Ništa bez građevinske dozvole: novi propisi za ugr

poruka: 49
|
čitano: 15.874
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ništa bez građevinske dozvole: novi propisi za ugr".
18 godina
Re: Ništa bez građevinske dozvole: novi propisi za
pravi_covijek kaže...

U Engleskoj platis £1000 za instalaciju, obavjestis ekvivalent HEPa, i dobije nazad £350-£500 od drzave.  Alan Ford u danasnjem vremenu ne bi bio popularan posto je stvarnost puno gluplja.

Aha to je ona ista Engleska koja će im početi na el. autima svake godine naplaćivati prijeđene kilometre. Hahahahaha neka, hvala.

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2026 9:44 (Dwyane Wade).
18 godina
Dwyane Wade kaže...
pravi_covijek kaže...

U Engleskoj platis £1000 za instalaciju, obavjestis ekvivalent HEPa, i dobije nazad £350-£500 od drzave.  Alan Ford u danasnjem vremenu ne bi bio popularan posto je stvarnost puno gluplja.

Aha to je ona ista Engleska koja će im početi na el. autima svake godine naplaćivati prijeđene kilometre. Hahahahaha neka, hvala.

a mislis da EU nece naci nacin da oporezuje posjedovanje i voznju el. autima? Koliko cujem, vec sad drhcu na sitne cestice od trosenja guma...

17 godina

Sto se toliko brinenete? Ni prvi ni zadnji propis koji se u ovoj ilegalnoj drzavi nece provoditi. Nisam siguran da uopce imamo inspektorat? Samo glumataju da nesto rade i pravdaju si svoje uhljebljivanje.

Zar je fer da ice vozila placaju odrzavanje cesta i sl. troskove kroz gorivo a elektricna ne? 

2 0 hvala 1
10 godina
Zaporožac kaže...
Da, bila je grupa na Facebooku Policija nas čuva ili nešto slično i ljudi su masovno fotkali ili stavljali policijska vozila u prekršaju i što se dogodilo.

Nema, kamere na loop-u ne prastaju. Vrijeme da pokrenes kameru na tel ispod 5 sec uvjezbanoj ruci. 

Nakon toga si Whatsapp-pom/Telegramom/Signalom/Whatever - Worldwide.

Od Budimpeste do Tokija u 2 sekunde. 

E sad zamisli sebe u susjedstvu punom dobrih ljudi koji su oboljeli od Hrvatskog jala(™)

Ne mogu ti oprostiti jer imas neki biznis ili ti ide bolje nego njima. To sto si uzeo novu Skodu Superb 2012 jos uvijek boli, aktivno se promatra zbivanje kod tebe doma, odlasci, dolasci, itd. 

I sad im se otvoris nekim potezom gdje ti ga mogu elegantno staviti bez da se ne izloze direktno. I onda iza zavjese postave zasjedu i masturbiraju cekajuci da se pojavi patrola ili komunalni redar ili osoba x da uruci kaznu.

Jaooo, moze li bolje?

3 godine

Ako je netko dovoljno posten i savjestan, da ishodi gradjevinsku dozvolu, uprkos birokraciji, taj ce i bez ovog zakona - angazovati strucnu osobu, da izvede prikljucak, ili ga sam kvalitetno postaviti (ako je strucan).

Nesavjesne, 100 zakona, pravilnika i birokracijskih parazita, nece sprijeciti da naprave rusvaj.

Zakljucak: ovaj zakon/pravilnik, sluzi iskljucivo za maltretiranje postenih gradjana...

1 1 hvala 2
13 godina
Tomislav Ivanetić može samo šutjeti jer je u sukobu interesa. Najbolje bi bilo da uopće nema kućnih punjača pa da svi moraju puniti na punjačima njegove firme. I ovako je struja na punjačima Qelo jedna od najskupljih u Hrvatskoj.
A ovo socijalističko kažnjavanje svih jer su neki možda krivi je za neka druga vremena. Ako ima saznanja da su neki napravili ono za što ih optužuje neka prijavi, pa neka se to riješi. Paušalno optuživanje, rekla-kazala, neka ostavi.

1 1 hvala 1
16 godina
Gebirgs kaže...
Novice kaže...

Slikaju parkirane aute? Kao ilegalno parkirane ili?

Imas MUP-ovu aplikaciju zove se MUP Sigurnost i povjerenje

Tamo mozes slikati nepropisno pakrirane automobile komentarima i geolokacijom

Slati prijave s komentarima i geolokacijom

Anonimno komunicirati s policijom i anonimno prijaviti nesto

Koliko cujem to se sada masovno koristi za medjusobna prijavljivanja, slikanja, i seksualne odnose s ljudima koje ne podnosis (preko MUP-a).

Sistemom jebalo se dvoje preko opcine, komunalnih redara, mup-a itd.

Evo ja sam jedan od tih sta se svako jutro probudi, umije i posaljem par prijava preko te aplikacije, a vi svi sta parkirate ko zivotinje mi se mozete napusit k...

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
22 mjeseca
"Hrvatskog jala(™) "

Dobra ali original je rvacki jal 💪

Nekad smo imali pljuvačnice gdje se jalalo i pljuvalo od jada, te izbacivala žuč.

A možda je bolje pljuvačnica nego ići psihijatru 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine

Kad je došlo proljeće, čak i lažno proljeće, nije bilo drugih problema osim gdje biti najsretniji. Jedina stvar koja ti je mogla pokvariti dan bili su ljudi, i ako si se uspio kloniti ugovaranja susreta, svaki dan nije imao granica. Ljudi su uvijek bili ograničavači sreće, osim onih vrlo rijetkih koji bijahu dobri poput samog proljeća

( Ernest Hemingway)

3 0 hvala 1
16 godina

Moraš platiti hrpu love za nekakve dozvole da bi povukao kabel 10m preko svog dvorišta. Odlično.

Zapravo je najvažnija informacija: kolika je kazna ako nemaš tu dozvolu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jozef kaže...

Moraš platiti hrpu love za nekakve dozvole da bi povukao kabel 10m preko svog dvorišta. Odlično.

Zapravo je najvažnija informacija: kolika je kazna ako nemaš tu dozvolu? 

Sto te briga kolika je kazna ako nema insitucija koje provode zakone, koje bi ti napisale te kazne? Samo pazi da ne sjednes na zulj nekom hdz/partija uguzu i zidaj preko brda, preko mora kako vec u pjesmi ide.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2026 11:52 (konjRR).
14 mjeseci

Tekst navodi:

"Nerazumno je zahtijevati posebne i komplicirane uvjete za ugradnju zidnog punjača na postojeću kućnu instalaciju kako bi građani mogli puniti osobna vozila"

Slazem se, uz par uvjeta:

Da su svi gradjani razumini

Da se ukinu nerazumne subvencije na EV i sva druga vozila.

Do tada, smatram da EV punjace ne smije taknuti nitko tko nema dugu listu skupih vremenski limitiranih, EU valjanih certifikata, te kazneno odgovara za pozare i ugradjenu opremu. 

3 1 hvala 1
18 godina
xebeche kaže...

A porez na pređene kilometre EV vozilom im je sljedeći potez - konkretno u UK 3 penija po milji. Zar je itko sumnjao da uhljebi neće izmisliti načine kako ubrati svoj harač?

https://www.electriccarscheme.com/blog/potential-pay-per-mile-road-tax-what-it-means-for-uk-drivers

Načelno sam protivnik razno raznih harača koji niču po fiskalnim potrebama nezasitne države ali....

Ovdje se radi o ispravku nelogičnosti financiranja prometne infrastrukture. Naime iz svake litre benzina ide jedan dio novaca u održavanje raznoraznih cesta i tako se to financira u dosta država. I sad kada je broj EV-a postao ozbiljan dovodi se u pitanje to financiranje kao i nepravednost da ICE to sam financira.

Democracy is not for the people
18 godina
JudgeDredd kaže...
xebeche kaže...

A porez na pređene kilometre EV vozilom im je sljedeći potez - konkretno u UK 3 penija po milji. Zar je itko sumnjao da uhljebi neće izmisliti načine kako ubrati svoj harač?

https://www.electriccarscheme.com/blog/potential-pay-per-mile-road-tax-what-it-means-for-uk-drivers

Načelno sam protivnik razno raznih harača koji niču po fiskalnim potrebama nezasitne države ali....

Ovdje se radi o ispravku nelogičnosti financiranja prometne infrastrukture. Naime iz svake litre benzina ide jedan dio novaca u održavanje raznoraznih cesta i tako se to financira u dosta država. I sad kada je broj EV-a postao ozbiljan dovodi se u pitanje to financiranje kao i nepravednost da ICE to sam financira.

Slažem se s ovim samo ako će država regulirati cijenu punjenja na punjačima. Dok su cijene ovakve kakve jesu na punjačima besmisleno je. Računaj da onda plaćaš održavanje i za sve furešte. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2026 10:04 (Gajotres).
16 godina
wyks kaže...
bruno1026 kaže...
sumnjam da bi tu išli posebni uvjeti, osim pu priključenja. sve drugo napisano je definitivno kompliciranje, ali nadzor i struka definitivno za takve snage moraju biti uključeni. ima pametnih koji bi takvu stvar, da mogu, uštekali u prvu utičnicu, čudili se požaru i onda "državo, de uč'ni nešto"...

I onda bi svi sa teme, da tako susjedu plane šupa ili garaža zbog nepropisno spojenog punjača, vikali zašto ne postoje propisi za punjače.

Jučer sam pogledao "DIY" majstora koji je drvenu neizoliranu šupu strujom napojio preko 3 produžna kabela sa letvom sa 6 utičinca na kraju i savjetuje svima "odličan način kako dovući struju u šupu", a u šupi cirkular, punjači, fleksa, i sva sila drugog električnog alata :D

Pa logično da ćeš raditi po nekim pravilima.. ali ako stavljaš sebi i u svoju kući toliko si blesav da napraviš loše da izazoveš požar, sebi si štetu napravio i sebe zahebao.

13 godina

Kupit ću Golfa duju i bačvu ložaka pa nek se hebu oni i njihova zelena tranzicija. 

https://www.youtube.com/watch?v=C0aWrDcM988&amp
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
nemam el auto i ako bude sreće neću ga nikad imati, ali ako budem morao... mogu mi se napušiti kifle svi zajedno, gdje ču ja i kako u svojoj kući puniti svoj auto...
točka

1 1 hvala 0
10 godina
konjRR kaže...
kako vec u pjesmi ide.

fkn klasik 

17 godina
Satman1w kaže...
nemam el auto i ako bude sreće neću ga nikad imati, ali ako budem morao... mogu mi se napušiti kifle svi zajedno, gdje ču ja i kako u svojoj kući puniti svoj auto...
točka

Ovakvi mentalni sklopovi ukratko "rak rana" svakog drustava koje zeli biti uredeno. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice