Huawei bi do 2031. mogao proizvesti 1,4-nanometars

poruka: 3
|
čitano: 3.336
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Huawei bi do 2031. mogao proizvesti 1,4-nanometars".
8 godina

zar ode nema jalnih na kineski uspjeh i rekli su da zaostaju za MAGArcima 50 godina

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 2 hvala 0
18 godina

"dosegnuti će gustoću tranzistora usporedivu" To me podsjeća na Intel donedavno, kad nisu mogli parirati tehnološkim napretkom, pa su marketinški nabrijavali i renaimali stare proizvodne procese. 
Naravno da zapad prvi radi na 3d interkonekcijama i pakiranju tranzistora na 3d grid, tako da teško da kinezi mogu postići veću gustoću od onih na nižem proizvodnom procesu, također nije sve u trpanju milijardi tranzistora, što znamo ovdje
gdje se često događalo da pametna arhitektura pobjeđuje sirovu brojke. Ovaj video, kome se da gledati je vrlo dobro opisao kako trenutno upravo intelu ide. 

Koliko ja znam, u ovome grmi i oblači EU, preciznije, nekadašnji philipsov pogon koji jedini u svijetu može proizvesti tehnološke sklopove za graviranje waffera na ovim veličinama.
Da, kinezi obožavaju klonirati imitirati (i naposlijetku u nečemu i biti prvi poput trenutne tehologije proizvodnje baterija), ali zasad, ovo je poseban tip proizvodnje, kojemu nije samo dovoljno krasti patente i upumpati pokoju milijardu. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
21 mjesec
Re: Huawei bi do 2031. mogao proizvesti 1,4-nanome
Bilo bi to dobro za naš novčanik. Naš novčanik ne trpi monopol ili duopol!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice