Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.379
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
bed kaže...
Hm, siguran si da si radio c/p njihovih uvjeta ili bubaš iz glave? Nekako ne vjerujem da traže 702 piksela po horizontali.. A bolno fali informacija veličine slike u odnosu na rezoluciju.

To je copy&paste iz HRT-ovih tehničkih standarda za SD: http://www.hrt.hr/uploads/media/TEHNICiKI_STANDARDI_HRT-a_-_SD_format.doc

Ima i za HD: http://www.hrt.hr/uploads/media/TEHNICiKI_STANDARDI_HRT-a_-_HD_format.doc

16 godina
MantiCore kaže...

.. u izradi samog materijala mi ne igra ulogu,bitno mi je samo da program ne trza,da mogu vidjeti materijal u real time-u bez trzajeva,da sve sto napravim vidim tako ..

-upravo tom RTpreviewu služe (nekad) 'Video' kartice, danas CUDA ili specijalizirane. CPU teško može to stizati, planiraš i7, neka GF640 ga pojede, istovremeno oslobađaš CPU za ostale poslove i sve ide glađe (paralelizam). Sjećam se testova, GTX9800 je bila brža od Quada. Sadašnje npr 630 su jače, 640 dvostruko.. a to su jeftikaner kartice.

-količina RAMa je priča za sebe. Nove app traže 8-16 (i više), dok je za starije svejedno jer su normalno radile i prije desetak godina s 512MB. Editori su kao streaming koristili RAM za dio koji se trenutno koristi, sad se to sve razbahatilo. Naravno, u to vrijeme su HW-Video kartice odrađivale efekte-tranzicije ili export s timelinea. CPU i RAM su samo bili za GUI dio i HDD. RAM bi trebao biti sporedan, tj ako OS radi glatko, trebao bi raditi i editor, ali specifikacije govore drugačije. Pošto nisam probavao kako bise neka app ponašala s npr 2-4GB, naspram 8-16 ne mogu to tvrditi nego vjerovati requirementsu. dovoljno je jeftin da ga se treba nabacati koliko god ide.

-možda se najosjetnije može uštedjeti na CPU, dvostruko niža cifra za i5, za godinu će neki i57 biti bagatela i dvostruko jači. i7 je ipak skuplji (pogotovo ako se ide na 2011 MBO) ali je poželjan (mada ne vidim razliku od i5-quada). Čak bi prije preporučio nekog Xeona, cijene su jednake, pa čak i povoljniji dok je stabilnost-dugotrajni rad pod opterećenjem sigurno na njegovoj strani. Problem su samo naši trgovci koji nemaju ponudu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

sve stoji sta si rekao,realno gledajuci meni je najbitniji preview,slusam price po firmi kako ekipa masovno kupuje video kartice,dapace, samo ne vidim potrebu za time ako sami materijal koji se radi nece sadrzavati zahtjevne efekte,animacije i sl.,cak nije niti skupo ulaganje u video kartice,osnovni model kod kapetanovica kosta nekih 2000 kn,takva stvar se uvijek moze kupiti ako je potrebno...ne kuzim se toliko u graficke kartioce pa ako ima netko prijedlog za koju do nekih 1300 kn neka slobodno kaze...

zanima me jos jedna stvar sto se recimo cyberlinka tice,da li se mogu kupovati efekti ili ultimate paket sadrzi apsolutno sve efekte?za cs6 i lightworks znam da se mogu kupovati paketi efekata

15 godina
neaktivan
bed kaže...

Hm, siguran si da si radio c/p njihovih uvjeta ili bubaš iz glave? Nekako ne vjerujem da traže 702 piksela po horizontali.. A bolno fali informacija veličine slike u odnosu na rezoluciju. Video može biti leterbox-an na različite načine i sami omjer piksela bez te informacije ne znači ništa. Mene, začudo, tv- kuće ne traže isključivo 16:9, već to može biti 16:9 FF ili 4:3 FF. Nikada nitko nije inzistirao da materijal bude interlacean, jer to neki materijali po nastanku ne mogu niti biti. A da ne kažem da takvom materijalu u hedaeru kontejnera možeš promijeniti informaciju ili ga u nle programu tretirati kao interlaced stream i dobiti ćeš istu stvar kao da si radio 'splitanje field-ova' i taj materijal nanovo kodirao (apropos posta s prošle strane). Isto tako ne vjerujem da su tražili 4:2:2 chroma subsampling, a nisu tražili nekakav bitrate. Zapravo, da su uopće tražili pojedinačno te specifikacije, a ne neki format koji je po defaultu tih specifikacija. Kao IMX 30, apple prores i sl..

Kolega gore je već napisao, to je c/p sa njihove stranice (TEHNIČKI STANDARDI HRT-a ZA PRIHVAT TV SADRŽAJA U SD FORMATU), a 702 je najvjerojatnije tipfeler(koji se ponavlja u cijelom dokumentu). Osnovne informacije su jasne; video materijal (osim filmskog) mora biti u SD rezoluciji u 16:9 formatu i 576i (znači, interlace-an). Traže neku solidnu kvalitetu slike, jer će je ionako oni reenkodirati (tj. strpati tu sliku u 4:3 letterbox).

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 15:31 (Ord Mantel).
17 godina
moderator
ihush kaže...
 -upravo tom RTpreviewu služe (nekad) 'Video' kartice, danas CUDA ili specijalizirane. CPU teško može to stizati, planiraš i7, neka GF640 ga pojede, istovremeno oslobađaš CPU za ostale poslove i sve ide glađe (paralelizam).

Ako se ne varam, situacija je zapravo malo drugačija. Dekodiranje videozapisa u svakom slučaju ostaje na procesoru (osim možda kod specijaliziranih videokartica - ne znam kak one funkcioniraju, možda imaju hardversko dekodiranje koje mogu iskoristiti tipični programi), dakle što brži procesor (dakako, neki i7 bio bi super), to bolje za paralelnu reprodukciju više videostreamova HD rezolucije, pogotovo ako se radi o ultra-zahtjevnim kodecima kao što je AVCHD/H.264.

Drugim riječima, ako samo gledaš na RT preview golih videozapisa ili s minimalnim korekcijama (recimo kad se u multicam sustavu istovremeno vrti više videozapisa pa si biraš s koje će kamere biti prikazan kadar) tu je najveći naglasak stavljen na procesor.

Grafička kartica s CUDA-om uskače u igru kad se na videozapise apliciraju efekti, jer se u tom slučaju apliciranje efekata (korekcija svjetline, boje, izoštravanje, resizeanje...) prebacuje na grafičku karticu.

Problem može nastati kad se ide obratno - dakle kad čovjek prvo aplicira efekte i onda ide birat kadrove. U takvim slučajevima grafička kartica s CUDA-om bila bi obavezna. Što se tiče i7 - pretpostavljam da bi on mogao obaviti RT preview jednog videozapisa s nekoliko efekata u realnom vremenu, ali opet se postavlja pitanje - zašto mučiti glavni procesor, kad je to daleko lakši posao za grafičku karticu shadera koji su optimizirani za takve stvari.

MantiCore kaže...

ne kuzim se toliko u graficke kartioce pa ako ima netko prijedlog za koju do nekih 1300 kn neka slobodno kaze...

Dođeš u dućan i kažeš - dajte mi neku Nvidijinu GeForce GTX za 1300 kuna, a da ima čim više shadera. Ali pazi - ako ne misliš koristiti Premiere CS6, ne znam baš koliko ti treba grafička kartica s CUDA-om - provjeri prvo podržava li program kojeg ćeš koristiti tehnologiju CUDA.

15 godina
MantiCore kaže...

...prijedlog za koju do nekih 1300 kn neka slobodno kaze...

...zanima me jos jedna stvar sto se recimo cyberlinka tice,da li se mogu kupovati efekti...

