Grad Zagreb nabavlja 20 dugih niskopodnih tramvaja

poruka: 39
|
čitano: 9.698
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Grad Zagreb nabavlja 20 dugih niskopodnih tramvaja".
19 mjeseci
Re: Grad Zagreb nabavlja 20 dugih niskopodnih tram
Ne znam , po postavljenim pitanjima je djelovalo kao da nisi imao posla s tom vrstom neznalica. I osobno dugo nisam naletio na majstora , premda svi naplaćuju kao da su majstori. Jednostavno ako hoćeš da ti posao odrade moraš kao bejbisiterica non stop nadgledati, što nije uredu i smatra se mobingom.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
Sirotanovic kaže...
Ne znam , po postavljenim pitanjima je djelovalo kao da nisi imao posla s tom vrstom neznalica. I osobno dugo nisam naletio na majstora , premda svi naplaćuju kao da su majstori. Jednostavno ako hoćeš da ti posao odrade moraš kao bejbisiterica non stop nadgledati, što nije uredu i smatra se mobingom.

Da postavim mozda glupo pitanje, zasto bi platio neodraden posao? Onako filozofski, zasto? 

19 mjeseci
Zato što smo konji jel!

Dao sam vam osobne primjere i sve je to "odrađen" posao ali toliko "sitnih" grešaka i fušarenja da tim majstorima samo platiš koliko traže i zato što su ipak odradili i "uradili" nešto i da ih više ne vidiš, zato što tu nema popravaka (reklama je zalijepljena u izlog), moraš se žaliti tražiti novu reklamu , čekati da naprave novu , skidati opet svježe zalijepljenu, jeste kad pokušali ukloniti ljepilo sa stakla i to svježe ljepilo).

Kako vi to radite baš me zanima, znači dođe vam "majstor" napravi "poso" i vi mu ne platite i istjerate ćovijeka?
Onda započete radove ostavite, krov otkriven dok ne dođe "bolji" majstor?Zbog takvog šlamperaja radim sve što je moguće sam, ne sjećam se dali sam bio zadovoljen niti s jednim majstorom.

Da , stavljaju mi sunčane kolektore na krov, znači izvođač-projektant ljudina sve mi najbolje postavio i kako sam tražio no i on osobno radi kvalitetno i hoće reputaciju da ima, recimo postavlja samo njemačke kablove , 7000eura. I sad došli njegovi kooperanti da stave ploče i napravili su super ali vidno su ukoso postavili 😔
Izvođač radova kad je vidio ponudio mi je da skinu i ponovno postave što sam odbio. Nije vrijedno opet lupati nove crijepove, opet bušiti , postavljati nosače , još će razjebati nešto od konektora.

A tek kapija , joooj! Izabrali kovanu kapiju i čekamo mjesecima kad ono kapija jeste slična ali nije to taj dizajn. To me bolilo, mislio sam reći da skinu no supruga je pristala , šuti plati i pomiri se.
Dali je vrijedno svađati se , tjerati ljude i čekati novog majstora iduću sezonu?
17 godina
Sirotanovic kaže...
.. supruga je pristala , šuti plati i pomiri se.
Dali je vrijedno svađati se , tjerati ljude i čekati novog majstora iduću sezonu?

Upravo zbog takvog pristupa vecina tako i radi. Pa zasto bi radili bolje kada se i ovako naplate?

Vjeruj na zapadu kada te tako isfusare ne platis nego zoves onoga koji radi kako treba i njemu platis a ovome fuseru dode racun ako je uzrokovao dodatne radove/napravio stetu. Jednostavno kada institucije rade svoj posao i kada ljudi ne trpe kakicu.

16 godina

da se nadovežem:

kolega radi strojarsko projektiranja za stanovitu tvrtku iz S.B. povezanu s jel sada aktualnom vojnom industrijom, posao odrađen bez primjedbi, šabani ne plaćaju...

pozovu ga na  direktan razgovor, dolazi svojim obiteljskim autom, a parkiralište ispred je popunjeno kolesima iz portfelja njemačkog sv. trojsktva, koji svaki pojedinačno je na nivou cijene projekta, a ima i skupljih...

šabani mu daju ponudu:

prihvati 30% isplate i imat ćeš posla kod nas, pa ćeš za koju godinu sve poravnati, a i biti u plusu...

ili...

ako želiš 100% isplate, nemoj računati da ćeš IKAD više raditi za nas...

ustao, rekao: očekujem 100% i zbogom, gospodo!

Uplatili i veli sad više ni ne gleda njihove oglase i objave - uredno i dalje šalju pozive na nove natječaje, samo ih briše/baca u smeće...

fušanje je mentalni sklop u cijeloj Hrvatskoj...

trebalo bi pobiti cijelu političarsku kastu, uvesti menađere iz Japana i još jednu stvar iz Japana, da se stoka od malena uči redu:

u Japanu u školama, čistačice čiste opasne stvari i zajedničke prostorije, svaku učionicu svaki dan klinci sami čiste...

mi smo malo higijenski iznad Engleza i osobito Iraca, ali ovim tempom ćemo ih nadmašiti u prljavosti...

ali s ovim mjerama, za cca 2 generacije Hrvatska ide naprijed...

Ju je je? Je ju je!
18 godina
Sirotanovic kaže...

Kako se, pobogu, nadzor smatra mobbingom?
Što su im nadzorni inženjeri, Luciferi?

Sirotanovic kaže...

Dao sam vam osobne primjere i sve je to "odrađen" posao ali toliko "sitnih" grešaka i fušarenja da tim majstorima samo platiš koliko traže i zato što su ipak odradili i "uradili" nešto i da ih više ne vidiš, zato što tu nema popravaka (reklama je zalijepljena u izlog), moraš se žaliti tražiti novu reklamu , čekati da naprave novu , skidati opet svježe zalijepljenu, jeste kad pokušali ukloniti ljepilo sa stakla i to svježe ljepilo).

Kako vi to radite baš me zanima, znači dođe vam "majstor" napravi "poso" i vi mu ne platite i istjerate ćovijeka?

Ili ga istjeram ili radi od početka.

Uopće ne dolazi u obzir da plaćam ono što nije odrađeno kako je dogovoreno. Ne shvaćam taj način razmišljanja, iskreno.

17 godina
Old Iggy kaže...

Uopće ne dolazi u obzir da plaćam ono što nije odrađeno kako je dogovoreno. Ne shvaćam taj način razmišljanja, iskreno.

Na zalost ovdje vecina tako razmislja. To najcesce primjetim u ugostiteljstvu gdje ljudi plate i ako im se posluzi i sirovo i bilo kakvo. Kazu da nece vise doci gdje bi trebalo ne samo ne platiti nego zvati inspekciju/prijaviti da ih se zatvori. 

Pokusavam ljudima objasniti da je na zapadu normalno ako na stol stave nekakvu splacinu da se jendostavnu ustanu i odu i da normalno ne plate.

19 mjeseci
Ja šumom vas dva drumom, ne razumijemo se.

Da kolega mobbing je kad nadgledaš non stop osobu koja radi.

Naravno da je bilo slučajeva da sam odbio hranu u restoranu i čekao da mi naprave kako treba ali nemojte se praviti pametni , pogotovo kad je hrana u pitanju , lako dobiješ pljuvačku u hranu ili ako zaslužio neku drugu izlučevinu. Bolje šuti , plati i bježi.

Ajd mi navedite po jedan osobni primjer gdje ste tako postupili kad vam je netko radio velike građevinske zahvate , dirao krov, fasadu, ili lijepio pločice, nešto što se jako dugo čeka "majstora", jeste maunu otjerali "majstora" pa onda ostavili započeto pa čekali nekoliko mjeseci novog "majstora". Druga je stvar nešto sitno i lako zamjenjivo.
Mislim da svi mi u takvim situacijama važemo te odlučimo u svoju najbolju korist. Osobno si ne mogu priuštiti zajebavati se sa "majstorima" te da živim u svinjcu mjesecima.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2026 6:07 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Sirotanovic kaže...
Ja šumom vas dva drumom, ne razumijemo se.

Da kolega mobbing je kad nadgledaš non stop osobu koja radi.

Naravno da je bilo slučajeva da sam odbio hranu u restoranu i čekao da mi naprave kako treba ali nemojte se praviti pametni , pogotovo kad je hrana u pitanju , lako dobiješ pljuvačku u hranu ili ako zaslužio neku drugu izlučevinu. Bolje šuti , plati i bježi.

Ajd mi navedite po jedan osobni primjer gdje ste tako postupili kad vam je netko radio velike građevinske zahvate , dirao krov, fasadu, ili lijepio pločice, nešto što se jako dugo čeka "majstora", jeste maunu otjerali "majstora" pa onda ostavili započeto pa čekali nekoliko mjeseci novog "majstora". Druga je stvar nešto sitno i lako zamjenjivo.
Mislim da svi mi u takvim situacijama važemo te odlučimo u svoju najbolju korist. Osobno si ne mogu priuštiti zajebavati se sa "majstorima" te da živim u svinjcu mjesecima.

Uopće te ne shvaćam, iskreno.

Kad sam uređivao zadnji stan promijenio sam tri grupe majstora za grube radove, čim bi počeli komplicirati, mudrovati i slično pokazao bi im vrata.

U restoranu - ako nešto nije kako treba, nije. Prije 10 - 15 godina po zagrebačkim restoranima krenuila opsesija tunom, valjda 90% kuhara (posebno iz Slavonie ili BiH) ju nije znalo spremiti, vraćali smo ih na početku svako malo.

Posebno kod građevine - ako im ne visiš stalno nad glavom (i to u "sitnicama" tipa trasa kabela, nivelacija poda, stavljanje ljepila na pločice i slično) radiš isključivo u njihovu, ne svoju korist.

Ja ću radije "živjeti u svinjcu" (iliti, negdje drugdje) nego se patiti s posljedicama godinama nakon toga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice