Demistifikacija narkobosa: kako je Facing El Chapo

poruka: 5
|
čitano: 1.456
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Demistifikacija narkobosa: kako je Facing El Chapo".
12 mjeseci

Zanimljiv je bio intervju koji sam citao prije par mjeseci, neki novinar se bavio istrazivanjem kartela u Meksiku i "nabasao" na par njih koji su tvrdili da El Chapo nije apsolutno nikakav kralj niti vodja nego da je sluzio kao 10 covjek u koaliciji kartela, ali kako je CIA i SAD poceli spominjati njega stalno, kartel je odlucio "igrati s tim" te su ga i oni poceli prikazivati kao sefa u slucaju da SAD napadne pa da imaju "zrtveno janje". 

One Man Games

0 0 hvala 1
18 godina

Ovo bi se cak moglo i pogledati. Inace ne volim filmove o mafijasima i narkobosovima upravo zbog toga sto ih glorifikuju i prave nekakve genijalce od likova koji su uglavnom dogurali dokle jesu zato sto su dovoljno bahati i spremni uraditi drugima ono sto ostali nisu jer imaju nekakav moral i ograde.

4 0 hvala 1
18 godina

Jesu li "demistificirali" i to da su narkokarteli najbolji klijenti banaka? 

HSBC je platio nekoliko milijardi sitniša kazni na pranje noliko desetina milijardi novca od droge/trgovine oružja. Nije im oduzeto poslovanje, niti su direktori u zatvoru - "direktor se umirovio" - tj. maknuo se sa čela banke i pokrenuo investicijski fond. 

Flockhart's interests include golf, fishing, classic cars and history. He is married with four children, two of them born in Hong Kong.

Treba li i njega demistificirati? Ne vidim da piše da su "strastveni ljubitelj pranja" - točnije 2 milijarde dolara najgore narko bankde, i 10 milijardi dolara iz država pod sankcijama?

A toliko su lijepo i uspješno poslovali sa kartelima da je Sinaloa klan imao posebne kutije za depozit novca točno u dimenzijama otvora za deponiranje u HSBC bankama. 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Re: Demistifikacija narkobosa: kako je Facing El C

eh hlebinec...

pa odavno je Vespazijan rekao:

Pecunia non olet!

Ju je je? Je ju je!
8 godina

za vrijeme covida slučajno naletio na doku film vidimo se u čitulji...i od tada gledam svevezano uz to da u glavi složim YU mafiju...koja je sedamdesetih i osamdesetih bila najača u euroslaviji...ljuba zemunac,čenta,giška,rubežič,boris petrov,majmun...koji su to likovi...ranko rubežić(jugo dutch schultz)

nevjerovatno kako su srbija i beograd u to vrijeme bili miljama daleko u mafijaškoj industriji nego mi u hrvatskoj

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice