Tatin trbuh i tatin mozak

poruka: 10
|
čitano: 2.342
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tatin trbuh i tatin mozak".
18 godina
protjeran

Nemam djece, ali očigledno sam negdje napravio barem jedno.

6 0 hvala 0
14 godina

:D nemas koliko znas

1 0 hvala 0
18 godina

- "Zašto se očevi debljaju?"
- Dižu spomenik palom borcu...  

I'm Afraid of Americans

4 0 hvala 0
18 godina
Re: Tatin trbuh i tatin mozak
Mali komentar jednog od eksperimentalnog štakora opisanih istraživanja. Imam sva obilježja navedena u tekstu. Lijepo je pročitati da sam u normalnoj statističkoj distribuciji.

Moje neznanstveno opažanje je, da je jedan izuzetno važan aspekt u tekstu izostavljen: brak. S očinstvom, naravno, kao i s majčinstvom, taj aspekt statistički snažno korelira.

Zato prilikom nabrajanja novih utjecaja na objekt ovih istraživanja, izostavljanje braka vidim kao kad bi kod utjecaj čokolade na prehranu bila izostavljena količina šećera, a naglasak bio na smeđoj boji.

1 1 hvala 0
8 godina
Ovo je kraj kaže...
Moje neznanstveno opažanje je, da je jedan izuzetno važan aspekt u tekstu izostavljen: brak. S očinstvom, naravno, kao i s majčinstvom, taj aspekt statistički snažno korelira.

Zato prilikom nabrajanja novih utjecaja na objekt ovih istraživanja, izostavljanje braka vidim kao kad bi kod utjecaj čokolade na prehranu bila izostavljena količina šećera, a naglasak bio na smeđoj boji.

Nema to veze s brakom.

Brak je pravni i društveni okvir, ali nije uvjet da bi netko bio otac, niti da bi obitelj bila obitelj.

Za temu iz članka bitno je nešto drugo: je li otac prisutan, uključen i svakodnevno sudjeluje u životu djeteta.

Dakle, nije ključno je li riječ o braku, izvanbračnoj zajednici ili nekom trećem obiteljskom aranžmanu, nego funkcionira li taj čovjek kao otac uz svoje dijete.

Brak tu može statistički korelirati s očinstvom, ali uopće ne mora -- i to nije ono što se u ovom kontekstu zapravo promatralo.

Tvojom logikom, utjecaj čokolade na prehranu je isti kao i utjecaj jedenja govana: sâma smeđa boja nije pokazatelj količina šećera u dotičnoj namirnici  

Ili jesmo, ili nismo! Ili ono treće...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2026 10:36 (Doc Berecki).
18 godina
protjeran

Budimo iskreni Doc, teško istraživanje je palo ne bi li se supruzi opravdala svoja pivska tibica. :)

4 0 hvala 0
18 godina
Doc Berecki kaže...
Nema to veze s brakom.

Uživam u očinstvu. Zadovoljan sam s odnosom s djecom. Jako si želim da su mi djeca zadovoljna sa mnom.

U tekstu tako lijepo opisani izazovi očinstva su itekako transformativno iskustvo! Zahvaljujući ovom tekstu, a naučim puno iz svakog Vašeg teksta, naučio sam i puno novih medicinskih detalja.

Majkama nitko ne bi zamjerio kad bi rekle da su im djeca važnija od muža i braka. Ja si kao muško dozvoljavam isto reći, djeca su mi važnija od voljene supruge.

Ali, što se tiče “dad bod”...

Brak mi daje pristup ogromnoj količini hrane. Brak mi daje i punicu. Brak mi daje i očekivanja društvene (ne zaboravimo vjersku) zajednice. Brak mi daje nove financijske uvijete. Imam samo jedan brak, tako da nije baš neki statistički uzorak i naglašavam da je to samo subjektivno opažanje. Ali, opažanje mi je i dalje kako i bez djece to snažan vektor utjecaja, dovoljan da parafraziram:  "ulazak u brak doista može biti praćen mjerljivim promjenama tijela, hormona, mozga i životnih navika."

18 godina

Skemba je produkt evolucije.

Lakse je nositi dijete u rukama ako ga naslonis na skembu. Lakse je nositi stvari ako ih naslonis na skembu.

Probajte podic dugacki stol s poda bez skembe, muka. A ovak dignes jednu stranu, naslonis na trbuh i dizes s rukama ko dizalica. Ili izvuc iz auta stol bez da ogrebes i auto i stol, ja sam ostao u soku koliko je to lakse bilo kad sam ga sa skembom primio, opterecenje na ledjima nula bodova. Treca ruka svakog pravog muskarca. A opce je poznato da muski imaju 3 noge, sad s 3 ruke vec se vidi konvergentna evolucija na dijelu, karcinizacija je univerzalno pravilo.

Linux, Arch Linux.

8 1 hvala 1
15 godina
Kao netko tko je postao otac relativno nedavno, prije 2 godine, a isto tako ispunjava uvjet dobi o kojoj priča doc (prvo dijete tek u ranim četrdesetim) mogu staviti potpis na sve.

Ovdje bih dodao da je najveći "neprijatelj" ipak nesanica. Zašto? Pa, osim direktnih posljedica neispavanosti imamo i one neizravne - loša ishrana (kada je na meniju ponuđen i zdraviji izbor), nevoljkost za fizičkom aktivnošću čak i ako uhvatite vremena, a nikada niste bili kauč potejto, pa veća sklonost povredama ako vježbate neispavani itd... Kod mene se to zbrojilo sa već postojećim lošim spavanjem.

Mentalno sam iskusio promjene u smislu da sam obazriviji na eventualne posljedice svog ponašanja jer još jedna osoba ovisi o meni. Također, imam osjećaj da sam postao agresivniji. Ne i da imam ispade, već više kao mod u kojem štitim dijete od ostalih.

Za buduće roditelje: ako imate mogućnost baka servisa koju mi nismo imali, iskoristite je. Zajebite priče o socijalizaciji (koja socijalizacija s godinu dana starosti) i stjecanju imuniteta. Neka imunitet stječe igrom na otvorenom i kontaktu s životinjama - bilo je ovdje članaka o tome. Uštediti ćete si puno neprospavanih noći, a još bitnije - poštediti ćete dijete. Neke bolesti će doći kasnije na naplatu, ali neće biti toliko učestale. Naravno, mali dio ljudi si danas može to priuštiti...

Nadam se da je post razumljiv jer jednim okom gledam u tekst, a drugim dvogodišnjaka koji odbija popodnevni odmor.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2026 17:15 (Dragi Vođa).

6 0 hvala 1
16 godina

obđekšn svima, fulali ste ceo fudbal:

kad si mlad, dođeš u kuhinju, otvoriš vrata hladnjaka, ne sviđa ti se kaj vidiš unutra, pa odeš do kreveta, podigneš plahtu, svidi ti se ono kaj vidiš, pa UĐEŠ .... 

e onda staneš na ludi kamen, ili, Nietzscheobvim riječima - okončaš tisuću malih ludosti jednom velikom glupošću...

pa se paradigma mijenja:

dođeš do kreveta, podigneš plahtu i nikako ti se ne sviđa ono što vidiš, pa odeš do hladnjaka....

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice