Stiže nevrijeme, pali radare: Hrvati uoči oluje ma

poruka: 23
|
čitano: 2.967
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže nevrijeme, pali radare: Hrvati uoči oluje ma".
17 godina

volim tehnologiju i sve,ali neke stvari mi se gade ko sto su ovi alarmi,upozorenja

sta imas provjeravat,ove dane ce bit pakleno vruce i gotovo,sta mi treba alarm za visoke temperature

...potpis nije potreban...
Moj PC  
6 6 hvala 0
14 godina
Re: Stiže nevrijeme, pali radare: Hrvati uoči oluj
DaNiTo kaže...

volim tehnologiju i sve,ali neke stvari mi se gade ko sto su ovi alarmi,upozorenja

sta imas provjeravat,ove dane ce bit pakleno vruce i gotovo,sta mi treba alarm za visoke temperature

Vidis, meni nikad nije bilo jasno zasto tolika osjeljivost na alarme i upozorenja sto se tice vremena?

Ako bi se u ista u zivot okladio, to bi bilo da ce bit jadikovanja na 24 sata komentarima kad pise u naslovu crveni alarm vruce/hladno/vjetar/magla.

99% komentara su teski srot i to isti copy/paste komentari, ekipa kao da su placeni dolazu se zalit na te vijesti. 

Ljudi moji dragi, ako vama vremenska prognoza nije bitna, ne znaci da drugima nije.

Za ljude u poljoprivredi, za one koji radu vani i koji su cesto na cesti, ekstremne prognoze su veoma bitne.

U Njemackoj je vise od 5000 ljudi umrlo zbog visokih temperatura, uglavnom stariji i nemocni. Brojka od 5k je ne do sad nego do lipnja, znaci ljeto tek bilo pocelo, al da, sta tko ima provjeravat, obicna ludost.

Ubi bene, ibi patria.
17 godina

al smo osjetljivi

Moj PC  
0 4 hvala 1
18 godina

A ti si ko od wc papira kad te njegov komentar toliko pogodio. Tko je pametan pogleda na meteo.hr radar pa ako ide nesto raditi vani ili makar na plazu i kad vidi da ide ljubicasto prema njemu taj dan odluci raditi nesto u kuci ili ne plivat na lufticu prema nekom otoku taman pred oluju.

Meni za prognozu treba:

https://meteo.hr/naslovnica_radarska-slika.php?tab=radari

https://www.eumetnet.eu/observations/opera-radar-animation/

https://www.meteo.si/uploads/meteo/app/inca/?par=si0zm

https://maps.blitzortung.org/en/#3/52/8

A Rain Viewer mozete bez apa pratiti na webu https://www.rainviewer.com/weather-radar-map-live.html

Linux, Arch Linux.
17 godina

pogodio me znas ko

super,5 linkova ti treba da vidis vrijeme! svaka cast

di ide ovaj svijet

Moj PC  
2 2 hvala 1
8 godina
Ante kaže...

A ti si ko od wc papira kad te njegov komentar toliko pogodio. Tko je pametan pogleda na meteo.hr radar pa ako ide nesto raditi vani ili makar na plazu i kad vidi da ide ljubicasto prema njemu taj dan odluci raditi nesto u kuci ili ne plivat na lufticu prema nekom otoku taman pred oluju.

Meni za prognozu treba:

https://meteo.hr/naslovnica_radarska-slika.php?tab=radari

https://www.eumetnet.eu/observations/opera-radar-animation/

https://www.meteo.si/uploads/meteo/app/inca/?par=si0zm

https://maps.blitzortung.org/en/#3/52/8

A Rain Viewer mozete bez apa pratiti na webu https://www.rainviewer.com/weather-radar-map-live.html

isto,

jedino što uzimam direktni link na gif, jer se stranice inače pre dugo učitavaju.

http://vrijeme.hr/kompozit-stat.png

https://meteo.arso.gov.si/uploads/probase/www/observ/radar/si0-rrg.gif

13 godina
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

Ne kuzim zast ti ovakve stvari idu na zivce ? Upozorenja zbog sunca treba vecinom zbog starijih, ali kad ide neko nevrijeme i ak nemrem nonstop bit na mobitelu, jako mi je dobro kad mi dodje notifikacija da je intezitet xx udaljen 100km od mene (i ide prema meni)... ako imas garazau i unutra auto onda ok, ne treba ti to...

8 godina
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

To je samo radarska slika, daleko je to od kompletne slike,

gdje su još temperature, tlak zraka, vlažnost?

17 godina
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

Ne kuzim zast ti ovakve stvari idu na zivce ? Upozorenja zbog sunca treba vecinom zbog starijih, ali kad ide neko nevrijeme i ak nemrem nonstop bit na mobitelu, jako mi je dobro kad mi dodje notifikacija da je intezitet xx udaljen 100km od mene (i ide prema meni)... ako imas garazau i unutra auto onda ok, ne treba ti to...

pa sve to najave vijesti,portali...eto sada su najavili vrucine bar tjedan znam da ce bit vruce i sparno..sta mi drugo treba

13 godina
DaNiTo kaže...
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

pa sve to najave vijesti,portali...eto sada su najavili vrucine bar tjedan znam da ce bit vruce i sparno..sta mi drugo treba

Ne najave oni dosta toga ali se vecinom toga ne desava.. uostalom, nasi pogotovo nemogu znat kad ce i gdje oluja bit... ovak lijevo saznat pol sata-sat prije i imas vremena napravit sta trebas...

5 godina
DaNiTo kaže...
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

nebi vjerovao koliko ljudi u hr nemaju internet, neki nemaju niti tv, radio, a i danas vecini moras nacrtati a cesto ni to nije dovoljno što vidimo po primjeru s kiselinom piše da nije za piće, pranje očiju, dezinfekciju malih beba prilikom poroda, zaljevanje cvijeca i sl

17 godina
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

Ne najave oni dosta toga ali se vecinom toga ne desava.. uostalom, nasi pogotovo nemogu znat kad ce i gdje oluja bit... ovak lijevo saznat pol sata-sat prije i imas vremena napravit sta trebas...

To ti javlja aplikacija RainViewer? to cu aj isprobat,ako salje notifikacije

17 godina
Boris grozni kaže...
DaNiTo kaže...
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

nebi vjerovao koliko ljudi u hr nemaju internet, neki nemaju niti tv, radio, a i danas vecini moras nacrtati a cesto ni to nije dovoljno što vidimo po primjeru s kiselinom piše da nije za piće, pranje očiju, dezinfekciju malih beba prilikom poroda, zaljevanje cvijeca i sl

ti ljudi ustvari zive zivot :D

20 mjeseci
Bezveze je što svaki dan šalju neke alarme tako da ljudi neće reagirati kad bude stvarno opasna situacija.
To bi trebalo služiti za upozorenje a nw da mi svaki drugi dan šalju ako nije vruće onda je oluja.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
DaNiTo kaže...
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...
hahhaajaads kaže...
DaNiTo kaže...

pogodio me znas ko

di ide ovaj svijet

To ti javlja aplikacija RainViewer? to cu aj isprobat,ako salje notifikacije

ne znam za njih ali ja koristim rain alarm.. namjestis ti kak god hoces da ti salje notifikacije.. 

5 godina

A ono inace u pravilu nakon vrucina dolazi oluja pa je tada i ocekivano da ce biti više upozorenja tj jedna za drugom
Drugi problem su mikroklime i kad se najavi neka oluja ona se moze tokom pojave i razbiti dakle potpuno nestati, a moze i obrnuto, ono jbte 2026 je ovo bi trebao znati svaki klinac barem srednje škole pa nece biti toliko plakanja po internetu

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina

Jeli netko usporedivao mozda RainAlarm i RainViewer 

Do sada koristimo prvi, ne bas toliko radi alarma al tu i tamo bacim pogled dali se nesto stvara, a inace za prognozu pratim Istramet koji su jako precizni 

Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
"bacim pogled dali se nesto stvara"

Misliš na radarsku sliku oblaka? Imaš ga u hrt meteo aplikaciji.

Dobra app , ima i fotografije nadzornih kamera na granicama i cestarinama.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2026 16:11 (Sirotanovic).
5 godina

Poslije kiše uvijek dođe sunce, a u kolovozu je gotovo nemoguće da će pasti u Hrvatskoj snijeg.

To vam je moja vremenska prognoza za ovu godinu.

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !

2 0 hvala 2
14 godina
Sirotanovic kaže...
Bezveze je što svaki dan šalju neke alarme tako da ljudi neće reagirati kad bude stvarno opasna situacija.
To bi trebalo služiti za upozorenje a nw da mi svaki drugi dan šalju ako nije vruće onda je oluja.

Tko ti salje? Dolazi ti notifikacija od vijesti? Znas da mozes ih ugasit?

Ili otvaras svaki clanak sta ugledas? Nije da moras otvarati ako ti je nebitno.

"To bi trebalo služiti za upozorenje a", oluja i velike temperature i jesu upozorenja.

Zaporožac kaže...

Poslije kiše uvijek dođe sunce, 

Sinoc je padala kisa i stala je u ponoc, morao sam cekati jos 5 sati to sunce iza kise, tvoja prognoza me bas shebala.

Cestitam, prognoze su ti tocne ko u pravog meteorologa, mozes se tim profesionalno bavit :D

Ubi bene, ibi patria.
20 mjeseci
Zar i ti sine Brute : "To bi trebalo služiti za upozorenje a", oluja i velike temperature i jesu upozorenja.

Razmisli malo kako ljudi reagiraju inače na nešto što ih svaki dan "smara" , dolazi neko "upozorenje".

Gubi svaki smisao tako.
Pogotovo kad za oluju pogode niti jednom od dvadeset.
5 godina

Nije mi baš jasno.

20 mjeseci si na forumu, nije ti upisano ni pola zvjezdice ?!

Koliko vidim aktivan si na forumu, ne praviš probleme, čudan algoritam.

Ja sam nakon tri mejseca dobio pola zvjezdice, a nakon osam mjeseci ciejlu i sad stagniram.

Izgleda da je najbolji parametar za zvjezdice koliko ti je forum na on-line.

Na mome početku, na poslu mi je forum bio aktivan svakodnevno po osam sati.

Ni ova opcija HVALA više ne igra neku ulogu.

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !

0 0 hvala 0
17 godina

.

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2026 18:40 (fromcelltohell).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice