Pametna lopta "izbacila" Hrvatsku sa Svjetskog prv

poruka: 43
|
čitano: 6.945
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pametna lopta "izbacila" Hrvatsku sa Svjetskog prv".
16 godina

Mislim da je to ipak ucinila ekipa koja je postigla vise pogodaka od hrvatske

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

7 29 hvala 3
18 godina

Hrvatskoj je poništeno više golova nego ih je ova druga ekipa "postigla"...

Osim, toga, netom nakon što je "dotakla" lopta Matanovićevu kosu, Portugalac ju je ful udario glavom, a to se ne vidi na grafu - da li je to sve samo time-shiftano da izgleda kao da je Matanović toliko udario loptu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 12:45 (TomoR).
Moj PC  
29 3 hvala 5
10 godina
Re: Pametna lopta "izbacila" Hrvatsku sa Svjetskog
stirko55 kaže...

Mislim da je to ipak ucinila ekipa koja je postigla vise pogodaka od hrvatske

Kosa se inace ne smatra dijelom tijela ako ne utjece na igru, drugim rijecima mijenja smjer lopte.

Tako da ovde nas je izbacila losa sudacka odluka 

5 godina

Šta je sljedece? Tužbe? Mislim nakon ovoga to je realni smjer modernog nogomet

Najbolje da na svako izvodenje  cekamo var i ekipu da smisle jel sve ok bla bla, u kaj se nogomet pretvorio

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Šteta što Matanović nije čelav (ili obrijan barem), ali da smo sada u 90tima ili 00ima, bez ovih senzora i mjerenja, gol bi bio priznat 100%

5 0 hvala 0
15 godina

Da smo nekim čudom prošli, ista priča bila bi protiv španjolaca - super igramo ali dajemo im penal u 20. min., pa opet super igramo ali dobivamo nesretni gol u 45., pa baš super igramo i onda dobivamo gol iz kontre - i izgubimo glatkih 3:0 - ali naš stručnjak od izbornika bi govorio kako nismo imali sreće, svi su protiv nas kmeeeeeeee kmeeeeeee. Drugo prvenstvo za redom nam je uništio, jer si je amater umislio da je stručnjak.

7 18 hvala 3
16 godina

ne treba sad drvljem i kamenjam na Dalića, ali da, pročitan je i za zdravlje loptačke nacije bi konačno bio red da sam ponudi ostavku, bez zakulisnih nagovora i pregovora...

ali u Hrvata se ostavka ne daje nakon samorefleksije...

Ju je je? Je ju je!
10 godina

FIFA je prije odigravanja uakmice odlučila da Portugal mora proći  svejedno sa senzorima ili bez .

waaagh ;

21 4 hvala 1
4 godine
maxus182 kaže...

Da smo nekim čudom prošli, ista priča bila bi protiv španjolaca - super igramo ali dajemo im penal u 20. min., pa opet super igramo ali dobivamo nesretni gol u 45., pa baš super igramo i onda dobivamo gol iz kontre - i izgubimo glatkih 3:0 - ali naš stručnjak od izbornika bi govorio kako nismo imali sreće, svi su protiv nas kmeeeeeeee kmeeeeeee. Drugo prvenstvo za redom nam je uništio, jer si je amater umislio da je stručnjak.

Kako ista prica kad smo sinoc bili bolji, treba reci kako je bilo, covjek je odlicno pripremio utakmicu. Pogodio je s postavom i sa izmjenama. Nisu disali drugo poluvrijeme osim prekida iz kojih su bili opasni (sto nam je i mana cijelo prvenstvo).

Jedna od dvije sudacke odluke nikako nije bila u redu, i sto posto sam siguran da se za Hrvatsku iste ne bi dosudile na isti nacin. Nekako sam pod dojmom da se protiv nas trazi dlaka u jajetu da se ospori situacija, ili izlazak Livakovica s crte, ili dlaka na kosi koja je dirala loptu, ili penal koji je normalno hvatanje u svakom prekidu na svakoj utakmici.

Lik nije amater, to ces vidjet kad dode iduci izbornik. To sto koristi obitelj i vjeru to je marketinski i dobro je prolazilo. Moja zamjerka je vise oko toga tko sjedi iza njega, i nadam se da nijedan od njih nije nasljednik.

17 godina
Nisam puno pratio tekme, ali zašto se ne koristi zoom? Sve snimke koje sam ja vidio mi izgledaju mi da netko iz helikoptera snima, mislio bih da imaju neke bolje kamere pa da se to malo bolje može zoomat i vidjet, makar je i ovaj senzor u lopti fora. Mene kod tog grafa muci da ništa na tom grafu ne piše, sam graf izgleda ko da sam ga ja radio u paintu… dobro bi došla i neka usporedba ili kak je gore netko već spomenuo, ovaj drugi udarac glavom da vidimo razliku u grafu…
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Argonat, imas pravo. Sudac je srbin iz surdulice, a tamo se rade cipovi za lopte i antirvacke kamere.
Brkoni
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 14:01 (Brk).
17 godina
Ja bi samom volio vidit puni graf i sa usporedbama.

Realno, ispravite me ako sam u krivu, ova lopta vjerojatno moze reagirat i na zrak, ako je matanovic zamahnio glavom blizu lopte, teoretski i bez dodira moze reagirat, jel možemo znati sto je, ne mozemo jer nisu dali niakakvu tehnicku referencu.

Ali sto drugo ocekivati od fife...

6 1 hvala 0
15 godina
gnautix kaže...
maxus182 kaže...

Kako ista prica kad smo sinoc bili bolji, treba reci kako je bilo, covjek je odlicno pripremio utakmicu. Pogodio je s postavom i sa izmjenama. Nisu disali drugo poluvrijeme osim prekida iz kojih su bili opasni (sto nam je i mana cijelo prvenstvo).

Jedna od dvije sudacke odluke nikako nije bila u redu, i sto posto sam siguran da se za Hrvatsku iste ne bi dosudile na isti nacin. Nekako sam pod dojmom da se protiv nas trazi dlaka u jajetu da se ospori situacija, ili izlazak Livakovica s crte, ili dlaka na kosi koja je dirala loptu, ili penal koji je normalno hvatanje u svakom prekidu na svakoj utakmici.

Lik nije amater, to ces vidjet kad dode iduci izbornik. To sto koristi obitelj i vjeru to je marketinski i dobro je prolazilo. Moja zamjerka je vise oko toga tko sjedi iza njega, i nadam se da nijedan od njih nije nasljednik.

Nemamo šta vidjet, jel nije bilo dovoljno prošli Euro što smo vidjeli, i sada ovo - dođe malo jači protivnik i mi izgubimo. Dalić je pročitana priča, pozvao je nespremne igrače - to je sve njegova odgovornost. Samo se amateri tako ponašaju. Imamo super igrače, nitko nije bolji od nas, ali Dalić donosi (ili odnosi) prevagu. Da je istinski stručnjak gledali bi drugu priču. Uništio je 2 prvenstva za redom. Ali sebi je natrpao đepove, 7-8 stanova si je kupio. Jebe se njemu za sve drugo. Njemu je bitno da smo sudjelovali - LUZERSKA AMATERČINA.

10 godina
Ja ne sumnjam da ce ova tema vrlo brzo narasti. Razlog zbog cega ce narasti je jer su ljudi previse zaokupljeni oko necega sto je najobicnija igra. Kao u svakoj igri, u ovoj postoje pobjede i porazi. Meni, kao i 99.9% foruma zivot se nece promijeniti niti na bolje niti na gore neovisno o ishodu igre.

6 3 hvala 4
16 godina

Pa da je i glavom dotakao loptu, zadnji je igrao Portugalac glavom

4 2 hvala 0
13 godina

al di je na grafu drugi siljak od drugog udarca portugalca, ili je to njegov siljak pomaknut na naseg.

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine
Hair is considered part of the body only if it affects the movement or trajectory of the ball. This is likely to occur only in cases of significant contact with a large amount of hair, such as a bun on top of the head"
FIFA

14 0 hvala 1
10 godina
bus kaže...

Vidim ne pratis bas nogomet

16 godina

Cini se meni da ovdje ima dosta vas koji imate viska slobodnog vrimena kada u 1 ujutro mozete gledati nogometnu utakmicu i analizirati detalje iste. Isto tako normalno da je u redu da prode "veca" reprezentacija jer donosi vise para fifi, ostali manji su tu da svojom igrom nadu bolji klub iduce sezone, a gledatelji su tu da sve to izfinanciraju i imaju nemiran san bez ikakvog pravog razloga. 

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 18:08 (stirko55).

4 17 hvala 1
18 godina

Ok boomer! Javi se kad otkrijes youtube, clipove i to.

Linux, Arch Linux.
12 godina

Želim da jednom mala zemlja osvoji svjetsko ili europsko prvenstvo na kontroverzan način...

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina

Ono što je sramotno da dva suca u VAR sobi nisu vidla da je Portugalski igrač Veiga glavom dirao loptu, odnosno lopta se odbila od njegove glave prema našem igraču koji je dodao Gvardiolu te Gvardiol zabija. Var soba je pustila snimku glavnom sucu samo da vidi jel naš igrač dirao glavom loptu, ali dalje od te sekunde nema videa gdje se vidi da Veiga igra glavom. Glavni sudac da je vidio daljnju sekundu primjetio bi navedeno. Tak da je uopće nebitno jel naš igrač dirao loptu, glavom ili kosom ili čime već. Ludilo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 19:53 (Cryogenic).
Moj PC  
5 1 hvala 0
9 godina
'Bog je tako htio, budimo ponizni!'
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 19:59 (Mali322).

7 8 hvala 4
18 godina
Cryogenic kaže...

Ono što je sramotno da dva suca u VAR sobi nisu vidla da je Portugalski igrač Veiga glavom dirao loptu, odnosno lopta se odbila od njegove glave prema našem igraču koji je dodao Gvardiolu te Gvardiol zabija. Var soba je pustila snimku glavnom sucu samo da vidi jel naš igrač dirao glavom loptu, ali dalje od te sekunde nema videa gdje se vidi da Veiga igra glavom. Glavni sudac da je vidio daljnju sekundu primjetio bi navedeno. Tak da je uopće nebitno jel naš igrač dirao loptu, glavom ili kosom ili čime već. Ludilo.

Yup, na snimci bi se trebalo vidjeti gdje Matanović "dotiče" loptu glavom, te gdje ju Veiga "čisti" glavom. Na snimci je samo jedan spike.

Također, kažu, po pravilima FIFA-e, ako obrambeni igrač ne može kontrolirati kud ide lopta, onda se svejedno računa zaleđe. Naravno da su tu "povukli" da obrambeni igrač nije mogao kontrolirati kud bi "namjerno" poslao loptu...

Inače, ovo je navodno sa FIFA-inih stranica:

Hair is only considered part of the body if it affects the movement or trajectory of the ball. This is only likely in cases of significant contact with a mass of hair, such as a top knot.

Po tome, tehnički Matanović nije dirao loptu, ali eto, možda će jednom suci biti i na strani naših...

18 godina

FIFA i njezini "eksperti" žele da vjerujete njima, a ne vlastitim očima. Evo: 

- https://x.com/__________1019/status/2072853700746371252?s=20

- https://x.com/Akvicoc/status/2072861856180363575?s=20

- https://x.com/ViralMindLive/status/2072941770896560193

- https://x.com/TheSpagheddie/status/2073078657975992412

- https://x.com/TreshnjaVishnja/status/2073003015770919296

- https://x.com/Messi_TheGOAT/status/2072880810764410992

Pozor, ovdje nije najbitnije je li lopta dotaknula Matanovića (moguće jest, kosu), nego je li pri tome promijenila putanju. Pogledajte snimke i vidjet ćete da nije, trajektorija joj je ostala ista. Dakle, u skladu s FIFA-inim pravilom koje su Matezanki13 i TomoR postali, kod zaleđa se kosa uzima u obzir samo ako utječe na kretanje lopte, ali kako ovdje to očito nije slučaj, zaleđa nije bilo. Gvardiolov gol je valjan i trebalo ga je priznati.

Ili kako su to već lijepo rekli Thierry, Klopp, Ibrahimović, Rooney, Lineker... Hrvatska je pokradena usred bijela dana.

Moj PC  
16 0 hvala 1
16 godina
Spacecraft kaže...

Želim da jednom mala zemlja osvoji svjetsko ili europsko prvenstvo na kontroverzan način...

Grcka 2004.

16 godina

Senzor u ovoj "pametnoj" lopti bilježi i promjenu smjera i rotacije lopte. Zašto te podatke nisu prikazali? Pa zato jer takvih promjena nije bilo a to im ne ide u prilog zaleđu.

www.pixelator.info - full stack web developer

4 0 hvala 1
16 godina
sporttest kaže...
bus kaže...

Vidim ne pratis bas nogomet

?? Znaci ako ti protivnik doda loptu ako si iza svih je isto offsajd?

ovaj portugalac je slucajno dotakao, isto kao sto je nas slucajno dotakao... iako nije ni dotakao sto se vidi

13 godina

Ako će tehnologija odlučivati o igri umjesto talenta, onda možemo slobodno pokrenuti simulaciju i preskočiti igru.

Osobno ne želim gledati 5 minuta provjera za svaki gol zbog nekakvih senzora. Ako se vidi golim okom, vrijedi. Ako ne, ne vrijedi i točka.

Ljudi igraju taj nogomet a ne roboti. Sport u kojem tehnologija donosi konačnu odluku nije nešto što želim gledati. 

Na kraju krajeva, cijela ta priča i ta tehnologija, odnosno grafovi, vrlo se lako mogu lažirati, što je ozbiljan problem jer bismo trebali vjerovati FIFA-i da će iz svog scra biti poštena. Malo morgen!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2026 23:23 (Diazz72).
Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina

U slijedecoj sluzbenoj utakmici repke, bila bi fora kad bi nasi svi izasli s obrijanim glavama. Poslat poruku FIFA-i :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice