Kupujete rabljeni električni automobil? Evo što se

poruka: 26
|
čitano: 6.580
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kupujete rabljeni električni automobil? Evo što se".
13 mjeseci

Cesto ljudi pitaju: pa dobro kakve veze ima ako je auto tezak, kao sto vecina elektricara je teska. Eto medju ostalim ovjesu nije bas jednostavno.

BTW podatci bi bili uvjerljiviji da smo dobili kilometrazu i godine starosti.

BTW2 za prosjecnu fosilnu kramu za 1400EUR promjenis kompletan ovijes koji izdahne negdje oko 150 do 250kkm ovisno o stilu voznje i uporabi, i jos ti ostane 1000EUR za cevape :). Premium fosilne krame u godinama iskljucene iz poredbe, njima ovjes propada puno prije i kosta puno previse ako imate srece da postoje dovoljno dobri novi dijelovi za iste. Prosjecan vozac takv ocvale fosilne premium krame nikada ju nije vozio novu pa mnogi niti ne znaju da im je ovjes u klincu dok ne pocme lupati. 

2 0 hvala 0
13 godina
Re: Kupujete rabljeni električni automobil? Evo št
My2Cents kaže...

BTW2 za prosjecnu fosilnu kramu za 1400EUR promjenis kompletan ovijes koji izdahne negdje oko 150 do 250kkm ovisno o stilu voznje i uporabi, i jos ti ostane 1000EUR za cevape :).

eventualno ako ga sam mijenjaš i još nađeš dio polovnih dijelova, a dio poskidaš susjedu

nedavno sam servisirao kočnice, mijenjao je diskove sprijeda i straga, odozada je promijenio i čeljusti - jer kaže - zapekao je šaraf od ručne, pa je promijenio obe čeljusti

mislim se, pa majku mu poljubim, normalno da je zapekao nakon 200k kilometara, uzmeš drot kefu, wd40 i očistiš ga, u krajnjem slučaju promijeniš šaraf, a ne obe čeljusti

al eto, kad nemaš sam alata i nemaš više niti garažu s grabom, moraš kod mehaničara, odnosno zamjenjivača dijelova

taj me sport koštao 1.300 eura i to na vw polu

koliko bi onda koštala promjena kompletnog ovjesa 

13 mjeseci

Pa sad, ima malo istine u tome, da trebao bi to sam moci promjeniti. Dijelovi ovjesa nisu skupi, obicno su to gumeni dijelovi i nesto zglobova koji se uglavnom daju  promjeniti., pokoja spona i tak.

Ramena isto nisu skupa, Nisa strasno, no opet treba i vjestine da se to ispravno odradi pogotovo reparacije, umjesto novog ramena za 100EUR repariras staro za 30, ako nije trulo.

Treba imati i alat, nabere se, istina.

Amortizeri su najskuplji dio, prednji dobre kvalitete su oko 70EUR komad, zadnji pola za prosjecne aute.

Taj kikiriki od cijena se drasticno mjenja ako imas adaptivni ovjes ili premium koji uglavnom kosta samo zato jer je premium.

Nisam znao da promjene kocnica idu tak fino, ali neka.

Ja sam si na jednom svom starijem autu nedavno sve mjenjao prednje i zadnje kocnice, plus reparaciju zadnjih celjusti upravo zbog istog problema sa rucnom, ATE diskovi 4x, plocice prednje zadnje, dijelovi za celjusti, prednje zadnje, cca 400EUR dijelovi bez mehanicarskog rabata koji ja nemam.

Moglo je i jeftinije da nije bilo vecinom od ATEa koji je medju skupljima, a diskovi bas i nisu mali jer auto ima dost konjica.

Promjena celjusti mu je 10 minuta, reparacija celjusti mu je 40 plus njegova odgovornost i jamstvo. 

"taj saraf" koji kao zapece se ne moze ocistit, pohaba se brtva pa onda voda ulazi i mora korodirati, jos kako su majstori slampavi kociona mu po svemu curi pa sve fino skorodira, sto god moze.

Radione su im ultra prljave mozes mislit kako tek cisti iza sebe u tvome autu.

Ja si na autima puno toga radim sam iz gusta.

Nema gusta ako nemas dobro opremljenu garazu pa realno raditi sam nije bas jeftino, pogotovo ako je za jedan ili dva auta, no bar znas da je sve napravljeno tocno kako treba biti napravljeno.

3 godine
picajzla0707 kaže...
My2Cents kaže...

BTW2 za prosjecnu fosilnu kramu za 1400EUR promjenis kompletan ovijes koji izdahne negdje oko 150 do 250kkm ovisno o stilu voznje i uporabi, i jos ti ostane 1000EUR za cevape :).

eventualno ako ga sam mijenjaš i još nađeš dio polovnih dijelova, a dio poskidaš susjedu

nedavno sam servisirao kočnice, mijenjao je diskove sprijeda i straga, odozada je promijenio i čeljusti - jer kaže - zapekao je šaraf od ručne, pa je promijenio obe čeljusti

mislim se, pa majku mu poljubim, normalno da je zapekao nakon 200k kilometara, uzmeš drot kefu, wd40 i očistiš ga, u krajnjem slučaju promijeniš šaraf, a ne obe čeljusti

al eto, kad nemaš sam alata i nemaš više niti garažu s grabom, moraš kod mehaničara, odnosno zamjenjivača dijelova

zamjena ulja, filteri zraka, kabine, ulja i goriva + ruke = 200 eura

otišlo je sve u 3pm.

18 godina
millennial kaže...
picajzla0707 kaže...
My2Cents kaže...

zamjena ulja, filteri zraka, kabine, ulja i goriva + ruke = 200 eura

otišlo je sve u 3pm.

Reklo bi se da je došlo do toga da je veći servis skuplji od auta, ali bome, naše jebeno tržište će prije usahnuti od aramgedona nego se rastati od krame.

Na području dvije županije NE POSTOJI niti jedan automobil ispod 3000€ da ima ispod 200 000km, i da nije u raspadnutom stanju ili da se ne radi o poznatom modelu - poznatom po katastrofalnim kvarovima.

I onda dolazimo do apsurda, da se Peugeot 207 iz 2006e godine sa ispod 150 000km cijeni 3700€, a Peugeot 208 iz 2015e godine se cijeni 4500€. 

Doduše, radije bi imao ovu 207, nego ove aute sa remenom u ulju, ali sjećam se kad sam 2015e tražio manji gradski auto za 3000€ pa sam razmišljao uzeti Yarisa, sada je taj isti Yaris - 11 jebenih godina kasnije - 3500€. 

Opel Astra J/K - nove bile po 15-20k, sada po oglasnicima godišta od 2012-2016 idu po 5-8k, Dacie su bile 2015e bile 9000€ nove, sad na oglasniku 9000€ - ali 11 godina stare. 

Mislim da ljudima nije došlo do mozga da smo zašli u drugu polovicu desetljeća i da su njihovi "ko novi" auti 10 jebenih godina stari. 

I sad će se naći neki pametnjakovići koji će reći "inflacija" - nikad se nije desilo da cijene rabljenih auta prate inflaciju. 

Ako je nakon najveće svjetske krize 9 godina star Yaris mogao koštati 3300€, nemoguće je da sada taj isti Yaris ima istu cijenu. 

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-yaris-1.0-vvt-oglas-10325758

Evo oglasa: 

Oglas objavljen 12.05.2014. u 06:40

Do isteka još oglas istekao

A evo danas stanje sa Yarisima:

https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-yaris-1.0-vvt-oglas-51029550

I to je nažalost sve povezano, ovlašteni deru jer mogu, neovlašteni deru jer se i dalje ovakve krame cijene kao suho zlato. 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
5 godina

Cuj to el se ne kvare ali kad se nesto pokvari prosjek je od min 950-7500€ ono cekas taj dan da nesto crkne pa da odes po štrik i objesiš se
S Golfom sam presao 200 000km tada nisam s njim imao sveukupno troskova 10000kn(da mi nije puknuo remen nebi imao niti pola ovoga), nemogu niti zamisliti taj paralerni svemir gdje bi si opravdao ove troskove s el vozilom bilo koji cak niti ovaj od 950€, pitajte me za 5+ godina ako cijene baterija padnu za pola tek cemo onda moci razmisljati o kupovini polovnog Ev-a do tada nemislim biti prvi mačić

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2026 18:51 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec
Ovo sa polovnim autima je ludost kod nas! Kolega za bmw star deset godina dao 20 000 eura! Ja gledam u njega i ne vjerujem kako je lik sretan kako je dobro prošao. A autić sepet onaj manji neki X.

Dok ja sam kupim novog CEED 2021 za sličan iznos i nakon tri godine sam ga mogao prodati za više novca nego što me koštao 😅

Ludost!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
Sirotanovic kaže...
Ovo sa polovnim autima je ludost kod nas! Kolega za bmw star deset godina dao 20 000 eura! Ja gledam u njega i ne vjerujem kako je lik sretan kako je dobro prošao. A autić sepet onaj manji neki X.

Dok ja sam kupim novog CEED 2021 za sličan iznos i nakon tri godine sam ga mogao prodati za više novca nego što me koštao 😅

Ludost!

ti usporedujes x3 bmw s kiom? to je kao da si tacke iz bauhausa stavio za usporedbu, ali doslovno

14 godina
Boris grozni kaže...
Sirotanovic kaže...

Ludost!

ti usporedujes x3 bmw s kiom? to je kao da si tacke iz bauhausa stavio za usporedbu, ali doslovno

To je to. X3 krametina 10g stara nejde u recenicu sa novom KIAom. X3 je to bajo moj, luksuz na kotacima. Garancija BMWa na njegov luksuz 4g. Luksuz bajo.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
5 godina
SimeKZ kaže...
Boris grozni kaže...
Sirotanovic kaže...

Ludost!

To je to. X3 krametina 10g stara nejde u recenicu sa novom KIAom. X3 je to bajo moj, luksuz na kotacima. Garancija BMWa na njegov luksuz 4g. Luksuz bajo.

daj citaj, vs 5g stara KIA, te jos ni klimu nisu imale, djecija kolica od 50€ imaju 10x napredniji i bolji ovjes a ovaj šestak x3 vjerovatno  bude vrijedio 20k i tamo 2035

14 godina
Boris grozni kaže...
SimeKZ kaže...
Boris grozni kaže...
Sirotanovic kaže...

Ludost!

daj citaj, vs 5g stara KIA, te jos ni klimu nisu imale, djecija kolica od 50€ imaju 10x napredniji i bolji ovjes a ovaj šestak x3 vjerovatno  bude vrijedio 20k i tamo 2035

Bude. AKo u njega stavis 500kg bakra. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
21 mjesec
Kaže Boris:
"5g stara KIA, te jos ni klimu nisu imale i nešto kao loš ovjes"

Jbte koja budala od čovjeka 😅

Matere ti Isisove , jbte led imala mi stara Xsara iz 2002 klimu ... koji komad budale 😅

Kia mi ima klimu modernu s dvije zone.
Kia ima garanciju sedam godina...
Drži se ti švabskih krama i dalje.

Moj komentar je za ludost da je kupovine polovnog auta ako za te pare možeš kupiti kvalitetna kola za isti iznos novca !
5 godina
Sirotanovic kaže...
Kaže Boris:
"5g stara KIA, te jos ni klimu nisu imale i nešto kao loš ovjes"

Jbte koja budala od čovjeka 😅

Matere ti Isisove , jbte led imala mi stara Xsara iz 2002 klimu ... koji komad budale 😅

Kia mi ima klimu modernu s dvije zone.
Kia ima garanciju sedam godina...
Drži se ti švabskih krama i dalje.

Moj komentar je za ludost da je kupovine polovnog auta ako za te pare možeš kupiti kvalitetna kola za isti iznos novca !

jos je veca ludost ici usporedivati 3 klase nizi segment vozila

21 mjesec
Opet pričaš gluposti , novo je novo , kakve tri klase a mali bmw 😅
To je više klasa u rangu Stonica ali x3 nije toliko plastičan iznutra i vidno je luksuzniji, skoro u rangu onog povišenog mini Coopera.

ldem pitat kolegu jel ima taj x3 klimu, to je po tebi valjda nešto novo 😅 a možda je i pod pretplatom u beemveja.

Uostalom jesi retardiran uspoređivao sam kupovinu nove kia sa beemvejom starim deset godina zato što je slična cijena... baš si lik proćitaj dvaput ako ti nije jasno!

Ti si baš tvrdoglav i zatvoren um, sjećam se da smo već raspravljali o sličnoj temi gdje si me isto napao i govorio kia-Koreja-plastika. No slao sam ti linkove i fotografije CEEDa da nije plastičan, da je sve mekan materijal -nema tvrde plastike, da ima kožni volan, sedam godina garancije, vidio si na fotografijama da ima modernu klimu i moderan izgled iznutra ali i izvana , da je taj model u njemačkom auto bildu proglašen boljim od golfa u toj klasi. Ali ti ko maja ribica , plastika-kia, nema klimu, Švabo moj passat zakon , nema do bavarije.
Živ ti meni bio sto godina i vozio svog passata i VA (što li već) monitor sto godina!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 16:10 (Sirotanovic).
3 godine
Boris grozni kaže...

Cuj to el se ne kvare ali kad se nesto pokvari prosjek je od min 950-7500€ ono cekas taj dan da nesto crkne pa da odes po štrik i objesiš se
S Golfom sam presao 200 000km tada nisam s njim imao sveukupno troskova 10000kn(da mi nije puknuo remen nebi imao niti pola ovoga), nemogu niti zamisliti taj paralerni svemir gdje bi si opravdao ove troskove s el vozilom bilo koji cak niti ovaj od 950€, pitajte me za 5+ godina ako cijene baterija padnu za pola tek cemo onda moci razmisljati o kupovini polovnog Ev-a do tada nemislim biti prvi mačić

BYD

jamstvo na bateriju 8 god. ili 250.00km

jamstvo na vozilo i dijelove 6 god. ili 150.000km

jamstvo na karoseriju 12 god.

5 godina
Sirotanovic kaže...
Opet pričaš gluposti , novo je novo , kakve tri klase a mali bmw 😅
To je više klasa u rangu Stonica ali x3 nije toliko plastičan iznutra i vidno je luksuzniji, skoro u rangu onog povišenog mini Coopera.

ldem pitat kolegu jel ima taj x3 klimu, to je po tebi valjda nešto novo 😅 a možda je i pod pretplatom u beemveja.

Uostalom jesi retardiran uspoređivao sam kupovinu nove kia sa beemvejom starim deset godina zato što je slična cijena... baš si lik proćitaj dvaput ako ti nije jasno!

Ti si baš tvrdoglav i zatvoren um, sjećam se da smo već raspravljali o sličnoj temi gdje si me isto napao i govorio kia-Koreja-plastika. No slao sam ti linkove i fotografije CEEDa da nije plastičan, da je sve mekan materijal -nema tvrde plastike, da ima kožni volan, sedam godina garancije, vidio si na fotografijama da ima modernu klimu i moderan izgled iznutra ali i izvana , da je taj model u njemačkom auto bildu proglašen boljim od golfa u toj klasi. Ali ti ko maja ribica , plastika-kia, nema klimu, Švabo moj passat zakon , nema do bavarije.
Živ ti meni bio sto godina i vozio svog passata i VA (što li već) monitor sto godina!

Klaunu vozio sam jedno 200 auta doma imam švabu i tog papirnatog koreanca(eno jucer ga manja tuca unistila cijelog, nov auto), dovoljna mi je tvoja usporedba te dvije klase da znam da nemas blagog pojma o istima.eod

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 17:07 (Boris grozni).
21 mjesec
"tog papirnatog koreanca"

To nešto kao japanski origami ali korejski!

Ti si započeo kavgu i ti si vrsni stručljak pa znaš da CEED star pet godina nema klimu i ima loš ovjes, tvrdu plastiku koja škripi 🙄

Znači Nijemac je glup što je cijenjeni njemački časopis Auto Bild proglasio upravo to papirno-plastično-s lošim ovjesom-bez klime govno CEEDa za auto godine u klasi hešbek, te skinuo Golfa s trona, što je do tada bilo nemoguće!

Ali ti kao vrsni stručljak koji je vozio 200 auta znaš da je to papirno smeće, s lošim ovjesom i bez klime i kruta plastika iznutra koja škripi. Definitivno ćemo tebi vjerovati , svaka ćas!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 23:01 (Sirotanovic).
15 godina
Sirotanovic kaže...

Ti si započeo kavgu i ti si vrsni stručljak pa znaš da CEED star pet godina nema klimu i ima loš ovjes, tvrdu plastiku koja škripi 🙄

Znači Nijemac je glup što je cijenjeni njemački časopis Auto Bild proglasio upravo to papirno-plastično-s lošim ovjesom-bez klime govno CEEDa za auto godine u klasi hešbek, te skinuo Golfa s trona, što je do tada bilo nemoguće!

Ali ti kao vrsni stručljak koji je vozio 200 auta znaš da je to papirno smeće, s lošim ovjesom i bez klime i kruta plastika iznutra koja škripi. Definitivno ćemo tebi vjerovati , svaka ćas!

Ne znam što se uopće raspravljaš s ovakvim stručnjakom za monitore, tv-e, procesore, grafičke, aute, svemir..., pa svi znaju ovdje da nema smisla ići u rasprave s ovakvim zaguljencem, jedino na ovom forumu može širiti svoje ''znanje'' a o trolanju da ne pričam. Drugdje bi već odavno dobio šut kartu a ovdje nije dosta ni pedesetak crvenih kartona koje je dobio dok nekima se ne tolerira ni dva kriva posta i odmah crni 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 23:13 (vrinho).
16 godina

Čemu uopće rasprava sa StjePanjem, pa odmah je pao na "ispitu" kad je napisao da je vozio 200 auta , a onda samo Njemačka auta valjaju 

To je taj naš mentalitet, sam jako i samo njemačko.

Ali, ok. To je njegovo mišljenje na koje ima pravo, ali svaka rasprava po bilo kojoj temi je sa njime uzaludna, jer je jedino on u pravu i da uvijek je u pravu, tako da ne shvaćam zašto uopće sa navedenim kolegom debatirati, kada znamo da je on najpametniji.

EDIT: kolega iznad me preduhitrio 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 23:27 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
3 1 hvala 0
21 mjesec
Ima garant vezu na forumu 🤔
Uz to sve što si naveo bio sam šokiran kad je napisao za onu predivnu glumicu oskarovku Lupitu Nyongo "gorila", ono krajnje rasistički ali niti kartona iako je prekršaj za crni.
15 godina
MasterOfDisaster kaže...

Čemu uopće rasprava sa StjePanjem, pa odmah je pao na "ispitu" kad je napisao da je vozio 200 auta , a onda samo Njemačka auta valjaju 

To je taj naš mentalitet, sam jako i samo njemačko.

Ali, ok. To je njegovo mišljenje na koje ima pravo, ali svaka rasprava po bilo kojoj temi je sa njime uzaludna, jer je jedino on u pravu i da uvijek je u pravu, tako da ne shvaćam zašto uopće sa navedenim kolegom debatirati, kada znamo da je on najpametniji.

EDIT: kolega iznad me preduhitrio 

Ma Einstein je goli k.... naspram tom genijalcu 

Sirotanovic kaže...
Ima garant vezu na forumu 🤔
Uz to sve što si naveo bio sam šokiran kad je napisao za onu predivnu glumicu oskarovku Lupitu Nyongo "gorila", ono krajnje rasistički ali niti kartona iako je prekršaj za crni.

Ma sve jasno, to je ko veza Infantino i Trump na Sp, sližeš se s nijma i radiš što te volja. Vidiš da i rasizam onda prolazi 🤢

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 23:33 (vrinho).
5 godina
vrinho kaže...
Sirotanovic kaže...

Ne znam što se uopće raspravljaš s ovakvim stručnjakom za monitore, tv-e, procesore, grafičke, aute, svemir..., pa svi znaju ovdje da nema smisla ići u rasprave s ovakvim zaguljencem, jedino na ovom forumu može širiti svoje ''znanje'' a o trolanju da ne pričam. Drugdje bi već odavno dobio šut kartu a ovdje nije dosta ni pedesetak crvenih kartona koje je dobio dok nekima se ne tolerira ni dva kriva posta i odmah crni 

pokreni se u životu

15 godina
Boris grozni kaže...
vrinho kaže...
Sirotanovic kaže...

pokreni se u životu

Pokrenut sam, bez brige, savjet od takve osobe ko ti, tj. ko misli da je popio svu pamet svijeta a ono ograničen ko balkon mi je kao wc papir, samo za rit zbrisati. LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 23:49 (vrinho).
13 godina
vrinho kaže...

Pokrenut sam, bez brige, savjet od takve osobe ko ti, tj. ko misli da je popio svu pamet svijeta a ono ograničen ko balkon mi je kao wc papir, samo za rit zbrisati. LP

sigurno imaš i laminate umjesto parketa 

18 godina
Predlažem promjenu sufiksa Borisu iz groznog u glupi

0 0 hvala 0
17 godina

Posto su elektricni auti tek u pocetnim fazama razvoja kupovati polovne nam bas smisla. 

Proizvodaci bi mogli doskociti tome dokupom/produzivanjem jamstva. Lako i jednostvno rjesenje na obostrano zadovoljstvo.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2026 9:43 (konjRR).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice