Konvertiranje u i izrada DVDa

poruka: 45
|
čitano: 14.249
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me da li mogu s ovim programom uspjeti ubaciti neki intro u film, zatim kreirati menije itd. Mislim s ovim ConvertxToDVD?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
15 godina

koliko mogu max minuta videa staviti na jedan dvd tj gdje to mogu vidjeti?!

koristim convertXtoDVD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Konvertiranje u i izrada DVDa

Možeš staviti koliko hoćeš, ali je pitanje kakve će kvalitete biti video. Što veći bitrate, to manje vremena videa. Npr. u najboljoj kvaliteti videa (8mb/s) sa zvukom od 224kb/s na DVD može stati oko 1 sat.

15 godina
Ord Mantel kaže...

Možeš staviti koliko hoćeš, ali je pitanje kakve će kvalitete biti video. Što veći bitrate, to manje vremena videa. Npr. u najboljoj kvaliteti videa (8mb/s) sa zvukom od 224kb/s na DVD može stati oko 1 sat.

Do koliko je najbolje vremenski stavljati video?. Sad sam stavio negdje 2sata 40min. I super je kvalitete s obzirom da sam prebacio xvid rip  7 serija po 200mb + -. Cini mi se da sam mogao staviti i duplo.

15 godina
neaktivan

Uvijek je bolji veći bitrate, jer ne troši svaki video istog vremenskog intervala istu količinu bitratea za istu kvalitetu videa. To ovisi o scenama u videu. Za 2h40min video bitrate od 3,1Mb/s je po meni malo, ali ako nemaš primjedbe na kvalitetu, onda šibaj...

15 godina
Ord Mantel kaže...

Uvijek je bolji veći bitrate, jer ne troši svaki video istog vremenskog intervala istu količinu bitratea za istu kvalitetu videa. To ovisi o scenama u videu. Za 2h40min video bitrate od 3,1Mb/s je po meni malo, ali ako nemaš primjedbe na kvalitetu, onda šibaj...

Hocu ti rec s obzirom da su serije po 200mb od 20ak min super gledljive na lcdu od 82cm 

15 godina

Jeli se gubi kvaliteta filma konvertiranjem pomoću convertxtodvd iz mp4 u avi file?

I koji još preporučate program za konvertiranje, jer ne želim ovaj vodeni žig šta ga stvara convertxtodvd..

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Coder256 kaže...

Jeli se gubi kvaliteta filma konvertiranjem pomoću convertxtodvd iz mp4 u avi file?

I koji još preporučate program za konvertiranje, jer ne želim ovaj vodeni žig šta ga stvara convertxtodvd..

Format Factory je jednostavan.

WordPress ❤
15 godina
neaktivan
marxone kaže...
Ord Mantel kaže...

Hocu ti rec s obzirom da su serije po 200mb od 20ak min super gledljive na lcdu od 82cm 

Mislim da smo se razišli o temi, jer ja sam govorio o DVD-video formatu (mpeg2 codec), a ti sad o .avi (divx/xvid codec).

15 godina

Konvertira san film iz mp4 u avi i nisam uopće gleda koje će mi biti boje font titla i stavilo mi ga je u plavu. Jel ja to mogu sad promijenit, to je sub titl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo promjeniti boju titla ne možeš, nego film moraš ponovno reenkodirati... i paziti na boju.

15 godina
Ord Mantel kaže...

Samo promjeniti boju titla ne možeš, nego film moraš ponovno reenkodirati... i paziti na boju.

Ajme majko ko ce mi cekat uru vrimena za film...{#}

Što se mora, nije teško :D

EDIT: Film mi nakon konvertiranja zauzima duplo više memorije, je li to treba tako i jel se to može nekako smanjiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 15:14 (Coder256).
15 godina
neaktivan

Ako ti je film bio u .mp4 formatu najvjerojatnije je bio enkodiran sa H264 codecom (avc-1) koji je napredniji od divx/xvid-a i za istu kvalitetu slike zauzima puno manje prostora. Za neko uobičajeno CBR jednoprolazno enkodiranje u .avi veličina nekog uobičajenog filma bi trebala biti oko 1,5 GB. Za smanjivanje veličine film treba reenkodirati sa manjim bitrate-om, ali onda možda bude trpila kvaliteta slike.

15 godina

Sad sam ga spržio na dvd, i 2 mi filma prikazuje dvd player, a 2 neće odnosno prikaze samo zvuk i titlove a nema slike. Ova dva sta prikaze su originalni xvid, a ova dva sta ne prikaze sam ja konvertirao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odgovorio u drugoj temi; smanji rezolucije filmova unutar PAL formata (max.720x576), jer playeri nemaju podršku za HD rezoluciju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice