi? Ili možda neko drugo rješenje tipa switch ili nešto.
mislim da svaki takav aparat ima i kablovse frekve!!
@propuhmajstor: tnx!
Da se nadovežem ovoj temi. Trebao bi mi uređaj sličnih karakteristika, ali nemam DVB-T nego DVB-C (u zgradi sam i nemam antenu nego kabelsku). Postoje takvi? Ili možda neko drugo rješenje tipa switch ili nešto.
Nažalost ne znam odgovor na tvoje pitanje.
LG BDC590, ali treba vanjski disk