Opel Frontera 1.2 Hybrid GS: Daleko od originala,

poruka: 10
|
čitano: 6.987
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opel Frontera 1.2 Hybrid GS: Daleko od originala, ".
18 godina

Dal jos ima itko tko bi kupio ovaj auto sa zupcastim remenom u ulju? Javite se da vam kazem iskustva na tu temu sa Crosslandom 1.2. Bjezi od Stellantisa 100 km.

2 1 hvala 0
18 godina
Re: Opel Frontera 1.2 Hybrid GS: Daleko od origina
Auto je napravljen kao gospodarsko vozilo, nema jedan milimetar mekane plastike, sve izgleda super jeftino kao u Fiat Ducato.
Znaci Leapmotor koji je isto Stellantis je trenutno u HR za 26990€ a auto je 13 cm veci, ima vise opreme, kvaliteta interijera je osam klasa iznad ove Frontere i opce mi nije jasno tko kupuje te kante od Opela.
17 godina
TomCat kaže...

Dal jos ima itko tko bi kupio ovaj auto sa zupcastim remenom u ulju? Javite se da vam kazem iskustva na tu temu sa Crosslandom 1.2. Bjezi od Stellantisa 100 km.

Susjed do mene prije 2 tjedna uzeo bas 1.2 hybrid Fronteru. Mislim da je njegova slabija verzija.

Ali on ima 70 godina, sumnjam da njega bas brine zupcasti u ulju i slicno 

Meni unutra auto izgleda jeftinjavo, ali ima mjesta u kabini kao u prici.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2026 7:28 (Mauro).
5 godina
Ovi motori unazad nekih godinu dana imaju lanac i promijenjenu konstrukciju.
17 godina
TomCat kaže...

Pa taman kupiš i nakon 3-4g prodaš 

15 godina
TomCat kaže...

Stari motor 1.2 je imao zupcasti u ulju. Kod Frontere radi se o Hibridnom modelu 1.2 sa lancem.

Novi motori gen3 s lancem nemaju navedeni problem.

BяєGa
5 godina
Zato je pametno pričekati s kupnjom 10ak godina nakon izlaska novog motora, a ne glumiti beta testere.
XUD motori, koji danas slove za jedne od najdugovječnijih, su isto u ranom razvojnom ciklusu imali značajnih problema. Ispegla se to fino s vremenom...
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2026 14:04 (Gallu).
11 mjeseci

Da ti je "meho" koji puta zavirio u filtar ulja ti ne bi bio tako ljut, promjenio bi taj raspadnuti remen i sve 5. 

Da si se vise vozio ne bi ti se rasapao taj remen samo tako, no ajd, to ti sigurno nisu niti objasnili kada si kupio auto, pa si donekle i u pravu sa kuknjavom.

Ako si pak kupio rabljenoga, pa se usrecio sa remenom, hmm, rabljene aute kupujes kad znas ponesto ili bar imas svog mehu pajdu koji sve znade.

Jesi bar jamstvo iskorstio? internet je prepun ljudi koji su dobili novi motor od Stellantisa.

11 mjeseci

Meni izvana ljepuskast, ali ne ovaj crni, i meni je u crnoj boji ruzan, vidio sam ih na cesti puno ljepsih.

Iznutra, Boze me oprosti, malo spartanski ko Dacia, ali je cijena takva pa je valjda ok.

Perfromanse se cine super.  

Cijena najbolji adut, EU marka pa dijelovi nisu problem, koliko vidm ljudi ih kupuju, neka, meni se cini da je to posve OK auto koji ce uz dobro odrzavanje trajati jako dugo. 

BTW vidim po prvom postu ljudi jos uvijek ne kuze - malo se vozis i u glavnom kratke relacije, skracujes promjenu ulja na pola od preporuke u servisnoj. Duge relacije, servisni intervali budu ok.

Ako godisnje radis manje od 15 000km vozis se malo, ako se vrstis oko 10 000kkm, jadan motor, a ako je jos i manje i to samo do Konzuma, neka je motoru Bog dragi na pomoci. 

0 0 hvala 0
11 mjeseci
Brega55 kaže...

Novi motori gen3 s lancem nemaju navedeni problem.

Da ali imaju drugi problem, koji pak imaju svi novi ekonomicni benzinski motori.  MHEV rad, dugotrajna voznja u rezimu male potrosnje,  ostavlja garez na karikama. Karike se zaglave i prestaju optimalno dihtati, krene potrosnja ulja.  Ako auto potrosi malo previse ulja, dosta je da u nekoj krivini na uzbrdici prodjes km sa slabim pritiskom ulja i eto veselje.

Daklem, stisnite malo te aute, neka se zagrije, natocite ga sa kvalitetnim gorivom i uprite taj gas u pod neka motor malo radi. Teranje niske potrosnje je smrt za nove ICE sa slabasnim karikama. Kupite si radje EV i mir ak se tak vozite, jedno ne znam koliko budu vam baterije trajale ak bu auto 90% vremena napunjen na 100% u garazi jer se slabo vozite. EV bratija se kune da baterije traju vjecno, samo nitko ne da takvo jamstvo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice