Meta otpušta 8.000, premješta 7.000. Ostatak indus

poruka: 55
|
čitano: 7.495
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Meta otpušta 8.000, premješta 7.000. Ostatak indus".
10 godina

Nema para za koje bi radio kod Zucca 

1 0 hvala 1
17 godina
Re: Meta otpušta 8.000, premješta 7.000. Ostatak i
gpd kaže...
markoal kaže...

Oduzmi ljudima poslove, oduzmi im smisao života.. bit će za koju godinu previše ljudi kojima treba psihološka pomoć.

Kome je posao i izrabljivanje smisao života, nek odma sad potraži psihološku pomoć

Izrabljivanje nikako (iako ne vidim da će ić na bolje), već posao, zanimacija, ima ljudi koji rade što vole i sad od jednom kao nema potrebe potrebe za cijelom strukom. Npr. umirovljenici koji nemaju zanimaciju obično nisu dugog roka, a sad se pravila igre mjenjaju svake 3 godine, sve je nepredvidivo i nemoguće je to pratiti i ostati normalan, pogotovo ljudima sa diplomama (osim ovih koji prosvjeduju, sa sindikatima).

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
18 godina
sirka666 kaže...

Serviser sam klima-uređaja i...

Tu se hvališ svojim prestižnim poslom, pred nama, jadnim IT-ovcima.

13 godina
digitall kaže...

pa nije baš isto, ovo otvara 0 radnih mjesta za razliku od prijašnjih "revolucija", samo ih zatvara a sve pare skuplja 3 lika u svijetu. sve obrnuto od svega do sad.

što se tiče vulkanizera i sl., čekaj samo da robotima ubace ai... već sad rade čudesa a šta će bit za 10-20 godina...

ništa nije isto, a opet jest slično, jer je princip isti - nova tehnologija otvara nova radna mjesta, a zatvara neka stara

radit će programeri ai, radit će oni kojima će ai otvoriti mogućnosti koje prije nisu imali da s njim nešto stvaraju i zarađuju

što je bager donio po pitanju radnih mjesta - ukine 100 lopataša, otvori se jedno mjesto bageriste i jedan meho na pet bagera

jbga, i lopatašima se činilo da je bager zlo i da samo uzima radna mjesta i da jedan vozač umjesto njih 100 nije dobro, ali to je tako

17 godina

Davno izumljen "digitron" je takoder zamijenio matematicare... oh wait... 

2 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...
digitall kaže...

pa nije baš isto, ovo otvara 0 radnih mjesta za razliku od prijašnjih "revolucija", samo ih zatvara a sve pare skuplja 3 lika u svijetu. sve obrnuto od svega do sad.

što se tiče vulkanizera i sl., čekaj samo da robotima ubace ai... već sad rade čudesa a šta će bit za 10-20 godina...

ništa nije isto, a opet jest slično, jer je princip isti - nova tehnologija otvara nova radna mjesta, a zatvara neka stara

radit će programeri ai, radit će oni kojima će ai otvoriti mogućnosti koje prije nisu imali da s njim nešto stvaraju i zarađuju

što je bager donio po pitanju radnih mjesta - ukine 100 lopataša, otvori se jedno mjesto bageriste i jedan meho na pet bagera

jbga, i lopatašima se činilo da je bager zlo i da samo uzima radna mjesta i da jedan vozač umjesto njih 100 nije dobro, ali to je tako

ako ces tako usporedivati onda to izgleda ovako, pojavio se bager, skupa s njim i bagerist (ai agenti), na lopati je potreban jedan lopatar na milijun bagera, bager ne možeš kupiti, nije tvoj, ni bagerist, to je sve od jednog čovjeka i plaćaš njemu svaku kašiku koju odradi, a usput taj isti bagerist ti u isto vrijeme radi na milijun radilišta, a usput dok to radi u paraleli radi umjesto odvjetnika, knjigovođe, savjetnika, sudskog tumača, konobara, učitelja, vozača itd itd (praktički sve što postoji pogotovo kad humanoidi roboti budu normalna stvar)

i oni koji imaju sve te firme i koji su otpustili sve te ljude sada daju pare onom jednom čovjeku u americi i cekaju kad ce njemu past na pamet da jednim klikom sve unisti, da digne cijenu milijun posto, da ubaci (namjerno/slučajno) smeće od podataka čime će uništit sve što radi itd

dakle nikad se ovako nešto nije dogodilo, sad je pitanje uređenja društva i države kako će pristupiti tome, hoćemo li svi sjediti kod kuće spojeni na neki vr direkt u mozak i dobivati naknadu za preživljavanje jer nema potrebe da izađeš iz kuće ili će netko bit malo pametniji da ostanemo normalni...

15 godina

Dobivat ces naknadu i namirnice ces kupovat u automaten shopu.

8 godina

Mene zanima da li oni koji zamjenjuju radnike sa AI alatima znaju da korištenje AI alata košta? I da u budućnosti sigurno neće biti jeftinije, jer samo skuplje. Svi ovdje znamo kakva infrastruktura stoji iza jednog AI-a i koji su troškovi u igri. 

Mislim da mnogi strljaju u to k'o guske u maglu. Tko spriječava firmu koja ti pruža AI uslugu da jedan dan dođe i kaže: "hej, tjedni paket tokena ti više nije 20 dolara, nego 500". Ili godinama korisnitiš neki AI alat za automatizaciju i pružatelj AI usluge jednostavno propadne. Šta onda? 

3 0 hvala 1
11 godina
Vandit kaže...

Mene zanima da li oni koji zamjenjuju radnike sa AI alatima znaju da korištenje AI alata košta? I da u budućnosti sigurno neće biti jeftinije, jer samo skuplje. Svi ovdje znamo kakva infrastruktura stoji iza jednog AI-a i koji su troškovi u igri. 

Mislim da mnogi strljaju u to k'o guske u maglu. Tko spriječava firmu koja ti pruža AI uslugu da jedan dan dođe i kaže: "hej, tjedni paket tokena ti više nije 20 dolara, nego 500". Ili godinama korisnitiš neki AI alat za automatizaciju i pružatelj AI usluge jednostavno propadne. Šta onda? 

nekima se kasnije uključi lampica 

13 godina

Evo baš mi je danas stigao mail od Googlea da mjenjaju pravila upotrebe Gemini Pro,na snazi od DANAS 🤣

Dobio sam godinu dana pretplate kad sam uzeo Pixel 9 Pro.

Poanta...prvo naprave svijet ovisnim o tome a onda dignu cijene do neba...ili plati ili budi izvan "sistema"....to je budućnost i to bliža.

Moj PC  
3 0 hvala 1
8 godina
nkdz kaže...
"Once men turned their thinking over to machines in the hope that this would set them free. But that only permitted other men with machines to enslave them.”

― Frank Herbert, Dune

Ništa nije za džabe, porobljavanje je izgledno.
Svaki Token koji si skurio, odradit ćeš naknadno.

1 Token = 100 J

1 Token je kao da kamen od 10 kg podigneš 1 metar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2026 13:05 (gpd).
15 godina

Radim u restoranu u Austriji i zovu me svaki tjedan iz DE neke firme i nude da nas ljudi mogu naci na svim trazilicma ne samo google nego yandex,yahoo,bing,duckduckgo itd, te da bude tocnost informacija online..Svaki put ih posaljem u pizdu materinu "svapsku".

17 godina
MEGATAMA kaže...

Evo baš mi je danas stigao mail od Googlea da mjenjaju pravila upotrebe Gemini Pro,na snazi od DANAS 🤣

Dobio sam godinu dana pretplate kad sam uzeo Pixel 9 Pro.

Poanta...prvo naprave svijet ovisnim o tome a onda dignu cijene do neba...ili plati ili budi izvan "sistema"....to je budućnost i to bliža.

To se radi vec povijesno...

13 godina

Koliko je to sad već ljudi koji su izgubili posao u IT industriji radi AI...?

Ljudi završe školu,zaposle se,pokrenu život(krediti) na osnovi primanja i preko noći njihova profesija nestane...a korporacije objavljuju profite i dobit.

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
MEGATAMA kaže...

Koliko je to sad već ljudi koji su izgubili posao u IT industriji radi AI...?

Ljudi završe školu,zaposle se,pokrenu život(krediti) na osnovi primanja i preko noći njihova profesija nestane...a korporacije objavljuju profite i dobit.

Zanimljivo da je takva situacija predskazana davno u jednoj igri za Amigu:

19 mjeseci
Meni fascinantno ako recimo neka industrija najavi otkaze , pogotovo autoindustrija pa to odmah prijetnje štrajkovima , sindikati se opravdano bune no u ovoj priči gdje su najbogatiji i gdje je najveći profit svi prihvaćaju kao nešto normalno premda su vlasnici lagali da neće biti tako, eto malo mi po forumima žugamo.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
4 0 hvala 0
19 mjeseci
Meni fascinantno ako recimo neka industrija najavi otkaze , pogotovo autoindustrija pa to odmah prijetnje štrajkovima , sindikati se opravdano bune no u ovoj priči gdje su najbogatiji i gdje je najveći profit svi prihvaćaju kao nešto normalno premda su vlasnici lagali da neće biti tako, eto malo mi po forumima žugamo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

aha prpa, zato si polao 6x post, da pokažeš kako si produktivan, da te T800 ne potraži....

Ju je je? Je ju je!
12 godina

To je u redu. Nek svi režu nek naprave IT nepopularnom opcijom. Pa da vidimo kako će im glupi LLM-ovi kodirati za 5-10 godina. Da ne pričamo o inovacijama, za koje treba stvarna inteligencija, a ne papagaji.

Nadglednik dina
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Entry Point kaže...

To je u redu. Nek svi režu nek naprave IT nepopularnom opcijom. Pa da vidimo kako će im glupi LLM-ovi kodirati za 5-10 godina. Da ne pričamo o inovacijama, za koje treba stvarna inteligencija, a ne papagaji.

Ako već nismo, uskoro ćemo pričati kako su nam takvi trenutci bili dobri dok smo pisali kod ko papagaji, lagano kavica, sve znaš, imaš raspisane detalje, mozak na pašu i kodiraj.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
19 mjeseci
Blokira mi forum na komentiranju , nakon klika na objavi mogao sam samo kliknuti x ili opet objavi, nakon šestog klika...
Bit će da mi je Skynet smrznuo mobitel na minutu 🦾
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice