DC i Client na istom stroju

poruka: 5
|
čitano: 1.690
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
DC i Client na istom stroju

Sretnu novu želim svima za početak :))

Da li je moguće na jednom fizičkom računalu vrtiti 2 host OS-a u isto vrijeme? Dakle nekakvo dual boot rješenje koje bi moglo pokrenuti 2 OS-a.

Ili pak pokrenuti nekakvu virtualizacijsku platformu na računalu i sa istim tim softwareom na istom tom stroju prebacivati se između pokrenutih virtualki (win2k8 r2 i Win7) ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: DC i Client na istom stroju
W1ck3d8u2z kaže...

Da li je moguće na jednom fizičkom računalu vrtiti 2 host OS-a u isto vrijeme? Dakle nekakvo dual boot rješenje koje bi moglo pokrenuti 2 OS-a.

Ili pak pokrenuti nekakvu virtualizacijsku platformu na računalu i sa istim tim softwareom na istom tom stroju prebacivati se između pokrenutih virtualki (win2k8 r2 i Win7) ?

možeš oboje samo je pitanje što točno želiš postić iako mislim da bi ti bilo kakva virtualizacija bila prihvatljiva (recimo host ws2008 sa hyper-v rolom i onda na njega staviš win7)

kod mene normalno radi.....
14 godina
cekpi kaže...
W1ck3d8u2z kaže...

možeš oboje samo je pitanje što točno želiš postić iako mislim da bi ti bilo kakva virtualizacija bila prihvatljiva (recimo host ws2008 sa hyper-v rolom i onda na njega staviš win7)

Bok. :)

Može se oboje? Kako riješiti onaj 1. slučaj?

Što se tiče virtualizacije, sve mi se čini da će tako i biti ako nemože drugačije...

Cilj mi je to moćno računalo upogoniti kao DHCP/DNS/DC/File Server i kao klijentski u isto vrijeme za kojekakve heavy duty aplikacije... i da fino pristupa podacima na tom file serveru kao i preostala 3-4 laptopa u domeni...

Ako bi kao host OS podignuo win2k8 sa hyper-v rolom i stavio klijentsku Sedmicu unutra morao bih host OS podesiti kao file server zbog preostalih računala a nekako najradije ne bi stavljao ništa osim hyper-v role na njega.

16 godina
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...

Bok. :)

Može se oboje? Kako riješiti onaj 1. slučaj?

Što se tiče virtualizacije, sve mi se čini da će tako i biti ako nemože drugačije...

Cilj mi je to moćno računalo upogoniti kao DHCP/DNS/DC/File Server i kao klijentski u isto vrijeme za kojekakve heavy duty aplikacije... i da fino pristupa podacima na tom file serveru kao i preostala 3-4 laptopa u domeni...

Ako bi kao host OS podignuo win2k8 sa hyper-v rolom i stavio klijentsku Sedmicu unutra morao bih host OS podesiti kao file server zbog preostalih računala a nekako najradije ne bi stavljao ništa osim hyper-v role na njega.

nismo se najbolje shvatili, oba OS-a možeš paraleno vrtit samo uz pomoć neke virtualizacijske tehnologije. Ako ideš na dual boot onda jedino ti može jedan OS biti aktivan a ne oba u isto vrijeme.

zašto ne bi na host stavljao ništa osim hyper-v?

kod mene normalno radi.....
14 godina

"nismo se najbolje shvatili, oba OS-a možeš paraleno vrtit samo uz pomoć neke virtualizacijske tehnologije. Ako ideš na dual boot onda jedino ti može jedan OS biti aktivan a ne oba u isto vrijeme."

Aha. Ma mislio sam da su izmislili nešto novo u međuvremenu.

"Zašto ne bi na host stavljao ništa osim hyper-v?"

Pa i nemam neki turbo pametan razlog. Nisam to nikad tako radio niti vidio negdje. Ali dobro. Budem nešto iskemijao u tom smjeru.

Hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice