Problem sa prikazom

poruka: 5
|
čitano: 3.309
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa prikazom
pitanje

Imam jedan film u Divx formatu. Kada ga gledam preko monitora ( 22-inča, 1680x1050 rezolucija ) sa bilo kojim programom (GOM, VLC, Power DVD itd... ) slika je mutna, a titlovi nečitljivi, i to samo kad stavim fullscreen prikaz. Kada smanjim sliku slika je sve čišća, ali ja oću gledati taj film fullscreen. Radi usporedbe, kada taj isti film gledam na starom CRT televizoru i DVD playeru slika je oštra i uopće nema problema. U čemu je problem? Dal je možda grafička kartica u pitanju ili mi je rezolucija monitora prevelika za Divx filmove?

Hvala unaprijed!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa prikazom
autorov komentar

Zaboravio sam napisati, pa da ne otvaram još jednu temu...

Probao sam snimiti taj film na USB stick i sve je prošlo OK. Prije toga sam na taj film zalijepio titlove sa jednim programom. Imam DVD player koji ima USB utor, pa čisto da probam. Film učita i sve to vrti, ali titlova nikako nema. Pročitao sam da možda nemogu svi DVD playeri sa USB utorom čitati titlove. Dal je to točno?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Problem sa prikazom

Svaki film kad smanjujes sliku izgleda bolje, pa covjece jesi kad stavio fulscreen neki filmic sa youtube-a ???

Kod Upscaling-a uvijek dolazi do gubitka kvalitete (tj. vece vidljivosti nesavrsenosti), tako sto manje upscale-as slika je bolja

Rezolucija CRT televizije je manja nego na monitoru, kod TV-a je najvise 800*600 a monitor ti ima

1680*1050... zato se kod monitora vise razvlaci i izgleda losije

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 0:15 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa prikazom
autorov komentar

A kako onda objašnjavaš da mi neki film sa DVD-a ( znači ne Divx format ), izgleda odlično i kad je u fullscreenu na kompjuteru? Šta stvarno nikako nemogu bolje izgledati Divx- na mom kompjuteru ( zbog monitora )?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa prikazom
prihvaćeno rješenje
Curle kaže...

A kako onda objašnjavaš da mi neki film sa DVD-a ( znači ne Divx format ), izgleda odlično i kad je u fullscreenu na kompjuteru? Šta stvarno nikako nemogu bolje izgledati Divx- na mom kompjuteru ( zbog monitora )?

Razlika ti je u kvaliteti kodiranja video sadrzaja, film na DVD-u moze imati bitrate i do 9.8 Mbit/s mpeg2 i kvalitetom je bolji
nego bilo koji film kodiran pomocu mpeg4 kompresije divx-a osim ovih novijih koji koriste h264 mpeg4 tj. HD kvalitetu
Taj tvoj divx film je jednostavno lose kvalitete (visoka kompresija, smanjena rezolucija) i kad rasiris sliku se vise vide
nesavrsenosti, televizija manje rasiri sliku jer radi na manjoj rezoluciji i zbog toga bolje izgleda, da taj film pustas na
monitoru od 15' incha u fullscreen izgledalo bi ti super
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice