Od nedavno koristim adsl, što mi je omogućilo skidanje filmova s neta i pripadajućih titlova. No, ubrzo je nastao problem. Skinem film i titlove, imenujem ih jednako i pohranim u isti folder, sve spržim na medij i ubacim u linijski DVD. Titlovi se ne očitavaju, pa vjerujem da imam dvd player koji ne očitava titlove. Iako mi prijatelj kaže da jednostavno kupim novi player koji podržava očitavanje titlova, mene zanima postoji li neki program koji, recimo to tako, "lijepi" titlove u film, tako da ih i dvd playeri koji ne očitavaju titlove mogu očitati. Ima li netko iskustva u tome?
Ljepljenje titlova na film
- poruka: 43
- |
- čitano: 45.109
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ako imas dvd koji cita samo dvd format onda ga stvarno mozes baciti i kupiti nekog jeftinog tajvanca ili kineza koji cita sve vrste divvx-a i titlova jer nije stvar u lijepljenju titlova nego i formatu kojeg ces morati svaki put mijenjati u dvd format sto je po meni stvarno dug i mucan proces.
dvd maker (onaj s bug dvd-a)
Filmove u divx-u otvara bez problema, titlove ne čita.
Ako imas dvd koji cita samo dvd format onda ga stvarno mozes baciti i kupiti nekog jeftinog tajvanca ili kineza koji cita sve vrste divvx-a i titlova jer nije stvar u lijepljenju titlova nego i formatu kojeg ces morati svaki put mijenjati u dvd format sto je po meni stvarno dug i mucan proces.
da, dvd maker će ti jednostavno nadodati titlove na film, no pazi poslije ih ne možeš odrezati
Vidim da je na bug dvd-u od 6/07. izašao taj program. Da li je to to ili nisam pretražio bagove medije kako treba? Usput zanima me da li je to kompliciran postupak ili je to ubacivanje jednostavno?
ma, jednostavno je, mislim da možeš i mjenjat font, ali nisam siguran
Pogledaj u kojem ti je formatu prijevod.
Meni moj čita samo ako je .srt, a nekima čita sve sub, txt.....
meni pak cita sve titlove, ali nema čćšđž dok gledam divx, to rješim u notepadu (zamjenim Š sa S )
a kad stavim DVD film onda ima sve znakove
Od nedavno koristim adsl, što mi je omogućilo skidanje filmova s neta i pripadajućih titlova. No, ubrzo je nastao problem. Skinem film i titlove, imenujem ih jednako i pohranim u isti folder, sve spržim na medij i ubacim u linijski DVD. Titlovi se ne očitavaju, pa vjerujem da imam dvd player koji ne očitava titlove. Iako mi prijatelj kaže da jednostavno kupim novi player koji podržava očitavanje titlova, mene zanima postoji li neki program koji, recimo to tako, "lijepi" titlove u film, tako da ih i dvd playeri koji ne očitavaju titlove mogu očitati. Ima li netko iskustva u tome?
ConvertXtoDVD
software koji spaja film i titlove no ne ljepi nego se nudi mogucnost odabira oces prikazat il ne. kao na standardnim dvd-ima
sa tim softwerom mozes stvorit dvd kao da kupis original.
prednosti(vl. iskustva):
-brz, ne rusi se, jednostavan
-mogucnost dodavanja vise subtitlova te vise audio jezika
nedostaci:
-ak to radis sa HD filmom on ga spusti na dvd i smanji kvalitetu
na kraju kada zavrsis ubacis film u najobicniji dvd player i gledas
napomena*
provjeri dali je subtitle onakav kakav zelis da bude ocu rec dal je sinkroniziran(ako se tako kaze) sa filmom
Kalea, evo još informacija. Moj linijski DVD player je Gericom Bellagio AD-2020. Na njegovom daljinskom imam gumb title i gumb subtitle, međutim pritisak na njih nema nikakvu reakciju. Skinuti filmovi su u avi formatu, a titlovi se zovu identično kao i određeni film, a imaju extenziju srt (jedan ima sub). Na ekranu tv-a očita se avi datoteka, ali datoteka s titlovima kao da je isparila. :( Srdačan pozdrav.
Imam ti ja citavo uputstvo kako sa programom AVI ReComp možeš nalijepiti titlove na film vrlo jednostavno.
Ako hoces posaljem ti na PP.
Kalea, evo još informacija. Moj linijski DVD player je Gericom Bellagio AD-2020. Na njegovom daljinskom imam gumb title i gumb subtitle, međutim pritisak na njih nema nikakvu reakciju. Skinuti filmovi su u avi formatu, a titlovi se zovu identično kao i određeni film, a imaju extenziju srt (jedan ima sub). Na ekranu tv-a očita se avi datoteka, ali datoteka s titlovima kao da je isparila. :( Srdačan pozdrav.
kako se na convertxtodvd ljepe titlovi za film..
probaj sa aviaddxsubs.
S njim bi ti trebali raditi titlovi.
imam problem sa č,ć,š,ž kada spojim titl i film,namjestim code page 1250,probao i druge codove u programu format factory,ali nikako dobiti čćšžđ,probao sam i sa avisub.Da li netko koristi Format Factory?Ništa,zaboravite.
EEEj ja imam drukci problem ja sam preko stika ubacio filmove, i sad metnem prevod istog imena i film da se zovu a dvd player mi podrzava dvix!!!!! ali kad tamo dede i upali m ise film pise mi off kod titlova i croatia jezik!!!!! jer ih ja skinem filmove i metnem na usbe pa na tv!!!!odg plz
najjednostavnije je VobSub lijepo stavis zajedno film i srt/ssa podnaslov i on ti u isti format iste kvalitete vrati sa čćšđž
Format Factory 2.20 verzija daje ć,ž,š itd. samo treba postavit kao glavni jezik programa HRVATSKI, a ne staviti automatsko ili english, te onda izaći iz programa pa ponovno ući.
Ak ti se neda zahebavat s tim koristi Media Coder on nema problema s tim.
tnx idem provat hvala!!:)))))
kad skinem taj vobsu e ona to metnem u stick onda titl s istim imenom i film ili da u ono di je folder od vubsub ono tam ćč itd obrisem i ubacim subitatels!!????
tnx napravio sam :)))))))))
treba mi program da zalijepim titlove na mkv film
mislim da je ovo najbolji za takve stvar ako želiš lijepiti na .avi xvid filmovei:
http://www.crowarez.org/tutorijali/postavljanje-titlova-u-filmove
Preko ovog programa u tutorialu zalijepite titlove na avi u xvid formatu i gledate na vašem dvd playeru koji podržava divx preko usb-a snimljenog na dvd,cd ili preko bilo čega drugoga, nema opcije da se biraju titlovi kao u "avisub" nego automatski krene film sa titlovima i naravno sa hrvatskim znakovljem (č,ć,š,đ,ž,)...
a ovaj program:
http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/ za kovertiranje .avi videa u DVD sa ubacivanjem .srt titla u DVD i uređivanje titla...također nudi i druge opcije,program je dostupan i na hrvatskom jeziku.
drustvo bog zanimame problem s titlovima kad skinem film i sprzim na dvd
zanimame zasto na dvd uredaju nema titla a na kompu kad gledam ima imali
za to ljeka ili se titlovi moraju drugacije stavit molim pomoc