Ljudi zanima me jel ima neko iskustva s ovim programom ? Jer ja sam ga jučer skino iz torrenta (mininova).Al kad mi je već trošio ADSL promet bar da ga nekak i koristim.Jel zna neko gdje se mogu downloadati .flp file-ovi za gore navedenu verziju ? Još me zanima gdje da nađem one dijelove kao što su FL Slayer,FL Keys,Toxic,Biohazard itd. ?
Fruity Loops 8 XXL Producer Edition
- poruka: 17
- |
- čitano: 8.466
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poz
Ja nema iskustva u tom programu al imam nešto u Reason-u....to je ista stvar....s tim da je REASON bog bogova a FL je pionir u tom segmentu....što ne znaći da je loš....neznam koliko se kontaš u produciranje i sl. a l ako ti treba nešto brzo i jednostavno probaj prvo s Dance Ejay...drag & drop šema....napraviš stvar u manje vremena nego ona traje....a ako se kontaš pređi na Reason...malo je kompiciran dok ne skontaš....al tamo možeš sve...
......FL Slayer i FL Keys su ti ukljućeni u tu instalaciju....a Toxic Biohazard je zaseban plugin koji bi se trebao zasebno skinut....gdje......neznam
Sad trenutno radim na techno remixu pjesme Sweet Child O Mine od Gunsa.Al nije mi baš sve jasno u programu pa me zanima jel taj Dance Ejay kak se već zove dobar za početnike i kaj se sve može u tom REASON-u ?????
ja i FL smo se upoznali još prije godinu i pol (ver 7.0) i onda mi je bio aktualan kojih mjesec dana...
prije cca 4 mjeseca sam skinuo 8.0 i eto aktualan mi je dan danas, iako još nisam prokužio sve mogućnosti. Ali to bude dosta da ti objasnim par stvari vezano za tvoj remix.
dakle, najprije će ti trebat samo vokali iz pjesme (osim ak ne misliš mixat zajedno s melodijom) - vokale ćeš nać pomoću LimeWire-a ili nekog drugog p2p programa, tako da upišeš naziv pjesme+acapella.... ako postoji mogućnost da se to sredi pomoću FL-a, ispričavam se jer ni ja neznam kak se to radi
onda uz pomoć plugina Slicex učitaš vokale, pa kreneš sa označivanjem pojedinih zona - Add Regions... ili možeš napravit da ti Slicex sam odredi zone, pa ih onda namještaš kako ti je volja uz pomoć Piano Roll-a (desni klik na plugin)
i onda dalje slažeš kick-ove, drumove, i ostalo...
preporučujem ti da pročitaš help, jer ti je u njemu dosta toga objašnjeno...
evo i ja sam još početnik, pa preslušaj moj uradak:
Will Host For Food! - remix poznate stvari "I Like To Move It"
FYI, FL je prilično moćan (a i kompleksan) alat za izradu pjesmi, samo ga treba prokužit
sretno s tim
cheers ^^
ja i FL smo se upoznali još prije godinu i pol (ver 7.0) i onda mi je bio aktualan kojih mjesec dana...
prije cca 4 mjeseca sam skinuo 8.0 i eto aktualan mi je dan danas, iako još nisam prokužio sve mogućnosti. Ali to bude dosta da ti objasnim par stvari vezano za tvoj remix.
dakle, najprije će ti trebat samo vokali iz pjesme (osim ak ne misliš mixat zajedno s melodijom) - vokale ćeš nać pomoću LimeWire-a ili nekog drugog p2p programa, tako da upišeš naziv pjesme+acapella.... ako postoji mogućnost da se to sredi pomoću FL-a, ispričavam se jer ni ja neznam kak se to radi
onda uz pomoć plugina Slicex učitaš vokale, pa kreneš sa označivanjem pojedinih zona - Add Regions... ili možeš napravit da ti Slicex sam odredi zone, pa ih onda namještaš kako ti je volja uz pomoć Piano Roll-a (desni klik na plugin)
i onda dalje slažeš kick-ove, drumove, i ostalo...
preporučujem ti da pročitaš help, jer ti je u njemu dosta toga objašnjeno...
evo i ja sam još početnik, pa preslušaj moj uradak:
Will Host For Food! - remix poznate stvari "I Like To Move It"
FYI, FL je prilično moćan (a i kompleksan) alat za izradu pjesmi, samo ga treba prokužit
sretno s tim
cheers ^^
http://www.filefactory.com/file/a00gg0g/n/Happ_de_Yan_-_Winter_Madness_mp3
Evo i ja sam se malo poigral u FL8...
Reason je najbolji od svijuuu ali je i najsloženiji
to bi trebao bit neki remix ili?
pa za početak nije ni loše :D
sretno s tim
cheers ^^

evo ljudi nešto malo bolje od mene...
Jack Lugec - Jingle Bells (Techno Remix) -- nikad nije kasno za zvončiće? jel da? xD
http://willhostforfood.com/?Action=download&fileid=56113
Jack Lugec - Greed
http://willhostforfood.com/?Action=download&fileid=56118
Ja bih još od ostalih vst-ova preporučio: Vanguard, Edirol HQ Orchestra, moog V...
Inače sam veliki ljubitelj FL studia, al još uvijek sam početnik pa mi se bilo koja pjesma koju napravim čini čudna...
Ja bih još od ostalih vst-ova preporučio: Vanguard, Edirol HQ Orchestra, moog V...
Inače sam veliki ljubitelj FL studia, al još uvijek sam početnik pa mi se bilo koja pjesma koju napravim čini čudna...

Što se tiče pripreme za master tu je fruty odličan, ali kad dolazimo do samog masteringa onda počinju problemi. Treba imat i dobar sempler i sequencer ( tko je probao
Reaktor 5 zna o čemu pričam). http://www.native-instruments.com/index.php?id=reaktor5
Za master najbolji su steinberg alati Wavelab ili Cubase. Što se tiče VSTi pluginova waves i rula u tom području. http://www.waves.com/content.aspx?id=91
Evo link gdje možete naći sve i svašta za muziku i o muzici: http://www.vstclub.com/
Gdje bi ja mogao naći vokale za FL Studio...probao sam preko Lime Wire-a ali nisam uspio naći ništa..
Postoji li neki site gdje imaju vokale ?
Gdje bi ja mogao naći vokale za FL Studio...probao sam preko Lime Wire-a ali nisam uspio naći ništa..
Postoji li neki site gdje imaju vokale ?
imam pitanje i hitno mi treba pomoć....imam najnoviji fruity loops i zanima me jedna stvar...kako mogu snimiti nešto u pattern preko obične tipkovnice...mogu svirati preko tipkovnice i sve to,ali ne znam kako to snimiti u pattern...pliiiiz help
imam pitanje i hitno mi treba pomoć....imam najnoviji fruity loops i zanima me jedna stvar...kako mogu snimiti nešto u pattern preko obične tipkovnice...mogu svirati preko tipkovnice i sve to,ali ne znam kako to snimiti u pattern...pliiiiz help
imaš gore pored play-a i record i samo staviš da ti snima i odeš u instrument koji hoćeš i sviraš, a on će ti zapamtiti score.