Jako jeftina a dosta dobra...nVidia GeForce GTX 650, 2GB DDR5, PCIe, 2xDVI/DVI, HDMI

Već sam ti rekao da mogu...LINK

PD11 Ultimate includes: two professional effect packs from NewBlueFX and three Design Packs from CyberLink: Travel Pack 2, Holiday MagicStyle and Romance Pack 3 and browse thousands of free effects and templates on the largest video editing online community: DirectorZone. Watch tutorials, learn videos created by others with timeline and more.

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 17:32 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
Ord Mantel kaže...

Kolega gore je već napisao, to je c/p sa njihove stranice (TEHNIČKI STANDARDI HRT-a ZA PRIHVAT TV SADRŽAJA U SD FORMATU), a 702 je najvjerojatnije tipfeler(koji se ponavlja u cijelom dokumentu). Osnovne informacije su jasne; video materijal (osim filmskog) mora biti u SD rezoluciji u 16:9 formatu i 576i (znači, interlace-an). Traže neku solidnu kvalitetu slike, jer će je ionako oni reenkodirati (tj. strpati tu sliku u 4:3 letterbox).

Zaboravio si napisati jednu važnu stvar; prihvat sadržaja s vrpce. Dakle, ne radi se o računalnoj datoteci s zahtjevima koje si napisao, već specifikacije digi bete. Nekako bih se kladio da smo u temi software za video obradu i da pričamo o digitalnim video datotekama i programima za obradu istih. A ne što se dešava prebacuješ li računalnu videodatoteku s trake ili na nju..

Ne, nije 702 piksela tipfeler i to je prvo što mi je upalo u oči. Zato sam i reagirao. Naime, radi se u osnovi o analognom pal standardu propisanom u BT601. Sampling rate za pal je 13,5 MHz, a informacija traje 52 us. Kad to dvoje pomnožiš, dobijaš 702 sample-ova po liniji u analognoj verziji - ekvivalent pikselima. Međutim, u računalnom svijetu 702 nije zgodna brojka iz više razloga, pa je to 704 ili 720 piksela po horiznotali. Lagano smo došli i do omjera piksela..

Da ne dužim, ovo su specifikacije digi bete, a ne računalne videodatoteke. Ili ti radiš montažu/što već na videu u 702 piksela?

15 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Vele da su ovakve grafičke kartice specijalno namijenjene za Video Editing ali meni brojke na papiru nemaju smisla pa nek mi neko objasni ako zna...

LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 0:04 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
andi.cro kaže...

Vele da su ovakve grafičke kartice specijalno namijenjene za Video Editing ali meni brojke na papiru nemaju smisla pa nek mi neko objasni ako zna...

LINK

Pročitaj: http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

16 godina
mbaksa kaže...
..

Ako se ne varam, situacija je zapravo malo drugačija..

-sve se mijenja. Ono što govoriš se odnosi na soft (pravila) od prije par godina, dok se sad HW acc. koristi svugdje pa i u browseru, naravno da svaki ozbiljan soft koristi u radu (ne samo u transkodiranju). Vidi req. OpenGL + 'Adobe cert.GPU' ... GPU je pruzeo ulogu nekadašnjih Video kartica (za montažu).

- točno, može bez GPU akceleracije, ali je poželjna, do te mjere sa se npr u Resolvu predviđa korištenje 'obične' za 2D dok se dodatna koristi za akceleraciju (što jača). Vidi str.5. 17.-> 1-2-3 VGA. Req. za HDD transfer od 90MBs-140...-240MBs (ima i utils za testiranje diska).

- Jasno mi je kad kažeš ''prvo aplicira efekte..'', to bi bilio na starim HW-Video karticama (npr tranzicije) koje kartica radi hardverski, ali u ovom slučaju je 'soft' tj svejedno dali to radi CPU-GPU za samu aplikaciju rezultat je RT preview koji je prije bio moguć samo s odgovarajućim karticama i samo određenim efektima, istovremeno eliminira se ovisnost između verzija-drivera (nekadašnja Matroxica je noćna mora za sređivanje na novijem OSu ili Premijeru).

-naravno neki HW req. postaju 'smješni', dok je prethodna ver. bila 'zadovoljna' s 2GB sad se podrazumijeva daleko više. (mada ne vidim konkretan razlog, prethodni post, npr CS3 je zadovoljan s 1GB). Premier je recimo neki 'srednji' soft, pa je dobar kao mjerilo za većinu potreba.

17 godina
moderator

Nisam te ništa shvatio. Ono što sam napisao vrijedi za Premiere CS6 i mislim 5.5 (možda i 5), dakle govorim o recentnom softveru (i hardveru).

Ne znam kakva je podrška kod drugih programa za videomontažu, za grafičke kartice (i to koje konkretno grafičke kartice).

13 godina
neaktivan

pozdrav znalci, pitanje nije bas za temu no vjerujem da ce se tu brzo naci netko dorastao pa da ne otvaram zasebnu temu. nisam nasao nista slicno pa evo.

situacija je sljedeca, folder sa par tisuca malih .waw fajlova - velicine 1mb maksimalno, dakle samo zvuk bez slike. te sve fajlove bi trebalo obraditi tako da fajl ostane? tehnicki isti no da se potpuno utisa/iskljuci zvuk. probao sam sa audiacity i on to moze no problem je sto je potrebno svaki fajl posebno stavit u program i to jos sa nekim medjukoracima i onda jos cijeli protokol da se to utisa pa sejva . uglavnom to je neodrzivo sporo. tih foldera ima dosta...

pitanje je, dali postoji neki program s kojim bi se to sve moglo odjednom unesti, utisati i sejvati? po mogucnosti nesto lako dostupno i znanjem neprezahtjevno

0 0 hvala 0
15 godina
kolac kaže...

pozdrav znalci...

Wavosaur

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 11:53 (andi.cro).
15 godina
neaktivan

Ako je moguće bez da čitam svih 44 stranice ove teme, da mi netko savjetuje npr. 2 najbolja besplatna i 2 najbolja koja nisu besplatna programa za video editiranje...bio bih mu zahvalan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, molio bih da mi ne prebacujete post u podforum 'slaganje PC konfiguracija' jer mi ne trebaju gejmerski savjeti.

Imam racunalo staro 5, 6 godina i vrijeme mi je za novo. Na ovom starom kompu sam imao strasne trzaje, nemogucnost rada, sto je i logicno s obzirom na starost komponenata, ali je i stvorilo i malu nesigurnost za kupovinu novog kompa, da cu i dalje imati trzaje, spor live preview, itd. Znaci, traume sam imao prilikom rada, pa mi trebaju savjeti neki, utjeha. :D

Vodim dilemu izmedju i7 3770k procesora i 3930k. Da li je stvarno toliko velika razlika? Jer 3930k kosta skoro duplo vise od 3770k.

Da odmah napomenem da mi rendering nije toliko bitan, vec samo fluidan playback, bez trzaja. Znaci, vrijeme mi ne igra ulogu.

Da li ce 3770k dobro posluzit? Radio bih u Adobe Premieru i After Effects.

I jos nesto, u vezi graficke. Uzeo bih asusovu gtx 660, ali ne znam da li tu ili TI verziju. Jel se isplati dati 700 kn vise?

0 0 hvala 0
15 godina
gardelac kaže...

Ako je moguće bez da čitam svih 44 stranice ove teme, da mi netko savjetuje npr. 2 najbolja besplatna i 2 najbolja koja nisu besplatna programa za video editiranje...bio bih mu zahvalan...

Kod Free varijanti nemaš neki izbor a jedini koji nešto valjaju su "Lightworks"(koji nam dolazi iz paralelnog svemira) i "VideoPad Video Editor" koji je koncepcijski najbliže poznatim nam plaćenim programima.

Također moram spomenuti "Video Dub" i "Avidemux" za jednostavnije zadatke poput rezanja i spajanja videa bez gubitka kvalitete!

Kod paid rješenja, situacija je standardna:CyberLink PowerDirectorCorel VideoStudioAdobe Premiere+After Effects, Sony Vegas, Magix...evo LINK sa dobrim savjetima o odabiru programa.

SRETNO {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 20:48 (andi.cro).
15 godina
nover kaže...

...Da li ce 3770k dobro posluzit? Radio bih u Adobe Premieru i After Effects.

I jos nesto, u vezi graficke. Uzeo bih asusovu gtx 660, ali ne znam da li tu ili TI verziju. Jel se isplati dati 700 kn vise?

3770 je super i ne moraš se ništa brinuti  a "TI" verzija GTXice ne vrijedi 700kn više tak da radije uloži lovu u više RAM-a ( min.8GB ),dobro hlađenje i dobro napajanje (min.600W)!

13 godina

Pitanje u vezi sony vegas pro 12, znači htio bi rendati neki gameplay u solidnoj kvaliteti ali ta verzija 12 ima pun k tih opcija i nemogu nikako naći neku optimalnu kvalitetu. Probao sam koristit Windows media video 1080p custom preset neki, na kraju video me ispadne samo 257mb a kvaliteta užasna. Probao sam također još jedan drugi preset Sony MXF tu kvaliteta bude top ali bome rendani fajl bude 1.6GB a di ću uploadat 1.6gb na youtube....pa to traje previše. Ako netko ima neki prijedlog za nešto između ovo dvoje bio bih zahvalan, LP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovisi ti dosta o duzini videa ali kako god okrenes, za YouTube ti je najbolji mp4 ili flv!

Pazi da ti bitrate nije veci od cca.2000 i mislim da ce biti dobro!

Najbolje ti je uzeti minutu videa i poigrati se sa par izlaznih postavki da vidis omjer kvalitete i velicine!

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Koristi li tko Adobe Premiere pro 6 ?

Imam materijale u formatu H.264 i za bolji playback zelim ih encodirati u lakse formate.

Mozete li objasnit na koji nacin bih to mogao i kako da to sve ukomponiram u Adobe Premiere da fino radi?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
gogo17792 kaže...

Pitanje u vezi sony vegas pro 12, znači htio bi rendati neki gameplay u solidnoj kvaliteti ali ta verzija 12 ima pun k tih opcija i nemogu nikako naći neku optimalnu kvalitetu. Probao sam koristit Windows media video 1080p custom preset neki, na kraju video me ispadne samo 257mb a kvaliteta užasna. Probao sam također još jedan drugi preset Sony MXF tu kvaliteta bude top ali bome rendani fajl bude 1.6GB a di ću uploadat 1.6gb na youtube....pa to traje previše. Ako netko ima neki prijedlog za nešto između ovo dvoje bio bih zahvalan, LP.

za youtube ti je najbolje da iz sony vegas-a izbacis u nekom raw formatu 
znaci ogroma bitrate preko 100Mbps (kao sto fraps radi)

I onda taj raw video stavis u handbrake i pomocu njega enkodiras u x264/mkv

Bez brige youtube bez problema prima te formate (codec i container) 

Jer kompresirati nesto sa Sony Vegasom i nije bas pametno kad su mu codeci zastarljeli 

i andi.cro za youtube je najbolji h264 ,a sad dal je u FLV ,MP4,MKV uopce nije bitno dok su god podrzani (niti jedan nije bolje podrzan od drugoga)
no ja preporucam mkv zbog puno lakseg manipuliranja streamovima unutar samog mkv-a 

http://revohd.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 11:02 (Arnold Layne).
17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...
za youtube ti je najbolje da iz sony vegas-a izbacis u nekom raw formatu 

znaci ogroma bitrate preko 100Mbps (kao sto fraps radi) 

Kažeš "nekakav RAW format", a govoriš o nečem što nema baš nikakve veze s ikakvim RAW-om ili RAW formatom. Izraz RAW se koristi za neke druge stvari.

Kod eksportiranja praktički iz bilo kojeg programa, koji podržava AVI, može se odabrati neki VfW kodek. Ako netko traži zaista maksimalnu kvalitetu, postoje lossless kodeki, dakle kodeki koji komprimiraju bez gubitka kvalitete. Za to mogu preporučiti dva kodeka - Lagarith, ako vam je bitna brzina kodiranja ili FFV1 iz ffdshowa, ako se mislite malo strpjeti za manje datoteke. Ima tu i stariji kodek iste namjene, huffyuv, ali pored Lagaritha i FFV1 nema ga smisla koristiti.

Popularni su još i neki lossy kodeki, poput Avidovih, ali s njima nisam radio (ako se ne varam, kompatibilni su samo s QuickTimeom): http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Download/en423319

13 godina
odjavljen

svejedno i da je lossy dok ima ogroman bitrate
za youtube koristenje nekog lossless codec-a je cista glupost kad ga ionako youtube konvertira jos jednom

bezveze ces potrosit vremena na upload

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 5:36 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...

za youtube koristenje nekog lossless codec-a je cista glupost kad ga ionako youtube konvertira jos jednom

Ne razumijem zašto si sad to napisao, kad si u prošloj poruci napisao:

Nitko nije tolko lud da ide uploadati nekomprimirani video ili video komprimiran lossless kodekom na YouTube. Niti je to itko preporučio, a najmanje ja.

15 godina

NHF decki, znate znanje nema šta ali ...kaj sve morate tak zakomplicirat, kladim se da vas gogo nije nista razumio a njemu smo trebali pomoci, kaj ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

NHF decki, znate znanje nema šta ali ...kaj sve morate tak zakomplicirat, kladim se da vas gogo nije nista razumio a njemu smo trebali pomoci, kaj ne?

- upravo suprotno. Onaj tko pita (i pretpostavka želi naučiti) mora naučiti i potrebnu termiologiju. Mora naučiti razliku između riječi (jer im to daje smisao) codec i container, kompresija itd. kao i ono što je stim povezano, korištenje. Upravo zato se čudi kako je nekad file mali ili veliki, (ne)kvalitetan ... svaka nepoznata riječ je lako googlasta (dblclick i odgovor je tu) tako da to ne smije biti opravdanje, samo snalažljivost. Ako želi razumjeti, tad mora naučiti osnove (uz to što je vjerojatno svako takvo pitanje-odgovor kroz ove stranice već 'sto puta' postavljeno). Besmisleno je stalno učiti početnike 1+1=2.. (tj takve stvari mogu biti izdvojena tema kao instalacija Win i sl. ili googlanje-wiki)

- npr huffyuv -> google-wiki, i odgovor je tu. Naravno uz predpostavku da onaj kome je namjenjeno želi to naučiti. Naravno, početnik ne može sve sam upravo tomu služi forum da mu se daju neke smjernice-savijeti ili da ne mora (svatko za sebe) otkrivati stotine mogućih kombinacija kodiranja.

- ako pak ne želi naučiti nego samo što prije uploadati frapsov uradak.. pa tad nema smisla npr Vegas, ima npr Freemaker (ili gamerski forum gdje vjerojatno za svaku igru postoje gotovi howto za takve stvari, pa čak i (upravo ono što radi) tj video klipovi takvih stvari na YT. Tad to treba tamo potražiti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 9:22 (ihush).
15 godina

U potpunosti se slazem sa tobom  {#}

Gogo je valjda snimljeni gameplay zelio doraditi u Vegasu i uploadat na YT ali nije znao optimalne postavke i samo je to zelio znati a ne nauciti sve o videologiji pa sam zato napisao onaj komentar.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Arnold Layne kaže...

Ne razumijem zašto si sad to napisao, kad si u prošloj poruci napisao:

Nitko nije tolko lud da ide uploadati nekomprimirani video ili video komprimiran lossless kodekom na YouTube. Niti je to itko preporučio, a najmanje ja.

da da sry jako rano je bilo :D
tek mi je kasnije na poslu doslo u glavu da sam pobrko tvoj post

13 godina
odjavljen

evo jedan kratak video o restauracija filma

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mN49grFTKxY

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Moze li mi netko reci s cime mogu konvertirati bluray VC-1 u bluray AVC?

Hvala!

TrustNo1

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice