Ideja je ova: Preko capture kartice spojiti kameru

poruka: 8
|
čitano: 2.875
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rastezanje (skew) videa u realnom vremenu

Ideja je ova:
Preko capture kartice spojiti kameru na komp.
Kamera snima nešto (zid) pod kutem cca 45 stupnjeva, pa sliku treba razvući (skew) da se (prividno) dobije slika kao da se snima pod pravim kutem tj okomito na zid.
To mora biti u realnom vremenu, eventualno može biti tako da se svakih par sekundi uzima ulazna slika, obrađuje i prikazuje na ekranu, ali potpuno automatski.

Ima neko ideju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 14:22 (padobranac-zagi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da tako ja imam ili nešto sločno.

uglavnom ja imam tv karticu i na nju sam spojio svoju sony kameru, budući da nemam 1394 porta, a usb je preslabi, nema dobar bandwith.

pa tako presnimavam ili mi može služiti kao nadzorna kamera.

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ideja je ova: Preko capture kartice spojiti ka

Daj pročitaj ponovo moj post, cijeli

15 godina

Meni pada na pamet Virtualdub... sad sam ga skinuo i išo isprobat i radi. Možda ćeš se morat poigrat s filterima, ali princip je OK.

Ideš na File -> Capture AVI. Odabereš Device s kojeg želiš ulaz. Dalje, ideš na Video -> Filter Chain, i tu moraš Enejblat filtere i otvoriti filter chain gdje stavljaš Perspective filter i namjestiš ga kak ti paše.

Da bi vidio rezultate, treba otići u Video -> Preview, a ispod toga uključiti Preview acceleration na neku od opcija, meni se Progressive - both fields čini kao logično rješenje.

Na kraju pukneš Alt+Enter za full screen i to ti je to.

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Rastezanje (skew) videa u realnom vremenu
padobranac-zagi kaže...

Ideja je ova:
Preko capture kartice spojiti kameru na komp.
Kamera snima nešto (zid) pod kutem cca 45 stupnjeva, pa sliku treba razvući (skew) da se (prividno) dobije slika kao da se snima pod pravim kutem tj okomito na zid.
To mora biti u realnom vremenu, eventualno može biti tako da se svakih par sekundi uzima ulazna slika, obrađuje i prikazuje na ekranu, ali potpuno automatski.

Ima neko ideju?

Možeš li precizirati za što ti to treba? Na temelju tvog odgovora moći ću dati preporuku za neko hardversko ili softversko rješenje. Snimanje "nečeg" pod kutom od "cca 45 stupnjeva" mi ne govori ništa pa se ne želim zaletavati...

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan
Re: Rastezanje (skew) videa u realnom vremenu

Hvala ninotocka za odgovor, isprobat ću kad dođem do te faze.

Radi se o snimanju mete (streljana), znači bijeli papir sa crnim krugovima (otprilike), i dimenzije koje kamera mora pokrivat su 120x120 cm.

Kamera bude udaljena nekih 1 m od toga, na stropu iznad mete, možda čak i pomaknuta sa strane tako da treba u obje osi radit korekciju/rastezanje.

Kut pod kojim bude kamera u odnosu na horizontalu je nekih 45 stupnjeva.

14 godina
neaktivan
Re: Ideja je ova: Preko capture kartice spojiti ka
ninotocka kaže...

Meni pada na pamet Virtualdub... sad sam ga skinuo i išo isprobat i radi. Možda ćeš se morat poigrat s filterima, ali princip je OK.

Ideš na File -> Capture AVI. Odabereš Device s kojeg želiš ulaz. Dalje, ideš na Video -> Filter Chain, i tu moraš Enejblat filtere i otvoriti filter chain gdje stavljaš Perspective filter i namjestiš ga kak ti paše.

Da bi vidio rezultate, treba otići u Video -> Preview, a ispod toga uključiti Preview acceleration na neku od opcija, meni se Progressive - both fields čini kao logično rješenje.

Na kraju pukneš Alt+Enter za full screen i to ti je to.

Isprobao sam ovo, sa web kamerom, i radi super, baš ono što sam tražio.

E sad, prvo sam probao na staron kompaću P4 3.2 1GB, i jako je štekalo kad sam uključio preview. Zapravo je napravio prikaz slike i onda se zamrzne, proc na 100%.

Onda sam probao na novoj pili (i7-2600=4x3.4, 16GB), naravno radi savršeno bez problema.

I kak da ja sad znam kakav komp (procesor) trebam za to, da nebude overkill.

I da, poslije bude u igri normalna video kamera (oko 600 linija) spojena na capture karticu (a isprobao sam sa webkamerom 640x480)

15 godina

Drago mi je da funkcionira! :)

Teško je procijeniti, ali mislim da bi bilo što dvojezgreno novije generacije trebalo raditi, pogotovo ako uspiješ negdje uštediti na procesorskom vremenu (staviti minimalnu kvalitetu i isključiti sva nepotrebna procesiranja dok god je slika zadovoljavajuća). Recimo, staviš da semplira svaku sekundu umjesto normalnih 25 fpsa. Nemam sad vdub pri ruci pa ne znam napamet gdje i kako, ali vjerojatno se da.

Usput, što se tiče procesiranja videa, nevjerojatno je koliko je jedan "početnički" četverojezgreni AMD za parsto kuna jači od par Xeona koji su prije 5 godina koštali 10x više. Pogotovo ako program radi 64 bitno i zna iskoristiti jezgre i posebne instrukcije koje su se od tad pojavile. 

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice