Autoradio problem

poruka: 19
|
čitano: 7.466
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

Dakle iman Sony cdx-2250s autoradio,kupio san ga poluispravna,znači reka mi je pajdo da mu ne rade izlazi za zvučnike i da to nije skupo popravit i sad mene zanima u čemu bi tu moga bit problem jel u onom adapteru ili nešto tako,naime kad spojim zvučnik na 2 žice koje su navedene kao LF + i LF- nema zvuka,a kad spojin na činčeve super se čuje i stvarno je jak radio i sad volio bi bar teoretski znat u čemu je kvaka.
http://www.google.hr/imgres?q=sony+cdx+radio+pinout&hl=hr&biw=1024&bih=537&tbm=isch&tbnid=t_RoqoZoufPhxM:&imgrefurl=http://elsegra.com/Car%2520pinouts/SONY.htm&docid=viDlt0Tg3LDCxM&imgurl=http://elsegra.com/Car%252520pinouts/SONY_datoteke/image014.gif&w=200&h=136&ei=WEBNT-7gI8LG0QXC2uCeBQ&zoom=1&iact=rc&dur=492&sig=110024386601816092443&page=2&tbnh=108&tbnw=160&start=8&ndsp=12&ved=1t:429,r:2,s:8&tx=104&ty=91 

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 22:04 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Autoradio problem
veki je car kaže...

kad spojin na činčeve super se čuje i stvarno je jak radio

Na koju foru se super čuje zvuk kad se spoji na činčeve kad je to izlaz za pojačalo?

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

imam stereo pojačalo u kući a radio san spojio priko napajanja od kompa

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
veki je car kaže...

imam stereo pojačalo u kući a radio san spojio priko napajanja od kompa

A to je onda drugi par rukava:)

Vlasnik prije je spalio izlaze. Frend je za nekog Pioneera srvis platio cca. 250 kn jer su mu također bili spaljeni izlazi.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

znači pretpostavljan da su i meni spaljeni izlazi,ali di se to zapravo očituje na pinovima glavnog priključka di ja mogu dobavit ili je to negdi unutra u elektronici kompliciranije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Autoradio problem

Rastavi radio tj. skini donji lim i pogledaj vodove jer sam viđao u par navrata spaljen tiskani vod kojeg je trebalo premostit i sve je proradilo.

Čuj može krepat obična dioda, izlazni mosfet...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

znači po običaju dijagnoza je najveći problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

ovako čovik mi je reka da je garant spaljen taj neki čip četverokanalni i da on košta 170kn a da je ukupni popravak 250kn.Zna li iko kako se taj čip zove ili bar njegove specifikacije ili ppod kojim imenom da ga tražim na guglu,a ako ga nađem na ebayu npr. dat ću susjedu da ga zalemi i dobro XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

otvori plejer, pogledaj sta pise na cipu i sa tim podacima u ducan el. opreme.

dobar dan, ja bi zamjenu  za ovo ( i das joj papiric sa podacima koje si prepisao ) .

Ona tebi  cip, ti njoj kune i to je to :D

16 godina
neaktivan
Autoradio problem

Gle popravak tog radija sudeći po svemu može koštati i do 300 kuna, šta bi ja napravio na tvom mjestu ako rade činčevi imaš na njuškalu auto pojačala za 250 -300 kuna,evo jedno sasvim ok  pojačalo  za te novce i ubaciš ga u auto i imaš i pojačalo i riješio si problem,ja bi na tvom mjestu to napravio 

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

ok,vidim da se nismo razumili,pitan jer nikad nisan dosad otvara radio:
Je li to jedini čip unutra,je li veći od ostalih komponenti,je li ima samo 4 voda ili ....
ja san mislio da forum služi da se riješi ono što se ne zna,a za tu foru sa zamjenom za novce bi se dalo raspravljat XD 
Evo na kojoj polovici se nalazi čip-bar to ako ništa drugo XD

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 8:13 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

evo kupujen u pajde pojačalo first austria od 360w i to je dobro za prvu ruku,još samo da nabavin žice da ga mogu spojit i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Iskreno rečeno, ako pojačalo te marke, budi sretan ako ima stvarnih 36 W, a ne kao što piše 360. :)

Po meni, bačen novac.

KaeR
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

a ja san čuo dok je to pojačalo sviralo i dobro je se čulo i radilo stabilno a vidin na njuškalu ga prodaju za 300kn(doduše jedno je na njuškalu ali eto) a i ja ću ga dobit za bagatelu tako da ja mislin da ću dobro proć pošto  moran samo isprobat svoj radio a undaako sve bude ok mijenjat ću

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

jedino me zanima moraju li biti baš one dobre žice(10mm^2) ili ja mogu uzeti one od kabla od struje (trožilnog) i moran li nužno sve to provodit od akumulatora ili mogu za prvu ruku provući žice direktno od dashboarda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

evo na šta mislin:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teško je reći koliko stvarno struje troši to pojačalo, i vezano s time, treba li baš 10 mm2, ali bolje je odmah staviti deblju žicu. Žica od 1,5 mm2  iz standardnog kabela nije dovoljna za imalo ozbiljnije pojačalo (može trajno podnijeti max 10 A, što uz 12 V znači trošilo od 120 W). Žicu za pojačalo povuci od akumulatora preko zasebnog osigurača do pojačala; nemoj spajati na postojeću razvodnu kutiju.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 15:41 (KaeR).
16 godina
neaktivan
Autoradio problem

evo  kako su mi rekli da je ono prvo pojačalo go**o naša san drugo koje daje 120w rms-a po kanalu i zanima me koliki mora biti osigurač-10A ili 40A

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teško ti je precizno odgovoriti ovako napamet, najbolje pogledaj u uputama od pojačala (nađi na internetu), ako stvarno daje 2*120 W=240W, to je u idealnim uvjetima (u stvari nemoguće) 20 A, znači moguće bi bilo 25 ili 30 A.

Ali ponavljam: pronađi upute ili izmjeri instrumentom potrošnju pri maksimalnoj glasnoći na kojoj misliš koristiti to pojačalo, ovako je sve više-manje nagađanje. Ako nikako ne ide drugačije, stavi najmanji osigurač s kojim pojačalo može raditi a da taj osigurač ne pregara u normalnoj upotrebi.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice