Microsoft Exchange problem - pucanje veze

poruka: 1
|
čitano: 8.512
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Microsoft Exchange problem - pucanje veze

Pozdrav svima,

Imam jedan pomalo neobičan (barem meni) problem sa mailovima u firmi gdje radim.

Ukratko ću pokušati objasniti kakav HW i SW koristimo i kakvi se problemi javljaju pa mi možda netko može pomoći oko rješavanja problema.

Dakle kod jednog providera koristimo exchange server i imamo nekih cca 30 mail adresa tipa prodaja@firma.hr, firma@firma.hr itd... i imamo jos toliko mail adresa koje nisu na exchange-u koje koriste pod domenu ali kod istog providera tipa pero@firma.provider.hr, ivan@firma.provider.hr itd...

Već duže vrijeme koristimo od njih exchange ali problem se počeo javljati u posljednjih 2-3 mjeseca.

Problem je taj što nekada ne prolaze mailovi i kod slanja se pojavi pop up prozor u donjem desnom kutu u kojem piše nešto tipa "outlook is trying to connect".

Također, i kada se ne šalju nikakvi mailovi, nekada se javlja pop-up prozor sa porukom da je izgubljena konekcija sa serverom, da se outlook pokušava povezati sa serverom i onda se nakon par sekundi ili minuta pojavi se poruka da je povezan sa serverom i onda prođu svi mailovi koji su stajali u outbox-u. Nema pravila kada se greška manifestira, nekada se javlja po 10 puta dnevno, nekada se ne pojavi po nekoliko dana. Javlja se na računalima koja koriste XP Pro i Win 7 Pro (32 i 64 bit) i Win 8 Pro (64 bit), javlja se na outlooku 2007 i 2010.

Problem sam prijavio provideru, oni su navodno pokušavali nekakve svoje postavke mijenjati i smatraju da do njih nije problem već da je problem do nas, a opet mi mislimo da je problem do njih. Iskreno, kad god sam ih nazvao i s kojim god sam agentom razgovarao, nisu imali baš nekog znanja i uvijek su išli po istoj špranci i postavljali ista glupa pitanja tipa od koga koristimo internet, koju brzinu imamo, imamo li viruse itd...

Prije je sve radilo savršeno i onda su oni (provider) mijenjali svoje exchange servere koji su navodno sada u mađarskoj i zbog toga mislim da je greška do njih a opet s druge strane , kada su oni mijenjali servere mi smo dobili optiku i fiksnu IP adresu umjesto bakrene parice i novi cisco router i jedan obični, jeftini dlink router koji služi kao firewall. Sada se ja bojim da nam oni možda nisu krivo iskonfigurirali ovaj cisco router ili možda ovaj firewall zajebava pa mi puca konekcija u outlook-u.

Na koji način bi ja mogao ispitati da problem ne leži možda kod mene?

Smijem li izbaciti firewall na par dana a da mi se nitko ne zakači na server (inače koristimo Win server 2003), da vidim da nije do firewall-a?

Mogu li na neki način wiresharkom ili packet tracerom ispitati di se dogodi pucanje konekcije (nisam ih nikada koristio)?

Znam da je ovo opširno i možda teško za čitati ali treba mi pomoć i savjet oko ovoga :)

Svi savjeti i sugestije su dobro došle, unaprijed hvala svima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice