Sad nastoje prebaciti AI izračunavanja na vas, da kupujete ultra skupa računala i grafičke kartice. Kako da ne, prvo su nametnuli novu potrebu za AI-jem od 2022. jer kao ništa ne vrijedi raditi bez Ai-ja i sve što se dosad učili iz informatike ne vrijedi ništa. Sad treba dodatno musti jer su im preskupi data centri.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"ili to što agent gleda snimke zaslona pa se svaka slika inače šalje nekamo van." - me prekrasno.
Ummm, TKO to nastoji "prebaciti AI izračunavanja" na nas i kome su preskupi data centri? Meti?
Želiš reći da Meta stoji iza prodaje preskupih računala i grafičkih kartica? Ili si mislio na OpenAI / Anthropic? Ili na nVidiu? Ili Microsoft? Ili Bill Gates / Soros / žifove / masone?
Malo je teško pratiti tok misli ako ne specififciraš...
Gledam te!
Mislim da je ovo više kajla OpenAI-ju. Meta je ispala iz konkurencije s njima i Anthropicom, pa sada dijeli okolo open-weight u kineskom stilu.
Ummm, TKO to nastoji "prebaciti AI izračunavanja" na nas i kome su preskupi data centri? Meti?
Želiš reći da Meta stoji iza prodaje preskupih računala i grafičkih kartica? Ili si mislio na OpenAI / Anthropic? Ili na nVidiu? Ili Microsoft? Ili Bill Gates / Soros / žifove / masone?
Malo je teško pratiti tok misli ako ne specififciraš...
Svima su preskupi data centri, svim big tech kompanijama. Zadužuju se da bi ih financirali, bez obzira što imaju milijarde dolara dobiti.
Naravno da Meta ne stoji iza preskupih računala. Ne znam kako si to povezao. Ili žifove?
Govorim da su sve te big tech kompanije nametnuli obaveznu upotrebu AI-ja svugdje kao u big brotheru.
Ne znam kako se više svakodnevno u medijima i od strane tih kompanija ne spominje da evo samo što nisu dosegli AGI? Gdje je zapelo?
otvorene težine ne postoje, isto kao ni zatvorene.
moglo bi se reći da je Meta, u potpunosti otvorila svoj novi model, moglo bi se kazati- Meta je napravila opensource svog modela za javnost (ovdje bi možda moglo i drugacije- umjesto "javnost")
radi se o datoteci od skoro 60gb (ima i manjih verzija), a u datoteci je njihov istrenirani AI model.. i sad je je Meta to open-sourcala
Oni su potpuno otvorili pristup datoteci težina (mozak) svog AI modela (što zapravo svaki ai model i jeste, - skup težina).
možda ovak nekak: "potpuno je otvorila pristup kompletnoj datoteci težina svog novog modela" xyz