Osigurač, ne proboj: zašto Kina sama počinje pravi

poruka: 3
|
čitano: 1.881
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osigurač, ne proboj: zašto Kina sama počinje pravi".
8 godina

Čudo nema niti jednog antiEU Kineskog fanboja da nam pokaže da Kina to ni ne treba jer oni imaju svoj stroj o kojem ASML može samo sanjat!

Nema napretka bez kooperacije, a Kina je desetlječima samo krala i kopirala tuđe ideje (za što smo sami krivi jer smo im dali pristup) i sada se hvale velikim napretkom, i to napretkom za kojeg nisu potrošli nit eura na razvoj jer ga je zapad platio. Lako je tako napredovat kad ti sve troškove netko drugi plača.

Moj PC  
2 6 hvala 2
21 mjesec
Re: Osigurač, ne proboj: zašto Kina sama počinje p
Otvoreno, slobodno tržište 😉

Nikonja malo kasniš, jedno 20 godina s tim izjavama o napretku, ulaganju i razvoju.
Provjeri tko zadnjih godina ima najviše patenata i tko najviše ulaže u inovacije.

Ali mene brine i što im vojska raste eksponencijalno. Idu brzo ka vladarima mora, nakon što su na trik uspjeli kupiti stari sovjetski nosač zrakoplova prije dvadesetak godina sada njihovom (kineskom) copy/paste metodom prave valjda već peti i svaki je sve napredniji. Nevjerojatna moć napretka u svim segmentima i tehnologijama, djeluju nezaustavljivo!
Sjetimo se da smo im (zapad) prigovarali za olimpijadu 2008 smog u gradovima, zagađenost. Niti dvadeset godina kasnije su im gotovo svi auti na struju po gradovima, solarno i zelene energije su napredniji i više ulažu te mi bez njih niti možemo napraviti solarne panele.
Fale im još samo moderni procesori i litografija no puno ulažu i u to.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 20:21 (Sirotanovic).
5 godina

toliko slobodno da pokusavaju sve načine špijunaže dobro je nikonja to napisao, ali sami smo si krivi za to tj EU bilo je sve super do 2016/2017 dok nam je kina proizvodila jeftino a mi smo to prodavali skupo ali to neide u nedogled, sad oni svima zele dati jeftino jer mogu ali eto problema na sva vrata

Tesko se trenutno s Kinom boriti jer jednostavno imaju poprilicno resursa a i radnu snagu od skoro 1milijarde, sad idu globalno na 7nm cipove koji ce sluziti za sve, strojeva za štancanje imaju vise nego itko drugi, eu je definitivno najebala, proizvode baterije, solare, el opremu od a do ž...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice