Hrvatska daje 39 milijuna eura za nacionalnu "tvor

poruka: 15
|
čitano: 2.349
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska daje 39 milijuna eura za nacionalnu "tvor".
10 godina

Za zemlju koja nije u stanju navodniti svoje poljoprivredne povrsine, proizvoditi hranu za svoje stanovnistvo, svaki dan je novi skandal u novinama, mislim da je svima jasno sto ce ovaj projekt proizvesti.

Jos 20-30 dragih ljudi i rodbine u uredima koji cackaju onu stvar od 8-16h. 

21 0 hvala 4
10 godina

Eto dokaza da netko u vladi čita Bug/Mrežu. Pisao je o ovim fabrikama Ivo Špigel prije mjesec-dva. 

Prije toga nitko se nije sjetio EU AI tvornica. 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hrvatska daje 39 milijuna eura za nacionalnu "
Gebirgs dobro kaže. Ovakav projekt bi bio genijalna stvar sve dok ne pročitaš što je Radovan rekao - apsolutno ništa, jer jadan ne razumije što se događa, samo zna da se mora "uskladit sa EU".
Kad se neizbježno dogodi ono što Gebirgs predviđa, javit će se neki pro-EU tip i rec kako je to super, ali smo mi debili i nismo znali to iskoristit.
Nakon njega ce euroSkeotici reci da ne trebamo trošit novce kako nam EU kaže, jer smo mi pametni i bolje bi ih drugdje uložili...

Sad se ja mislim (a nisam euroskeptik) kakve koristi ima od te EU kad nam ionako ne može pomoći? Nikad se nije dogodilo da je glup poslušao pametnog i s vremenom i on postao pametan.
Postoji li svemir u kojem Radovan kaže "ja ovo ne znam, pa cu dati ostavku i prepustit to nekome pametnijem"? Ili da kaže "nađimo sad najpametnije AI stručnjake i obaspimo ih novcima, bez obzira na stranačku pripadnost"?

Ništa od ovoga, novci odoše u vjetar. Bilo bi stvarno bolje da nismo članica EU, pa da tu lovu možemo potrošit na navodnjavanje...
8 godina

Za te pare možep kupiti ~1200 GPU-ova, a gdje je još infrastruktura, ho ho.

1 0 hvala 0
15 godina
Ej-Aj fabrika za raju da imaju gdje “radit” 😂😂😂 Komedija od “države” koja ne proizvodi ni energiju ni hranu.

4 0 hvala 1
12 mjeseci

Premalo za ista ozbiljno, kikiriki.

2 0 hvala 0
18 godina

s tim smesnim iznosom mozda pokoju AI garazu naprave, nikakve AI "TVORNICE" se ne grade za 39 milijuna... s tim parama se moze u kolokaciju staviti nekoliko desetaka jacih GPU-a i zaposliti nesto istrazivaca i strucnjaka koji gore nece vrtiti nikakva treniranja, jer kao prvo je to neozbiljan iznos, a kao drugo, nemamo mi ni na cemu bitnom od podataka trenirati. U najboljem slucaju, ekipa se moze malo igrati AI strucnjaka i vrtiti gore free modele i popunjavati EU formulare da ne dodje jos i do povrata para... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2026 18:03 (Aldo).
Moj PC  
3 0 hvala 1
4 godine

...bolje da su beskućnicima dali, ili ovima što čekaju u redu u pučkoj kuhinji svaki dan

2 0 hvala 0
17 godina
Pa dali su onima koji bi bili beskućnici da se nisu uhljebili 🤣
Više je jebivjetara Radovan skucio nego sto je ijedna pucka kuhinja nahranila
13 godina

kilo virtualnog mozga je dosta skuplje od kile pravog. a ovo valjda na neki nacin olaksava zivot pantheonovcima u nekom smislu, bit ce sigurno clanaka na temu.

0 0 hvala 1
8 godina

iz neslužbenih izora doznajem...taj AJI se bude trenirao na svim dosadašnjim aferama...od AD 1991 do danas...kako bi mogao predviđati daljne afere

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
8 0 hvala 1
10 godina
trolaslavonska kaže...

kilo virtualnog mozga je dosta skuplje od kile pravog. 

Ivan Milas, Cuvar Drzavnog pecata (RIP) supports this post.

18 godina
Ali samo predviđanje - nedajbože ga učiti spriječavanju!
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing
18 godina
Ali samo predviđanje - nedajbože ga učiti spriječavanju!
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing
10 godina

jel u monstaru ta tvornica?

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice